29.08.2007., srijeda

Novi Stručni studij sa 60 studenata


U današnjoj Slobodnoj Dalmaciji na 14. stranici osvanuo je članak pod imenom „Studenti brodogradnje dolazit će u Vodice“ gdje Ante Talijaš piše:



U suradnji s fakultetom Splitskog sveučilišta, Grad Vodice počeo je s predbilježbama za upis na Stručni studij male brodogradnje u nastavnom centru Vodice, koji premijerno kreće na jesen.
...
Studij se, inače, otvara kao 2,5 godišnji, s time da bi već u prvoj godini prešao u trogodišnji studij po Bolonjskom procesu, kako bi kandidatima omogućio daljnje specijalističke studije.
....
Nakon pozitivnog mišljenja inspekcije Ministarstva znanosti, a nakon provedenog nadzora novouređenih prostorija u zgradi „stare škole“ i prostora za praktičnu nastavu u brodogradilištima naše županije, ispunjeni su svi uvjeti da nastava krene već od ove školske godine.
...
Stoga ovih dana očekujemo i konačnu dopusnicu ministarstva – kazala nam je vodička gradonačenica Branka Juričev-Martinčev.
...

Loš je primjer Studija turističkog menadžmenta koji je postao hiperinflatoran, te se nakon njega mladi ljudi nemaju gdje zaposliti – kaže Goran Prgin, vlasnik Remontnog brodogradilišta Šibenik. mad


Studij ima bezrezervnu podršku državnog tajnika Slobodana Uzelca, čeka se dopusnica Ministarstva iz čega se lako dade zaključiti da ćemo biti "bogatiji" za još jedan Stručni studij i 60 novih kolega.

cool


- 16:05 - Komentari (56) - Isprintaj - #

28.08.2007., utorak

Kino Odeon


Već smo u nekoliko navrata pisali o prostoru bivšeg kina Odeon, a što su pisali Novi tjednik i Novi list pročitajte na sljedećim linkovima:

Bivše kino Odeon mladima

Odeon na korištenje studentima



Šibensko Veleučilište pohađa 2,2 tisuće studenata koji trebaju mjesto za svoje projekte. Osim toga, mnogo je mladih šibenskih bendova koji probe održavaju u garažama i podrumima, u potpuno neprimjerenim uvjetima i bez mogućnosti da svoj repertoar izvedu na za to prikladnom mjestu. Ovim putem objavljujem da ću se založiti da bivše kino Odeon pripadne upravo njima na upotrebu – obvezala se šibenska gradonačelnica.


Kako studenti ne bi pomislili da je ovo obećanje zaboravljeno, jučer (prvi radni dan nakon povratka s godišnjih odmora) je predsjednik SZ poslao pismo gradonačelnici. U pismu je zamolio da se što prije napravi jedan predradni sastanak, da delegacija studenata i delegacija Gradskog poglavarstva obiđe prostor bivšeg kina „Odeon“ te da se dogovore oko ostalih detalja bitnih oko ustupanja.

Gradonačelnica je pozitivno odgovorila te će se osobno naći sa delegacijom studenata kroz slijedećih nekoliko dana.

O tome kako je bilo i što je dogovoreno bit ćete obaviješteni. wink


- 11:44 - Komentari (4) - Isprintaj - #

24.08.2007., petak

sibenik.hr

Već duže vrijeme, točnije od 2002. pod rubrikom Obrazovanje -> Visoko obrazovanje na stranicama grada pišu isti (zastarjeli) podaci. U pet proteklih godina nitko se očito na to nije osvrnuo, nikoga očito za to nije briga, pa evo ovim putem apeliramo na webmastera stranica grada na update podataka.

Između ostalog kaže:

Na Visokoj školi za turizam, na stručnom studiju turizma i informatike, postoje tri smjera: Ugostiteljstvo, Nautički turizam i Poslovna informatika .

Da... bilo jednom davno. Ne postoji ni visoka škola, ni smjerovi. I ne samo da ti smjerovi ne postoje, nego su ukinuti i prije uvođenja bolonjskog procesa.



Planirane kvote za akademsku godinu 2002/2003. su:
Studij ugostiteljstva
- 50 redovnih studenata na teret MZT
- 75 redovnih studenata po osobnim potrebama
- 35 izvanrednih studenata
Studij nautičkog turizma
- 25 redovnih studenata na teret MZT
- 50 redovnih studenata po osobnim potrebama
- 35 izvanrednih studenata
Studij poslovne informatike
- 120 redovnih studenata po osobnim potrebama


Evo ga opet. Osim što su kvote u potpunosti drugačije, ne postoji ni studij ugostiteljstva, ni nautičkog turizma ni poslovne informatike. Postoji odjel menadžmenta (turističkog i informatičkog), odjel Prometa te Upravni studij, koji opet svaki za sebe imaju posebne kvote.



Prijave za upis u prvom razredbenom roku primat će se u Studentskoj referadi Visoke škole svaki dan, osim nedjelje, od 10 do 18 sati od 26.6. do 15.7. 2002. godine.
Test zananja za sve studije bit će proveden 17.7 2002. godine
.

2002. godine...eek Misli li itko na studente koji su se namjeravali upisati poslije 2002., koji su se zanimali za tadašnju VŠTM, sadašnje Veleučilište?



... i to su nam službene stranice grada Šibenika.bang

Kako bi tek bilo da su neslužbene?




- 21:19 - Komentari (23) - Isprintaj - #

21.08.2007., utorak

Studomat

Za sve one koji su nestrpljivo čekali prijaviti svoje ispite i s pravom kritizirali što je studomat van funkcije - dobra vijest: studomat je ponovno u funkciji.

Sretno s učenjem i položite sve što imate wink


- 23:15 - Komentari (17) - Isprintaj - #

11.08.2007., subota

Novi Tjednik o upisima:



Ostale dvije trećine slobodnih mjesta





Da šibensko Veleučilište nije u svojima najsvjetlijim danima svjedoči i podatak o broju slobodnih mjesta koja su ostala na raspolaganju budućim studentima nakon prvog upisnog roka. Naime, prema informacijama koje su dostupne na službenim stranicama ove obrazovne ustanove, od ukupno 690 mjesta koliko ih se raspisalo za brucoše na svim smjerovima Veleučilišta, za zadnji jesenski rok ostalo je slobodno čak 434 mjesta. To u prijevodu znači da se u prvom upisnom roku popunila tek jedna trećina od ukupnog broja raspisanih slobodnih mjesta!

