28.05.2007., ponedjeljak

Predsjednik SZ-a kaže:

Želim pozdraviti sve studentice i studente i obavijestiti ih o danas dva održana sastanka.

Prvi sastanak je bio sastanak Stručnog vijeća, na kojemu su donesene odluke krucijalne za studente.

1. Gošća na sjednici je bila gđa Željka Nenadić–Tabak, sa Odjela za studentski standard MZOŠ-a. Koja je iznijela preporuku za određivanje prava redovitim studentima koju je donijelo Nacionalno vijeće za visoko obrazovanje.

Budući da studentski predstavnici nisu dobili ni točke dnevnog reda niti zapisnik sa prijašnje sjednice 8 dana prije sjednice (nego tek na početku sjednice - sa još malim odmakom). Studentski predstavnici su dogovorili i uložili suspenzivni veto na sve odluke koje se tiču prava studenata.

ALI... nakon što su se studenti povukli na nekih 20 - 30 min sa sjednice i na taj način onemogućili nastavak sjednice, te sa gospođom Tabak prošli detaljno kroz taj prijedlog i na kraju odbacili veto i donijeli prijedlog. Budući da je to samo prijedlog, ne brinite, mi na odluku možemo ponovno uložiti suspenzivni veto, ako za time osjetimo potrebu.

Prijedlog možete pročitati ovdje (str. 1) (str. 2)

Nego da krenem sa bitnim stvarima:

2.Uvjeti za prelazak na više godine studija su ipak malo olabavljene, kao što sam i rekao da ću pokušati. Tako da:

za upis 2. godine je 43 ECTS-a umjesto 46 (nije puno, ali tako je - kako je).

za upis 3. godine je 101 ECTS umjesto 107. (dakle možete prenijeti 3 najveća kolegija, što mislim da je više nego dovoljno).

3. Troškovi školarine - ostaju nepromijenjene. Osim što će studentima biti omogućeno da za 50 kn ili možda i manje dobiju godišnju članarinu u gradskoj knjižnici. Do sada je bilo 80kn Dakle tko hoće - može, a tko neće - ne mora!

4. Sačinit će se (uskoro) povjerenstvo na faksu koje će biti za dodjeljivanje stipendija - u kojemu će sudjelovati i studenti.

I to bi bilo otprilike to sa sjednice stručnog vijeća.

Privremeni dekan je i dalje prof. Marko Radačić. Odgovor je bio da je privremeni dekan i Veleučilišta u Kninu u Vukovaru i još negdje već 2 godine…

Sada sa drugog sastanka.

Moram izraziti zadovoljstvo što sam postao predsjednikom predsjedništva Studentskog zbora. (smijeh) Te se još jednom zahvaljujem svojim studentima (kolegicama i kolegama) sa druge godine, koji su me izabrali za predstavnika svoje godine i na taj način mi omogućili da se mogu kandidirati za funkciju predsjednika zbora.

Nadalje donesen je Statut zbora i oformljeni su odbori za nastavu i znanost, kulturu, sport i studentski standard.

I da znate sad ćemo napokon moći početi raditi i imati ćemo tijelo iza sebe, a to je Studentski zbor.

…još malo birokracije i upisa u registar studentskih zborova. (obećena pomoć od strane ministarstva – kažu da neće dugo trajati) rofl

Dakle ovo nije ni kraj ni početak borbe za studentska prava i bolji studentski standard sa vise sadržaja...

Zato Vas pozivam, sudjelujte u što većem broju. I nemojte samo grintati...

Idemo raditi!
Idemo se zabavljati!
Idemo učiniti studiranje u Šibeniku zanimljivijim!
I učinimo ovaj faks boljim nego što ga sada možemo zamisliti.

Hvala!

Predsjednik predsjedništva Studentskog zbora Hrvoje Štajduhar



Dodatak: Postotak studenata koji su stekli navedeni br. ECTS bodova za sve studente prve godine u ak. god. 2005/06 te za studente koji su prvi put upisali prvu godinu 2005/06.



