29.08.2007., srijeda

Novi Stručni studij sa 60 studenata


U današnjoj Slobodnoj Dalmaciji na 14. stranici osvanuo je članak pod imenom „Studenti brodogradnje dolazit će u Vodice“ gdje Ante Talijaš piše:



U suradnji s fakultetom Splitskog sveučilišta, Grad Vodice počeo je s predbilježbama za upis na Stručni studij male brodogradnje u nastavnom centru Vodice, koji premijerno kreće na jesen.
...
Studij se, inače, otvara kao 2,5 godišnji, s time da bi već u prvoj godini prešao u trogodišnji studij po Bolonjskom procesu, kako bi kandidatima omogućio daljnje specijalističke studije.
....
Nakon pozitivnog mišljenja inspekcije Ministarstva znanosti, a nakon provedenog nadzora novouređenih prostorija u zgradi „stare škole“ i prostora za praktičnu nastavu u brodogradilištima naše županije, ispunjeni su svi uvjeti da nastava krene već od ove školske godine.
...
Stoga ovih dana očekujemo i konačnu dopusnicu ministarstva – kazala nam je vodička gradonačenica Branka Juričev-Martinčev.
...

Loš je primjer Studija turističkog menadžmenta koji je postao hiperinflatoran, te se nakon njega mladi ljudi nemaju gdje zaposliti – kaže Goran Prgin, vlasnik Remontnog brodogradilišta Šibenik. mad


Studij ima bezrezervnu podršku državnog tajnika Slobodana Uzelca, čeka se dopusnica Ministarstva iz čega se lako dade zaključiti da ćemo biti "bogatiji" za još jedan Stručni studij i 60 novih kolega.

cool


- 16:05 - Komentari (56) - Isprintaj - #

28.08.2007., utorak

Kino Odeon


Već smo u nekoliko navrata pisali o prostoru bivšeg kina Odeon, a što su pisali Novi tjednik i Novi list pročitajte na sljedećim linkovima:

Bivše kino Odeon mladima

Odeon na korištenje studentima



Šibensko Veleučilište pohađa 2,2 tisuće studenata koji trebaju mjesto za svoje projekte. Osim toga, mnogo je mladih šibenskih bendova koji probe održavaju u garažama i podrumima, u potpuno neprimjerenim uvjetima i bez mogućnosti da svoj repertoar izvedu na za to prikladnom mjestu. Ovim putem objavljujem da ću se založiti da bivše kino Odeon pripadne upravo njima na upotrebu – obvezala se šibenska gradonačelnica.


Kako studenti ne bi pomislili da je ovo obećanje zaboravljeno, jučer (prvi radni dan nakon povratka s godišnjih odmora) je predsjednik SZ poslao pismo gradonačelnici. U pismu je zamolio da se što prije napravi jedan predradni sastanak, da delegacija studenata i delegacija Gradskog poglavarstva obiđe prostor bivšeg kina „Odeon“ te da se dogovore oko ostalih detalja bitnih oko ustupanja.

Gradonačelnica je pozitivno odgovorila te će se osobno naći sa delegacijom studenata kroz slijedećih nekoliko dana.

O tome kako je bilo i što je dogovoreno bit ćete obaviješteni. wink


- 11:44 - Komentari (4) - Isprintaj - #

24.08.2007., petak

sibenik.hr

Već duže vrijeme, točnije od 2002. pod rubrikom Obrazovanje -> Visoko obrazovanje na stranicama grada pišu isti (zastarjeli) podaci. U pet proteklih godina nitko se očito na to nije osvrnuo, nikoga očito za to nije briga, pa evo ovim putem apeliramo na webmastera stranica grada na update podataka.

Između ostalog kaže:

Na Visokoj školi za turizam, na stručnom studiju turizma i informatike, postoje tri smjera: Ugostiteljstvo, Nautički turizam i Poslovna informatika .

Da... bilo jednom davno. Ne postoji ni visoka škola, ni smjerovi. I ne samo da ti smjerovi ne postoje, nego su ukinuti i prije uvođenja bolonjskog procesa.



