Na listama za županijsku skupštinu čak 18 Vrgorčana

srijeda , 10.05.2017.



Na predstojećim županijskim izborima, a koji se održavaju paralelno s gradskim izborima 21. svibnja, pet kandidata se natječe za župana i 11 pojedinačnih ili koalicijskih listi za mjesta u Županijskoj skupštini. Svaka lista za skupštinu ima 51 kandidata, a među svima njima nalazi se i rekordnih 18 Vrgorčana.

Na županijskoj koalicijskoj listi SDP-HNS nalazi se četvero Vrgorčana. SDP-ov politički tajnik za Dalmaciju Vedran Lendić je na visokom petom mjestu i izgledno je da će ući u skupštinu, gdje je bio i u prošlom mandatu. Osim njega, na 13. mjestu je potpredsjednica Glavnog odbora SDP-a Hrvatske Katica Glamuzina i voditelj SDP-ova izbornog stožera u Vrgorcu Jure Divić (31. mjesto). HNS Vrgorac u toj koaliciji predstavlja Marija Gašpar, koja je na 36. mjestu.

Na županijskoj listi MOST-a nezavisnih lista na visokom petom mjestu je gradonačelnik Vrgorca Ante Pranić. Osim njega tu su i Ljubomir Erceg (23. mjesto), Kristina Jelavić (37. mjesto), Mile Herceg (47. mjesto).

Lista rekorder na izborima za županijsku skupštinu s daleko najviše Vrgorčana je koalicijska lista HSP Ante Starčević – HRAST – Obiteljska stranka – Stranka međugeneracijske solidarnosti Hrvatske – Zelena lista na kojoj je od 51 kandidata čak deset Vrgorčana. Najviše pozicionirana je predsjednica HSP-a Ante Starčević Vrgorac Tijana Gavran Ilić koja se nalazi na sedmom mjestu, a nakon nje: Slobodan Roglić (14. mjesto), Marko Šalinović (19. mjesto), Valentina Grbavac (21. mjesto), Milkica Franić (23. mjesto), Jadranka Roglić (24. mjesto), Andrija Roglić (36. mjesto), Antonia Grbavac (37. mjesto), Zoran Erceg (38. mjesto) i Ena Šalinović (41. mjesto).

Zanimljivo je da na koalicijskoj listi HDZ-HSS nema niti jedan Vrgorčanin, što se relativno čudno s obzirom da se radi o listi koja ima najveću šansu za relativnu pobjedu i ima veliki ogranak u našemu kraju.

<< Arhiva >>