HNS podržava stav SDP-a i glasat će za prijedlog Proračuna ako gradonačelnik Grljušić i zamjenik Primorac podnesu ostavke na svoje dužnosti

subota , 26.03.2016.



HNS Vrgorac u priopćenju od subote ističe da će njihov vijećnik u Gradskom vijeću podržati prijedlog Proračuna Grada Vrgorca za 2016. godinu ako gradonačelnik Rudolf Grljušić i njegov zamjenik Zdravko Primorac podnesu ostavke na svoje dužnosti. Podsjetimo, ideju je prije dva dana iznio SDP,a podržala ju je i Nezavisna lista mladih uz obećanje da će u tom slučaju dati i mjesto predsjednika Gradskog vijeća HDZ-u.
U priopćenju HNS-a stoji: „HNS podržava prijedlog SDP-a, te smo mišljenja da se u ovoj situaciji za dobrobit Vrgorca trebaju žrtvovati prvi među nama. Na ovom slučaju ćemo vidjeti koliko vole Vrgorac čiji projekti za bolju budućnost ovisi o samo dva potpisa ostavke. Ako gradonačelnik i zamjenik daju ostavke, HNS će podržati proračun. Ako je gradonačelnik prvi kroz cijelu godinu kada se imenuje i zapošljava i donose druge odluke, onda je i prvi kada je u pitanju odgovornost i prvi kada treba podnijeti ostavku u interesu Vrgorca. Neka Grljušić i Primorac budu junaci koji su se dokazali na muci. HNS sa svojih 300 glasača ne smije biti ekvivalent drugima sa puno većom podrškom. Nećemo žrtvovati glas svojih 300 simpatizera jer ja nisam Leonida a Vrgorac nije Sparta“, kaže se u priopćenju HNS-a koji potpisuje predsjednik Roman Tolj.

<< Arhiva >>