Ovaj je podatak gotovo nevjerojatan ako se u obzir uzme da Veleučilište ima jednogodišnju tradiciju koju je nastavilo na solidnim i dugogodišnjim temeljima Visoke škole za turistički menadžment. Premda je za smjer Turistički menadžment popunjeno svih 60 mjesta za redovni studij uz potporu Ministarstva, od raspisanih 130 mjesta, u redovni studij uz plaćanje upisala su se tek dva studenta. Od 150 raspisanih mjesta za izvanredni studij istoga smjera, slobodno je ostalo 87 mjesta. Drugačija slika nije niti na Informatičkom menadžmentu gdje je popunjeno dvadeset raspisanih mjesta za redovni studij uz potporu Ministarstva, ali je od 70 mjesta za redovni studij uz plaćanje slobodno ostalo 52 mjesta. Također, od 40 raspisanih slobodnih mjesta za izvanredni studij, slobodno je i u ovom smjeru ostala većina, čak 32 mjesta.

Otužna je i slika upisanih studenata u prvu studijsku godinu Prometnog studija Veleučilišta na kojemu se, za utjehu čelnicima ove mlade visokoobrazovne institucije, ipak popunila većina raspisanih slobodnih mjesta na redovnom studiju uz potporu Ministarstva, ali je zato od dvadeset izvanrednih, popunjeno tek jedno mjesto.

Izgleda da je među studentima ipak najpopularniji Upravni studij koji je popunio sve slobodne kapacitete uz potporu Ministarstva, ali je zato podbacio na izvanrednom studiju gdje je od 90 mjesta, slobodno ostalo čak 63.

Privremeni dekan Veleučilišta Marko Radačić, koji svoju privremenu funkciju obavlja ni manje ni više već godinu i dva mjeseca, nije želio komentirati ovu upisnu katastrofu. Štoviše, nije nam se javljao na telefon, već je preko tajnice poručio da je zauzet.

Radi li se o kataklizmi šibenskog obrazovnog sustava ili je manjak interesa za jedinom visokoobrazovnom institucijom u Šibeniku rezultat previranja i skandala s promjenama programa od strane čelništva ustanove, te odlaskom desetak profesora, doktora nauke s ove institucije, a koji su obilježili prvu godinu postojanja Veleučilišta, teško je kazati.

Studenti već duže vrijeme negoduju, nazivajući čitav novi ustroj ustanove i njezine čelnike najobičnijom farsom. Resorno Ministarstvo ili nije upućeno u ove probleme, ili ih jednostavno ignorira, puštajući da se stvari riješe svojim tijekom. Možda će iznaći razloga za reakciju nakon što se dogodine za upis u ovu obrazovnu ustanovu ne javi nitko

Yelena Devčić




Korektan članak thumbup, samo ćemo još dodati:

Resorno Ministarstvo je itekako upućeno u probleme od prvoga dana, ali će biti ovaj drugi dio rečenice točniji: JEDNOSTAVNO IH IGNORIRA!




- 19:20 - Komentari (22) - Isprintaj - #

27.07.2007., petak

Pismo gradonačelnici




Gospođo gradonačelnice,

Ovih su me dana upozorili moji bivši studenti da otvorim blog
studenata Veleučilišta.
Žalosno gospođo gradonačelnice. Ono što sam pročitao čini
me tako nesretnim da ne mogu a da Vas ne upitam kako to, više,
možete tolerirati. Zar zaista želite da ostane zapisano
(povijest o svemu detaljno piše) , a ostat će ako ništa ne
poduzmete, da je u vrijeme Vaše uprave gradom doživljena
onolika sramota kakvu Vama ( i vama u Šibeniku) nanosi jedna
primitivna osoba , a povijest Vas neće moći opravdati niti
skinuti Vašu odgovornost. Pokažite već jednom da imate snage
raščistiti s tom sramotom i primitivizmom. Uostalom, nemate
pravo na to da tolerirate ovo što se dešava na Veleučilištu,
kao što ćete teško moći opravdati i događaje u zadnju godinu
dana. Trebam li Vas podsjećati na događanja? Otvorite
studentski blog i prelistajte arhivu bloga. Osobno već imam
veoma opširnu arhivu, od samog osnutka VŠTM i Veleučilišta,
da mogu već sada napisati vrijednu, a dijelom i tužnu
monografiju. Molim Vas, ne dozvolite da u toj monografiji Vaše
ime bude u crnom okviru, kad se bude pisalo o povijesti visokog
obrazovanja u Šibeniku.
Gospođo gradonačelnice,
Ovo je moj posljednji apel na Vašu savjest i odgovornost.
Ratko Dobre
Zadar,22.07.2007




Odgovor?


- 00:34 - Komentari (17) - Isprintaj - #

24.07.2007., utorak

Rezime

Šibenski konobar opet piše o Veleučilištu.



Ovaj put daje svojevrsni rezime događanja od ukidanja Visoke škole pa do danas.

Uživajte cool


- 16:07 - Komentari (7) - Isprintaj - #

19.07.2007., četvrtak

Tko želi studirati na Veleučilištu?


Prekjučer, 17.7. održan je razredbeni postupak na odjelu menadžmenta i prometnom odjelu Veleučilišta.

Rezultati (odn. omjer odobrene kvote upisa i prijava na srpanjskom roku) su poražavajući te ako usporedimo sa prethodnim godinama dolazimo do zaključka da se ukupno na oba odjela prijavilo manje studenata nego što se prethodnih godina upisalo studenata unutar samo jednog odjela.



U brojkama to izgleda ovako:

Studij menadžmenta

Turistički menadžment

Odobrena kvota upisa: 345
Prijavljeno studenata: 81


Informatički menadžment

Odobrena kvota upisa:135
Prijavljeno studenata: 59


Svi koji su pristupili razredbenom ispitu su zadovoljili kriterije upisa.
Ostalo je sveukupno 350 (!!!) slobodnih mjesta na odjelu Menadžmenta.


