OKRUGLI JUBILEJ Jure Divić napunio trideset godina rada u novinarstvu

nedjelja , 18.02.2018.



Vrgorski novinar Jure Divić danas navršava punih trideset godina novinarskog rada u našemu gradu. Rođen 1965. u novozelandskoj Takapuni, Divić je počeo objavljivati sada već davne 1988. godine u Slobodnoj Dalmaciji. Potom je pisao za Novi list, Makarsku kroniku, Večernji list, Tportal, Vrgoračke novine i Glasnik Vrgorske krajine, a trenutno izvještava za Hrvatsku izvještajnu novinsku agenciju (HINA-u) iz našega grada.
Također je profesionalni fotograf te je izlagao na nekoliko samostalnih ili skupnih izložbi u Vrgorcu i izvan njega. Napisao je pet knjiga, uglavnom kratkih priča i poezije. Dobitnik je nekoliko domaćih i inozemnih nagrada za fotografiju i književnost, a među njima i Osobne nagrade Grada Vrgorca. Rijetko koji događaj u Vrgorskoj krajini danas prođe bez njegova pera i objektiva. Knjižničar je Gradske knjižnice Vrgorac, oženjen i otac troje djece.
Po duljini staža Divić je drugi vrgorski novinar, odmah iza Igora Majstrovića koji je nakupio gotovo četiri desetljeća novinskog izvještavanja. Iza Divića i Majstrovića po duljini izvještavanja su Marko Matković, Branko Radonić, Mate Primorac i drugi. Mada se novinari Tinova grada razlikuju po stilu pisanja i načinima razmišljanja, ipak je veliko bogatstvo naše sredine činjenica što imamo veći broj novinara s podužim radnim iskustvom u „sedmoj sili“. Uvelike zahvaljujući upravo njima za Vrgorac se čuje daleko izvan njegovih granica, puno više nego što je to slučaj s drugim hrvatskim gradovima slične veličine.

<< Arhiva >>