Vjerovati radosti...

četvrtak, 29.12.2016.

Crkva i kontracepcija

Katolički pogled na kontracepciju je službeno protivljenje Katoličke Crkve svim oblicima umjetnih kontracepcijskih sredstava. Stav Crkve je da, bračni spolni čin treba biti otvoren životu (prokreativan) te sjedinjujući. Dodatni je prijepor što pojedina kontracepcijska sredstva mogu dovesti do pobačaja. Kontracepcijska spirala uzrokuje pobačaj, tako što spriječava usađivanje oplođene jajne stanice u maternicu. Kontracepcijske pilule ponekad imaju jednako djelovanje. Dodatni razlog protivljenju kontracepciji je što kontracepcija nije posve pouzdana u spriječavanju širenja spolnih bolesti poput AIDS-a, sifilisa, gonoreje, genitanog herpesa itd. Pojedine uzročnike spolnih bolesti kontracepcijska sredstva ne mogu zaustaviti, jer je moguća i zaraza preko kože oko spolnih organa poput HPV virusa koji uzrokuje rak vrata maternice. Katekizam Katoličke Crkve ističe da je kontracepcija “u sebi zao čin koji ili u vidu bračnog čina ili u njegovu vršenju ili u razvoju njegovih prirodnih posljedica ima za svrhu ili je sredstvo da se onemogući rađanje novog života”. Kontracepcija “ne samo otklanja otvaranje životu, nego i krivotvori unutarnju istinu bračne ljubavi”.

Papa Pio XI. u enciklici Casti Connubii iz 1930. naglasio je, da "svaka upotreba ženidbe gdje po čovjekovom nastojanju biva bračni čin lišen svoje prirodne sposobnosi da proizvede život, krši Božji zakon i oni koji takvo što čine, kaljaju se ljagom teškoga grijeha". Papa Pavao VI. nazvao je kontracepciju simptomom sebičnosti u društvu, zbog bijega od odgovornosti. Izrazio je bojazan, da će raširenost kontracepcije dovesti do povećanog broja preljube i nevjere u braku te pada morala. Muškarci koji su naviknuti na kontracepciju u opasnosti su, da svedu ženu na objekt zadovoljenja požude i prestanu u njoj gledati partnericu, koja zaslužuje nježnost i brižnost. Papa Ivan Pavao II. mnogo je puta izrekao svoje mišljenje o kontracepciji. Na susretu teologa 12. studenog 1988. godine izjavio je: "Ne postoje osobne ili socijalne prilike koje bi opravdale čin kontracepcije". Smatrao je kontracepciju smrtnim grijehom. Papa Ivan Pavao II. osmislio je pojam "kultura života", čiji bitan dio je protivljenje kontracepciji, pobačaju i umjetnoj oplodnji. Održao je niz predavanja, koja su nazvana "Teologija tijela" u kojima je govorio i o kontracepciji. Usprotivio se umjetnim sredstvima kontracepcije. Pozdravio je prirodne metode planiranja obitelji.

Katolicizam definira seksualnu čestitost kao vrlinu, koja obuzdava seksualni apetit.Nevjenčani katolici izražavaju čednost kroz spolnu apstinenciju. Spolni odnos u braku smatra se čestitim kada zadržava dvojako značenje sjedinjenja i rađanja (ne koristi se kontracepcija). Za bračne parove, sv. Pavao je napisao, da se oni ne bi trebali uskratiti jedno drugome, osim za kratko vrijeme za predanost molitve: "Muž neka vrši dužnost prema ženi, a tako i žena prema mužu. Žena nije gospodar svoga tijela, nego muž, a tako ni muž nije gospodar svoga tijela, nego žena. Ne uskračujte se jedno drugome, osim po dogovoru, povremeno, da se posvetite molitvi pa se opet združite da vas Sotona ne bi napastovao zbog vaše neizdržljivosti. Ali to velim kao dopuštenje, ne kao zapovijed. (1 Kor 7, 3-6)"

Pravoslavna Crkva naučava čednost do braka. Tradicionalno, u braku pravoslavni se supružnici suzdržavaju od spolnih odnosa tijekom četiri posna razdoblja (korizma, došašće, ususret blagdanu sv. Petra i Pavla te prije Velike Gospe) te ususret još nekih vjerskih blagdana.

- 19:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

nedjelja, 09.10.2016.

Za život

Svatko od nas stvoren je na Tvoju sliku Bože. Naša glavna osjećanja trebala bi biti radost, zadovoljstvo ovim životom jer ipak smo Tvoja djeca, a to je nešto najveće i najljepše što imamo. Međutim, svi se ponekad osjećamo usamljeno i ostavljeno. Brige ovog svijeta nas često umore toliko da postanemo živčani i osorni prema svim ljudima oko nas. Sve to stvara negativan utjecaj na naše bližnje. Pozvani smo pronositi Kristovu radost i ljubav gdje god da pođemo te širiti optimizam među ljudima s kojima se susrećemo. Kako smo i mi ponekad usamljeni i odbačeni, tako su često i majke koje razmišljaju o pobačaju. I one trebaju pomoć, trebaju ruku spasa, nekoga tko će im reći da su voljene i željene i da je njihovo dijete ono voljeno i željeno. U mislima su nam danas svi oni koji rade s majkama, koji razgovaraju s trudnicama koje razmišljaju o pobačaju ili majkama koje su ga već učinile. U mislima su nam svi oni ljudi koji rade u savjetovalištima, u raznim udrugama, a i mi ovdje, ispred bolnice, koji želimo i možemo pomoći majkama da zadrže svoje bebe, ili pomoći onima koji nose tu tešku ranu pobačaja. