Vrgorac postaje veliko gradilište

nedjelja , 19.02.2017.Unatoč uvijek burnoj političkoj situaciji, Vrgorcu ovih dana predstoji pokretanje nekoliko važnih infrastrukturnih projekata, od prodaje velikih građevinskih površina u Gospodarskoj zoni Ravča do raspisivanja natječaja za prodaju parcela za gradnju stambenih objekata u novoj ulici kralja Tomislava i pokretanja postupka izgradnje dviju stambenih zgrada u Vrgorcu kroz projekt POS-a.
Na desetoj sjednici Gradskog vijeća Vrgorca održanoj u petak 17. veljače gradonačelnik Ante Pranić iz Nezavisne liste mladih prezentirao je točku o prodaji građevinskog zemljišta u Gospodarskoj zoni Ravča nakon čega su vijećnici dali suglasnost za prodaju građevinskih čestica 57, 58 i 59 u Gospodarskoj zoni ukupne površine 32.550 tisuća kvadratnih metara.

INVESTITORI ŽELE IZGRADITI PROIZVODNE HALE

- Uspjeli smo imovinsko-pravno očistiti prostor u dva dana. Namjena ovih parcela je proizvodna i vjerujemo da ćemo uprihoditi značajna sredstva u proračun, a što je najvažnije već imamo zainteresirane investitore. Proceduru maksimalno ubrzavamo, a natječaj ide za nekoliko dana. Ukoliko kupac čestica 57 i 58 bude isti, imat će mogućnost spajanja obiju čestica u jednu tijekom gradnje proizvodnog pogona, rekao je vidno zadovoljan Pranić ostajući tajnovit kod imena investitora, uz naznaku da će nakon protjecanja natječaja saznati imena svih zainteresiranih.
Ispred Kluba NLM-a vijećnik Ljubomir Erceg je rekao kako je izuzetno zadovoljan brzinom kojom gradska vlast stavlja Gospodarsku zonu Ravča u funkciju, posebno dovođenjem zainteresiranih investitora.
- Nije nam jasno zbog čega se čekalo sve ove godine i zašto se dosad ništa nije moglo napraviti, a u šest mjeseci nove vlasti je papirnato uređena zona, izgrađen ulaz i prodano preko pola parcela. Ne znamo je li to zato što je gradonačelnik Pranić izuzetno sposoban, ili su oni prije njega bili izuzetno nesposobni, rekao je Erceg.

PRODAJE SE DEVET PARCELA ZA GRADNJU KUĆA I JEDNA ZA PROIZVODNU DJELATNOST

Na vijeću je donesena i odluka o raspisivanju natječaja za prodaju građevinskog zemljišta, odnosno devet parcela za stambenu izgradnju putem javnog natječaja u Ulici kralja Tomislava. Elaboratom o procjeni vrijednosti nekretnina određene su početne cijene. Ukupna minimalna vrijednost koju Grad može zaraditi na tim parcelama iznosi čak 810 tisuća kuna. Prethodno ovom prijedlogu, Grad Vrgorac je nakon 25 godina riješio imovinsko-pravne odnose s državom na ovom području te aplicirao projekt ceste u ulici na mjeru 7.2.2, a kanalizaciju, oborinsku odvodnju i vodovodnu mrežu na Fond za sufinanciranje projekata jedinica lokalne samouprave Ministarstva regionalnog razvoja. Na prodaju je stavljena i građevinska parcela za proizvodnu namjeru u istočnom dijelu Vrgorca, ispod vinarije Pilač, za iznos od 220 tisuća kuna.

POKREĆE SE PROJEKT POS-ovih ZGRADA

Na sjednici se raspravljalo i uključenju Grada Vrgorca u program društveno poticane stanogradnje – POS. Vrgorac već ima jednu zgradu izgrađenu po ovom programu prije nekoliko godina, a sada se želi izgraditi još dvije u istočnom dijelu grada, nedaleko od Šumarije, ukoliko za njih bude interesa građana. Kako je istaknuo gradonačelnik Pranić, cilj uključenja u program POS-a je da se građanima omogući zadovoljavanje stambenih potreba i poboljšanje kvalitete stanovanja izgradnjom stambenih jedinica uz poticaj javnih sredstava i mogućnost obročne otplate po pristupačnijim uvjetima od tržišnih u pogledu kamata i rokova otplate. Vijećnik NLM-a Ljubomir Erceg u svojoj je raspravi upozorio na problematiku nepravednog bodovanja prijavitelja za ove stanove tijekom gradnje prošle zgrade, a koje se tiču stručne spreme i broja djece zainteresiranih građana, na što je od gradonačelnika dobio uvjeravanje da su ti problemi uklonjeni.

STRANKE OSTAJU BEZ GRADSKOG FINANCIRANJA

Osim točaka koje se tiču infrastrukturnih projekata vijećnicu su raspravljali i o dodjeli financijskih sredstva za rad stranaka u Vrgorcu za 2017. godinu. Za razliku od Makarske koja će za svoje stranke u ovoj godini potrošiti 110 tisuća kuna, Vrgorac je ta sredstva sveo na najmanju moguću zakonsku mjeru, što je nastavak lanjske odluke koju je nova vlast donijela nakon preuzimanja dužnosti. Grad Vrgorac planira ove godine svim strankama podijeliti ukupno 182 kune i 40 lipa, odnosno 15 kuna i 20 lipa mjesečno. Sredstva će na mjesečnoj bazi biti raspodijeljena sukladno broju vijećnika koje svaka stranka ima u Gradskom vijeću, odnosno 1 kunu po vijećniku, a 1,10 kuna po vijećnici. Pa će tako NLM uprihoditi 6,20 kuna mjesečno, HDZ četiri kune, SDP dvije kune, a HNS, HSP AS i HSS svaki po kunu. Tako će stranke u Vrgorcu dobiti priliku da se stvarno volonterski bore za interese građana u predstojećem izbornom razdoblju. Ranijih godina, svaka stranka je po vijećniku dobivala 200, a po vijećnici 220 kuna, što je na godišnjoj razini iznosilo najmanje 36 tisuća kuna.
- Strankama dajemo minimum da bi zadovoljili zakone, slično kao i lani. Time sprječavamo plaćanje kazne za naknade koje bi dodijelili, a ne bi mogli isplatiti. Novca nema i potrebno je da i stranke podnesu svoj dio tereta, rekao je gradonačelnik Pranić.

HDZ-ovci BOJKOTIRALI SJEDNICU

Deseta sjednica Gradskog vijeća Vrgorca je usprkos velikom broju točaka dnevnog reda, trajala jedva sat vremena. Razloge za to treba tražiti u izostanku cijele oporbe u obliku šest vijećnika HDZ-a i HSP-a AS. Oni su odlučili bojkotirati sjednicu nezadovoljni otpuštanjem troje djelatnika Dječjeg vrtića „Pčelica“, a koji su ujedno i članovi HDZ-a, nakon provedene sistematizacije u toj ustanovi. Zbog toga je na sjednicu stiglo šest vijećnika NLM-a, dva vijećnika SDP-a i jedan HNS-ovac koji su imajući kvorum mogli donositi važeće odluke.

STRANČARI VOLONTERSKI Grad Makarska u 2017. daje svojim strankama 110.000, a Vrgorac 182,4 kune

četvrtak , 16.02.2017.Grad Makarska iz svoga proračuna će u 2017. godini za rad političkih stranaka podijeliti popriličan iznos od 110 tisuća kuna ili 9.166 kuna mjesečno. Sredstva će biti raspodijeljena proporcionalno broju vijećnika koji svaka od sedam stranaka ima u Gradskom vijeću Makarske. Najviše će dobiti SDP i HDZ.

Istovremeno, u Gradu Vrgorcu je situacija drastično drugačija. Naime, nove gradske vlasti su još lani nakon preuzimanja dužnosti odlučile srezati sredstva za rad političkih stranaka na minimalnu razinu, a slična odluka će se donijeti i na sutrašnjoj sjednici Gradskog vijeća. Naime, Grad Vrgorac planira ove godine svim strankama podijeliti ukupno 182 kune i 40 lipa, odnosno 15 kuna i 20 lipa mjesečno! Sredstva će na mjesečnoj bazi biti raspodijeljena sukladno broju vijećnika koje svaka stranka ima u Gradskom vijeću. Pa će tako NLM uprihoditi 6,20 kuna mjesečno, HDZ četiri kune, SDP dvije kune, a HNS, HSP AS i HSS svaki po kunu.

