srijeda, 30.11.2011.

DVD STRMEC VEĆ U EUROPSKOJ UNIJI

GAJEVCI PLACEROVCI

Dugogodišnje prijateljstvo dobrovoljnog vatrogasnog društva Strmec i prostovoljno gasilskog društva Gajevci Placerovci iz Slovenije zapečaćeno je svečanim činom potpisivanjem Povelje o bratimljenju u subotu 26. studenog u društvenom domu Gajevci Placerovci. Dvorana koja može primiti tri stotine ljudi bila je ispunjena do zadnjeg mjesta.Potpisima na Povelju o bratimljenju, koje su stavili predsjednici dva dobrovoljna vatrogasna društva – predsjednik DVD Strmec Ivica Petravić i predsjednik PGD-a Gajevci Placerovci Slavko Rižnar, okrunjeno je višegodišnje prijateljstvo i dobra suradnja ta dva društva. U prostorijama PGD-a, u nazočnosti brojnih gostiju, razmijenjeni su i prigodni pokloni te pozdravne riječi.Predsjednik DVD-a Strmec Ivica Petravić istaknuo je kako je ovo kruna suradnje započete prije nekoliko godina. Kako se je iz godinu u godinu suradnja pojačavala ovom Poveljom postavljen je čvrst temelj za još bolju suradnju ova dva društva u budućnosti.

Kako je istaknuo Slavko Rižnar, predsjednik PGD-a Gajevci Placerovci koje djeluje od 1928. godine, a zajedničko je vatrogasno društvo dvaju sela iz opčine Gorišnice pored Ptuja, ova Povelja je potvrda prijateljstva vatrogasaca koji ne poznaju granice.
Zapovjednik VZG-a Sveta Nedelja, Nevenko Čižmešija, dao je punu podršku DVD-u Strmec. Ovaj čin koji ste napravili večeras ostat će trajna vrijednost u oba vaša društva, rekao je Čižmešija pozdravljajući nazočne.Koliko mnogo ova Povelja znači za oba društva pokazali su domačini iz Slovenije koji su u velikom broju prisustvovali ovom događaju, a predstavnici DVD-a Strmec su bili oduševljeni atmosferom i načinom na koji su bili ugoščeni.Nakon službenog dijela u opuštenijoj atmosferi druženje je nastavljeno uz sastav KUD-a Strmec koje je predvodio prof. Miroslav Hriberski.…. dvd strmec

- 15:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.

design by RANGER