02.11.2007., petak

Četiri profesora napustilo veleučilište

Otišli su Dijana Čičin-Šain, Ivona Mikulandra Violić, Josipa Perkov i Ante Panjkota. Najprije je otkazana suradnja prvim dvijema spomenutim profesoricama, da bi iz solidarnosti Veleučilište napustili i profesorica Perkov, te profesor Panjkota


Četiri profesora napustilo veleučilište


Blog studenata šibenskog Veleučilišta donosi najnoviji skandal koji trese jedinu viosokoobrazovnu ustanovu u Šibeniku. Prema onome što prenose studenti, Veleučilište je prošlog utorka napustilo još četvero profesora. Otišli su Dijana Čičin-Šain, Ivona Mikulandra Violić, Josipa Perkov i Ante Panjkota. Odlaskom ovih profesora šibensko je Veleučilište službeno ostalo bez ijednog magistra i doktora koji su s institucijom u stalnom radnom odnosu.

MUŠIĆAVI RADAČIĆ

Kako neslužbeno doznajemo od nekih studenata šibenskog Veleučilišta, ovi mladi profesori upisali su doktorski studij kojega su trebali završiti u 2008. godini, te nastaviti raditi na Veleučilištu. No, privremeni dekan Marko Radačić, doznali smo, najprije je ovim profesorima, umjesto stalnog radnog odnosa, ponudio mjesta vanjskih suradnika, da bi prošlog tjedna bez konzultacija sa Stručnim vijećem, otkazao svaku suradnju profesoricama Čićin-Šain i Mikulandri-Violić, inače profesoricama koje su do sada u provedenim anketama od studenata dobivale najviše ocjene. Prošle subote sastao se i dekanski kolegij Veleučlilišta na kojemu je odaslano upozorenje privremenom dekanu, te se od njega tražilo da povuče tu odluku. Naime, šibensko Veleučilište nije moglo naći zamjenu za dvije profesorice, obzirom da su vodile noseće kolegije na Veleučilištu.

ŠIBENSKI MODUS

Čičin-Šain i Mikulandra Violić dobile su, doznajemo, ponudu da se ponovno kao vanjske suradnice vrate na posao, ali su je odbile jer bi popunjavale mjesto tek do raspisivanja natječaja te odabira novog profesora.
Iz solidarnosti prema svojim kolegicama, ali i kao protest protiv politike uprave Veleučilišta, suradnju su otkazali i profesor Panjkota, te profesorica Perkov.
Najnoviji odljev mozgova „na šibenski način“ rastužio je i razljutio mnoge studente. Smatraju kako je ova kap prelila čašu, te kako gradska i županijska uprava, ali i Ministarstvo konačno moraju reagirati na postupanje privremenog dekana, ukoliko ne žele da se Veleučilište ugasi, a Šibenik ostane bez svog sna o sveučilišnom gradu.

Jelena Devčić



Ispravak članka: Ivona Mikulandra Volić a ne Violić. I usput, za točne informacije kontaktirajte studentske predstavnike ili njihove zamjenike.


Kod navedenih četvero profesora studenti narednih mjesec dana ne mogu prijaviti ispite. O kojim se kolegijima radi?

Osnove ekonomije
Osnove menadžmenta
Menadžment marina
Turističke agencije i turoperatori
Teorija i organizacija turizma
Enologija i sommelijerstvo
Menadžment turističke destinacije
Matematika
Statistika
Informacijski sustavi

Matematika I
Matematika II


Ako privremeni i dovede profesore iz Splita koje "nitko ne želi", za studente koji nisu znali - oni vam ne smiju upisati ocjenu nego to po zakonu može učiniti jedino nositelj kolegija kojemu je taj kolegij dodjeljen odlukom vijeća odnosno nositelj kolegija koji piše u nastavnom planu. Dakle, samo ono ime koje piše u vašem indeksu i povjereno mu je izvođenje nastave. U suprotnom, vaš kolegij je nevažeći.

I tko opet gubi u konačnici? Preko čijih leđa se sve lomi?
Hvala vam gospodine ministre i hvala privremeni.
Uništavanje mladih života i budućih karijera vam ide sve bolje i bolje.






- 14:19 - Komentari (19) - Isprintaj - #

< studeni, 2007 >
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

Siječanj 2008 (1)
Prosinac 2007 (4)
Studeni 2007 (4)
Listopad 2007 (10)
Rujan 2007 (18)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Privremeni blog koji će biti u funkciji dok blog.hr ne osposobi glavni blog




Packing Supplies. Shipping, mailroom and packaging supplies from Scotch, Avery, Safco and many more.
Moving Stuff