voltaren https://blog.dnevnik.hr/voltaren-salt

četvrtak, 20.06.2013.

škola za čudovišta iz ormara

najveća ovozemaljska potraga, i kad je riječ o razotkrivenom, i kad je riječ o nerazotkrivenom, su ljudi. profesor Baltazar zapravo i nema tako težak zadatak - pronaći novu tehničku napravu koja će npr. i u ljetnim mjesecima sladoled držati smrznutim. i tako je nastao zamrzivač. ali što kada dijete ne želi kelj i poriluk? i ne želi i ne želi.

da, nije ti to loša ideja - rasvjetliti ormare. možda bi svaki ormar morao s unutrašnje strane imati naljepnicu s upozorenjem da se to mora učiniti barem jednom godišnje. a možda se zato silna roba, posteljina i ostale stvari povremeno izvlače iz ormara i prozračuju, kako kojim slučajem neko čudovište ne bi napravilo gnijezdo i udomilo se nama pred nosom.
ono što meni nije jasno - zašto se sva ta silna čudovišta uvijek skrivaju ili obitavaju u mračnim i strašnim prostorima? kad su već čudovišta i svi ih se boje zašto slobodno ne šeću ulicom? izgleda da su čudovišta strašna samo kad su zagrnuta mrakom i mistikom, pa ih se najbolje ne vidi - tj. da zapravo uopće nisu tako strašna - baš kao u onom crtiću Čudovišta iz ormara. jedan na jedan još mogu proći, ali kad se nađu pred više ljudi, pa još na otvorenom, tada ispadne da se one boje nas. a uopće nemamo metlu.

Pa i Borg je donosio sa sobom tehnološki napredak.

možda da su bili uljudniji, ostali stanovnici galaktike bi se dobrovoljno prepustili tom tehnološkom napretku. da su pogledali koji crtić o profesoru Baltazaru, znali bi o čemu govorim. ne sjećam se da se ikad dogodilo da je neki stanovnik Baltazargrada odbio tehnološku spravu koju mu je profesor ponudio. a sve zato jer je Baltazar bio naočit, uljudan i simpatičan. možda bi i čudovišta mogla nešto naučiti od njega, umjesto da iskaču iz mraka i dižu dreku.

nego, da bi objavio najnoviji uradak, ovdje moram, za razliku od našeg prethodnog cepelina, odabrati kategoriju u koju taj uradak spada. i sad, iako odabirem osobno, jer ionako pišem samome sebi/tebi, ne bi li ovdje bolje pristajalo - paranormalno (čak i to ima!), ili hobi, priče, rukotvorine, tehnologija, znanost? sve odjednom?

20.06.2013. u 10:48 • 0 Dijagnoza?#^

<< Arhiva >>