Voip

četvrtak, 27.03.2008.

CallEasy....Novi VoIP Betamaxa

Image and video hosting by TinyPic

CallEasy....Još jedan..... u nizu Betamaxovih VoIP programa.
Ovo je jedan već viđeni sistem kod kojeg nije potrebno skidati nikakav softver na vaše računalo, nego se pozivi obavljaju pozivom na pristupni broj (accessnumbers).

Naravno, to ima smisla jedino u koliko ste u nekoj od sljedećih zemalja:

Austria
France
Germany
Ireland
Netherlands
Spain
Switzerland
United Kingdom

Pozivi prema pristupnom broju tih zemalja naplaćuju se po lokalnoj tarifi, što znači da u koliko ste u nekoj od navedenih zamalja, poziv prema takvom broju plaćate po tarifi kao da zovete bilo koji drugi broj u toj zemlji.

U koliko ne zovete sa broja kojeg ste naveli u Vašim podacima, potrebno je nakon što se javi govorni automat, upisati pin koji ste dobili prilikom registracije, te nakon provjere upisati broj koji želite zvati.

Na isti način funkcionira i DialNow, tako da je ovo u stvari samo kopija već pomenutog DialNowa.

Službeno nema podataka podržava li SIP, no kako do sad svi programi imaju podršku za SIP, vjerujem da ni ovaj neće biti izuzetak.

Cijene poziva......

Nema FREE destinacija, ali cijene i nisu tako loše, unatoč tome što velika većina ljudi ni ne gleda takve programe ako ne piše da nudi nešto FREE, što u velikom broju primjera i nije baš bilo FREE.

Za sad toliko.

Nove informacije o ovom programu objavi ću čim budu dostupne.


NADOPUNA !!!!

CallEasy ima opciju pozivanja preko Weba (phone2phone)

Image and video hosting by TinyPic

Takva konekcija se naplaćuje 5ct + poziv prema Vašem telefonu + poziv prema destinaciji koju ste odabrali.



Postoji mogućnost korištenja SIPa, pa ukoliko imate telefon ili softphon koji podržava tu opciju možete telefonirati na taj način.

Podaci za SIP:

SIP port : 5060
Registrar : sip.poivy.com
Proxy server : sip.poivy.com
Outbound proxy server : leave empty
Account name : your CALLEASY username
Password : your CALLEASY password
Display name/number : your CALLEASY username or voipnumber
Stunserver (option) : stun.poivy.com


- 00:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 21.03.2008.

Lowratevoip ograničio free dane

Image and video hosting by TinyPic

Nakon poskupljenja poziva prema HR sa 1 ct/min na 1,5ct/min pa onda na 2ct/min. i smanjivanja sa 300 na 200 tjednih free minuta, od danas imamo dva "iznenađenja" Betamaxa.

- 30 free dana za uplatu od 10 eura.

- cijena SMS poruka prema HR 2ct po poruci

Dakle, od danas za uplatu od 10 eura umjesto dosadašnjih 120 free dana, dobije te samo 30 free dana. Za uplatu 5 eura 15 free dana.

Cijenu SMS poruka ne bi posebno komentirao jer to je ionako već uobičajena politika mjenjanja cijena SMS poruka.

Da ne bude zabune, pozivi prema HR i dalje ostaju 0 ct/min dok ne potrošite tjedne free minute ili dane, a tek nakon toga se primjenjuje cijena od 2ct/min.

No kako god i dalje je Lowratevoip jedan od jeftinijih programa sa cijenama koje su prema svim ostalim destinacijama više nego povoljne. Čak i kad uopće nebi bilo free dana i dalje bi se isplatil koristiti ovaj program jer su cijene neusporedivo manje od klasičnih načina telefoniranja.

- 17:20 - Komentari (2) - Isprintaj - #

četvrtak, 06.03.2008.

Free fixni broj u Italiji

Image and video hosting by TinyPic

Imate rodbinu, prijatelje, poslovne suradnike, ili vam jednostavno treba broj preko kojeg Vas neko može dobiti po lokaljnoj tarifi poziva, onda je Messagenet odličan odabir.

Inače, takvi brojevi se mogu dobiti u gotovo svim zemljama, pa i u HR, ali takve se usluge naplaćuju u većini slučajeva kod otvaranja broja cca 5 - 10 eura i isto toliko svaki mjesec, ovisno o zemlji.
Ovdje ću Vam prezentirati besplatnu inačicu takvog broja, koja radi provjereno ok.
Naravno, besplatno je samo korištenje u smislu da Vas neko zove preko njega, dok, u koliko bi Vi pozivali, takav poziv bi se naplatio po cjeniku, koji i nije baš tako povoljan kao kod Betamaxa.

Dakle, u koliko Vas neko pozove na taj broj za Vas je to potpuno besplatno, a to besplatno, zaista znači BESPLATNO. Pozivatelj plaća cjenu lokalnog poziva, što opet nije ni približno koliko bi platio da Vas zove direktno na Vaš fiksni ili mobilni telefon.
Mogućnost primanja faxa , nisam isprobao, ali piše da je i to Free. Zanimljiva mogućnost.

Što morate učiniti....
Popuniti pristupnicu, potvrditi klikom na link koji će te dobiti mailom, i setirati neki SIP telefon ( ja sam isprobao sa x-lite). Podatke za SIP , dobi će te mailom.
Svaki poziv koji je upućen na Vaš novi broj, prosljeđuje se na Vaš SIP telefon. U koliko ste nedostupni, postoji mogućnost sekretarice, koja primljenu poruku prosljedi na Vaš mail.

U koliko nemate neki sip telefon možete upotrebiti x-lite (softphon ) koji također radi ok.




- 10:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #