Prošao projekt energetske obnove zgrade Dječjeg vrtića „Pčelica“ u Vrgorcu

petak , 02.06.2017.



Projektni prijedlog Grada Vrgorca „Energetska obnova Dječjeg vrtića Pčelica Vrgorac“ za zgradu vrtića udovoljava svim uputama za prijavitelje. Dakle, Vrgorac je prošao drugu fazu postupka dodjele bespovratnih sredstava Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost za energetsku obnovu vrtića, sakupivši ukupno 87 bodova. Ukupna predviđena vrijednost kompletne obnove iznosi 2.389.175,15 kuna. Prihvatljivi izdaci iznose 1.550.698,13 kuna, od čega je Gradu Vrgorcu bespovratno dodijeljeno 670.703,15 kuna. Razliku od 1.718.472 kuna Grad prijavljuje na javni poziv Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, sufinanciranje provedbe EU projekata, a taj poziv omogućava sufinanciranje razlike u vrijednosti 70% i na njega će se lokalna samouprava prijaviti čim potpiše ugovor sa Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Time bi dobili 1.202.930,40 kuna. Konačnu razliku od 515.541,60 kuna Grad namjerava platiti iz vlastitih sredstava, tj. iz komunalnog doprinosa građevinskih dozvola investitora iz Gospodarske zone Ravča.

Prolazak ovog projekta rezultat je djelovanja gradske uprave kroz posljednjih 11 mjeseci, a počelo se od nule. Ishođene su uporabne dozvole, riješeni imovinsko-pravni odnosi, uplanjena zgrada, pripremljen i plaćen projekt energetske obnove i energetskog certificiranja. Nakon svega projekt je prijavljen u roku.
- Ovo je početak realizacije našeg predizbornog Programa „Vrgorački preporod“. Iako su neki vijećnici na Gradskom vijeću govorili da ovaj projekt neće proći, sve je uredno. Žao mi je što naši mališani čekaju tridesetak godina obnovu zgrade vrtića. Ovo je jako dobra priča, a tek smo počeli, kaže nam gradonačelnik Ante Pranić.

<< Arhiva >>