Sve čestitke kolegi Hrvoju party



- 23:31 - Komentari (47) - Isprintaj - #

25.05.2007., petak

SZ poziva...


Za sve one koji misle da su najpametniji, najobrazovaniji i sve najnajnaj na ovom Veleučilištu te one koji imaju rješenje za sve studentske probleme a uz to su puni kritika prema studentskim predstavnicima, neka dođu u

ponedjeljak, 28.5. u 12h u prostorije Vijećnice (na Veleučilištu)

te javno iznesu svoje ideje, stavove i sl. umjesto da skriveni iza računala vječno nekoga ili nešto osuđuju.

Ukoliko vas samo zanima o čemu se radi, a niste u gorenavedenoj skupini, također nam se pridružite :)

Dakle, 28.5. u 12h - prva sjednica privremenog Studentskog zbora ili možebitna konstituirajuća sjednica Studentskog zbora. Tko će li znati.

Sky is the limit. smijeh


- 12:44 - Komentari (9) - Isprintaj - #

16.05.2007., srijeda

Studentska zabava



Organizira se studentska zabava ili studentska večer (nazovite kako želite wink) u

četvrtak,
17.5. 2007.
u caffe baru "Leut"

party


Napomena: Sutra će se studentima 3. godine turističkog i informatičkog menadžmenta, prije predavanja iz BI&DM predstaviti projekt "Daj mi svoju ruku sad". Danas je bio predstavljen studentima prometnog studija.


- 19:36 - Komentari (59) - Isprintaj - #

15.05.2007., utorak

Privremeni je i Studentski zbor...

Najavljena konstituirajuća sjednica SZ nije prošla onako kako je trebala, razloga za to je više... Krenimo od početka.

Nakon višemjesečnog rada i zalaganja kolega koji su podnosili mito, uvrede i kojekakve situacije iznenada stvari prividno počinju sjedati na svoje mjesto. Sav taj trud i vrijeme koje su kolege činili da bi se studentima olakšalo studiranje i podigao studentski standard iznenada je palo u vodu. Naime, dan prije sjednice usuglasili su se zahtjevi svih triju odjela po pitanju statuta SZ. Statut je prihvaćen nakon višesatne rasprave, no svi su bili zadovoljni.

Samo jedan sat prije sjednice i predavanja, predstavnik upravnog prava izrazio je svoje nezadovoljstvo statutom što je (nazovimo) potkrijepio činjenicama. Preostalo je nekih pola sata do sjednice.

Sjednica se otkazuje, lijepe se natpisi „otkazano“.

Deset minuta kasnije, sjednica je ponovno aktualna.

Studenti su odlučili ne ponašati se kao vodstvo Veleučilišta i neprestano širiti mržnju te na taj način ostvarivati svoje neostvarene ambicije, očito krivim sredstvima. Vodstvo shvaća da ne ide po njihovom planu jer se sjednica ipak ne otkazuje te 15 minuta prije početka sjednice, hitno zovu predstavnike na sastanak. U međuvremenu stižu novinari, gradonačelnica grada Šibenika...

Rezultati sastanka prije sjednice rezultirali su drugačijom sjednicom. Ne konstituirajućom nego nazovite-kako-hoćete.

Na sjednici je izlasano da je usvojen prijedlog da oba prijedloga statuta budu aktualna do donošenja statuta SZ. To znači da nemamo ni predsjednika predsjedništva SZ ni predsjednika skupštine već privremenog predsjednika predsjedništva (Hrvoje Štajduhar) i privremeni predsjednik skupštine (Ivan Matošin). Na što vas ova lakrdija podsjeća?

Privremeni pročelnik odjela menadžmenta se nije zaboravio pohvaliti : „Pa pogledajte samo koliko dugo imamo privremenog dekana“.

Prigodni govor održala je i gradonačelnica grada Šibenika Nedjeljka Klarić, privremeni dekan te pročelnik odjela upravnog prava.

