Vrlo Vrli Novi Svijet

srijeda, 25.02.2009.

PRELAZEĆI RUBIKON (roman): Poglavlje treće


"Nitko nije tvoj neprijatelj; nitko nije tvoj prijatelj. Svi su oni podjednako tvoji učitelji"

Helena P. Blavatsky



Zahr je promotrio grupu prisutnih prije nego li je nastavio.

"Djelovanje demona odigrava se na taj način da se demon prvo prilijepi za srčani energetski centar (čakru) iz koje izvlači vitalnu energiju iz nas i zamjenjuje istu energiju supstitutom. Kada bi imali prilike gledati mentalno kroz astral, vidjeli bi različite oblike kako su poput liganja, hobotnica ili paukova obavijeni oko žrtve dok je sišu. Srčana čarkra je naš vitalni centar u kojemu se spajaju misli i osjećaji (takozvani centar za intuiciju, empatiju i emotivnu inteligenciju), na energetskom nivou. Na fizičkom nivou, korelacija i korespodencija istih manifestira se kroz živčana čvorišta. Uzimanjem vitalne energije, sama nervna čvorišta postaju `uzurpirana` i nakon jednog dužeg (u nekim slučajevima i kraćeg) perioda, osoba na koju je nalijepljen demon (ili neki neugodan entitet iz nižih astralnih ravnina), počinje `gubiti razum` (iako se radi više o duševnom nego mentalnom poremećaju). Način djelovanja demona ovisi o `profilu` osobe na koju se nakačio. Djelovanje istog entiteta percipirat će na potpuno različite načine, recimo, altruist i osoba koja je malo primitivnijeg mentalnog i duhovnog ustroja. Prvi će itekako osjetiti čak i pokušaj demonizacije, dok će drugi demonizaciju doživljavati kao nesto što im hrani donje energetske centre (drugim riječima: ego). Demonizacija se može vršiti i na način da se prvo žrtva manipulira preko `R kompleksa` (reptilskog dijela mozga). Simptomi poput gušenja i učestalih bolova u trbuhu predstavljali bi sekundarnu fazu, gdje je demon pronašao `prebivaliste sa stalnom adresom`, barem toliko dugo dok žrtvu potpuno ne isiše te je mentalno i tjelesno uništi. Ja bih tu još dodao i stimuliranje žrtvine seksualne energije, kao i djelovanje na rad srca (aritmija itd.). Gušenje simbolizira smanjen protok energije kroz grlenu čakru, koja predstavlja respiratorni sustav (element Zraka), smetnje u želucu smanjen protok energije u digestivnom sustavu (element Zemlje), stimuliranje seksualnosti (pretežito na najnižim razinama, drugim riječima: bestijalnim) putem raznih perverzija, nastranosti, sadizma, mazohizma te ostalih bizarnosti, može značiti ili smanjen protok energije ili bombardiranje tuđom (u ovom slucaju demonskom) energijom na naš reproduktivni sustav (element Vatre), dok razne srčane tegobe znače smanjen protok energije i potpunu uzurpaciju iste u našem cirkularnom sustavu (element Vode). Želudac je sam po sebi ogromno spremište negativne energije, koju taložimo u sebi nezdravim hranjenjem i nakupljanjem negativnih emocija i trauma od najranije dobi i područje ispresjecanja nadbubrežnih žlijezdi (sakralni energetski centar) i nižeg intelektnog centra - ega (solar pleksus). Upravo je zato pogodan za zaposjedanje jer se mogu vrlo lako kontrolirati najniži porivi kod osoba i stvarati potpuni disbalas u donjim centrima. Gušenje i cirkulatorni problemi svojstveni su za osobe koje su malo "senzibilnije" empatijski na svaku promjenu u njima i oko njih, ali nisu u dovoljnoj mjeri balansirane sa donjim centrima."

Među gomilom prisutnih u predavaoni sakrivene podzemne baze, uz Arvilovo već gotovo općepoznato lice - računavši na to da ga je to lice zadnjih tjedana pratilo posvuda poput sjene - lice koje ga je netremice promatralo bilo je lice osobe kojoj bi se mogao najmanje nadati na ovakvom mjestu; no, nekoliko dana ranije ugledao ga je i kada su se smirile prve strasti poput čuđenja i radosti i kada je kasnija faza nedoumice poprimila svoj već i više nego poznati oblik, Zahr se vratio svom klasičnom načinu razmišljanja i percipiranja stvari - ma koliko da se to u početku činilo nemogućim.

"Na zapadu je dosta zaživjela, u protekla dva / tri desetljeća, tehnika preporađanja, gdje se zatvaranjem čovjeka u vreću, potapljanjem u kadu itd, simulira fetus u maternici. Distorzijom te klasičnom zapadnjačkom ignorantnom banalizacijom, metoda je poprimila vrlo nejednolik predznak.

Osobno smatram da su utjecaji raznih negativnih entiteta ionako sveprisutni, tako da nema potrebe još i dolijevati ulje na vatru, danas vrlo popularnim, sa jedne strane magijskim pizdarijama (gdje se više manje ignorantno koketira sa negativnim entitetima), a sa druge strane new age pizdarijama izvođenja raznoraznih vježbi i tehnika, sa simbolima koji su `potvrđeni` i `dokazani` od raznoraznih `gurua`.

Demoni prebivaju u limbu, ili prema modernoj terminologiji, u vlastitom matriksu, prema kojemu je ovaj naš kao med i mlijeko, pošto mi imamo mogućnost odabira. Oni nemaju (vjerojatno do kraja Univerzalnog ciklusa). Kao što sam već napomenuo u vezi samog pristupa crkve, koja eto vadi i samog Moloha iz opsjednutih i kojoj svi demoni istjerani iz opsjednutih imaju Biblijska imena (marketing?), a nije svjesna gomile entiteta koji u njezinim vlastitim građevinama isisavaju energiju iz vjernika; crkva ima stalna oružja - molitvu, raspelo, naredbe te zvučne kodove na latinskom, koji bi trebali protjerat demone nazad u `Nedodžiju`. Svi oni koji su u životu uspjeli napraviti distinkciju izmedju vjere i religije, možda su malo proučavali samu pozadinu toga pristupa i možda došli do zaključka da su molitva i naredba dva naličja jedne afirmacije, a križ staroegipatska simbolika za ispresijecanje dva aspekta postojanja - astralan i fizički (astralan je vertikalan, fizički je horizontalan). Interesantno je da, recimo za razliku od (u Egiptu) pretezito koristenog Ankha - koji simbolizira pozitivan i negativan aspekt u gornjem dijelu koji prelazi u neutralan aspekt u donjem dijelu, nakon presjecanja sa horizontalom - križ simbolizira samo neutralan aspekt - kako fizičkoga, tako i astralnoga. Takvo `oružje` u nekim slučajevima može biti potpuno benigno i neučinkovito. U nekim dokumentiranim slučajevima koje sam čitao i gledao, nigdje nije urađeno čisćenje energije oko žrtve i priprema `terena za borbu`. U svakom slučaju, ako se čuda i ne ostvare, još uvijek za njih postoji dobar izraz - marketing.

U mnogim zapisima fino je prikazan princip suradnje sa višim entitetima i uopće poznavanje entiteta van sfera `anđeoskog i demonskog`, toliko isprostituirane sintagme koja nam je naturena putem raznih dogmi i pogrešnih interpretacija. Postoji jedan stari princip koji je prisutan u hermetizmu, gnostici, alkemiji te ezoteriji općenito, a naziva se `odvajanjem Svjetlosti od Vatre`, a govori načelno o transmutaciji i pročišćavanju Duha božanskom energijom. Samo ignorantno pozivanje na jednu kastu Anđela ili Arhanđela, pa `ko dodje - dobro dodje`, u suštini je potpuno pogrešno. Analogija: ne zovemo klesara i molimo ga da nam popravi bojler, kao što ni ne zovemo slikara da nam složi krov na kući ili autolakirera da nas operira! Osoba koja istjeruje demone - a nikad ne istjeruje sama već uz pomoć viših entiteta (bila ona toga svjesna ili ne), treba prije svega znati sa kime ima posla. Unaprijed, putem asocijacija predočene paradigme da se radi o Samijazu, Azazielu, Belialu, Lucifugu, Lilith i ostaloj `branši iz samoga Tartara`, te istjerivanje entiteta čije ime označava cijelu jednu rasu ili skupinu entiteta, crkva je od toga počela raditi dobar biznis, kao što im surogat Sai Baba radi dobar biznis sa svojom `božanskom inkarnacijom`."

"Ispričavam se na digresiji", reče.

"U ovom svijetu, gdje je duhovnost poput glave u pijesku a dupeta okrenutog prema nebu (što se tiče ignorancije i loše interpretacije drevnih znanja, putem raznih dogmi koje se poput magle vuku po skoro svim današnjim religijama), ne čudi da stvari poput egzorcizma rade ili dobronamjerni svečenici koji apsolutno nemaju nikakvog pojma što to oni u stvari rade (zaboravih spomenuti potpunu ignorantnost u vezi učinkovitosti elementa Vode koji isto djeluje bilo da se koristi u svom esencijalnom obliku ili se nad njime provode razni rituali, dajući mu prizvuk `svetosti`), ili šarlatani koji uspješno sprovađaju najstariji posao na svijetu - duhovni obrt potpomognut marketingom i ignorantnošću okoline, ili jednostavo igrači koji jaaaaako dobro znaju sa čime imaju posla, posto se vjerojatno nalaze na istoj strani kao i oni koje `žele istjerivati`. Uprkos svemu tome, ne dvojim u niz uspjelih istjerivanja zlih demona, zlih duhova i nakačenih djelova raznih osobnosti koje povezuju sa prošlim životima i stvaraju privid opsjednutosti. U nekim slučajevima kroz povijest, evidentirano je da se radilo o epilepsiji. Demoniziranost je mnogo ozbiljniji problem nego se smatra. Agresije, neuroze, anksioznosti, anhedonija i hedonizam, opsesivno kompulzivni poremećaji, multiosobnost, iznenadne promjene ponašanja, LSE (kompleks manje vrijednosti) te mnoge druge stvari, nisu ništa drugo nego reakcije na uzurpacije od strane raznih neutralnih i negativnih astralnih te polufizičkih entiteta, ELF tehnologije, HAARP-a itd. Svi mi imamo, kako svoje vlastite čuvare, tako i entitete koji će se vrlo rado odazvati. Sve što trebamo je vjera, percepcija i Znanje (ovdje prije sve mislim na esencijalno Znanje u obliku spoznaja; ne toliko na teorijsko ili praktično)."

Zavorove oči na tren bi ga promotrile, da bi se opet prikovale za grubu površinu debelog tepiha jarko crvene boje - koji je prostoriji davao ugodaj, jednak onome kao da su se vratili vremeplovom u rane 60-te i zauzeli neku od tadašnjih prostorija za vijećanje - nakon što bi zauzeo mislilačku pozu podbočivši se desnom rukom na široki naslon jarko crvene rasklopne stolice / fotelje, ostavljajući dojam kao da će svakoga trenutka zadrijemati, koliko mu je glava vidno propadala u dlan nalakčene ruke.

U taj tren, jedan mladi poručnik, čije ime je zaboravio, podigne ruku.

"Izvolite", Zahr kimne prema njemu.

"Profesore, govorili ste o paralelama izmedu negativnih entiteta u kontekstu stvaranja, u raznim arhaičnim knjigama koje to opisuju..."

"Da, naravno", reče Zahr, "objasnit ću to sada podrobnije."

Baci brzi pogled na Zavora, lagano kimne te nastavi.