Studij prometa

Odobrena kvota upisa: 80
Prijavljeno studenata: 54

Svi koji su pristupili razredbenom ispitu su zadovoljili kriterije upisa.
Ostalo je sveukupno 26 slobodnih mjesta na odjelu Prometa.



Usporedbe radi, na Sveučilištu u Zadru, odjel Menadžment:



Odobrena kvota upisa: 139
Prijavljeno studenata: 309



Navedeni podaci su sa srpanjskog upisnog roka a koliko će se ukupno studenata odlučiti na studij u Šibeniku, saznati ćemo nakon razredbenog ispita u drugom (rujanskom) upisnom roku koji će se održati 11.09.2007.



Navedene brojke govore puno toga, komentare prepuštam vama... cool



- 16:58 - Komentari (18) - Isprintaj - #

17.07.2007., utorak

"Revolucija" ...


(25.1. - Paljenje svijeća ispred Veleučilišta)


Dakle, osvrnut ćemo se na komentar kolege koji je privukao pažnju javnosti i koji je bio dovoljan da se neprofesionalnost šibenskih novinara još jednom pokaže u najboljem izdanju;

"KOLEGICE I KOLEGE

Sutra je 12 srpnja
GODIŠNJICA NAJVEĆEG K U L T U R O C I D A
U POVIJESTI HRVATSKOG VISOKOG OBRAZOVANJA

Na sutrašnji dan, 12. srpnja 2006. godine
UKINUTA JE VISOKA ŠKOLA ZA TURISTIČKI MENADŽMENT

A osnovano VELE(M)UČILIŠTE U ŠIBENIKU

Što smo proživjeli u ovih godinu dana ?
Što smo izgubili a što smo dobili?
IZGUBILI SMO PROFESORE S DOKTORATIMA I MAGISTERIJEM I IZBOROM U ZVANJA !
Izgubili smo najljepši dio našeg , studentskog, života od jedne godine.
A što smo dobili?
DOBILI SMO PRIVREMENOG DEKANA KOJI JE TO VEĆ GODINU DANA NA SRAMOTU GRADA ŽUPANIJE I VELEUČILIŠTA.
DOBILI SMO POKUŠAJ MIJENJANJA PROGRAMA OD STRANE NASTRANOG NASTAVNIKA KOJI NE ZASLUŽUJE DA GA ZOVEMO NASTAVNIKOM NITI DA RADI NA VELEUČILIŠTU
DOBILI SMO OSTATAK OSTATAKA VISOKE ŠKOLE ZA TURISTIČKI MENADŽMENT
DOBILI SMO ULJEZE U ZGRADI KOJU SMO MI SVOJIM NOVCIMA IZGRADILI
DOBILI SMO NASTAVNIČKO I UPRAVNO VIJEĆE KOJI NE VODE BRIGU O NIČEMU NITI IZVRŠAVAJU SVOJE ZAKONSKE OBAVEZE
DOBILI SMO PROGRAME U KOJIMA SE VIŠE NITKO NE MOŽE SNAĆI
DOBILI SMO PRIVREMENOG DEKANA KOJI NAM JE HTIO UKINUTI ZVANJE I TITULU
I JOŠ GA IMAMO
DOKLE?
KOLEGICE I KOLEGE
PRIVREMENI DEKAN SAZVAO JE PROMOCIJU NA SUTRAŠNJI DAN, DAN KOJI BI TREBAO NAMA BITI JEDAN OD NAJDRAŽIH U ŽIVOTU
I TO JE NJEGOVA PODLA PODVALA !
POZIVAMO VAS DA SUTRA
U 10, 30 DOĐEMO SA SVJEĆAMA I OBILJEŽIMO DAN KAD JE UKINUTA VŠTM
U 11.00 UGASIT ĆEMO SVIJEĆE ALI NEĆEMO ULAZITI U ZGRADU
POSLAT ĆEMO PREDSTAVNIKA DA ČESTITA NAŠIM KOLEGAMA I KOLEGICAMA KOJI ĆE PRIMITI DIPLOME
ISPRIČAT ĆEMO SE RODITELJIMA I GOSTIMA ALI I IM DATI DO ZNANJA DA SE NE MIRIMO S POSTOJEĆIM STANJEM U VELE(M)UČILIŠTU
TO JE NAŠ ZADNJI POZIV MINISTARSTVU DA SMJENI MARKA RADAČIĆA S FUNKCIJE PRIVREMENOG DEKANA
AKO SE TO NE UČINI U NAJKRAĆEM ROKU TO ĆEMO UČINITI MI STUDENTI



(25.1. - Paljenje svijeća ispred Veleučilišta)



"Student" je potpisao ovaj komentar a Veleučilište je odlučilo na njega reagirati policijom unutar i izvan zgrade prije samog početka svečane promocije.eek

Nitko nije upitao studentske predstavnike da li je to istina, niti je "revolucija" bila oglašena na blogu, niti je itko od studenata pripremao takvo što.

Dakle, jedan jedini anonimni komentar prouzročio je takvu reakciju vodstva naše ustanove a za njima su se fino poveli i nevjerojatno neprofesionalni novinari TV Šibenik koji su u sklopu svojeg priloga izjavili da su se studenti prepali policije i odustali od svojega nauma. ludludlud

Nauma koji je postojao u glavi očito samo jednog studenta. Hvala vam TV Šibenik, ostanite i dalje profesionalni kao i dosad. Ovakvim načinom i odnosom prema studentima još jednom ste pokazali da podržavate visoko školstvo u Šibeniku.


Događaj komentira i šibenski konobar.




- 23:51 - Komentari (16) - Isprintaj - #

17.06.2007., nedjelja

S iksicom u shopping

POPUST ZA STUDENTE U TOPSHOPU I TOPMANU

Studenti, požurite u sve Topshop i Topman trgovine u cijeloj Hrvatskoj jer vas očekuje već tradicionalan popust od 10% uz predočenje X-ice.

Nit vodilja nove Topman proljeće/ljeto kolekcije je udobnost i elegancija. Kolekcija osvaja novim izgledom punk i rock stila: mješavina udobnosti sa stavom. Svijetlije boje u skladu su sa sunčanijom sezonom, traperice su uske, a najvažnija boja ove sezone je bijela.

