Volim Slatko http://blog.dnevnik.hr/volimslatko

srijeda, 03.01.2018.

Štangice od lješnjaka

Evo me konačno da Vam zaželim sve najbolje u Novoj 2018. neka Vam bude bolja i zdravija.
Ja sam još na keksićima, moram si to zapisati, iako sam ispraznila i podijelila sve zalihe i krećem u nove pobjede.
Naravno da su me i ovi keksići oborili s nogu, mogu oni i u druge dane a ne samo za Božić. U njima su preprženi mljeveni lješnjaci jer ih ja obožavam i jer ih kupim od jednog OPG nakon njihove berbe, ali isto tako možete staviti orahe ili bademe-



SASTOJCI
180g maslaca
100g šećera u prahu
1 jaje
300g oštrog brašna
70g mljevenih lješnjaka
2 velike žlice kakaa
1/2 male žličice cimeta

NADJEV
200g tamne čokolade
5 velikih žlica slatkog vrhnja
4 velike žlice mljevenog speculas keksa



Miksati maslac, šećer i jaje te nakon toga dodati i ostale sastojke. Podijeliti masu na dva dijela i u jedan dodati kakao. Pomoću slastičarske šprice sa zvjezdastim nastavkom raditi prutiće cca 5 cm. Peći na 170 C oko 10 min

Napraviti ganash od čokolade i vrhnja i u to dodati mljeveni keks. Spajati svijetle keksiće zajedno kao i tamne.



Također se može spajati samo nutelom ili sličnim namazom.

Ostaviti da se malo prosuše i nakon toga složiti u limenu posudu. mogu stajati do 3 tjedna.

Oznake: keksi, Božić, lješnjak, Uskrs

03.01.2018. u 16:26 • 5 KomentaraPrint#^

subota, 02.12.2017.

Božićni keksi

Takav im je naziv dala Slavi69, moram priznati primjeren, ali oni se mogu raditi tokom cijele godine jer su neodoljivi i još k tome mož ete od jednog tijesta napraviti tri vrste keksića, koje ćete jednostavno obožavati, (vidim nešto me zeza slovo Ž al nek mu je ne da mi se sad i sa njime zezati ;-))
Znaći ovo su još jedni keksići na TO DO listi za Bož ić, a imam ih uhhhh, poprilično ;-)




SASTOJCI



200 g oštrog brašna
1 mala ž ličica praška za pecivo
1 jaje
125 g mekog maslaca
1 velika ž lica kakaa
125 g šećera
1 vanili šećer
100 g mljevenih badema (1 veliku ž licu odvojiti za "salamu")
naribana korica pola naranče


ZA TREĆU VRSTU
2 ž lice pekmeza


Zamijesite tijesto i podijelite ga na tri jednaka djela.
Prvo poćnite sa salamom, tj, sa kolutićima. 1 veliku ž licu badema koju ste odvojili od 100g rasporedite na radnu površinu (ja to radim na prianjajućoj foliji). Rukama formirajte valjak te ga uvaljajte u badem. Zamotajte uvaljani valjak u foliju i stavite u duboko da ga mož ete ljepše rezati prije nego ga krenete peći.



Lagano zagrijati marmeladu i staviti u prozirnu vrećicu da je lakše nanesete na tijesto.
Uzeti drugu polovicu tijesta i od nje također napraviti valjak, malo duž i, da keksići ne ispadnu preširoki. Prstima utisnite utor po sredini valjka i pomoću vrećice nanesite marmeladu. Prenijeti na lim i peći 15 minuta na 180. Pećeno hladiti 5 minuta i potom narezati na kekse širine oko 2,5 cm. Ja uvijek koristim svoje marmelade koje pravim tokom godine i najviše mi se sviđaju one malo kiselije.



Od trećeg dijela napravite klasićne kiflice, kako vama drago, vaganjem svakog komadića ili napravite valjak pa rež ite na iste komadiće ili ako volite da budu svakakvih velićina samo trgajte komade i formirajte u kiflice.
Pecite na 180g oko 12 minuta.
Kada se ohlade dekorirajte ih otopljenom bijelom čokoladom.

Kada sve ovo napravite izvadite prvo tijesto iz zamrzivaća, režite ga na keksiće od cca 7 mm i slož ite na pek papir. Pecite na 180 oko 10 minuta.



Keksiće drž ite u limenoj kutiji mogu vam stajati 3 tjedna. Hahaha mož ete mislit kod mene se to još nije desilo.

