Volim Slatko http://blog.dnevnik.hr/volimslatko

ponedjeljak, 09.01.2017.

Raw triple chocolate truffle cake ili sirova trostruko čokoladna torta

Moj prvi recept u 2017.g neka bude malo drugačiji, neka bude sirov. A vama Sretna Nova <3





Evo sam ovo ljeto prolupala za sirovim slasticama. I svi oko mene su bili skeptični, ali nakon prvog kušanja oduševljeni, to je čudno kod mene, nikad se naš kvartet nije složio oko nećeg, ali ova i još neke torte su im bile odlične. Govorim tu i o djeci, mom Roku od 10g i Viti od 8,5g. Izrada je relativno jednostavna, samo vam treba neki dobar kuhinjski procesor ili kao ja koristim Delimanov Nutribullet ;-)



Recept je od Švedske raw kuharice, blogerice, aktivistice zdrave prehrane itd Erike Frost sa njenog bloga Rawness.

Mjere su za fi 26 a ja sam radila dvije tortice promjera 8,5 cm.




Pa krenimo

PODLOGA
3dcl lješnjaka (ako ih tostirate lješnjaci imaju bolji okus)
9 medjool datulja
3žlice sirovog kakaa
prstohvat soli

TAMNI ČOKOLADNI "GANASH"
4 dcl indijskih oraščića (namočenih najmanje 4 sata u vodi)
5 ml vode
100 ml otopljenog kakao maslaca
4 žlice sirovog kakaa
100 ml javorovog sirupa, meda ili zaslađivača po želji
prstohvat soli

"MLIJEČNI" ČOKOLADNI "GANASH"

3,5 dcl indijskih oraščića (namočenih najmanje 4 sata u vodi)
4 ml vode
70 ml otopljenog kakao maslaca
2 žlice kakaa
70 ml javorovog sirupa, meda ili zaslađivača po želji
prstohvat vanilije


BIJELI ĆOKOLADNI "GANASH"

3,5 dcl indijskih oraščića (namočenih najmanje 4 sata u vodi)
4 ml vode
70 ml otopljenog kakao maslaca
70 ml javorovog sirupa, meda ili zaslađivača po želji
dobar prstohvat vanilije ili pola štapića vanilije



Da bi si olakšala posao sa tortom ja dno kalupa omotam u prianjajuću foliju tako da prilikom micanja nemam problema.
Lješnjaci se ne bi trebali tostirati jer je to raw, tj sirova varijanta ali imaju puno bolji okus kada puste malo svog ulja. Ovaj korak je na vama.
Datulje medjool su puno mekanije i podatnije za raditi, ali ako ih ne možete naći dobre su i ove klasične iz dućana samo ih bar dva sata držite namoćene u vodi.
Indijske oraščiće držim namočene preko noći.
Zaslađivače koristite po želji, ja sam većinom stavljala domaći med od bagrema.

Za podlogu u food procesor stavite sve sastojke i miksajte dok ne nastanu manje grudice. Tu masu utisnite na dno kalupa i fino raspodijelite. Stavite u frižider.



Svaki "ganash" radite posebno sa razmakom od jednog sata.
U jači blender ili food procesor stavite sve sastojke i miksajte dok krema nije skroz glatka. Stavite na podlogu pa u frižider ili u duboko. I tako dok ne završite do kraja. Prvo tamnu, pa mliječnu pa bijelu kremu.

Ukrasite sa voćem po želji.


Oznake: raw, desert, sirova čokolada, torta, gluten free

09.01.2017. u 19:18 • 8 KomentaraPrint#^

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< siječanj, 2017  
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Siječanj 2017 (2)
Studeni 2016 (3)
Listopad 2016 (1)
Lipanj 2016 (2)
Svibanj 2016 (3)
Travanj 2016 (5)
Ožujak 2016 (4)
Veljača 2016 (6)
Ožujak 2012 (2)
Studeni 2011 (2)
Listopad 2011 (3)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Linkovi


Instagram



Facebook Volim slatko


Cool chef mjeseca 07/2015 na Coolinarici


Linkovi

DORUČAK
Zobeno čokoladna kaša sa lješnjacima
Domaća granola sa orašastim plodovima


Predjela

Čašice sa avokadom i dimljenim lososom/tunom

Juhe




Glavna jela

QUICHE
Quiche sa sirom i tikvicama

MLJEVENO MESO
BBQ BOMBICE OD LUKA I MLJEVENOG MESA

RIBA
Riba na šalši


Salate

DIJETNI DESERTI
Kuglice od zobene kaše

SIROVI DESERTI, RAW
Sirove energetske pločice
Raw triple chocolate truffle cake ili sirova trostruko čokoladna torta



KEKSI
Homemade Grancereale
Orah vanili kiflice

DESERTI
Lisnata štrudla sa jabukama
Jednostavna pita od jabuka
Pohana bazga u umaku od jagoda
Najbolje londonerice

EXTRA DESERTI
Tart mousse
Limun kolačić


TORTE
Lagana limun torta


MUFINI
Čokoladni mufin

KRAFNE
Donuts
Fritulice
Krafne punjene sirom

ROLADE
Rolada od oraha i kiselog vrhnja


SOKOVI I SIRUPI
Sirup od bazge


DŽEMOVI
Džem od jagode i chia sjemenki
USKRS
Jaja bojana crnim vinom

Kontakt

https://www.facebook.com/volim.slatko.9/

lilusic@inet.hr
098-166 4008

Trogir

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se