Planirane kvote za akademsku godinu 2002/2003. su:
Studij ugostiteljstva
- 50 redovnih studenata na teret MZT
- 75 redovnih studenata po osobnim potrebama
- 35 izvanrednih studenata
Studij nautičkog turizma
- 25 redovnih studenata na teret MZT
- 50 redovnih studenata po osobnim potrebama
- 35 izvanrednih studenata
Studij poslovne informatike
- 120 redovnih studenata po osobnim potrebama


Evo ga opet. Osim što su kvote u potpunosti drugačije, ne postoji ni studij ugostiteljstva, ni nautičkog turizma ni poslovne informatike. Postoji odjel menadžmenta (turističkog i informatičkog), odjel Prometa te Upravni studij, koji opet svaki za sebe imaju posebne kvote.



Prijave za upis u prvom razredbenom roku primat će se u Studentskoj referadi Visoke škole svaki dan, osim nedjelje, od 10 do 18 sati od 26.6. do 15.7. 2002. godine.
Test zananja za sve studije bit će proveden 17.7 2002. godine
.

2002. godine...eek Misli li itko na studente koji su se namjeravali upisati poslije 2002., koji su se zanimali za tadašnju VŠTM, sadašnje Veleučilište?



... i to su nam službene stranice grada Šibenika.bang

Kako bi tek bilo da su neslužbene?




- 21:19 - Komentari (23) - Isprintaj - #

21.08.2007., utorak

Studomat

Za sve one koji su nestrpljivo čekali prijaviti svoje ispite i s pravom kritizirali što je studomat van funkcije - dobra vijest: studomat je ponovno u funkciji.

Sretno s učenjem i položite sve što imate wink


- 23:15 - Komentari (17) - Isprintaj - #

11.08.2007., subota

Novi Tjednik o upisima:



Ostale dvije trećine slobodnih mjesta





Da šibensko Veleučilište nije u svojima najsvjetlijim danima svjedoči i podatak o broju slobodnih mjesta koja su ostala na raspolaganju budućim studentima nakon prvog upisnog roka. Naime, prema informacijama koje su dostupne na službenim stranicama ove obrazovne ustanove, od ukupno 690 mjesta koliko ih se raspisalo za brucoše na svim smjerovima Veleučilišta, za zadnji jesenski rok ostalo je slobodno čak 434 mjesta. To u prijevodu znači da se u prvom upisnom roku popunila tek jedna trećina od ukupnog broja raspisanih slobodnih mjesta!

Ovaj je podatak gotovo nevjerojatan ako se u obzir uzme da Veleučilište ima jednogodišnju tradiciju koju je nastavilo na solidnim i dugogodišnjim temeljima Visoke škole za turistički menadžment. Premda je za smjer Turistički menadžment popunjeno svih 60 mjesta za redovni studij uz potporu Ministarstva, od raspisanih 130 mjesta, u redovni studij uz plaćanje upisala su se tek dva studenta. Od 150 raspisanih mjesta za izvanredni studij istoga smjera, slobodno je ostalo 87 mjesta. Drugačija slika nije niti na Informatičkom menadžmentu gdje je popunjeno dvadeset raspisanih mjesta za redovni studij uz potporu Ministarstva, ali je od 70 mjesta za redovni studij uz plaćanje slobodno ostalo 52 mjesta. Također, od 40 raspisanih slobodnih mjesta za izvanredni studij, slobodno je i u ovom smjeru ostala većina, čak 32 mjesta.

Otužna je i slika upisanih studenata u prvu studijsku godinu Prometnog studija Veleučilišta na kojemu se, za utjehu čelnicima ove mlade visokoobrazovne institucije, ipak popunila većina raspisanih slobodnih mjesta na redovnom studiju uz potporu Ministarstva, ali je zato od dvadeset izvanrednih, popunjeno tek jedno mjesto.

Izgleda da je među studentima ipak najpopularniji Upravni studij koji je popunio sve slobodne kapacitete uz potporu Ministarstva, ali je zato podbacio na izvanrednom studiju gdje je od 90 mjesta, slobodno ostalo čak 63.

Privremeni dekan Veleučilišta Marko Radačić, koji svoju privremenu funkciju obavlja ni manje ni više već godinu i dva mjeseca, nije želio komentirati ovu upisnu katastrofu. Štoviše, nije nam se javljao na telefon, već je preko tajnice poručio da je zauzet.

Radi li se o kataklizmi šibenskog obrazovnog sustava ili je manjak interesa za jedinom visokoobrazovnom institucijom u Šibeniku rezultat previranja i skandala s promjenama programa od strane čelništva ustanove, te odlaskom desetak profesora, doktora nauke s ove institucije, a koji su obilježili prvu godinu postojanja Veleučilišta, teško je kazati.

