subota, 31.12.2011.

GRAD ZADOVOLJAN SVOJIM VATROGASCIMA

SVETA NEDELJA
Piše: Robert Radošević/ Svetonedeljski list

Po prvi puta od postanka lokalne samouprave održana je tematska sjednica Gradskog vijeća na kojoj se raspravljalo o financijskom poslovanju ustanove u vlasništvu grada, Dječjeg vrtića Slavuj i neprofitnih udruga u 2010.godini , te programima rada za 2012.godinu. Gradskom vijeću su svoja izvješća podnijeli ravnateljica vrtića Katarina Mlinar-Gjopar (DV Slavuj), Goran Rožek predsjednik Sportskog saveza, damir Marenić predsjednik vatrogasne zajednice, Vera Glas predsjednica Zajednice kulturno-umjetničkih udruga te Josip Jakopać predsjednik Udruge umirovljenika grada Sveta Nedjelja.

Damir Marenić,čelnik Vatrogasne zajednice predočio je je aktivnosti svetonedeljskih vatrogasnih dobrovoljaca, ali neke potrebe i probleme. „Trebalo bi pronaći neki način stimulacije dobrovoljnih vatrogasaca na području grada,npr. oslobađanjem od komunalnih naknada. Imamo problema kod intervencija u jutarnjim satima kada većina vatrogasaca radi. Potrebno je uvesti 24 satno dežurstvo , već ranije je pokrenuta inicijativa za osnivanjem Javne vatrogasne postrojbe, usprkos svim urednim papirima te napravljenom procjenom ugroženosti od požara nismo dobili suglasnost na državnoj razini za njenim osnivanjem. Opremljenost društva je dobra, dobna granica starosti vatrogasnih vozila je smanjena,upravo je kupljena autoljestva, posebna pažnja provodi se u edukaciju vatrogasaca,u tijeku su osposobljavanja za vatrogasna zvanja vatrogasac i vatrogasac 1.klase , 7 vatrogasaca su polaznici auto škole za vozaća "C" kategorije te rad sa najmlađim uzrastima“ – napomenuo je Marenić. Uz neka manja pojašnjenja,vijećnici su izrazili zadovoljstvo radom vatrogasaca na području grada te se postigao dogovor oko sazivanja sastanka čelnika vatrogasne zajednice sa gradskim vijećem i Gradonačelnikom samo sa jednom temom unapređivanje vatrogastva na području Grada.
…. pročitaj više
Image and video hosting by TinyPic

- 11:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se

design by RANGER