Nagrade "Tin i ja" za najbolje likovne i literarne radove ove godine odlaze u Donji Kraljevec, Pulu i Dugo Selo

petak , 30.06.2017.



U izložbenom prostoru Osnovne škole „Vrgorac“ jutros je svečano otvorena izložba literarnih i likovnih radova sa 17. natječaja „Tin i ja“. Na ovogodišnji natječaj pristiglo je preko 300 likovnih i literarnih radova iz Hrvatske i škola u inozemstvu čiji se program izvodi na hrvatskom jeziku. Prvi put su se uključile ustanove koje rade s učenicima s posebnim potrebama poput Centra „Goljak“ iz Zagreba čiji su polaznici s autizmom također poslali svoje vrlo uspjele kreacije.

Izložbu radova postavile su profesorica hrvatskog jezika Miranda Vukšić i profesorica njemačkog jezika Dženi Mihaljević. Na otvaranju izložbe okupilo se nekoliko desetaka, uglavnom prosvjetnih djelatnika i ljubitelja kulture. U svome uvodnom govoru ravnatelj Krešimir Kuran istaknuo je veliki broj pristiglih radova, pohvalio je svoje djelatnice na vizualno vrlo stručno izvedenom postavu izložbe. Također je zahvalio Gradu Vrgorcu što je financijski pomogao njezino postavljanje. Otvarajući izložbu gradonačelnik Ante Pranić rekao je će gradska uprava ubuduće sustavno pomagati obrazovne programe i kulturne projekte vrgorskih osnovaca. Dodao je kako će slijedeće školske godine Splitsko-dalmatinska županija platiti udžbenike svim prvašićima, što je lani izvršila gradska uprava. Grad Vrgorac će u proračun 2018. godine uvrstiti stavku kupnje udžbenika svim učenicima područnih škola Vrgorske krajine, kao svojevrstan poticaj opstanku naših seoskih škola.



Inače, na samom natječaju prvu nagradu za literarni rad dobila je učenica 3. razreda Nina Kolarić iz Osnovne škole „Hodošan“ Donji Kraljevec u Međimurju za tekst na kajkavskom narječju „Kak ruža“ (mentorica Anastazija Anka Balent). Najbolji likovni rad u kategoriji od prvoga do četvrtoga razreda nacrtao je Karim Šuke, učenik 2. razreda Osnovne škole „Monte Zaro“ iz Pule (mentorica Svjetlana Vulin). Prvu nagradu za likovni rad u kategoriji od petoga do osmoga razreda dobio je učenik 6. razreda Osnovne škole „Ivan Benković“ Dugo Selo Matej Mavrić (mentorica Martina Gracin). Povjerenstvo za likovne radove također je istaknulo izvrstan rad Eugena Jerkovića, učenika 8. razreda Centra za odgoj i obrazovanje „Goljak“, i odlučilo ga nagraditi posebnom nagradom. Učenikova je mentorica profesorica Marica Matešić. Članice povjerenstva za literarne radove bile su: Tonka Jelavić, Antonija Galić i Miranda Vukšić, dok su članice povjerenstva za likovne radove bile Kornelija Bajalo-Roskam i Elena Klaričić.

<< Arhiva >>