Privremeni predsjednik skupštine predstavio je nazočnima program SZ, glavne aktivnosti te neke nove projekte od kojih je „zeleno svjetlo“ dobio program „Daj mi svoju ruku sad“ u suradnji sa Sveučilištem u Zadru, odjelom za psihologiju. Glavne smjernice projekta izložila je diplomirani psiholog Ivana Rak, zadužena za pomoć studentima prilikom učenja.

Nakon (kako to pročelnik naziva) radne sjednice SZ, gospođa Zdenka Gugo održala je predavanje na temu pisanja projekata pri EU, pritom naglašavajući studentske projekte. Koji su uvjeti financiranja, koje ustanove raspisuju natječaje, donacije, kako se pravilno piše projekt i nekoliko napomena za kraj.




Predstavnik studenata iznosi svoje viđenje situacije:

(uklonjen komentar kolege)



- 15:37 - Komentari (21) - Isprintaj - #

11.05.2007., petak

Studentski zbor poziva na predavanje

Obavještavaju se svi studenti Veleučilišta u Šibeniku


KONSTITUIRAJUĆA SJEDNICA STUDENTSKOG ZBORA VELEUČILIŠTA U ŠIBENIKU

+

Predavanje o pisanju projekata
(gost predavač)



PONEDJELJAK,
14.05.2007.
DVORANA A (SOLARIS)
U 12:00 h


Pozivamo studente da se odazovu u što većem broju thumbup




Studentski zbor

mah


- 00:12 - Komentari (1) - Isprintaj - #

07.05.2007., ponedjeljak

Imamo iksice


Za studente koji danas nisu bili na svečanoj podjeli iksica mala napomena: svoje iksice možete podignuti u službi za pomoćne poslove.

A kako je to danas izgledalo, (kao i uvijek yes) najbolje opisuje Jutarnji list:

S novim iksicama i do popusta u dućanima



(D. Ferić)


Uz to, privremeni dekan pohvalio se studentima dvjema dobrim vijestima:

1. Ministarstvo je odobrilo milijun i viška kuna za razvitak drugih dvaju studija (prometa i upravnog prava) te pola milijuna kuna za doškolovanje veleučilišnog kadra.
Da li će se taj novac uložiti u te svrhe? Pratit ćemo. Silna se prašina digla za "bianco čekove" koje je "dijelio" prošli dekan, pa da vidimo što će uraditi privremeni nasljednici.

2. Veleučilište je odlučilo stipendirati najbolje studente po pojedinoj godini studija, a ukoliko student već prima državnu stipendiju, primiti će nekakvu novčanu naknadu za svoj uspjeh jer je zakonski nedopustivo da student prima uz državnu još neku drugu stipendiju.


wink



- 21:46 - Komentari (1) - Isprintaj - #

03.05.2007., četvrtak

Podjela "iksica", turniri...


U ponedjeljak, 7. svibnja u 12 h u predavaonici A (Solaris) održat će se svečana podjela studentskih "iksica".

Ukoliko vam nije jasno o kojim iksicama se radi, sjetite se da ste se nekad davno (rofl) slikavali za iksice a one nikad nisu stigle do vas...yes

Zahvaljujući našim vrijednim kolegama, podaci svakog studenta su ažurirani kako bi iksice napokon mogle biti stavljene u funkciju. Zasad je njihova upotreba ograničena, no razmatra se mogućnost proširenja upotrebe kako bi studenti imali neke nove pogodnosti koje su u drugim gradovima - uobičajene. No, o tom-potom. I ovo je za nas korak naprijed.

Dakle, u ponedjeljak dođite, pokupite svoju iksicu i divite se svojoj sličici rofl


Samo sat ranije u ponedjeljak, dakle u 11h, najavljeno je sljedeće:

Pozivaju se svi studenti zainteresirani za sudjelovanje u turniru u košarci i malom nogometu da u ponedjeljak, 7. svibnja u 11:00 dođu u prostorije Studentskog zbora pokraj fakultetske biblioteke u podrumu fakulteta radi dogovora o održavanju turnira.