Topshop kolekcijama za proljeće/ljeto 2007. retro printevima je udahnut novi život.

Fokus je na izlizanom jeansu i poslovnom izgledu s naglašenom ženstvenošću.

Stoga, X-ice u ruke i brzo do najbliže Topshop ili Topman trgovine i kupujte uz 10% popusta.


Akcija traje od 1. lipnja do 31. srpnja 2007.




- 16:24 - Komentari (50) - Isprintaj - #

11.06.2007., ponedjeljak

Uvjeti za upis više godine

Na temelju članka 42. Statuta Veleučilišta u Šibeniku, Stručno vijeće na svojoj 4. sjednici održanoj dana 28. svibnja 2007., donijelo je slijedeću



ODLUKU
o uvjetima za upis u više studijske godine
u akademskoj godini 2007./2008.



Utvrđuju se uvjeti za upis u više studijske godine u akademskoj godini 2007./2008. na Veleučilištu u Šibeniku kako slijedi:

1. Studenti dodiplomskog studija Turističkog i Informatičkog menadžmenta na Odjelu menadžmenta, koji su bili upisani u III. godinu studija, ostvaraju pravo bezuvjetnog upisa u IV. godinu dodiplomskog studija u akademskoj godini 2007./2008.
Da bi studenti ostvarili pravo upisa u IV. godinu dodiplomskog studija, moraju imati uredno ovjerene semestre i do kraja upisnog roka testiranu III. godinu studija.

2. Studenti koji su bili upisani u akademskoj godini 2006./2007. u I. godinu preddiplomskog stručnog Upravnog studija, studija Prometa i studija Menadžmenta, ostvaruju pravo za upis u II. godinu studija, u akademskoj godini 2007./2008., ukoliko su do kraja upisnog roka ostvarili 43 ECTS bodova iz I. studijske godine.
Da bi studenti ostvarili pravo upisa u II. godinu preddiplomskog stručnog studija, moraju imati uredno ovjerene semestre i do kraja upisnog roka testiranu I. godinu studija.

3. Studenti koji su bili upisani u akademskoj godini 2006./2007. u II. godinu preddiplomskog stručnog studija Menadžmenta, ostvaruju pravo za upis u III. godinu studija, u akademskoj godini 2007./2008., ukoliko su do kraja upisnog roka ostvarili 101 ECTS bodova prema odgovarajućem programu preddiplomskog stručnog studija Menadžmenta i imaju položene sve ispite iz predmeta I. studijske godine.
Da bi studenti ostvarili pravo upisa u III. godinu preddiplomskog stručnog studija Menadžmenta, moraju imati uredno ovjerene semestre i do kraja upisnog roka testiranu II. godinu studija.

Privremeni dekan
Prof. dr. sc. Marko Radačić






Eto kolege, sad je sve jasno oko uvjeta i ECTS bodova.
Knjigu u ruke i učite :)

Sretno na ispitima mah



- 19:31 - Komentari (25) - Isprintaj - #

02.06.2007., subota

"Kvarat iza osam"


Talk-show program “KVARAT IZA OSAM“ u
ponedjeljak, 4.lipnja 2007.
s početkom u 20,15 sati u foajeu Kazališta.



TALK-SHOW „KVARAT IZA OSAM“

Scenska udruga Leona je počela sa realizacijom talk-show programa pod nazivom „KVARAT IZA OSAM“, koji će se baviti aktualnim šibenskim temama ili aktualnim šibenčanima.
U prvom talk-show programu,koji je bio u četvrtak, 24.svibnja u foajeu šibenskog kazališta s početkom u 20,15 sati,tema je bila „Šibenik grad sporta“.

Sportski novinar Boris Čubrić ugostio je predstavnike šibenskih klubova: ženskog košarkaškog kluba Jolly J.B.S. (Josip Stojanović), nogometnog kluba „Šibenik“ (Goran Pauk), muškog košarkaškog kluba „Šibenik“ (Joško Šupe) , SDBV „Dalmatino“ (Damir Lambaša) i predstavnika grada Šibenika dogradonačelnika Tomislava Ninića.

U razgovoru sa predsjednicima i trenerima dotaknuli su se aktualnog stanja u klubovima i njihovih rezultata, rada sa mladima, uvjetima rada, kao i o planovima i očekivanjima u budućnosti kluba.

Tema slijedećeg talk-show programa je „Kvaliteta života mladih u Šibeniku“ u kojem bi voditelj Samir Mila ugostio predsjednice Vijeća učenika Gimnazije i Ekonomske škole, pročelnicu za društvene djelatnosti prof. Živanu Podrug i glazbenog producenta Željka Petreša.




Dakle, kolegice i kolege koji znaju konstruktivno raspravljati, imaju želju i volju raditi na kvaliteti života mladih u gradu - neka dođu i kažu što misle.

Vidimo se! mah



- 19:58 - Komentari (32) - Isprintaj - #

28.05.2007., ponedjeljak

Predsjednik SZ-a kaže:

Želim pozdraviti sve studentice i studente i obavijestiti ih o danas dva održana sastanka.

Prvi sastanak je bio sastanak Stručnog vijeća, na kojemu su donesene odluke krucijalne za studente.

1. Gošća na sjednici je bila gđa Željka Nenadić–Tabak, sa Odjela za studentski standard MZOŠ-a. Koja je iznijela preporuku za određivanje prava redovitim studentima koju je donijelo Nacionalno vijeće za visoko obrazovanje.

Budući da studentski predstavnici nisu dobili ni točke dnevnog reda niti zapisnik sa prijašnje sjednice 8 dana prije sjednice (nego tek na početku sjednice - sa još malim odmakom). Studentski predstavnici su dogovorili i uložili suspenzivni veto na sve odluke koje se tiču prava studenata.

ALI... nakon što su se studenti povukli na nekih 20 - 30 min sa sjednice i na taj način onemogućili nastavak sjednice, te sa gospođom Tabak prošli detaljno kroz taj prijedlog i na kraju odbacili veto i donijeli prijedlog. Budući da je to samo prijedlog, ne brinite, mi na odluku možemo ponovno uložiti suspenzivni veto, ako za time osjetimo potrebu.