Grad Makarska koji ima proračun sedam do osam puta veći do vrgorskog, za stranke će ove godine podijeliti 603 puta više novca nego Vrgorac. Tako će stranke u Vrgorcu dobiti priliku da se stvarno volonterski bore za interese građana u predstojećem izbornom razdoblju.

Traži se Vrgorčanin ili Vrgorčanka za "Ljubav je na selu"

srijeda , 08.02.2017.Našoj redakciji obratila se produkcijska ekipa popularne RTL-ove emisije "Ljubav je na selu" koja upravo radi na organizaciji nove sezone. RTL-ovci mole da se vijest o novoj sezoni proširi po našemu kraju jer imaju želju snimati i u Vrgorcu u koji ih je još ranije privukla prekrasna priroda, dobri ljudi, jagode, Tin Ujević, Mate Svjetski i druge naše znamenitosti.

Cilj je da svaka epizoda nove sezone bude svojevrsni dokumentarac u kojemu će zainteresirani muškarac ili žena tražiti svoju srodnu dušu, ali istovremeno prikazati i ljepote i turističku ponudu svoga kraja te reklamirati svoje Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo, imanje ili farmu.

Raspon godina prijavljenih osoba ide od nekih dvadeset pa do šezdeset i koju.

Ogromna gledanost ove emisije bi takvom pojedincu zasigurno itekako pomogla u informiranju javnosti o svome poslu i tako omogućila njegovo širenje. Stoga, ako ste zainteresirani, javite se na kontakte istaknute na plakatu, ili ako znate nekoga iz našega kraja tko bi htio sudjelovati u snimanju emisije, svakako mu skrenite poziv na ovaj plakat.

Rade Bobanac podnio ostavku na mjesto predsjednika SDP-a Vrgorac

utorak , 07.02.2017.Vrgorski političar Rade Bobanac podnio je ostavku na dužnost predsjednika Gradske organizacije SDP-a Vrgorac! Na to mjesto je izabran 2009. godine, a kako je otprije nekoliko godina zaposlen u Hrvatskim vodama u Splitu, kamo se i preselio, ostavku je najavljivao duže vrijeme. Podnio ju je konačno 22. siječnja, na dan boravka predsjednika SDP-a Hrvatske Davora Bernardića u Vrgorcu. Stajući tijekom unutarstranačkih izbora na stranu Bernardićeva suparnika Ranka Ostojića, Bobanac nije prihvatio ulogu domaćina novom stranačkom šefu u Vrgorcu, već je podnio neopozivu ostavku na svoje dužnosti. Isto su učinili i Bobančevi najbliži suradnici, potpredsjednik Robert Rešetar i tajnik Slobodan Vujica, želeći dati priliku novom vodstvu. Stranku će zato do lokalnih izbora u svibnju voditi jedini preostali stranački rukovoditelj - drugi potpredsjednik Tomislav Jelavić iz Podprologa. Formiran je i stranački izborni stožer na čijemu je čelu Jure Divić. Nakon lokalnih izbora 260 članova stranke će izabrati svoje novo vodstvo.

Bobanac je vrgorski SDP preuzeo pred lokalne izbore 2009. godine i s njim, zbog pojave nezavisne liste Miljenka Pivca, osvojio samo jedan mandat. Na slijedećim lokalnim izborima 2013. SDP je samostalno osvojio čak trećinu vijećnika u Gradskom vijeću i to je njegov najveći izborni uspjeh. Pojavom Pranićeve Nezavisne liste mladih SDP je isprva pao na tri vijećnika, a taj rezultat je održao u koaliciji s HNS-om na izborima 2016. godine nakon kojih je Bobanac izabran za predsjednika Gradskog vijeća. Na toj dužnosti će ostati do kraja mandata 31. ožujka.

U kratkoj izjavi za medije Bobanac je zahvalio građanima i članovima stranke na podršci i pomoći u radu kroz posljednjih osam godina koje je proveo na čelu SDP-a Vrgorac. Novom vodstvu zaželio je puno uspjeha i sreće u daljnjem radu.

