15

subota

kolovoz

2015

tko neće opeći prstiće?

i tako, odluka je pala...kako vas se baš i nije nešto puno prijavilo, izbor je bio jednostavan, popisala sam vas, zažmirila i spustila prst

prst je završio na Amaterki

znači, držači vrućih posuda putuju na adresu koju će mi pobjednica poslati na mail laprdanje@gmail.com

još jednom da vidite što ste propustili 



čak se i internet urotio protiv mene pa pobjednicu objavljujem s mobitela, mogu reći da blog.hr baš i nije prilagođen tome 

inače, počela sam raditi ovaj tjedan i odmah me opet počelo gnjaviti koljeno, kad se vratim s posla, postane normalno...mislim da mi nešto želi poručiti

i stvarno idem biciklom na posao kako sam si i obećala, a danas sam i prošetala po bundeku i za divno čudo nijednom nisam krivo stala na nogu



02

nedjelja

kolovoz

2015

da si ne spečete prstiće

kako je prije nekog vremena ovaj blog imao deseti rođendan, u povodu toga, imam opet jednu malu nagradnu igru

vjerojatno ponekad nešto kuhate ili pečete, i u tom slučaju vam sigurno zatreba nešto da primite vruću posudu

zato vam ovog puta poklanjam držače/hvatače vrućih posuda...čisti unikat, imala sam napadaje heklanja pa sam napravila šest komada, zapravo još uvijek imam napadaje, samo sam sad prešla na rukavice

ako vam trebaju ili ih želite samo tek tako, ovdje na blogu ili na fejs stranici ispod objave ovog posta to i napišite u komentaru

mogu sudjelovati svi odasvud, igra traje do 10.8., nakon toga objava rezultata, koji dan poslije, kad stignem


01

srijeda

srpanj

2015

zakašnjelo obilježavanje desetogodišnjice bloga

i tak, prođe deset godina od prvog posta na ovom blogu, zapravo danas točno deset godina i dva mjeseca jer sam bila lijena prije nešto napisati u povodu obljetnice

kad sam počela pisati blog, 2005., nisam baš razmišljala o tome koliko dugo ću ga pisati,nije da sam baš redovito pisala, ali evogac, još uvijek postoji

prođe deset godina dok si rekao keks, a vrijeme stvarno brže prolazi što si stariji...život se nekako svede na, ups nova godina, ups godišnji, ups nova godina...u međuvremenu radiš, pobolijevaš, jedeš, spavaš, misliš kako ćeš se baviti nečim što voliš pa se ne baviš jer ti se ništa ne da nakon posla pa gubiš vrijeme surfajući, klikaš bezveze, izbjegavaš portale jer ako pročitaš ijedan komentar odmah dobiješ želju spakirat kofere i otić u nepozato...na kraju gledaš samo fotke, one i tako govore tisuću riječi

prije sam čitala knjige redovito, sad čitam uglavnom na godišnjem, i to nemilice, gutam knjige jednu za drugom...ne znam zašto više ne mogu čitati kad nisam na odmoru, počnem, pročitam stranicu, dvije, pa onda mjesecima čitam knjigu, dovršim je obično na godišnjem

prebacila sam se na filmove, a i njih znam gledati danima, na rate

sad sam doma mjesec dana, kao i prije deset godina, morala sam na artroskopiju koljena, sjebala sam i drugo koljeno, sad oba imaju ožiljke, gotovo da su simetrični, valjda je sad ovom desnom srce na mjestu, više nije jedino sjebano...sad imam dva koljena koja više nikad neće biti kao prije...vježbam, vježbam, moram nabildat mišiće da preuzmu ulogu uništenih hrskavica, mogla bih to pretvoriti u ovisnost, na vježbanje mislim, sklona sam ovisnostima, zato se držim samo cigareta, od te ovisnosti neću raditi pizdarije, a od ovisnosti o vježbanju mogu imati koristi, mišići omogućuju dug život, tako kažu, znanstvenici, oni koji se ne bave pizdarijama