Studenti već duže vrijeme negoduju, nazivajući čitav novi ustroj ustanove i njezine čelnike najobičnijom farsom. Resorno Ministarstvo ili nije upućeno u ove probleme, ili ih jednostavno ignorira, puštajući da se stvari riješe svojim tijekom. Možda će iznaći razloga za reakciju nakon što se dogodine za upis u ovu obrazovnu ustanovu ne javi nitko

Yelena Devčić




Korektan članak thumbup, samo ćemo još dodati:

Resorno Ministarstvo je itekako upućeno u probleme od prvoga dana, ali će biti ovaj drugi dio rečenice točniji: JEDNOSTAVNO IH IGNORIRA!




- 19:20 - Komentari (22) - Isprintaj - #

< kolovoz, 2007  
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Kolovoz 2007 (5)
Srpanj 2007 (4)
Lipanj 2007 (3)
Svibanj 2007 (7)
Travanj 2007 (4)
Ožujak 2007 (12)
Veljača 2007 (7)
Siječanj 2007 (11)
Prosinac 2006 (12)
Studeni 2006 (16)
Listopad 2006 (13)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Nezakonite i ostale promjene nastale prerastanjem Visoke škole za turstički menadžment u Veleučilište te posljedice koje trpe studenti nono

credit cards
credit cards Counter

Studenti svoja pitanja mogu postaviti na:

udruga2@net.hr

ili studentskom zboru na:

szvus@yahoo.com

Jutarnji list:



Pobuna studenata na Veleučilištu Šibenik

'Studentskom pobunom manipuliraju profesori'

Program na Veleučilištu nije smio biti promijenjen

Studenti za ostavku dekana Radačića

Zbog pogreške dekana studenti ostali neupisani

Studenti na ulici brane svoja prava

Zagrebmontaža nudi zgradu za šibenski studentski dom

Studenti sa svijećama protiv odlaska profesora

S novim iksicama i do popusta u dućanima



Slobodna Dalmacija:

Ne poslušate li nas, idemo u bojkot nastave

Studenti: Nismo zadovoljni

Studenti se vraćaju studiranju

Šanse za upis do studenog

Mesiću i Sanaderu U POMOĆ!

Studenti traže smjenu dekana

Svijeće za šibensko Veleučilište

Želimir Mikulić voditelj menadžmenta

plus: Tone brod studentima pomorstva

Šibenik izgubio jedini fakultet

Smještaj i prehrana u ’Lavčevićevom’ hotelu

Studenti dobili iksice



Večernji list:

Akademska godina u Šibeniku počela prosvjedom studenata

Novi list:

Indekse dobilo 500 brucoša, prepucavanja se nastavljaju

Studenti optužuju: Osnutak Veleučilišta donio bezakonje

Privremeni dekan Radačić ne podiže kvalitetu već se bavi kadroviranjem

Radačić: Promjena studijskog programa bila je greška

Prosvjedovali studenti šibenskog veleučilišta

Studenti očekuju smjenu dekana i prodekana

Smijenjen voditelj studija menadžmenta

Petar Gardijan otišao, studenti vodstvu ne vjeruju niti riječ

Hotel za samce – studentski dom

Odeon na korištenje studentima

Na tri studija slobodno 690 mjesta za brucoše



Šibenski list:

Studenti pobijedili, Radačić vratio stari program



Radačić se ispričao, studenti i dalje sumnjičavi

Novi tjednik:

Tražimo javnu ispriku Ministarstva!

Gorak okus trijumfa šibenskih studenata

Bivše kino Odeon mladima



Metro express:

"Ustanak" šibenskih studenata

Šibensko Veleučilište

Svijeće u rukama u znak prosvjeda


Radio Ritam:

Dekan Radačić izbjegao studente

Nelegalan rad privremenog dekana Radačića





SSU:

Nejasna sudbina studenata Visoke škole za turistički menadžment u Šibeniku

Studenti na ulicama

Studenti prošetali ulicama Šibenika

Studenti na ulici brane svoja prava

SSU Šibenik održao press konferenciju

Studenti sa svijećama protiv odlaska profesora

Službene stranice Grada Šibenika:

Prosvjed studenata šibenskog Veleučilišta

Zagrebmontaža nudi zgradu za šibenski studentski dom

Svečanost podjele diploma u Šibenskom kazalištu