Vrgorčani Krstičević, Pranić i Mihaljević na listama za Hrvatski sabor

subota , 20.08.2016.



Ratni zapovjednik 4. gardijske brigade Damir Krstičević, podrijetlom iz Umčana kod Vrgorca, nositelj je koalicijske liste HDZ-HDS u X. izbornoj jedinici na Parlamentarnim izborima 11. rujna. Krstičević je u nekoliko posljednjih parlamentarnih izbora bio nositelj liste u X. izbornoj jedinici, a ovaj put će se među 14 listi sučeliti s nositeljem liste SDP-HNS-HSS-HSU Borisom Lalovcem i nositeljem liste MOST-a nezavisnih lista Božom Petrovom.
Gradonačelnik Vrgorca i predsjednik Nezavisne liste mladih Ante Pranić kandidat je na listi MOST-a nezavisnih lista za X. izbornu jedinicu. Pranić je dobio 5. mjesto, a u predizbornoj kampanji trebao bi za spomenutu političku platformu pokrivati prostor Vrgorske krajine i Makarske rivijere, za što je već formirao stožere s obje strane Biokova. Njegov ulazak u Sabor moguć je samo preferencijalnim glasovima, jer je teško za očekivati da će MOST u X. izbornoj jedinici osvojiti pet mandata.
Gradski vijećnik HSP-a Ante Starčević i dopredsjednik vrgorske podružnice te stranke Ante Mihaljević s Velikog Prologa kandidat je koalicijske liste HSP Ante Starčević-DESNO-HKDU dr. Marko Veselica-USP-HDS u X. izbornoj jedinici. Mihaljević se nalazi na posljednjem, 14. mjestu liste koju nosi predsjednik HSP-a AS Ivan Tepeš i njegov ulazak u Hrvatski sabor moguć je samo putem preferencijalnih glasova.

<< Arhiva >>