BERNARDIĆ: Od SDP-a u Vrgorcu očekujem konsolidaciju i ekipiranje stranke i bolji rezultat na izborima

nedjelja , 22.01.2017.Predsjednik SDP-a Davor Bernardić sastao se u subotu 21. siječnja u Vrgorcu s predsjednicima gradskih i općinskih organizacija Cetinske, Imotske i Vrgorske krajine te Makarskog primorja. U Vrgorac je stigao u društvu Glavnog tajnika stranke Zvane Brumnića, poslovnog direktora Nikše Vukasa i predsjednika splitsko-dalmatinskog SDP-a Arsena Bauka, i to nakon sastanka u Stonu s vodstvima stranačkih organizacija u Dubrovačko-neretvanskoj županiji. Sličan sastanak održan je dan ranije u Splitu za organizacije zapadnog dijela Splitsko-dalmatinske županije. Na svim ovim okupljanjima razgovaralo se o pripremama stranke za predstojeće lokalne izbore u svibnju.
Bernardića su u Vrgorcu dočekali potpredsjednik GO SDP-a Vrgorac Robert Rešetar, potpredsjednica Glavnog odbora stranke Katica Glamuzina, a ispred Foruma mladih Mia Šalinović i Saša Šimunović kao i dvadesetak članova stranačke organizacije. U prvom djelu posjeta Bernardić je razgovarao s predsjednicima gradskih i općinskih organizacija SDP-a cetinskog, imotskog, vrgorskog i makarskog područja. Na sastanku zatvorenom za novinare, Bernardić i predsjednici stranačke baze raspravljali su o problemima i potrebama svake organizacije pred početak priprema za lokalne izbore. Nakon završetka sastanka, Bernardić se sat vremena družio s članovima vrgorskog SDP-a i Foruma mladih. Razvila se tom prilikom rasprava o problemima stranke na lokalnoj razini i nedovoljnoj komunikaciji baze sa Zagrebom u prošlosti. Bernardić je rekao da se stranka restrukturira i priprema za uštede kojima će moći financirati slijedeće parlamentarne izbore. Dodao je kako je SDP podigao razinu aktivnosti, priprema brojne inicijative i zakonske prijedloge, a pojačao se terenski rad i druženje s članstvom. Rekao je da stranku čeka intenzivno razdoblje u svakom smislu, a da je Vlada počela sa šeprtljavostima, pojedini ministri su već načeti, a približavaju se i lokalni izbore na kojima se HDZ-ovi partneri u vladi moraju samostalno dokazivati, kao i oporbene stranke. Za sada SDP ima samo dva župana i četiri grada središta županija i teško da može biti gore pa Bernardić vjeruje u bolji rezultat, ali uz težak rad. Potvrdio je da lokalne organizacije imaju autonomiju sklapanja koalicija za lokalne izbore, osim s HDZ-om i desnim ekstremističkim strankama.
Na novinarsko pitanje o tome kako komentira rad stranačke organizacije u Vrgorcu te može li uspješna suradnja SDP-a i MOST-a u Vrgorcu, gdje zajedno obnašaju vlast, biti recept i za državnu razinu, Bernardić je odgovorio da je MOST desnica i da suradnja može biti samo na praktično-političkoj razini. Od stranačke organizacije u Vrgorcu na lokalnim izborima očekuje bolje rezultate od dosadašnjih, a u naredne četiri godine konsolidaciju stranke i njezino kadrovsko ekipiranje.

Grad Vrgorac pripremio projekte energetske obnove fasade i izgradnje igrališta u Dječjem vrtiću "Pčelica" - projekti vrijedni 1,5 milijuna kuna prijavljeni na domaće i europske fondove

četvrtak , 19.01.2017.Gradska uprava Vrgorac uspjela je u pola godine ishoditi kompletnu projektnu dokumentaciju za energetsku obnovu Dječjeg vrtića „Pčelica“. Pribavljena je uporabna dozvola objekta, sređeni imovinsko-pravni odnosi, usklađen zemljišni i katastarski izvod, upisano vlasništvo na Grad Vrgorac, izrađen izvještaj o provedenom energetskom pregledu, pribavljen energetski certifikat te pribavljena kompletna izvedbena projektna dokumentacija zajedno sa troškovnicima fasaderskih i strojarskih radova. Papirologija je bila spremna do 16. siječnja do kada je trajao HEP-ov javni poziv „Zelena energija“ za dodjelu sredstava za proizvod ZelEn (električna energija dobivena isključivo iz obnovljivih izvora energije) za 2016. godinu. Odobrena donacijska sredstva iznose milijun kuna sa PDV-om po projektu, a Grad Vrgorac će za ovaj projekt tražiti 998.971,19 kuna. Rezultati javnog poziva znat će se 10. veljače. Također, do 20. veljače otvoren je natječaj Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja za projektne prijedloge „Energetska obnova zgrada i korištenje obnovljivih izvora energije u javnim ustanovama koje obavljaju djelatnost odgoja i obrazovanja“. Dva natječaja koja su u tijeku omogućuju novu fasadu, zamjenu otvora, novi sustav grijanja i hlađenja u Dječjem vrtiću „Pčelica“ Vrgorac i Grad će se na njih prijaviti.