"U istočnoj gnostici, neoplatonizmu i hermetizmu spominje se Jahve (YHWH, Y), kao Zli Demijurg, tj. `onaj koji je obmanuo židovski narod`. U gnostici i neoplatonizmu postoji distinkcija izmedju pojmova Ja Jesam, koji oznacava Kreatora (Stvoritelja) i Jehove - nižeg astralnog entiteta koji je uvjerio narod da je "Bog glavom". Kod neo platonista se razlikuju pojmovi EN, Nous i Soul - gdje EN i Nous označavaju božanske sfere uzroka (Ja Jesam), a Soul psihu ili sferu posljedica (Jehova). Hermetičari smatraju da je Mojsije (kojeg smatraju drevnim magom i osobom iniciranom u sve tajne Reda - neki tvrde `Reda Zmije`) u želji da pomogne svome narodu, invocirao Y-a (Jehovu) koji ga je uvjerio da je arhanđeo koji stoji na usluzi njegovom narodu. Mojsije je navodno uvidio svoju pogrešku kada je shvatio da je jedino platno sredstvo za Y-a, u stvari - krv (krvne žrtve - rituali u njegovo ime). U kabalističkom mitu o postanku, Ain Soph (Duh Sveti, Sophia, Isa, Isis, Isness), ekspandirajući putem Sephirota (hijerarhije visokih astralnih entiteta) koji su reflektirali svijetlost Univerzuma pri stvaranju raznih životnih oblika, distorzijom iste stvorili negativnu formu Klippotha, koji u vlastitom neznanju, misleći da je sam Stvoritelj, stvara materijalan svijet (fizičku realnost). Tu je vidljiva paralela sa Demijurgom. Hermetičari Y-a nazivaju demi-god. Neki ezoterijski spisi Jehovu smatraju čistim proizvodom ranožidovskog fundamentalizma, kada su trebali iz bezimenog boga stvoriti boga rata i oslobođenja..."

Zastane i pogleda sve prisutne u prostoriji. "Ima li još pitanja?", priupita.

Časnik iz prvog reda podiže ruku. Zahr kimnu.

"Govorili ste o kauzalnosti kod interpretacije same ezoterije..."

"Da", Zahr se zamislio na trenutak. "Počeo sam govoriti o kauzalno / posljedičnom principu ali sam ubrzo otišao u digresiju. Tako vam to biva na predavanjima", nasmije se.