Prijedlog možete pročitati ovdje (str. 1) (str. 2)

Nego da krenem sa bitnim stvarima:

2.Uvjeti za prelazak na više godine studija su ipak malo olabavljene, kao što sam i rekao da ću pokušati. Tako da:

za upis 2. godine je 43 ECTS-a umjesto 46 (nije puno, ali tako je - kako je).

za upis 3. godine je 101 ECTS umjesto 107. (dakle možete prenijeti 3 najveća kolegija, što mislim da je više nego dovoljno).

3. Troškovi školarine - ostaju nepromijenjene. Osim što će studentima biti omogućeno da za 50 kn ili možda i manje dobiju godišnju članarinu u gradskoj knjižnici. Do sada je bilo 80kn Dakle tko hoće - može, a tko neće - ne mora!

4. Sačinit će se (uskoro) povjerenstvo na faksu koje će biti za dodjeljivanje stipendija - u kojemu će sudjelovati i studenti.

I to bi bilo otprilike to sa sjednice stručnog vijeća.

Privremeni dekan je i dalje prof. Marko Radačić. Odgovor je bio da je privremeni dekan i Veleučilišta u Kninu u Vukovaru i još negdje već 2 godine…

Sada sa drugog sastanka.

Moram izraziti zadovoljstvo što sam postao predsjednikom predsjedništva Studentskog zbora. (smijeh) Te se još jednom zahvaljujem svojim studentima (kolegicama i kolegama) sa druge godine, koji su me izabrali za predstavnika svoje godine i na taj način mi omogućili da se mogu kandidirati za funkciju predsjednika zbora.

Nadalje donesen je Statut zbora i oformljeni su odbori za nastavu i znanost, kulturu, sport i studentski standard.

I da znate sad ćemo napokon moći početi raditi i imati ćemo tijelo iza sebe, a to je Studentski zbor.

…još malo birokracije i upisa u registar studentskih zborova. (obećena pomoć od strane ministarstva – kažu da neće dugo trajati) rofl

Dakle ovo nije ni kraj ni početak borbe za studentska prava i bolji studentski standard sa vise sadržaja...

Zato Vas pozivam, sudjelujte u što većem broju. I nemojte samo grintati...

Idemo raditi!
Idemo se zabavljati!
Idemo učiniti studiranje u Šibeniku zanimljivijim!
I učinimo ovaj faks boljim nego što ga sada možemo zamisliti.

Hvala!

Predsjednik predsjedništva Studentskog zbora Hrvoje Štajduhar



Dodatak: Postotak studenata koji su stekli navedeni br. ECTS bodova za sve studente prve godine u ak. god. 2005/06 te za studente koji su prvi put upisali prvu godinu 2005/06.



Sve čestitke kolegi Hrvoju party



- 23:31 - Komentari (47) - Isprintaj - #

25.05.2007., petak

SZ poziva...


Za sve one koji misle da su najpametniji, najobrazovaniji i sve najnajnaj na ovom Veleučilištu te one koji imaju rješenje za sve studentske probleme a uz to su puni kritika prema studentskim predstavnicima, neka dođu u

ponedjeljak, 28.5. u 12h u prostorije Vijećnice (na Veleučilištu)

te javno iznesu svoje ideje, stavove i sl. umjesto da skriveni iza računala vječno nekoga ili nešto osuđuju.

Ukoliko vas samo zanima o čemu se radi, a niste u gorenavedenoj skupini, također nam se pridružite :)

Dakle, 28.5. u 12h - prva sjednica privremenog Studentskog zbora ili možebitna konstituirajuća sjednica Studentskog zbora. Tko će li znati.

Sky is the limit. smijeh


- 12:44 - Komentari (9) - Isprintaj - #

16.05.2007., srijeda

Studentska zabava



Organizira se studentska zabava ili studentska večer (nazovite kako želite wink) u

četvrtak,
17.5. 2007.
u caffe baru "Leut"

party


Napomena: Sutra će se studentima 3. godine turističkog i informatičkog menadžmenta, prije predavanja iz BI&DM predstaviti projekt "Daj mi svoju ruku sad". Danas je bio predstavljen studentima prometnog studija.


- 19:36 - Komentari (59) - Isprintaj - #

15.05.2007., utorak

Privremeni je i Studentski zbor...

Najavljena konstituirajuća sjednica SZ nije prošla onako kako je trebala, razloga za to je više... Krenimo od početka.

Nakon višemjesečnog rada i zalaganja kolega koji su podnosili mito, uvrede i kojekakve situacije iznenada stvari prividno počinju sjedati na svoje mjesto. Sav taj trud i vrijeme koje su kolege činili da bi se studentima olakšalo studiranje i podigao studentski standard iznenada je palo u vodu. Naime, dan prije sjednice usuglasili su se zahtjevi svih triju odjela po pitanju statuta SZ. Statut je prihvaćen nakon višesatne rasprave, no svi su bili zadovoljni.

Samo jedan sat prije sjednice i predavanja, predstavnik upravnog prava izrazio je svoje nezadovoljstvo statutom što je (nazovimo) potkrijepio činjenicama. Preostalo je nekih pola sata do sjednice.

Sjednica se otkazuje, lijepe se natpisi „otkazano“.

Deset minuta kasnije, sjednica je ponovno aktualna.

Studenti su odlučili ne ponašati se kao vodstvo Veleučilišta i neprestano širiti mržnju te na taj način ostvarivati svoje neostvarene ambicije, očito krivim sredstvima. Vodstvo shvaća da ne ide po njihovom planu jer se sjednica ipak ne otkazuje te 15 minuta prije početka sjednice, hitno zovu predstavnike na sastanak. U međuvremenu stižu novinari, gradonačelnica grada Šibenika...

Rezultati sastanka prije sjednice rezultirali su drugačijom sjednicom. Ne konstituirajućom nego nazovite-kako-hoćete.

Na sjednici je izlasano da je usvojen prijedlog da oba prijedloga statuta budu aktualna do donošenja statuta SZ. To znači da nemamo ni predsjednika predsjedništva SZ ni predsjednika skupštine već privremenog predsjednika predsjedništva (Hrvoje Štajduhar) i privremeni predsjednik skupštine (Ivan Matošin). Na što vas ova lakrdija podsjeća?

