Martina Mlinarević-Sopta Vrgorčanima predstavila knjige "Neprocjenjivo" i "Ljeto i drugi ledovi"

ponedjeljak , 03.07.2017.



Na četvrtoj večeri Tinovih dana sinoć gostovala je bosansko-hercegovačka spisateljica i aktivistica Martina Mlinarević Sopta. Podrijetlom iz Ljubuškog, udana u Široki Brijeg, Mlinarević Sopta svojim je pisanjem i aktivizmom poznata i prepoznata daleko izvan granica Bosne i Hercegovine i Hrvatske. U Vrgorac je došla predstaviti svoje posljednje knjige „Neprocjenjivo“ i „Ljetos i drugi ledovi“, a u ulozi moderatora našao se njezin kolega književnik i novinar Jure Divić.

Na predstavljanju u gradskom parku našlo se preko 150 ljubitelja pisane riječi, uglavnom pripadnica ljepšeg spola za koje je Mlinarević Sopta održala prekrasnu književnu večer čitajući svoje priče. Bilo je tu puno smijeha, ali i puno suza, što je i očekivano s obzirom da su njezine priče životne, uglavnom osobne, obiteljske. Iz njezinih rečenica odišu skromnost, čvrstina hercegovačkog krša i ljudske vrijednosti ljubavi prema obitelji i ravnopravnom poštivanju svoga i drugačijega. U pauzi između čitanja priča Martina je istaknula da je u Vrgorcu predstavila svoju knjigu posljednji put prije pet godina u knjižnici, ali da joj je prekrasni ambijent gradskog parka nešto potpuno novo i očaravajuće. Jure Divić zahvalio joj se na dolasku ispred Grada Vrgorca i naglasio da je u našemu gradu uvijek dobrodošla.

Nakon završetka književne večeri dugo u večer se nastavilo druženje s književnicom. Brojni posjetitelji strpljivo su čekali njezinu posvetu u knjigama koje su kupili, a mnogi su se htjeli i fotografirati. Bila je to jedna lijepa kulturna večer u Tinovom gradu.

<< Arhiva >>