Vrtlarov Vrt

12.04.2008., subota

Engleski Bršljan

Ime: Engleski Bršljan
Rod: Hedera
Vrsta: Helix
Izloženost suncu: Puna,Polu sjena,Sjena
Otpornost: Otporna
Vrsta zemlje: Polu suha,Ilovača,Kiselkasta,Vapnenasta/Lužnata,Suha,Pjesak
Visina: 10m

Engleski bršljan može dobro poslužiti u raznim djelovima vrta.Može se saditi pokraj zidova,u sjeni,gdje malo koja biljka uspjeva,također se može uzgojiti tako da u potpunosti prekrije niski zid.Zimzelena je biljka,pa će vašem vrtu cijelu godinu davti posebni ugođaj.Mladice možete posaditi u viseće tegle,da dobijete efekt tzk. lijane.Engleski bršljan se može obrezivati u bilo koji oblik u svako doba godine.Vrlo je koristan jer zimi omogućuje "hranu"(bobice)mnogim pticama.Razni insekti se također hrane nektarom iz njegovih bijelih cvijetova.Budite oprezni kad rukujete s ovom biljkom jer njezin biljni sok iritira nježnu i osjetljivu kožu,a u slučaju gutanja može doći do trovanja.Nekoć se Engleski bršljan koristio za pranje crne i tamne kose,tako što bi se skuhao u vodi koja bi potom pocrnila.
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Engleski bršljan(Hedera helix).
Image and video hosting by TinyPic
Cvijet.
Image and video hosting by TinyPic
Plod(bobice).
Image and video hosting by TinyPic
Iako je to vrlo teško,Engleski bršljan se može "preobraziti"u stablo,u obliku bonsaia.
- 19:29 - Komentari (10) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

  travanj, 2008  
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        

Travanj 2008 (8)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Linkovi

Biljke

Savjeti za vrtlare.

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se