"Ovako, da bismo sagledali same ciljeve i slijedili pravila Univerzuma, mi moramo jako dobro poznavati zakone uzroka i posljedica. To je ona bit ezoterije koja nikako da se provuće kako treba među većinu onih, koji smatraju, ne samo da su zakoračili na put ezoterije, vec da su se probudili i potpuno počeli koračati putevima transcedencije. Ezoterija je unutrašnji krug potpunog unutarnjeg znanja i potpune oslobođenosti od materije. E tu dolazi do jednog velikog problema, a to je miješanje duhovnosti (ezoterije) i pseudoduhovnosti (religije, sekte, new age, magija itd.). Ciljeve možemo podijeliti u dvije skupine - u one koje su stvarno naši ciljevi i oni koji su su manifestacija htjenja našeg ega / vezanosti uz materiju. Najbolji cilj je - ne imati cilj već simultano u svakom trenu donositi odluke koje će naše unutarnje biće sve više i više oslobađati okova oneirizma (stanja iluzornosti i fantazije). Tražiti bilo što od Univerzuma znači da znamo što točno želimo i da budemo svjesni od kojeg Univerzuma nešto tražimo. Univerzuma ima beskonačno kao i entiteta koji prebivaju u njima. Tražiti nesto od Univerzuma koji je u našim glavama potpuno pogrešno interpretiran na temelju stečenih i usvojenih asocijacija sa područja pseudo znanosti i pseudo duhovnosti, isti je učinku kada bi stali usred nekog velegrada i počeli vikati: `hoću meso`, `ja bi kruh`, `dajte mi vode` itd. bez da smo svjesni da postoje mesnice, pekare i trgovine. Dakle, uzrok je u nama...nije izvan nas. Većina griješi što uzroke traži van sebe i zatim želi vanjskim uzrocima djelovati na unutarnju posljedicu koja je opet, nastala usljed neshvaćanja nekog drugog unutarnjeg uzroka, posezavši za vanjskim i tako u nedogled. To se zove stručno: `naguzite me i razguzite me...boli me briga jer ionako spavam`. Svemir daje ono što čovjek uistinu želi! Svatko dobije ono sto želi. Sad...da li je osoba toga svjesna...vjerojatno nije...posto većina nije zadovoljna onime što dobije. Tako da, ili većina ima krive želje, ili većina ne zna što želi, ili je većina toliko nesvjesna da niti ne zna što su u stvari želje. To je jako bitno za shvatiti. Ono što mislimo da želimo i ono što želi naše unutarnje biće, ne moraju jedno sa drugim imati nikakve veze. To je izvrsno opisano kod ruskog ezoteričara Gurdjieffa kao razlika izmedju Suštine (unutarnje, pravo i iskonsko JA koje je potpuno oslobodjeno bilo kakvih nedoumica i spojeno sa Izvorom) i Ličnosti (razne osobnosti, podosobnosti, alter stanja svijesti ...uglavnom, zamagljeni fragmenti nas samih koji se bore za prevlast i nemaju previše veze sa našom Šustinom). Ukratko..sami sebi smo vlastitom ignorancijom najveći neprijatelji! Isti model kao i kod želja i ciljeva, vrijedi za sve. I za teoriju i za praktikum. Pogotovo za instant teoriju i za kolektivno usvojeni praktikum. Da pojasnim...dok pojedinac u sebi ne probudi onaj unutarnji centar za spoznaje i intuiciju (unutarnje znanje prouzrokovano ascenzijom misli i osjećaja), vrtit će se u krug, tražiti druge da žive njegov vlastiti zivot, poistovjećivati se sa drugima, nalaziti `utjehu` i `lekcije` u propustima ili dobrim postupcima drugih, usvajati kolektivne obrasce (kako teorije tako i praktikuma) i pozivati se opetovano i opetovano na svoju vlastitu nemoć...što je u suštini, primijetit ćete - potpuni paradoks. Opet parabola sa glavom u pijesku, koljenima na zemlji i dupeta usmjerenog prema zvijezdama. Dakle, vjera u pogrešan Univerzum, pogrešne želje, neodgovornost prema unutarnjem JA i usvajanje tuđih misli, ideja i praktikuma kao blijedih smjernica našeg još blijeđeg samorazvoja...ne vodi nikud osim u našim fantazijama. Na taj način i pogrešno shvaćanje da se `matriks treba rušiti kolektivno` ne poznavajući u nama naše unutarnje spone koje su vezane uz to kolektivno (jo jo i lastika efekt) i presudan značaj da slomimo matriks u sebi. Ostalo je samo kolaboracija sa iluzijom. Ništa više. Ništa manje. Kod praktikuma... svi kolektivno usvojeni načini upražnjavanja energije su - pogrešni. Ne postoji univerzalan nacin da `utabanim` putevima stignemo do cilja, već će se prije dogoditi da `utabanim` putevima sa povezom na očima slijedimo druge slijepce koji slijede nekog glavnog slijepca (ili njegovo djelo ili učenje). Dok pojedinac u sebi ne probudi vlastitu energiju (jedni kažu kundalini, drugi kažu shaumbra, treći transmutacija, četvrti transfiguracija, peti ascenzija...nije bitno - sve su to riječi ionako), sav praktikum svodit će se na `uzimanje astralnog / kozmičkog medikamenta ili sedativa, aspirina ili apaurina` kojim se liječi i koji pomaže i kojim se opušta naša ličnost, pošto će predstavljati samo činioca koji djeluje na posljedicu i trenutno hrani neku našu podosobnost. Bilo koji način praktikuma bez buđenja vlastite energije je samo supstitut. Ništa više. Ništa manje. Mogu tu, naravno, postojati opravdanja i pozivanje na `Univerzalne zakone`, `veličinu` kolektiva gdje se nešto prakticira, "utabanost" nečega ili "provjerene zaštite" u nečemu, ali to su samo izlizane fraze i floskule onih koji nisu još ni priblizno zakoračili na put ascenzije, dok ih njihov ego uvjerava da su maltene završili, koliko su daleko došli. Pitanje je samo kad ćemo izazvati sami sebe na dvoboj, tj. do kada ćemo se skrivati iza kolektivnog nesvjesnog (duboko osjećajući da to nije Put)?!"

Zahr zastane na trenutak.

"Drugim riječima", reče, "zaobiđite `The Secret` i sličnu materijalno hedonističku literaturu u širokom luku."

Većina prisutnih u dvorani se nasmije.

Zahr obuhvati pogledom cijelu dvoranu.

"Ima li još pitanja?"

- 15:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 10.02.2009.

Treće i četvrto poglavlje...


...završeni su i bit će okačeni ovdje za koji dan.

Pozdrav

- 22:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #