NIKOLA GRMOJA: MOST je jedina politička opcija koja ima snage boriti se za interese Dalmacije i hrvatskoga juga u Zagrebu

petak , 19.08.2016.



Kandidati MOST-a nezavisnih lista za X. izbornu jedinicu na Parlamentarnim izborima 11. rujna Ante Pranić i Mario Klobučić održali su u Vrgorcu u petak 19. kolovoza predizborno druženje. Pridružio im se i glasnogovornik MOST-a Nikola Grmoja i petnaestak članova i simpatizera Pranićeve Nezavisne liste mladih koja će na ovim izborima sudjelovati kroz platformu MOST-a. Nakon druženja u kafiću Prvan, okupljeni su prošetali Vrgorcem i pritom razgovarali s građanima.

U izjavi za medije Nikola Grmoja je rekao kako je MOST na specifičan način započeo predizbornu kampanju. Naime, četiri MOST-ove ekipe su s četiri različita kraja Hrvatske krenule prema Zagrebu.
- Ekipa s juga je krenula s Prevlake i jučer smo obišli Pelješac i Korčulu, a danas smo u Vrgorcu, Pločama, Opuzenu i Metkoviću. Bitno je naglasiti da nailazimo na dobar prijam kod ljudi. Pozdravljaju nove standarde koje je u politiku uveo MOST, dakle politiku čistih računa i borbu za nacionalne interese. Jučer smo mnogo čuli o problemu prometnog povezivanja Hrvatske koji je jako bitan za Pelješac, Korčulu i Dubrovnik, a u Vrgorcu slušamo o problemima biokovskog prostora. Jedina opcija koja ima snagu boriti se za interese Dalmacije i hrvatskog juga je definitivno MOST, rekao je Grmoja.

Peti na MOST-ovoj listi za X. izbornu jedinicu Ante Pranić pokrivat će u izbornoj kampanji Vrgorsku krajinu i Makarsko primorje, pa je u izjavi za medije naglasio da biokovsko područje ima dva problema.
- Zabiokovlje ima problem sa svim dosadašnjim vladama, posebno ministarstvima financija i regionalnog razvoja koji su sustavno zanemarivali ovaj prostor, što možemo vidjeti u zadnjim izmjenama Zakona o regionalnom razvoju gdje su Sinj i Vrgorac izgubili ogromne prihode u smislu donacija i sada su nas doveli pred zid prigodom isplate povrata poreza kada su gradske blagajne prazne. S druge strane, Podbiokovlje uplaćuje značajan novac od turističke sezone u Državni proračun, a istovremeno na tom području nema infrastrukturnih projekata od državnog značaja. Nema ih zato što nema inicijative iz Dalmacije čiji su se dosadašnji političari iz HDZ-a i SDP-a brinuli samo za stranačke interese i zbrinjavanje svojih prijatelja i kolega, a ne za interese zajednice iz koje dolaze, naglasio je Pranić.

<< Arhiva >>