Grad Vrgorac pripremio je i projekt novog igrališta ispred Dječjeg vrtića „Pčelica“ za europske fondove. Ishodovan je potrebni akt nadležnog ureda za Urbanizam i prostorno uređenje za ovaj projekt čija procijenjena vrijednost radova sa opremanjem iznosi 492.781 kuna. Projekt predviđa uklanjanje sadašnje zemljane podloge i gradnju nove posteljice sa novim sustavom oborinske odvodnje. Definira se posebni prostor za uzrast jaslica. Igrališni prostor se prekriva anti-stress gumenom podlogom. Uklanja se postojeća neprimjerena ograda i postavlja nova sukladna standardima. Predviđa se pet novih sprava: zatvoreni pješčanik, viseći most sa toboganom, grada sa zglobnim osloncima, dječji tunel, glazbena kutija za skakanje i klupe za odmor. Vrgorac će ovim projektom konačno dobiti primjereno igralište za mališane.

Ukoliko oba aplicirana projekta prođu rigorozne kontrole, Dječji vrtić „Pčelica“ i njegovo igralište će se modernizirati sukladno pedagoškim i civilizacijskim potrebama najmlađih u 21. stoljeću.

6000 PRATITELJA VRGORAČKIH NOVINA

petak , 13.01.2017.Facebook stranica Vrgoračkih novina premašila je brojku od 6000 pratititelja! U devetoj godini postojanja naše udruge oduševljeni smo razinom povjerenja koju dobivamo od naših pratitelja, čemu je dokaz i 60 tisuća posjetitelja naše stranice na tjednoj bazi, a u pojedinim tjednima i gotovo dvostruko. Istovremeno naš blog ima 900 tisuća posjeta ukupno dosad, a stranica Vrgorac nekad 2700 pratitelja!

Vrgoračke novine su dosad, pa će tako i odsad, sve svoje mogućnosti i skromne resurse ulagati u pravodovno, profesionalno, konstruktivno i istinito informiranje građana Vrgorske krajine o najvažnijim događajima koji utječu na oblikovanje njihova života. Taj zadatak nije nimalo lagan u ovim tmurnim vremenima kada su pojmovi istine i argumenta postali trivijalna i relativna stvar koju svatko tumači kako njemu paše, uopće ne vodeći računa na koji način svojom pisanom ili izgovorenom riječi utječe na građane. Nama na prvom mjestu nisu političke stranke i privatni interesi, već isključivo Vrgorac, njegovi građani i njegova budućnost. Drugoga grada nemamo niti ga želimo. Vrgorac je grad ogromnog potencijala i mi u svoj grad vjerujemo!

Od svoga osnutka 2008. godine Vrgoračke novine su se uvijek trudile biti na raspolaganju građanima. Izdavali smo novine, organizirali tribine, izložbe, koncerte i humanitarne akcije. Od 2009. vodili smo facebook-profil, a od 2014. stranicu. Sve (osim 10 kuna za novine) besplatno za građane. Svakodnevno na svojoj stranici i blogu informiramo građane s najnovijim vijestima iz našega kraja. Koliko smo bili uspješni to pokazujete upravo vi dragi čitatelji svojom podrškom. Nema kontinenta na svijetu iz kojega nas ne pratite! Hvala vam na podršci i kritici, nismo najpametniji, svakodnevno učimo jer želimo stalno biti bolji.

Mreža Vrgoračkih novina nije samo njezina redakcija, mreža Vrgoračkih novina su svi građani Vrgorca koji to žele biti, svi oni koji su jednom ili više puta poslali nam neku fotografiju ili javili nam za neku vijest u svojoj zajednici i putem nas preko medija njom izvijestili javnost. A takvih je dosad bilo na stotine! U današnju veličinu naše stranice utkan je i vaš trud. Zato Vam svima hvala i nadamo se i daljnoj suradnji.

