UHIĆEN U VRGORCU S HEROINOM

petak , 26.08.2016.
UHIĆENI S HEROINOM U VRGORCU

TUNEL RAVČA - DRVENIK

četvrtak , 28.01.2016.
17 GRADOVA POTPISALO MEMORANDUM ZA IZGRADNJU TUNELA RAVČA-DRVENIK


Na prijedlog grada Vrgorca, u maloj vijećnici grada danas su se sastali gradonačelnici i načelnici Dalmatinske zagore, Makarskog primorja, Srednjodalmatinskih otoka, poluotoka Pelješca i Hercegovine, da bi zajedničkom inicijativom Vladi Republike Hrvatske predočili važnost izgradnje tunela Ravča-Drvenik.
Uz gradonačelnike Vrgorca, Gradca, Hvara, starog grada, Korčule, pojezerja, Podgore,Trpnja, Sućuraja, Jelse, Orebića, Vele Luke, Lumbarde, Smokvice, Ljubuškog,Čapljine,Čitluka, Gruda i Širokog Brijega, sastanku su prisustvovali i župan Splitsko-dalmatinske županije Zlatko Ževrnja i dožupan Dubrovačko-neretvanske županije, Davorko Obuljen.
Predsjednik Gradskog Vijeća Vrgorca, Ante Pranić održao je prezentaciju projekta kojom je upoznao gradonačelnike i župane o sadašnjem statusu spojne ceste A1-D8 Ravča –Drvenik, te o Sporazumima koje su potpisale Hrvatske ceste i Hrvatske autoceste o izgradnji spojne ceste od Čvora Ravča do trajektne luke u Drveniku, u dužini od 7.560 metara, od čega bi sam tunel bio dug 5.600 metara, po svemu sudeći najduži u Hrvatskoj.
Praniće je istakao kako su do sada učinjene Studije utjecaja na okoliš, idejni projekti, glavni projekt, geodetska podloga, parcelizacijski elaborati, geotehnički istražni radovi, otkupljeno zemljište, dobovena lokacijska dozvola, ali nije došlo do gradnje ceste. U mandatu prošle Vlade, spojna cesta A1-D8 bile je uvrštena u Program građenja i održavanja javnih cesta za razdoblje od 2013-2016., te su temeljen tog akta planirana financijska sredstva u iznosu od 10.825.000,00 kn, što se odnosilo na projektnu dokumentaciju.
Sastankom u Vrgorcu, gradonačelnici dalmatinske zagore, makarskog primorja, srednjedalmatinskih otoka, poluotoka Pelješca i otoka Korčule, zajedno s predstavnicima hercegovačkih gradova uz granicu s RH, traže od nove Vlade RH da se podrži ova inicijativa prilikom donošenja Programa građenja i održavanja javnih cesta za naredno mandatno razdoblje, i poduzmu sve mjere za realizaciju i da se u skladu s financijskim mogućnostima krene u konačnu izgradnju spojne ceste, tunela Ravča – Drvenik.
Na sastanku je istaknut značaj ovog infrastrukturnog projekta za turizam ovog područja, koje po riječima Ive Kosovića, načelnika općine Gradac, u turističkoj sezoni ostvaruje 4,5 milijuna noćenja, a gradonačelnik Ljubuškog Nevenko Barbarić predložio je da se ovoj inicijstivi pridruže i ministarstva iz Bih, posebice iz dvije zapadnohercegovačke županije.
Nakon sastanka 17 gradonačelnika i načelnika općina zajedno s županom splitsko dalmatinskim Zlatkom Ževrnjom potpisali su Memorandum o zajedničkoj suradnji na revitalizaciji dovršetka izgradnje ceste A1-D8.
Za par mjeseci održati će se novi sastanak ove inicijative koji će se održati u Sućuraju na Hvaru.

SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA VRGORCA - PRORAČUN ZA 2016.G.

nedjelja , 27.12.2015.

PRONAĐENA BOMBA IZ DRUGOG SVJETSKOG RATA

srijeda , 11.11.2015.Pronađena bomba iz drugog svjetskog rata

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se