primijetila sam, sad kad sam doma pa nemam nekih obaveza, osim ići na terapije i vježbati, kako mi uopće ne fali onaj dnevni zatvor od posla, dapače, ne da mi se uopće vratiti...osam sati izgubljenog života, osam sati sjedenja koje ti uništava tijelo, osam sati besmislenog uredskog posla bez kojeg bi svijet i dalje postojao...najviše volim onu, budi sretna što radiš i primaš plaću, jebemu, kako itko tko ima mozak može biti sretan da negdje bude zatvoren u točno određenom vremenu, radeći da bi netko od tog ostvarivao dobit i udijelio ti neku mrvicu od toga, ne znam, imam očito problem sa zadanim poimanjem sreće u životu...nadam se da ima još takvih, obično se osjećam usamljeno po tim nekim životnim pitanjima tipa, što bi sve netko trebao napraviti u životu po nekim zadanim društvenim normama a da bi svi oko njega bili sretni i zadovoljni, osim njega/nje sam-og/e uglavnom

zapravo mi je falilo ovo pisanje, možda da počnem pisati dnevnik?


30

ponedjeljak

ožujak

2015

činkice

zadnjih par vikenda doručkujem američke palačinke, ako se jedenje oko podneva još naziva doručkom, isprobavam recepte, i ove su mi zasad najbolje od svih koje sam isprobala

za 12 palačinkica vam treba:

1 šalica brašna
1 žlica šećera
1/2 žličice praška za pecivo
1/2 žličice sode bikarbone
1/4 žličice soli

to sve stavite u manju posudu, vilicom malo promiješajte





1 jaje, razdvojiti žumanjak o bjelanjka i od bjelanjka istući snijeg

u drugoj posudi pomiješati žumanjak
1 šalicu + 1 žlicu mlaćenice (buttermilk) - možete i tekući jogurt staviti ako hoćete
1 žličicu ekstrakta vanilije
1 žlicu otopljenog maslaca ili nekog ulja

dodati u smjesu brašnastu smjesu, promiješati tek toliko da se poveže i na kraju lagano umiješati snijeg od bjelanjka

peći na laganoj vatri na tavi premazanoj masnoćom, oko 1-2 minute sa svake strane

poslužite s čim god želite

27

petak

ožujak

2015

browniesi s višnjama


jučer mi se nije dalo kuhati ručak nego sam radila kolač...dođe mi tako ponekad

ovo u naslovu sad dođe kao dupla množina, ne mogu smisliti kako nazvati taj kolač na hrvatskom jednom rječju, tako da ga ni neću prevoditi, kolač od čokolade može biti svakakav, ovako odmah znaš o čemu se radi


brz i jednostavan za pripremu, pa ako vam se jede nešto čokoladno sutra, krenite


otopite na pari ili u mikrovalnoj, kako vam je lakše, 300 g čokolade i 175 g maslaca




dok se to otapa, izvažite 120 g šećera (koristila sam neki smeđi, organski, raw, fair trade, vi koristite koji hoćete i koji imate, ja sam samo ovaj našla u ormariću)

pri ruci nek vam se nađe i 4 jaja, 1 žličica ekstrakta vanilije, 85 g mljevenih badema (oraha, lješnjaka...što imate), 1/2 žličice soli i 1 žličica sode bikarbone, višanja u količini za staviti na smjesu prije pečenja, oko 150 g


kad su se čokolada i maslac otopili, promiješajte ih kuhačom da se smjesa poveže, dodajte šećer i miješajte koju minutu, u smjesu umiješajte jedno po jedno jaje i na kraju lagano umiješajte mljevene bademe pomiješane sa soli i sodom bikarbonom

izlijte smjesu u kvadratni kalup 23x23 cm, ako ga nemate, ulijte u neki drugi slične površine, i pecite na 180°C oko 30 minuta, treba ostati sočno


<< Arhiva >>

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se