Oznake: keksi, keksi s bademima, Božić, super

02.12.2017. u 16:40 • 4 KomentaraPrint#^

ponedjeljak, 27.11.2017.

Prutići od kave

Još jedan super recept od Slavi za Božić ili za dane kad želite imati keksiće u kutiji za svaki slučaj, uz kavicu ili čaj ili iznenadne goste



1 velika žlica instant kave
2 velike žlice vrele vode
270g brašna
2 velike žlice kakaa
100 g mljevenih lješnjaka
100 g šećera
2 žumanjka
200g maslaca sobne temperature

za Šaranje po keksićima
100g čokolade



Kavu preliti sa vrelom vodom i ostaviti da se malo prohladi

Spojiti sve sastojke u fino tijesto.. zamotati u foliju i staviti na 1 sat u frižider.


Formirati valjke debljine prsta i sjeći na prutiće cca 5 cm. Slagati na pleh sa papirom i peci oko 13 min na 180.



Kada se ohlade umakati krajeve ili prošarati po njima sa otopljenom čokoladom te ostaviti da se dobro osuše.

Mogu stajati do 3 tjedna u limenoj kutiji. Kod mene obavezni za Božić.

Oznake: keksi, kolaci, Božić, Uskrs, bademi

27.11.2017. u 17:45 • 5 KomentaraPrint#^

ponedjeljak, 13.11.2017.

Keksići punjeni orasima i nutelom

Uh, znam, nema me dugo, priznajem, "pojela" me sezona, još se oporavljam i pokušavam naspavati i dovesti stvari u red (kuća, obaveze, djeca, blog). Imam nekoliko odličnih recepata korisnice Slavi69 sa coolinarike čijeg profila više nema, nažalost. Žao mi je šta ih nisam sve saćuvala. Dakle Slavi gdje god bila i šta god radila ovih nekoliko tvojih recepata će ovdje živjeti zauvijek.




Pa krenimo

SASTOJCI
400g brašna
200g ledenog maslaca narezanog na listiće
1 jaje
150g šećera
prstohvat soli



FILA
200g grubo sjeckanih oraha
2 velike pune žlice nutele

DEKORACIJA
malo otopljene tamne čokolade
cca 100 g veći komadići oraha ili polovice

Zamijesiti tijesto, najbolje ledenim rukama, brzo da se ne bi kasnije mrvilo. Zamotati tijesto u prozirnu foliju i staviti u frižider.


Promiješati orahe i nutelu, gustoća, taman da se sve skupa drzi zajedno, tj da se ne mrvi.



E sad ako ste velika picajzla i želite da vam je svaka loptica u gram ista važite je a ako niste toliko savršeni i želite se zabaviti sa djecom uzimajte kuglice veličine oraha, (ruke možete i lagano navlaziti vodom, ja ih perem svako 5 kuglica) koju zatim spljoštite drugim dlanom i na sredinu stavite filu od oraha i nutele. Tada opet to pažljivo zamotate i formirajte kuglu te uvaljajte u krupne orahe ili utisnite polovicu oraha. Slazite na pek papir i kad ih sve riješite stavite peći na 180C oko 20 minuta (znate i sami svoju pečnicu). Ovisno o veličini ispadne vam od 30 kom na više čistog zadovoljstva



Kad su hladni ukrasite ih šarama otopljene čokolade i probajte pojesti samo jedan. U limenoj posudi mogu stajati i više od dva tjedna.

Oznake: Keks, orasi, Božić, Uskrs, fina hrana, slatko

13.11.2017. u 08:10 • 8 KomentaraPrint#^

subota, 27.05.2017.

Zagrebački poljupci

Fini prhki keksići, neodoljivog izgleda i još ljepšeg okusa. Kod mene obavezno kad treba ukrasiti tacnu a bome i kad treba počastiti. Uz dodatak neke domaće marmelade ili džema to bude vrhunska delicija. Navodno su tradicionalni keksići ali ja nisam išla u potragu, usvojila sam ih odmah.



Sastojci

Tijesto
200 g oštrog brašna
100 g prženih mljevenih lješnjaka,( oraha, badema)
200 g maslaca ili margarina
50 g šećera
3 žumanjka

Šaum
3 bjelanjka
280 g šećera

Punjenje
Domaći žele ili razne domaće marmelade, po mogućnosti kiselije



Spojite tijesto u kompaktnu masu, stavite u prozirnu foliju i u frižider na minimum pola sata.



Kad se ohladi razvaljajte ga na oko pola centimentra i vadite krugove te slažite u pleh na pek papir.
Pecite oko 15 minuta na 180C. Ohladite.



ŠAUM
Na parnu kupelj stavite bjelanjke u koje dodajete šećer i miksajte, otprilike oko 10 - 15 minuta.
Kad se šaum ohladi stavite ga u dresir vrećicu i keksićima napraviti ogrlicu.
Ostaviti da se osuši barem 24 sata. Sredinu napuniti marmeladom, džemom ili želeom.

Oznake: Keksići, Uskrs, tacne, Božić, marmelada

27.05.2017. u 19:35 • 4 KomentaraPrint#^

nedjelja, 14.05.2017.

Sirovi avokado kolač sa jagodama

iliti raw avocado cheescake with strawbeerys.
Kako je u tijeku nagradnjaća a ja to volim (iako sam vrlo knap sa vremenom, a i sezona je počela) ipak sam se odlučila ovo otipkati.
Raw sam otkrila ima več i godina i po i dosta toga sam isprobala i slanog i slatkog, pa je vrijeme da si ponešto i upišem za neka buduća vremena. Ovo je prića o jednom super desertu od avokada i indijskih orašćića i jagodicama koje su sad u vrhu sezone. Dakako tražite naše, male i slatke ;-)




Ovo su mjere za fi 20, ne previsoku tortu, ja sam dobila 3 tortice fi 6,5 cm

KORA
1/3 cup badema
1/4 cup kokos ljuspica
2-3 kom natopljenih datulja
3ml vode od datulja
1 žlica kokosova ulja

KREMA
2 zrela avokada
1/2 cup limunovog soka
1 žlica vanilije ili pola mahune
3 žlice meda
6 žlica kokosovog ulja
1 kom limunova kora
PRELJEV

jagoda, limunov sok, med, chia sjemenke





Kora

Sve sastojke stavite u blender i pulsirajte lagano. U kori slobodno budu i mali, mali komadići.

Dno kalupa obucite u prianjajuću foliju, da vam bude lakše pri micanju i serviranju. Smjesu utisnite u dno kalupa, poravnajte i stavite u frižider.



Krema

Sve sastojke stavite u blender i miksajte dok ne dobijete finu gustu jednoličnu smjesu.

Ja sam na kraju dodala koricu limuna jer volim osjetiti taj dio a vi kako želite. Stavite na koru, lijepo zagladite i u frižider na minimum 8 sati ili preko noći.



Za preljev sve sastojke otprilike stavim u blender i miksam. Chia će malo zgusnuti preljev.


Prilikom posluživanja prelijte preljevom i pospite kokosovim ljuskicama i šniticama limete ili limuna.

Oznake: raw, raw food, chessecake, jagode, avokado, vegan

14.05.2017. u 20:03 • 4 KomentaraPrint#^

ponedjeljak, 24.04.2017.

Pljeskavice od srdela

Mislim da je ovo jedino jelo koje sam uspjela izvući iz onog našeg kuharskog showa a da mi se sviđa. Istina ima već 14 dana pa ni ne stignem gledati, vjerojatno bih sad pred kraj pokupila više toga ali šta je tu je.



SRDELA, kraljica mora, plava riba, izrazito zdrava a nadasve jeftina. Kod mene je često na jelovniku, Iz pečnice, na suhoj tavi, uvaljana u krušne mrvice i zaćinske trave, sa pomama, na gradele, na savor, ma ima ih sigurno još nekako a da nisam spomenula.
Ponekad je odkostim a ponekad samo maknemo ljuske i utrobu. za ovaj recept potrebno ih je ocistiti i od ljusaka i utrobe i kostiju. Znaći trebaju nam samo fileti. ima sigurno slika na netu kako se to radi, ja ne mogu to raditi i slikati se, hehehe Možda da nekog uhvatim pa da me snima, al kad to radim obično se svi razbježe. Znaći date mužu da ih ocisti i ako on nema strpljenja onda ih vi otkostite, lako je.
Uzmete ribu u ruku i nožem zasijecite po gornjem dijelu kosti, ona je meka pa možete pomoći i prstima. Kad je jedna strana kosti čista od mesa stavite nož uz drugi rub kosti i polako odvajajte. Prstima maknete kost sve do repne peraje i nju u ovom slučaju. Ma lako je al malo zamorno i dosadno ;-)

SASTOJCI:
1 kg srdela
1 mali luk
2-3 češnja češnjaka
mala vezica peršina
2-3 šnite kruha namoćene u toplo mlijeko
sol, biber
1 eko limun korica



Filete ribe stavite na dasku i lagano sjeckajte većim nožem. Ja volim da se vide komadići ribe a ne da je skroz u pasti smrvljeno. Nasjeckajte luk i češnjak te peršin i kruh namoćite u toplo mlijeko, te ga ocijedite, dodajte začine i limun koricu (eko), te sve promiješajte rukama i nožem da se spoji. Napravite oko 8 loptica koje ćete prilikom stavljanja na ulje spljoštiti u pljeskavicu. Pecite sa obje strane par minuta.