No to nije sve. smijeh


Ovim putem iskoristiti ćemo priliku i našoj asistentici Jasmini Sladoljev čestitati od srca jer je po drugi put postala majka - na svijet je došla jedna curica! cerek




mah





- 20:37 - Komentari (25) - Isprintaj - #

< svibanj, 2007 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Kolovoz 2007 (5)
Srpanj 2007 (4)
Lipanj 2007 (3)
Svibanj 2007 (7)
Travanj 2007 (4)
Ožujak 2007 (12)
Veljača 2007 (7)
Siječanj 2007 (11)
Prosinac 2006 (12)
Studeni 2006 (16)
Listopad 2006 (13)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Nezakonite i ostale promjene nastale prerastanjem Visoke škole za turstički menadžment u Veleučilište te posljedice koje trpe studenti nono

credit cards
credit cards Counter

Studenti svoja pitanja mogu postaviti na:

udruga2@net.hr

ili studentskom zboru na:

szvus@yahoo.com

Jutarnji list:



Pobuna studenata na Veleučilištu Šibenik

'Studentskom pobunom manipuliraju profesori'

Program na Veleučilištu nije smio biti promijenjen

Studenti za ostavku dekana Radačića

Zbog pogreške dekana studenti ostali neupisani

Studenti na ulici brane svoja prava

Zagrebmontaža nudi zgradu za šibenski studentski dom

Studenti sa svijećama protiv odlaska profesora

S novim iksicama i do popusta u dućanima



Slobodna Dalmacija:

Ne poslušate li nas, idemo u bojkot nastave

Studenti: Nismo zadovoljni

Studenti se vraćaju studiranju

Šanse za upis do studenog

Mesiću i Sanaderu U POMOĆ!

Studenti traže smjenu dekana

Svijeće za šibensko Veleučilište

Želimir Mikulić voditelj menadžmenta

plus: Tone brod studentima pomorstva

Šibenik izgubio jedini fakultet

Smještaj i prehrana u ’Lavčevićevom’ hotelu

Studenti dobili iksice



Večernji list:

Akademska godina u Šibeniku počela prosvjedom studenata

Novi list:

Indekse dobilo 500 brucoša, prepucavanja se nastavljaju

Studenti optužuju: Osnutak Veleučilišta donio bezakonje

Privremeni dekan Radačić ne podiže kvalitetu već se bavi kadroviranjem

Radačić: Promjena studijskog programa bila je greška

Prosvjedovali studenti šibenskog veleučilišta

Studenti očekuju smjenu dekana i prodekana

Smijenjen voditelj studija menadžmenta

Petar Gardijan otišao, studenti vodstvu ne vjeruju niti riječ

Hotel za samce – studentski dom

Odeon na korištenje studentima

Na tri studija slobodno 690 mjesta za brucoše



Šibenski list:

Studenti pobijedili, Radačić vratio stari program



Radačić se ispričao, studenti i dalje sumnjičavi

Novi tjednik:

Tražimo javnu ispriku Ministarstva!

Gorak okus trijumfa šibenskih studenata

Bivše kino Odeon mladima



Metro express:

"Ustanak" šibenskih studenata

Šibensko Veleučilište

Svijeće u rukama u znak prosvjeda


Radio Ritam:

Dekan Radačić izbjegao studente

Nelegalan rad privremenog dekana Radačića





SSU:

Nejasna sudbina studenata Visoke škole za turistički menadžment u Šibeniku

Studenti na ulicama

Studenti prošetali ulicama Šibenika

Studenti na ulici brane svoja prava

SSU Šibenik održao press konferenciju

Studenti sa svijećama protiv odlaska profesora

Službene stranice Grada Šibenika:

Prosvjed studenata šibenskog Veleučilišta

Zagrebmontaža nudi zgradu za šibenski studentski dom

Svečanost podjele diploma u Šibenskom kazalištu