STRANČARI VOLONTERSKI Grad Makarska u 2017. daje svojim strankama 110.000, a Vrgorac 182,4 kune

četvrtak , 16.02.2017.



Grad Makarska iz svoga proračuna će u 2017. godini za rad političkih stranaka podijeliti popriličan iznos od 110 tisuća kuna ili 9.166 kuna mjesečno. Sredstva će biti raspodijeljena proporcionalno broju vijećnika koji svaka od sedam stranaka ima u Gradskom vijeću Makarske. Najviše će dobiti SDP i HDZ.

Istovremeno, u Gradu Vrgorcu je situacija drastično drugačija. Naime, nove gradske vlasti su još lani nakon preuzimanja dužnosti odlučile srezati sredstva za rad političkih stranaka na minimalnu razinu, a slična odluka će se donijeti i na sutrašnjoj sjednici Gradskog vijeća. Naime, Grad Vrgorac planira ove godine svim strankama podijeliti ukupno 182 kune i 40 lipa, odnosno 15 kuna i 20 lipa mjesečno! Sredstva će na mjesečnoj bazi biti raspodijeljena sukladno broju vijećnika koje svaka stranka ima u Gradskom vijeću. Pa će tako NLM uprihoditi 6,20 kuna mjesečno, HDZ četiri kune, SDP dvije kune, a HNS, HSP AS i HSS svaki po kunu.

Grad Makarska koji ima proračun sedam do osam puta veći do vrgorskog, za stranke će ove godine podijeliti 603 puta više novca nego Vrgorac. Tako će stranke u Vrgorcu dobiti priliku da se stvarno volonterski bore za interese građana u predstojećem izbornom razdoblju.

<< Arhiva >>