Privremeni pročelnik odjela menadžmenta se nije zaboravio pohvaliti : „Pa pogledajte samo koliko dugo imamo privremenog dekana“.

Prigodni govor održala je i gradonačelnica grada Šibenika Nedjeljka Klarić, privremeni dekan te pročelnik odjela upravnog prava.

Privremeni predsjednik skupštine predstavio je nazočnima program SZ, glavne aktivnosti te neke nove projekte od kojih je „zeleno svjetlo“ dobio program „Daj mi svoju ruku sad“ u suradnji sa Sveučilištem u Zadru, odjelom za psihologiju. Glavne smjernice projekta izložila je diplomirani psiholog Ivana Rak, zadužena za pomoć studentima prilikom učenja.

Nakon (kako to pročelnik naziva) radne sjednice SZ, gospođa Zdenka Gugo održala je predavanje na temu pisanja projekata pri EU, pritom naglašavajući studentske projekte. Koji su uvjeti financiranja, koje ustanove raspisuju natječaje, donacije, kako se pravilno piše projekt i nekoliko napomena za kraj.




Predstavnik studenata iznosi svoje viđenje situacije:

(uklonjen komentar kolege)



- 15:37 - Komentari (21) - Isprintaj - #

11.05.2007., petak

Studentski zbor poziva na predavanje

Obavještavaju se svi studenti Veleučilišta u Šibeniku


KONSTITUIRAJUĆA SJEDNICA STUDENTSKOG ZBORA VELEUČILIŠTA U ŠIBENIKU

+

Predavanje o pisanju projekata
(gost predavač)



PONEDJELJAK,
14.05.2007.
DVORANA A (SOLARIS)
U 12:00 h


Pozivamo studente da se odazovu u što većem broju thumbup




Studentski zbor

mah


- 00:12 - Komentari (1) - Isprintaj - #

07.05.2007., ponedjeljak

Imamo iksice


Za studente koji danas nisu bili na svečanoj podjeli iksica mala napomena: svoje iksice možete podignuti u službi za pomoćne poslove.

A kako je to danas izgledalo, (kao i uvijek yes) najbolje opisuje Jutarnji list:

S novim iksicama i do popusta u dućanima



(D. Ferić)


Uz to, privremeni dekan pohvalio se studentima dvjema dobrim vijestima:

1. Ministarstvo je odobrilo milijun i viška kuna za razvitak drugih dvaju studija (prometa i upravnog prava) te pola milijuna kuna za doškolovanje veleučilišnog kadra.
Da li će se taj novac uložiti u te svrhe? Pratit ćemo. Silna se prašina digla za "bianco čekove" koje je "dijelio" prošli dekan, pa da vidimo što će uraditi privremeni nasljednici.

2. Veleučilište je odlučilo stipendirati najbolje studente po pojedinoj godini studija, a ukoliko student već prima državnu stipendiju, primiti će nekakvu novčanu naknadu za svoj uspjeh jer je zakonski nedopustivo da student prima uz državnu još neku drugu stipendiju.


wink



- 21:46 - Komentari (1) - Isprintaj - #

03.05.2007., četvrtak

Podjela "iksica", turniri...


U ponedjeljak, 7. svibnja u 12 h u predavaonici A (Solaris) održat će se svečana podjela studentskih "iksica".

Ukoliko vam nije jasno o kojim iksicama se radi, sjetite se da ste se nekad davno (rofl) slikavali za iksice a one nikad nisu stigle do vas...yes

Zahvaljujući našim vrijednim kolegama, podaci svakog studenta su ažurirani kako bi iksice napokon mogle biti stavljene u funkciju. Zasad je njihova upotreba ograničena, no razmatra se mogućnost proširenja upotrebe kako bi studenti imali neke nove pogodnosti koje su u drugim gradovima - uobičajene. No, o tom-potom. I ovo je za nas korak naprijed.

Dakle, u ponedjeljak dođite, pokupite svoju iksicu i divite se svojoj sličici rofl


Samo sat ranije u ponedjeljak, dakle u 11h, najavljeno je sljedeće:

Pozivaju se svi studenti zainteresirani za sudjelovanje u turniru u košarci i malom nogometu da u ponedjeljak, 7. svibnja u 11:00 dođu u prostorije Studentskog zbora pokraj fakultetske biblioteke u podrumu fakulteta radi dogovora o održavanju turnira.


No to nije sve. smijeh


Ovim putem iskoristiti ćemo priliku i našoj asistentici Jasmini Sladoljev čestitati od srca jer je po drugi put postala majka - na svijet je došla jedna curica! cerek




mah





- 20:37 - Komentari (25) - Isprintaj - #

21.04.2007., subota

Studentski zbor


Kako i sami znate, studentski izbori su se organizirali kako bi se izabrali studentski predstavnici za studentski zbor (napokon).



Oni studenti koje zanima studentski zbor i općenito njegovo djelovanje, slobodni su pristustvovati raspravi na tu temu u ponedjeljak, 23.4. u 15 sati na Veleučilištu gdje će se studentima obratiti privremeni pročelnik odjela menadžmenta - Želimir Mikulić.

mah


- 19:18 - Komentari (40) - Isprintaj - #

10.04.2007., utorak

Ekonomijada - Rovinj

Sa zadovoljstvom Vas obavještavamo da će se Ekonomijada 2007. održati u Rovinju u razdoblju 22.- 26. svibnja 2007.godine.



Ekonomijada jest projekt koji predstavlja okupljanje i druženje, te sportska natjecanja studenata ekonomskih fakulteta svih Sveučilišta u Hrvatskoj, a u zadnjih 5 godina i šire, što ovaj događaj čini međunarodnim.
Cilj Ekonomijade je okupiti što više studenata ekonomije iz različitih sredina, te im kroz sport i natjecanja stvoriti okružje koje će podizati svijest o važnosti timskog rada, poticati na timski rad, ukazivati na veliki utjecaj poznanstava u životu i radu, kao i još mnoge druge pozitivne osobine koje se najkvalitetnije stječu upravo kroz sport i druženje sa kolegama.

