Blog ovdje nije navraćao

11.06.2006., nedjelja

(12.) I još jedna tužba

Dvadeset i prve veljače održano je pripremno ročište u svezi Tužbe 2 i Tužbe 3 protiv pokretača stranice vukovarac.net, na kojem je odlučeno da se sva tri predmeta integriraju u jedan. Na zahtjev obrane tuženika sutkinja odlučuje da će na sljedećem ročištu donijeti međupresudu u odnosu na opstojnost tužbenog zahtjeva, a nakon višestrukog inzistiranja obrane na očitovanju suda o pasivnoj legitimaciji tuženika... Pojednostavljeno - ako i postoje elementi djela iz tužbe, tuženik je krivo "targetirana" osoba.

Na zakazanoj raspravi 28. veljače ne pojavljuje se od tužiteljice pozvani novi svjedok Marin Krizmanić (i sam tužen za duševne boli obitelji, jednom na 100.000 i drugi put na 70.000 kn), a tužitelji dodatno traže medicinsko vještačenje medicinske dokumentacije koju je obitelj Štengl prilagala uz tužbe, ali i kasnije kao "dodatne dokaze" tijekom postupaka.

Ni na sljedećoj javnoj raspravi 22. ožujka nisu u proces uvođeni značajniji novi elementi, nisu poznati rezultati vještačenja medicinske dokumentacije, nije donijeta međupresuda, tužitelji su odustali od "svoga" svjedoka Krizmanića...

Sljedeća rasprava, ili presuda, ili međupresuda slijediti će u danima koji dolaze.

No, 07. ožujka stiže još jedna, najnovija i četvrta po redu tužba pokretaču web stranice vukovarac.net. Ovaj put radi se o privatnoj tužbi Dragice Štengl, a u svezi iznošenja u javnost putem emailova i web stranice vukovarac.net sadržaja Dragičine tužbe broj jedan.

Poziv okrivljeniku

Pozivate se kao okrivljenik na glavnu raspravu radi ispitivanja u gornjem (donjem :) predmetu na dan 06.06.2006. u 09:00 sati u ovaj sud (općinski), soba broj 10.
Tužitelj: Dragica
Okrivljenik: zna se
Zbog kaznenog djela iz članka: 201. st 2 KZ-a


Prilog: Privatna tužba

dragica_priv1.gif
dragica_priv2.gif

Nastavlja se ...
- 22:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

< lipanj, 2006  
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Linkovi






  • "Zatekli smo različito ponašanje vlasti na lokalnoj razini. Gradonačelnik Vukovara (Štengl, pripadnik vladajuće stranke, op. HHO), primjerice, pokazao je šokantan odnos spram srpske manjine. Za njega su svi Srbi nepoželjni; on zagovara kolektivnu odgovornost. Premda možemo razumjeti njegove osobne patnje i progonstvo iz Vukovara za vrijeme rata, držimo da takve osobe ne mogu zauzimati istaknute položaje u vlasti"
    Erik Solheim, član Norveškoga parlamenta i potpredsjednik Norveškoga helsinškog odbora za ljudska prava


    "Kod Hrvata postoji čvrsto stajalište da se neke stvari ipak ne mogu prelomiti, pa i to da u gimnaziji, koju su Srbi porušili, ne mogu biti srpski razredi. Imaju pravo na nastavu na svojem jeziku, ali ovo bi bilo previše."
    V.Štengl, gradonačelnik


    “Mi ne znamo ni tko su ti ljudi niti što su tako da takvo što nije dobro došlo u gradu. Uz sve to Vukovar, kroz razne institucije, svojoj mladeži vec nudi sve te sadržaje”.
    V.Štengl o projektu mladih podržanom od OSCE i financiranom od EU


    "Ako ne znaju gdje će položiti vijence, neka to učine na mjestu gdje su 12. travnja 1945. godine, prilikom ulaska u Vukovar, za glavu skratili više od 120 Vukovaraca hrvatske nacionalnosti - poručio je Štengl."
    V.Štengl antifašistima nakon uklanjanja Spomenika žrtvama fašizma


    "Ja sam gradonačelnik svih onih koji se smatraju Vukovarcima, a oni koji su samo ovdje «pali s neba», ili ih je «poplava izbacila», pa će ih vrlo brzo i odnijeti, ne smatram se njihovim gradonačelnikom."
    V.Štengl za Vukovarske novine


    "Što se tiče podijeljenosti, pa nije li bolje da jedni idu u jedan lokal, a drugi u drugi, nego da se nađu u jednome, pa da dođe do incidenta."
    V.Štengl o podijeljenom gradu


    "Mi ne znamo uopće kako i gdje su oni registrirani, od koga i koliko dobivaju novca, niti u što troše novac, a priča se svašta."

    V.Štengl o izbacivanju Udruge Podunavlje iz prostorija Mjesne zajednice Lužac


    "Sudeći po pitanjima, izrazu lica i nevjerici, Aleksandru Stankoviću - s kojim se moja malenkost u ovom slučaju u potpunosti solidarizirala - nakon razgovora s Vladimirom Štenglom mnogo je toga glede budućnosti Vukovara mutnije, maglovitije i nelogičnije. Iako su prošlost i stopostotna krivica na srpskoj strani jasne kao dan čak i besprizornim tipovima poput Milana Martića, onaj veliki, civilizacijski korak u budućnosti teško da će ikad itko zakoračiti s obzirom na logiku koju je u »Nedjeljom u 2« demonstrirao vukovarski gradonačelnik, za kojeg su geta, i u kafićima i u školama, sasvim prirodna, civilizacijska tekovina."
    Vjesnik, nakon gostovanja V.Štengla u Nedjeljom u dva


    .... ima puno toga, ovo je izbačeno samo površinskim čeprkanjem po webu...