Volim Slatko http://blog.dnevnik.hr/volimslatko

četvrtak, 06.04.2017.

Energetske raw kuglice od sušenog voća

Moram priznati da sam se lagano zaljubila u ove raw slastice i uvijek težim da imam nešto takvo u kući kad me uhvati, manija i ludilo za slatkim. Vjerujem da ove sasvim obićne i svakodnevne namirnice imate i sami u kući tako da ovdje nema izgovora, nemam to gdje kupiti i slično. Mislim sve se to može i tako pojesti bez sjeckanja, meljanja i kuglanja te namakanja u čokoladu ali ja baš ovo volim. Ovdje će dobro doći jedan dobar sjecko, kod mene opet Bullet, (mogli bi mi i plačati koliko ga reklamiram), on mi se pokazao stvarno najboljim za raw slastice a nemam onaj skupi pravi multipraktik, još.




SASTOJCI


100g suhih smokava
100g suhih šljiva
100g suhih brusnica
100g suhih marelica
100g datulja medjool
korica i fileti 1 bio naranče
3 žlice sirovi kakao
3 žlice kokosovog ulja
ili
100g tamne čokolade



Naribajte koru naranče, ogulite je i bacite svo bijelo. Meso naranče isfiletirajte i stisnite sav sok koji ostane u bijelom.
Svo veće suho voće narežite na manje komadiće i dobrim multipraktikom sameljite.
Ja sam tu dodala još malo limunove kore i limun soka jer mi je trebalo za lakše miksanje.
Ostavite preko noći u frižideru da se okusi malo prožmu, a i ne morate. Pravite kuglice veličine oraha i umačite ih u smjesu rastopljenog kokosovog ulja i kakaa, te uvaljajte u kokos



Meni druga bolja varijanta samo u otopljenu tamnu čokoladu.




Oznake: raw, energetske kuglice, bez šećera, bez glutena, vege, paleo, sušeno voće, kuglice

06.04.2017. u 15:34 • 8 KomentaraPrint#^

utorak, 14.03.2017.

Orah krempita

Ej ljudi, ne znam kako kod vas ali svi oko mene su ludi za krempitama. Ja kao tvorac tih istih moram raditi točno po naputcima moja tri velika i mala mušketira, nema odstupanja, nema dodanog limuna ili narančine kore, nema slatkog vrhnja, nema čokoladnog pokrivača, nema keksa ako pofali lisnato. E ovaj put vam neću pisati taj recept nego jedan meni jako drag, a i njima, hahaha, jako sličan klasičnim krempitama, ali ipak sa odmakom i to u obliku beze kora koje su od oraha i u ovom slučaju bez glutena.



ZA KORE

5 bjelanjaka
100 g šećera
120 g mljevenih oraha
prstohvat soli

KREMA

5 žumanjaka
75 g šećera
50g pudinga od vanilije
350 ml mlijeka
1/2 mahune vanilije ili 1 burbon vanilija
100g maslaca
200ml slatkog vrhnja



Jaja sobne temperature odvojiti na bjelanjke i žumanjke.
Bjelanjke tući sa prstohvatom soli i polako dodavati šećer te ga utući u čvrst snijeg. Dodati orahe i ručno promiješati.
Na veliku tepsiju od šporeta staviti papir za pečenje i lagano ga posuti šećerom u prahu. Po njemu rasporediti smjesu za beze koru te staviti peći na 180 C sa ventilatorom 10 minuta. Kad je pečena prebacimo koru na čisti papir za pečenje posut šećerom u prahu i maknemo papir sa kojem se kora pekla.


Krema

U zašećerenom, aromatiziranom vanilijom, mlijeku, zakuhamo puding sa žumanjcima, Kad se zgusne maknemo sa vatre i dodamo maslac te dobro izmiješamo da se sve poveže. Prekrijemo kremu prianjajućom folijom da se ne stvori kora te ohladimo. Slatko vrhnje utućemo u šlag te umiješamo u ohlađenu smjesu i dobro promiješamo.


Kore prerežemo na pola, na prvu koru stavimo filu i prekrijemo drugom korom. Par sati na hlađenje pa uživancija uz kavu.



NAPOMENE
Klasičan puding sadrži od 35-40g praška, ovisi o proizvođaću, ako želite verziju bez glutena dodajte gustin, tj kukuruzni škrob, ako ne želite otvarati drugu vrečicu pudinga ili razliku nadodajte u oštrom brašnu.
Ako želite da vam količina kolača bude kao velika tepsija onda kore x 2 a krema x 3, tj na 1 l mlijeka stavita 250g šećera, 10 žumanjaka, 150g pudinga vanilije, 250g maslaca i 400ml slatkog vrhnja i vanilija.

Oznake: bez glutena, kremšnite, krempite, vanilija, orah beze

14.03.2017. u 16:17 • 9 KomentaraPrint#^

srijeda, 13.04.2016.