Ako Vas zanima kako izgleda mjesto gdje ćete biti smješteni pogledajte na www.maistra.hr pod Rovinj, apartmantsko naselje Amarin.



Termin puni aranžman: utorak 22.05.- subota 26.05.2007.

Termin vikend aranžman: četvrtak 24.05.- subota 26.05.2007.

Smještaj: višekrevetni apartmani za 3,4 i 5 osoba, te dvokrevetne sobe.



Cijena:

Cijena punog aranžmana: 770,00 kn
Cijena vikend aranžmana: 400,00 kn

U cijenu je uključeno: smještaj, usluge i korištenje obroka (puni pansion – buffet), piće dobrodošlice, sportski sadržaji.

Sportovi u kojima se možete natjecati jesu:

Mali nogomet – muški (5+1 natjecatelja)
Muška košarka (7 natjecatelja)
Ženska košarka (7 natjecatelja)
Muška odbojka (6 natjecatelja)
Ženska odbojka (6 natjecatelja)

Za sve ostale studente koji žele prisustvovati na Ekonomijadi 2007., no ne u natjecateljskom dijelu, prijave također traju do 30. travnja 2007.godine. Unutar prijave, uz ime i prezime i broj mobitela studenta, potrebno je naznačiti aranžman koji želite (puni ili vikend). Uplate će se vršiti do 8. svibnja 2007. godine po naknadnom dogovoru.




Studenti zainteresirani za put na Ekonomijadu (za vikend aranžman) neka se jave predstavnici studenata 4. godine - Lei Floigl.

mah



- 21:57 - Komentari (33) - Isprintaj - #

08.04.2007., nedjelja

Sretan Uskrs!


Sretan i blagoslovljen blagdan Uskrsa svim studenticama, studentima, djelatnicima Veleučilišta - bivšim i sadašnjim te svim prijateljima Veleučilišta i bloga! yes





roflroflrofl

mah


- 13:03 - Komentari (8) - Isprintaj - #

03.04.2007., utorak

Atmosfera s predavanja o Bolonjskom procesu

Dakle, 28.3. održano je predavanje o Bolonjskom procesu.

Za one koji nisu bili, tu su dva mala filma i nekoliko slika.... :












- 21:58 - Komentari (2) - Isprintaj - #

31.03.2007., subota

Državne stipendije (novi stipendisti)


Rezultati natječaja za dodjelu državnih stipendija - odobreno 2489 novih stipendija

Za 2007. godinu odobreno je 2489 novih stipendija od ukupno pristiglih 9624 prijava na Natječaj za dodjeljivanje 2.500 državnih stipendija redovitim studentima sveučilišnih i stručnih studija i naknada dijela troškova školarine studentima poslijediplomskih studija za 2007. godinu tako da je trenutačno u sustavu stipendiranja cca. 9500 studenata.

S obzirom da su se studenti natjecali u više kategorija, ukupan broj studenata koji je aplicirao je 7480.


(Izvor: MZOS)


Studenti Veleučilišta u Šibeniku koji su stekli pravo na dodjelu državne stipendije - listu pogledajte ovdje.


Čestitke studentima! party




- 21:40 - Komentari (1) - Isprintaj - #

30.03.2007., petak

And the winner is...





Odjel menadžmenta:

1. godina:

Šime Martinović (zamjenik: Ruben Weissenbacher)


2. godina:

Hrvoje Štajduhar (zamjenik: Marina Grgić)


3. godina:

Ivan Matošin (zamjenik: Luka Cindrić)


4. godina:

Lea Floigl (zamjenik: Josipa Ledenko)



Prometni studij:

1. godina:

Mario Ramadža (zamjenik: Josip Lugović)


party

Iskrene čestitke predstavnicima studenata!



- 16:01 - Komentari (16) - Isprintaj - #

28.03.2007., srijeda

Sutra su izbori


Dakle kolegice i kolege, sutra, 29. ožujka su studentski izbori.
Bilo bi dobro da glasujete u što većem broju, a glasati možete od 8:00-20:00 za kandidate:

Studij menadžmenta:

1. godina:
Denis Komljenović (zamjenik: Ivan Baranović)
Šime Martinović (zamjenik: Ruben Weissenbacher)
Milan Mazalin (zamjenik: Miran Jovanović)

2. godina:
Zdravko Bolanča (zamjenik: Ivan Jaram)
Martina Ergić (zamjenik: Petra Bubanko Sladić)
Hrvoje Štajduhar (zamjenik: Marina Grgić)

3. godina:
Ivan Matošin (zamjenik: Luka Cindrić)
Suzana Miljak (zamjenik: Jagoda Čolak)

4. godina:
Lea Floigl (zamjenik: Josipa Ledenko)

Prometni studij:

1. godina:
Mario Ramadža (zamjenik: Josip Lugović)

Upravni studij (glasovanje organizirano u Vodicama):

1. godina:
Vladimir Gojanović (zamjenik: Josipa Čubrić)


Kandidatima želimo puno uspjeha! thumbup




- 22:37 - Komentari (1) - Isprintaj - #

26.03.2007., ponedjeljak

28.3., 19h, Gradska knjižnica

Studentice i studenti te ostali zainteresirani se pozivaju na predavanje (edukaciju) o Bolonjskom procesu pod nazivom:

BOLONJSKI PROCES - STUDIJ BUDUĆNOSTI.




Predavanje će se održati u Gradskoj knjižnici, u srijedu 28. ožujka s početkom u 19 h.

Organizator predavanja je SSU sa svojim edukacijskim timom.

Dođite i educirajte se. mah





- 21:43 - Komentari (1) - Isprintaj - #

21.03.2007., srijeda

Kninu studentski dom od 13 milijuna kuna, Šibeniku - obećanja...

Ministar mora, turizma, prometa i razvitka Božidar Kalmeta najavio je sklapanje ugovora o adaptaciji studentskog doma u Kninu, s Europskom investicijskom bankom.

Investicija je vrijedna 13 milijuna kuna, a dom će nastati u zgradi bivšeg skladišta Crvenog križa u Krešimirovoj ulici, koja će se prenamijeniti za studente. Studentski dom nalazi se u istoj ulici kao i Veleučilište "Marko Marulić".



Bravo Knin! yes


A Šibeniku? Obećanja političara. blabla

...