Vrgorac živi vječno!

Redakcija Vrgoračkih novina

Tvrtka Sonnen Klar iz Gradca kupila dvije parcele u Gospodarskoj zoni „Ravča“

nedjelja , 08.01.2017.Grad Vrgorac i tvrtka Sonnen Klar d.o.o. iz Gradca potpisali su 5. siječnja ugovor kojim je spomenuta tvrtka kupila dvije građevinske parcele u Gospodarskoj zoni Ravča ukupne površine 9.375 kvadratnih metara.
Tvrtka Sonnen Klar se bavi turizmom i žele proširiti poslovanje na pružanje usluga drugim hotelima sa područja Makarskog primorja. U GZ Ravča investitor ima namjeru izgraditi praonicu većeg kapaciteta i trgovinu sa skladištem za prodaju hotelske opreme. Kako doznajemo od gradonačelnika Ante Pranića, ukupna vrijednost ulaganja prema poslovnom planu iznosi između 4 i 5 milijuna kuna. Investitor je kupio dvije susjedne parcele zbog mogućnosti njihovog ujedinjavanja i gradnje objekta od tri tisuće kvadratnih metara. Izgradnja objekta kreće kroz 2017. godinu, a početak rada se može očekivati u prvom dijelu 2018. godine čime bi se otvorilo osam radnih mjesta.
Pranić najavljuje i nove investicije otkrivajući da postoji zanimanje stranih investitora sa područja EU za gradnju tvornice poljoprivrednog repromaterijala zbog blizine doline Neretve i tvornice alkoholnih pića zbog blizine luke Ploče. Zahuktavanje aktivnosti u Gospodarskoj zoni „Ravča“ iskorišteno je ovih dana i za potrebno obilježavanje i reklamiranje iste za što se pobrinula vrgorska tvrtka MB Spot postavljanjem panoa.

Država prepušta Gradu Vrgorcu šest građevinskih parcela u budućoj Ulici kralja Tomislava

subota , 07.01.2017.Županijsko Državno odvjetništvo RH u Dubrovniku prihvatilo je zahtjev Grada Vrgorca za mirno rješavanje spora predlaganjem nagodbe kojom bi se priznalo pravo vlasništva Gradu Vrgorcu na šest građevinskih parcela na području prigradskog naselja Škulja. Ovim se ostvaruje najava gradske uprave od prije dva mjeseca vezana za buduću Ulicu kralja Tomislava.
Grad Vrgorac u budućoj ulici ima u vlasništvu tri parcele, a sa šest novih koje će država prepisati Gradu, dobit će se 3.650 kvadratnih metara stambene površine, što je itekako opipljiva vrijednost. Kako nam kaže gradonačelnik Ante Pranić, građevinske površine su poravnane i djelomično uređene, ali stoje neiskorištene dvadeset i pet godina, iako u Vrgorcu ne postoje adekvatne lokacije za građenje stambenih objekata.
Zadnji dan zakonskog roka 23. prosinca prošle godine Grad Vrgorac prijavio je uređenje buduće Ulice kralja Tomislava koja prolazi između navedenih građevinskih parcela na mjeru 7.2.2. „Ulaganja u građenje nerazvrstanih cesta“ Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju. Radi se zapravo o sredstvima europskih fondova i ova mjera omogućava stopostotno sufinanciranje izgradnje.
- Riječ je o projektu kojeg smo uspjeli napraviti i ishoditi dozvole u manje od dva mjeseca! Nakon nagodbe i potpunog rješavanja imovinsko-pravnih odnosa biti će raspisan natječaj za prodaju svih parcela sa sustavom bodovanja u kojem će prednost imati mlade obitelji do 35 godina koje nemaju riješeno stambeno pitanje. Osim ovog projekta stambenog zbrinjavanja, pripremamo projekt POS-ovih zgrada u Vrgorcu sa kojim ubrzo izlazimo u javnost. Sve ovo radimo samo s jednim motivom – želimo zadržati mlade obitelji u Vrgorcu, rekao nam je gradonačelnik Pranić.

<< Arhiva >>

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se