Rade Bobanac SDP-ov kandidat za gradonačelnika Vrgorca

petak , 05.04.2013.



Glavni odbor Gradske organizacije SDP-a Vrgorac donio je odluku da će kandidat stranke za gradonačelnika Vrgorca na predstojećim lokalnim izborima biti Rade Bobanac, predsjednik organizacije. Bobanac je predsjednik GO SDP-a Vrgorac od 2009. godine, te gradski vijećnik u proteklom mandatu. Trenutno vrši i dužnost predsjednika Nadzornog odbora državne tvrtke Plovput, te stranačku dužnost člana Glavnog odbora SDP-a Hrvatske.
Bobanac je ovu informaciju ekskluzivno otkrio u intervjuu u travanjskom broju Vrgoračkih novina, gdje se međuostalim osvrnuo i na rad dosadašnjeg gradonačelnika Borisa Matkovića. Istaknuo je kako je kroz Vrgorac u posljednih dvaneast godina prošlo 400 milijuna kuna proračunskog novca koji su uglavnom potrošeni kako bi HDZ-ova većina ostajala na vlasti. Gospodarstvo stagnira, brdsko-planinski milijuni kuna su rasuti na asfaltiranje i kadroviranje, a nisu uloženi u razvoj, i Vrgorac je danas u najgoroj ekonomskoj situaciji od neovisnosti Hrvatske. "Vrgorac si više ne može priušitit vlast kakvu je imao dosad", zaključio je.
Govoreći o svome programu, Bobanac je istaknuo važnost gradske logističke pomoći projektima vezanima za poljoprivrednike i njihovo udruživanje, radi zajedničkog izlaska na tržište. Dodao je kako će u suradnji sa državnim vlastima raditi na realizaciji projekta izgradnje tunela Ravča-Drvenik, raditi više na izvlačenju novca iz fondova Europske unije, te maksimalno amortizirati činovništvo gradske uprave u svim tim projektima, te u servisiranju potreba građanstva. Bobanac je dodao i kako će kao gradonačelnik provesti plan da funkcije zamjenika gradonačelnika i savjetnika gradonačelnika budu volonterske, a ne profesionalne kao dosada, te da će sniziti plaću gradonačelnika za 30%.
Uz Bobanca, trenutno je poznat i kandidat HDZ-a, dosadašnji gradonačelnik Boris Matković. Iako su najavljivane razne nezavisne liste, zasad nema nikakve službene potvrde da će se takve i kandidirati na izborima. U već spomenutom intervju, Bobanac je, izravno pitan hoće li krenuti u koaliciju sa nezavisnom listom poduzetnika Miljenka Pivca, istaknuo kako formalne koalicije neće biti, već će Pivac, ukoliko Bobanac bude izabran za gradonačelnika, vršiti volontersku dužnost njegova savjetnika za gospodarstvo. Dakle, Pivac neće na izbore, što znači da će Bobanac povesti oporbu u lokalne izbore. Time je situacija puno jasnika. Tko misli da je dosadašnja politika Borisa Matkovića i koalicije HDZ-HSS bila dobra za Vrgorac, za tu listu će i glasovati. Tko misli da je ta politika bila loša za Vrgorac, birati će Bobanca.

<< Arhiva >>