- 13:23 - Komentari (14) - Isprintaj - #

19.03.2007., ponedjeljak

Pregovori oko doma i menze


Smještaj i prehrana u ’Lavčevićevom’ hotelu
(Slobodna Dalmacija, D. Blažević)

...

No, Šibenik se još uvijek nije transformirao u studentski grad, što dokazuje i činjenica da nema ni studentskog doma, ni studentske menze, pa se čini kako je visoko školstvo u ovom gradu - "navrnuto". Doduše, Grad pregovara sa Zg-montažom o kupnji bivšega "Lavčevićeva" hotela na Šubićevcu, objekta vrijednog 2,5 milijuna kuna, u kojemu bi se u perspektivi osigurao smještaj i prehrana za studente. Pitanje je zašto pregovori toliko traju i hoće li se šibenski studenti rasuti kojekuda prije negoli dobiju svoj dom i menzu u ovom, navodno, studentskom gradu. Do tada ostaje im MŽ na Ražinama do kojega će stizati kako znaju i umiju, jer za besplatni studentski gradski prijevoz, kako je kazala gradonačelnica Neda Klarić kolegama vijećnicima, Šibenik nema novca.

Nema straha od - mraka

Ma koliko se nekima, pa i Ivi Brešanu, jednom od najvećih hrvatskih pisaca danas, činilo da Šibenik tone u provincijalni mrak, kako je komentirao moguće gašenje Pomorskog studija, gradonačelnica Neda Klarić to demantira: "Nikako se ne bih složila s time, jer Šibenik već 2,5 godine i te kako izlazi iz mraka."




I studenti se grohotom nasmijaše na Nedine riječi.




- 15:34 - Komentari (7) - Isprintaj - #

Prijavite se za studentskog predstavnika

Želite biti studentski predstavnik? Imate neke ideje, imate želju, volju, slobodnog vremena, debele živce, želite dobro sebi i svojim kolegama...? Prijavite se za predstavnika svoje godine i pustite kolegicama i kolegama da vas izaberu smijeh

Ili, kao što kaže izborno povjerenstvo:

Obavještavaju se svi studenti da se u razdoblju od 16. 03. do 23. 03. 2007. mogu prijaviti za izbor predstavnika u vijeća odjela menadžmenta, upravnog prava i prometa te u Stručno vijeće Veleučilišta.
Prijave se primaju u Službi za pomoćne poslove radnim danom od 8:00 do 12:00.





Izbori za studentske predstavnike će se održati 29. ožujka 2007. godine.
Kandidatima savjetujemo da spremaju kampanju rofl i želimo im puno uspjeha thumbup




- 14:18 - Komentari (8) - Isprintaj - #

< kolovoz, 2007  
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Kolovoz 2007 (5)
Srpanj 2007 (4)
Lipanj 2007 (3)
Svibanj 2007 (7)
Travanj 2007 (4)
Ožujak 2007 (12)
Veljača 2007 (7)
Siječanj 2007 (11)
Prosinac 2006 (12)
Studeni 2006 (16)
Listopad 2006 (13)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Nezakonite i ostale promjene nastale prerastanjem Visoke škole za turstički menadžment u Veleučilište te posljedice koje trpe studenti nono

credit cards
credit cards Counter

Studenti svoja pitanja mogu postaviti na:

udruga2@net.hr

ili studentskom zboru na:

szvus@yahoo.com

Jutarnji list:



Pobuna studenata na Veleučilištu Šibenik

'Studentskom pobunom manipuliraju profesori'

Program na Veleučilištu nije smio biti promijenjen

Studenti za ostavku dekana Radačića

Zbog pogreške dekana studenti ostali neupisani

Studenti na ulici brane svoja prava

Zagrebmontaža nudi zgradu za šibenski studentski dom

Studenti sa svijećama protiv odlaska profesora

S novim iksicama i do popusta u dućanima



Slobodna Dalmacija:

Ne poslušate li nas, idemo u bojkot nastave

Studenti: Nismo zadovoljni

Studenti se vraćaju studiranju

Šanse za upis do studenog

Mesiću i Sanaderu U POMOĆ!

Studenti traže smjenu dekana

Svijeće za šibensko Veleučilište

Želimir Mikulić voditelj menadžmenta

plus: Tone brod studentima pomorstva

Šibenik izgubio jedini fakultet

Smještaj i prehrana u ’Lavčevićevom’ hotelu

Studenti dobili iksice



Večernji list:

Akademska godina u Šibeniku počela prosvjedom studenata

Novi list:

Indekse dobilo 500 brucoša, prepucavanja se nastavljaju

Studenti optužuju: Osnutak Veleučilišta donio bezakonje

Privremeni dekan Radačić ne podiže kvalitetu već se bavi kadroviranjem

Radačić: Promjena studijskog programa bila je greška

Prosvjedovali studenti šibenskog veleučilišta

Studenti očekuju smjenu dekana i prodekana

Smijenjen voditelj studija menadžmenta

Petar Gardijan otišao, studenti vodstvu ne vjeruju niti riječ

Hotel za samce – studentski dom

Odeon na korištenje studentima

Na tri studija slobodno 690 mjesta za brucoše



Šibenski list:

Studenti pobijedili, Radačić vratio stari program



Radačić se ispričao, studenti i dalje sumnjičavi

Novi tjednik:

Tražimo javnu ispriku Ministarstva!

Gorak okus trijumfa šibenskih studenata

Bivše kino Odeon mladima



Metro express:

"Ustanak" šibenskih studenata

Šibensko Veleučilište

Svijeće u rukama u znak prosvjeda


Radio Ritam:

Dekan Radačić izbjegao studente

Nelegalan rad privremenog dekana Radačića





SSU:

Nejasna sudbina studenata Visoke škole za turistički menadžment u Šibeniku

Studenti na ulicama

Studenti prošetali ulicama Šibenika

Studenti na ulici brane svoja prava

SSU Šibenik održao press konferenciju

Studenti sa svijećama protiv odlaska profesora

Službene stranice Grada Šibenika:

Prosvjed studenata šibenskog Veleučilišta

Zagrebmontaža nudi zgradu za šibenski studentski dom

Svečanost podjele diploma u Šibenskom kazalištu