Kako sam ja radila burgere zamijesila sam tijesto od bijelog i pirovog brašna te napravila bublice tj. male kajzerice. Na prerezanu bublicu sam stavila (svakom po želji), majonezu, ajvar ili kečap, pljeskavicu od srdele, malo biljčica poriluka, malo sira i sa strane fete prženog patliđana i mini rajčice. dalo bi se tu još svašta staviti, razne zelene salate, ali moj je frižider bio prazan ;-)
Mi smo ih smazali samo tako, dobar tek.

Oznake: pljeskavica, srdela, riba, posno, post, fishburger

24.04.2017. u 14:24 • 7 KomentaraPrint#^

nedjelja, 16.04.2017.

Rim, vječni grad

Ima već neko vrijeme da ja jaaaako želim vidjeti Rim uživo, osjetiti tu ljepotu i taj grad. Gledala sam ga često na tv-u ili na filmovima i uvijek se divila fontanama, građevinama, spomenicima i nisam mogla zamisliti da je to uživo još ljepše, glamuroznije, veličanstvenije ......i onda jednom odgledala ANGELS & DEMONS sa odličnim Tom Hanksom u glavnoj ulozi i tada je odluka pala....prvom prilikom moram otići u Rim.....Nije baš da je prva prilika bila tako brza, prošle su skoro dvije godine od konačne odluke, ali isplatilo se toliko čekati.
Ne želim pisati o povijesti Rima, imate na netu i u knjigama sve šta želite znati, ovo je više moj osvrt na Rim kao grad.
Nekoliko dana prije puta bila sam na mahove euforična pa razočarana, jer nisam znala šta me čeka.
Hotel smo rezervirali nekoliko mjeseci ranije, kasnije smo saznali da u Italiji treba tražiti hotele sa 4 zvjezdice jer sve ostalo je jao.....i nas je dočekala soba u kojoj je falilo žbuke na zidovima, televizija bez daljinskog, svjetlo na noćnom ormariću bez žarulje, dva spojena poljska kreveta koja su za uzglavlje imala samo naslonjenu metalnu ukrasnu šipku na zidu......al ono u Rimu smo pa nećemo se puno zadržavati u sobi.....Doručak,suhi tost, bez tostera, maslac i marmelada, te kroasani punjeni falšom nutelom, smrznuti jogurt kava i čaj....

Znaći uglavnom smo se hranili po restoranima u užem centru gdje smo i bili smješteni, ima ih mnogo i večinom imaju lošu hranu koju spreme ujutro i onda podgrijavaju u mikrovalnim pečnicama te poslužuju. Mislim da sam tamo jela najgoru pizu ikada, u jednom finom restoranu sa dugom tradicijom, pizu sa šunkom i bivoljom mozarelom koja je sva plivala u vodi, uz to tijesto bljutavo i neukusno. Nije im ni pasta nešto bolja, ili sam ja prezahtjevna ....Najbolje sta sam jela bilo je u jednom kineskom restoranu, e tu smo se ubili doslovno, svaki je imao po 5 sljedova, bez pašte, bez one rajčice iz konzerve i bez onih teških začina



Biznis sa vodom je i tamo zaživio i oni je masno naplačuje bez obzira šta na mnogim mjestima u gradu ima malih česmi iz kojih teće pitka voda iz njihove rijeke Tiber.
Samo da znate boravišna pristojba je 4 eura po glavi i danu. Kuglica sladoleda također 4 eura. Sve se naplačuje, wi fi ni za lijek, tek u nekim boljim restoranima, svaka znamenitost je minimalno 30 eura. Tako da ako želite sve glavne znamenitosti vidjeti i ući u njih napunite novčanik, tj. najjeftinije je kupovati karte on line.

.



Prvo pozitivno iznenađenje, velik, ogroman dio zemlje je obrađen za razliku od nas


Basilica di Santa Maria Maggiore






Nisam znala da li da se bojim ili da budem sigurna, izgleda je ovo realnost svih velikih gradova....uz obavezno skeniranje cijelog tijela prilikom svakog ulaza u neki veći objekat ili baziliku


Colosseum



Roman Forum


Altare della Patria


Castel Sant'Angelo


St. Peter's Basilica i trg


Vatican Museums





Spanish Steps - mala gužva


Trevi Fountain


Trg republike


Santa Maria degli Angeli e dei Martiri


Talijanska željeznica vozi čak 300km /h za tili ćas si u Napoliju


Pompei


Krater Vezuva


Grad je predivan, najljepši koji sam vidjela i posjetila, a putovala sam poprilićno. A sada idemo raditi, sezona je počela.

Oznake: Rim, putovanje

16.04.2017. u 20:15 • 7 KomentaraPrint#^

četvrtak, 06.04.2017.

Energetske raw kuglice od sušenog voća

Moram priznati da sam se lagano zaljubila u ove raw slastice i uvijek težim da imam nešto takvo u kući kad me uhvati, manija i ludilo za slatkim. Vjerujem da ove sasvim obićne i svakodnevne namirnice imate i sami u kući tako da ovdje nema izgovora, nemam to gdje kupiti i slično. Mislim sve se to može i tako pojesti bez sjeckanja, meljanja i kuglanja te namakanja u čokoladu ali ja baš ovo volim. Ovdje će dobro doći jedan dobar sjecko, kod mene opet Bullet, (mogli bi mi i plačati koliko ga reklamiram), on mi se pokazao stvarno najboljim za raw slastice a nemam onaj skupi pravi multipraktik, još.




SASTOJCI


100g suhih smokava
100g suhih šljiva
100g suhih brusnica
100g suhih marelica
100g datulja medjool
korica i fileti 1 bio naranče
3 žlice sirovi kakao
3 žlice kokosovog ulja
ili
100g tamne čokolade



Naribajte koru naranče, ogulite je i bacite svo bijelo. Meso naranče isfiletirajte i stisnite sav sok koji ostane u bijelom.
Svo veće suho voće narežite na manje komadiće i dobrim multipraktikom sameljite.
Ja sam tu dodala još malo limunove kore i limun soka jer mi je trebalo za lakše miksanje.
Ostavite preko noći u frižideru da se okusi malo prožmu, a i ne morate. Pravite kuglice veličine oraha i umačite ih u smjesu rastopljenog kokosovog ulja i kakaa, te uvaljajte u kokos



Meni druga bolja varijanta samo u otopljenu tamnu čokoladu.




Oznake: raw, energetske kuglice, bez šećera, bez glutena, vege, paleo, sušeno voće, kuglice

06.04.2017. u 15:34 • 8 KomentaraPrint#^

četvrtak, 23.03.2017.

Domaća krem juha od gljiva

Koja je to sreća bila kod mog mlađeg kad je vidio da radim svoju domaću juhu od gljiva. Odmah je komentirao da će to biti juha za anđele. Prvi ju je puta kušao u nekom hotelu, naravno onu iz vrečice i ostao oduševljen, a ja ni sama ne znam zašto mi je toliko trebalo da napravim svoju domaću verziju. Baš sam u dubokom imala lisičarke, u spremištu, suhe shi take i crne trube, a u dučanu kupila vrganje, šampinjone, bukovače i jablanovaće. Ja ne poznajem bas gljive u šumi (vjerojatno bi prepoznala muharu jer je baš lijepa ) i to bi se bojala brati i jesti bez dobrog poznavatelja istog. Evo imam člana obitelji koji je ležao u bolnici kraj nekog tko je umirao od trovanja gljivama i nema šanse da ih jede, ni najobičnije šampinjone iz dućana.
Naravno da vi ne trebate imati toliko vrsta gljiva, meni se baš zalomilo da ih ima malo više ali i od obićnih šampinjona bude super zasitna i odlična krem juha. Pa ajmo probat to napisat ;-)




Sve suhe gljive namočite u toplu vodu oko 30 minuta. Njih ne treba biti puno, 50g i dati će odličnu aromu.




Sastojci
oko 500 g gljiva (šta svježih, šta suhih)
1 luk
2 češnja češnjaka
1 žlica kukuruznog škroba (gustina)
100ml vrhnja za kuhanje
sol, biber i domaća mješavina začina (vegeta), peršin
1, 5 l vode
1 žlica masti ili maslinovo ulje, ili po želji




Na masnoći dobro prodinstati luk i u to dodati nasjeckane svježe gljive te i njih podušiti, tj prodinstati da puste svoje sokove. Dodati soli i bibera te mješavinu zaćina i nasjeckani peršin i češnjak. Sve zajedno dinstati neko vrijeme dodati nasjeckane suhe gljivei nakon par minuta žlicu gustina. Promiješati te dodati vodu u kojoj su se suhe gljive moćile te ostatak nadolijte vode ili nekog temeljca ako imate.
Kuhajte neko vrijeme i tada sve štapnim mikserom usitnite i dodajte vrhnje za kuhanje. Probajte okuse te ih doradite po želji, pustite da zavri i nakon toga uživajte u najboljoj juhi od gljiva ikada.




Moj je mlađi bio oduševljen a svoje je oduševljenje prenio i na starijeg brata. Njih su dvojica dva dana za ručak i večeru samo tu juhu jeli i namakali kruh. Nisam ni ja zaostala za njima.Onog četvrtog člana koji se boji gljiva nismo ni nagovarali da proba ;-) Tjeraju me da je radim barem jednom tjedno (nemam uvijek tako bogatu mješavinu gljiva pa vam velim da su i obični šampinjoni super za juhu) i onda baš uživaju u njoj. Ako ste u prilici svakako probajte.
Želimo vam dobar tek!
Dobar tek.


Oznake: gljive, juha, domaća juha od gljiva, šampinjoni, vrganji, jablanovaća, shi take, bukovaća, lisičarka, crna truba

23.03.2017. u 11:27 • 21 KomentaraPrint#^

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< siječanj, 2018  
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Siječanj 2018 (1)
Prosinac 2017 (1)
Studeni 2017 (2)
Svibanj 2017 (2)
Travanj 2017 (3)
Ožujak 2017 (4)
Veljača 2017 (4)
Siječanj 2017 (5)
Studeni 2016 (3)
Listopad 2016 (1)
Lipanj 2016 (2)
Svibanj 2016 (3)
Travanj 2016 (5)
Ožujak 2016 (4)
Veljača 2016 (6)
Ožujak 2012 (2)
Studeni 2011 (2)
Listopad 2011 (3)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Linkovi


Instagram



Facebook Volim slatko


Cool chef mjeseca 07/2015 na Coolinarici


Linkovi

DORUČAK
Zobeno čokoladna kaša sa lješnjacima
Domaća granola sa orašastim plodovima


Predjela
Čašice sa avokadom i dimljenim lososom/tunom
ČVARCI
Rolana punjena salama

Juhe i variva
Leća sa batatom
Varivo sa mesnim okruglicama
Domaća krem juha od gljiva


Glavna jela
QUICHE
Quiche sa sirom i tikvicama

MLJEVENO MESO
BBQ BOMBICE OD LUKA I MLJEVENOG MESA

RIBA
Riba na šalši
Bakalar na crveno
Pljeskavice od srdela


Salate

DIJETNI DESERTI
Kuglice od zobene kaše

SIROVI DESERTI, RAW
Sirove energetske pločice
Raw triple chocolate truffle cake ili sirova trostruko čokoladna torta
Energetske raw kuglice od suhog voća
Sirovi avokado kolač sa jagodama

PITE
Medena Kata


KEKSI
Homemade Grancereale
Orah vanili kiflice
Krašuljci
Zagrebački poljupci
Keksi punjeni orasima i nutelom
Prutići od kave (Caffe-stangen)
Božićni keksi
Štangice od lješnjaka



DESERTI
Lisnata štrudla sa jabukama
Jednostavna pita od jabuka
Pohana bazga u umaku od jagoda
Najbolje londonerice
TIRAMISU


EXTRA DESERTI
Tart mousse
Limun kolačić
Orah krempite

TORTE
Lagana limun torta


MUFINI
Čokoladni mufin
Avokado mufini

KRAFNE
Donuts
Fritulice
Krafne punjene sirom

ROLADE
Rolada od oraha i kiselog vrhnja


SOKOVI I SIRUPI
Sirup od bazge


DŽEMOVI
Džem od jagode i chia sjemenki
USKRS
Jaja bojana crnim vinom
PUTOVANJA
Rim

Kontakt

https://www.facebook.com/volim.slatko.9/

lilusic@inet.hr
098-166 4008

Trogir


mytastehr.com





Blogovi koje volim posjetiti
RUČAK KOD MUCIKE

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se