Volim Slatko http://blog.dnevnik.hr/volimslatko

srijeda, 11.05.2016.

Džem od jagoda i chia sjemenki




Kao i većinu i mene je pokrenula ta zdrava prehrana, pa ajmo za početak džem od jagoda i chije. Ja ga ne volim raditi u velikim količinama jer ga osim mene ne voli nitko a vi slobodno poduplajte ili više. Vanilije vam je u svakom slučaju dosta jedna mahuna.



250 g jagoda
1/2 mahune sjemenki vanilije
1-2 žlice javorovog sirupa, agavinog sirupa, stevia, sladila, ovisi o željenoj slatkoći i slatkoći jagode
1 velika žlica chia sjemenki
1 žlica soka limuna




Jagode očistite i narežite, možeti ih i samljeti sa malim komadićima(ja sam samo nasitno narezala).

Stavite kuhati dodajte i sjemenkama vanilije, (možete staviti i mahunu ali je kasnije izvadite) kad vidite da su meke dodati sladilo, malo prokuhati da se spoji, te dodati chia sjemke i limunov sok. Pustiti minutu dvije i ugasiti vatru.



Ostaviti 5 minuta uz povremeno miješanje.

Staviti u steriliziranu staklenku i kad se ohladi možete početi konzumirati.



Ja sam ga koristila kao namaz za doručak, za muffine, za cheesecakove i svašta nesto.
Kombinirala sam ga i sa borovnicama i malinama..

Oznake: marmelada, džem, Jagoda, chia sjemenke, zdravo, fino

11.05.2016. u 16:58 • 7 KomentaraPrint#^

utorak, 10.05.2016.

Pohana bazga u umaku od jagoda



Možda niste znali ali bazgu možete i pohati, evo i kako.

5 većih cvjetova bazge



Smjesa za pohanje kao za palačinke
1 jaje
1 vanilin šećera
50 ml mlijeka
60 ml bijelog vina
100g Pšeničnog oštrog brašna
1 žličica naribane limunove korice
prstohvat soli

ulje za prženje

sos od jagoda

300g jagoda
2 žlice šećera (po ukusu)



Cvjetove operite pod mlazom vode i dobro osušite na papiru.

Jaje izmiješajte s vanilin šećerom, dodajte mlijeko, vino, brašno, limunovu koricu, sol i sve dobro izmiješajte. Smjesa mora biti kao za palačinke.

Osušene cvjetove bazge umočite u pripremljenu smjesu i pržite u vrućem dubokom ulju do zlatnožute boje.



Jagode operite i narežite na manje komadiće. Dodajte šećera te sve zajedno kratko prokuhajte, Smjesu možete ispasirati ili ostaviti jagode u komadićima.

Po tanjuru staviti umak od jagode i na njega pohanu bazgu. Sve zajedno malo poprašiti šećerom u prahu.

Oznake: pohano, bazga, vege, slatko, desert

10.05.2016. u 16:58 • 1 KomentaraPrint#^

ponedjeljak, 09.05.2016.

Sirup od bazge



Od kad znam za sebe uvijek sam ga voljela isto kao i doba kad počinje cvasti jer tada sve tako fino miriši.....proljeće moje proljeće....... Ljubav prema sirupu od bazge ili zove sam prenjela na svoje klince i sad oni sami traže da ga radim i da ga imamo bar neko vrijeme.



Znaći bazgu je najbolje brati poslije kiše kad je fino oprana od prašine te samo pripazite na one male crne uši šta znaju biti sa unutarnje strane.

Evo i recepta po kom ja radim;


30lijepih i velikih cvjetova bazge
3 l vode
3 kg šećera
1 limun
5dkg limunske kiseline



Uberite cvjetove i potopite ih u vodu na 24 sata. Ja škarama odrežem sve peteljke da budu samo one male koje drže cvjetove.

Nakon 24 sata sve procijedim kroz jako fino sito ili gazu. U vodu stavim šećer, limunsku kiselinu te iscijedim sok limuna.

Svako malo samo miješam sa kuhačom dok se sav šećer ne otopi.

Spremim u čiste staklene boce.



Bocu koju otvorim obavezno držim u frižideru.

Kod posluživanja znam narezat u čašu još limuna......moj je iz vrta pa na njemu ne štedim ;-) ako je iz dućana ja ga ne bih koristila sa korom.




Oznake: sirup, bazga, sok, prirodno

09.05.2016. u 17:32 • 1 KomentaraPrint#^

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< svibanj, 2016 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Svibanj 2017 (2)
Travanj 2017 (3)
Ožujak 2017 (4)
Veljača 2017 (4)
Siječanj 2017 (5)
Studeni 2016 (3)
Listopad 2016 (1)
Lipanj 2016 (2)
Svibanj 2016 (3)
Travanj 2016 (5)
Ožujak 2016 (4)
Veljača 2016 (6)
Ožujak 2012 (2)
Studeni 2011 (2)
Listopad 2011 (3)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Linkovi


Instagram



Facebook Volim slatko


Cool chef mjeseca 07/2015 na Coolinarici


Linkovi

DORUČAK
Zobeno čokoladna kaša sa lješnjacima
Domaća granola sa orašastim plodovima


Predjela
Čašice sa avokadom i dimljenim lososom/tunom
ČVARCI
Rolana punjena salama

Juhe i variva
Leća sa batatom
Varivo sa mesnim okruglicama
Domaća krem juha od gljiva


Glavna jela
QUICHE
Quiche sa sirom i tikvicama

MLJEVENO MESO
BBQ BOMBICE OD LUKA I MLJEVENOG MESA

RIBA
Riba na šalši
Bakalar na crveno
Pljeskavice od srdela


Salate

DIJETNI DESERTI
Kuglice od zobene kaše

SIROVI DESERTI, RAW
Sirove energetske pločice
Raw triple chocolate truffle cake ili sirova trostruko čokoladna torta
Energetske raw kuglice od suhog voća
Sirovi avokado kolač sa jagodama

PITE
Medena Kata


KEKSI
Homemade Grancereale
Orah vanili kiflice
Krašuljci
Zagrebački poljupci

DESERTI
Lisnata štrudla sa jabukama
Jednostavna pita od jabuka
Pohana bazga u umaku od jagoda
Najbolje londonerice
TIRAMISU


EXTRA DESERTI
Tart mousse
Limun kolačić
Orah krempite

TORTE
Lagana limun torta


MUFINI
Čokoladni mufin
Avokado mufini

KRAFNE
Donuts
Fritulice
Krafne punjene sirom

ROLADE
Rolada od oraha i kiselog vrhnja


SOKOVI I SIRUPI
Sirup od bazge


DŽEMOVI
Džem od jagode i chia sjemenki
USKRS
Jaja bojana crnim vinom
PUTOVANJA
Rim

Kontakt

https://www.facebook.com/volim.slatko.9/

lilusic@inet.hr
098-166 4008

Trogir





Blogovi koje volim posjetiti
RUČAK KOD MUCIKE

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se