Kuglice od zobene kaše

Želim uz popodnevnu kavu pojest neki kolačić a da ne moram misliti da sam "puno" zgriješila. Ovo je baš takav, lagan, sočan i bezgrešan, pun okusa, čokoladan.....jel trebam još nabrajati?! rolleyes







Sastojci

250ml kuhane zobene kaše (nek bude tvrđe skuhana)
200g prepečenih mljevenih lješnjaka
50g fine tamne čokolade
50g maslaca
po želji meda ili kokosov šećer ili šećer
pola štapića sjemenki vanilije ili 1 burbon vanilija





Skuhajte zobenu kašu, slobodno vam bude gušća. Ja sam u to stavila 1 veliku žlicu meda i više nisam stavljala slatkoće.
Ostavite da se prohladi

Otopite maslac i čokoladu te sameljite lješnjake. Nećete pogriješiti ako ih ostavite malo da krcnu pod zubom ali ne previše.

Pomiješajte sve zajedno i u to dodajte vaniliju (može i burbon vaniliju ako nemate samu). Dobro izmiješajte i ostavite da se dobro ohladi.






Od ohlađene smjese formirajte kuglice i uvaljajte u kokos, lješnjak, mrvice šta god želite,

Kuglice su božanstvene.









Oznake: kuglice, zdravo, dijeta, bez glutena, lješnjak, vegeta, Kolačići

13.04.2016. u 14:25 • 5 KomentaraPrint#^

petak, 01.04.2016.

Rolada od oraha i kiselog vrhnja



Vrlo sočan i fin kolačić koji nema da ne uspije. U njega se jednostavno zaljubljujete na prvi griz. Gluten free tako da ga mogu spremati i oni šta su alergični na gluten.



SASTOJCI


6 jaja
6 velikih žlica šećera
6 velikih žlica mljevenih oraha(može i prepečenih)
400ml kiselog vrhnja ili milerama



Tucite bjelanjke sa mrvom soli i dodavajte šećer. Zatim dodajte jedno po jedno žumanjce svako miksajući minut ili dvije.
Ugasiti mikser, staviti mljevene orahe koje možete i prepeći prije nego ste ih usitnili, te sve promiješajte silikonskom špatulom.



U protvan od pečnice, onaj niži najveći, stavite malo ulja i razmažite po limu na njega stavite papir za pečenje i biskvitnu smjesu.
Pecite u ugrijanoj pečnici 10 minuta na 180.C



Pripremite si drugi papir i pečeni biskvit prebacite na njega, papir na kojem ste pekli bacite te zarolajte i pustite da vam se ohladi.
Kad se ohladi premažite kiselim vrhnjem ili mileramom te pažljivo zarolajte. Možete ga premazati i izvana ako vam ostane milerama.
Rolada je jednostavno savršena.

Oznake: rolada od oraha, orah, mileram, kiselo vrhnje, gluten free, bez glutena

01.04.2016. u 17:10 • 4 KomentaraPrint#^

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< svibanj, 2017  
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Svibanj 2017 (2)
Travanj 2017 (3)
Ožujak 2017 (4)
Veljača 2017 (4)
Siječanj 2017 (5)
Studeni 2016 (3)
Listopad 2016 (1)
Lipanj 2016 (2)
Svibanj 2016 (3)
Travanj 2016 (5)
Ožujak 2016 (4)
Veljača 2016 (6)
Ožujak 2012 (2)
Studeni 2011 (2)
Listopad 2011 (3)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Linkovi


Instagram



Facebook Volim slatko


Cool chef mjeseca 07/2015 na Coolinarici


Linkovi

DORUČAK
Zobeno čokoladna kaša sa lješnjacima
Domaća granola sa orašastim plodovima


Predjela
Čašice sa avokadom i dimljenim lososom/tunom
ČVARCI
Rolana punjena salama

Juhe i variva
Leća sa batatom
Varivo sa mesnim okruglicama
Domaća krem juha od gljiva


Glavna jela
QUICHE
Quiche sa sirom i tikvicama

MLJEVENO MESO
BBQ BOMBICE OD LUKA I MLJEVENOG MESA

RIBA
Riba na šalši
Bakalar na crveno
Pljeskavice od srdela


Salate

DIJETNI DESERTI
Kuglice od zobene kaše

SIROVI DESERTI, RAW
Sirove energetske pločice
Raw triple chocolate truffle cake ili sirova trostruko čokoladna torta
Energetske raw kuglice od suhog voća
Sirovi avokado kolač sa jagodama

PITE
Medena Kata


KEKSI
Homemade Grancereale
Orah vanili kiflice
Krašuljci
Zagrebački poljupci

DESERTI
Lisnata štrudla sa jabukama
Jednostavna pita od jabuka
Pohana bazga u umaku od jagoda
Najbolje londonerice
TIRAMISU


EXTRA DESERTI
Tart mousse
Limun kolačić
Orah krempite

TORTE
Lagana limun torta


MUFINI
Čokoladni mufin
Avokado mufini

KRAFNE
Donuts
Fritulice
Krafne punjene sirom

ROLADE
Rolada od oraha i kiselog vrhnja


SOKOVI I SIRUPI
Sirup od bazge


DŽEMOVI
Džem od jagode i chia sjemenki
USKRS
Jaja bojana crnim vinom
PUTOVANJA
Rim

Kontakt

https://www.facebook.com/volim.slatko.9/

lilusic@inet.hr
098-166 4008

Trogir





Blogovi koje volim posjetiti
RUČAK KOD MUCIKE

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se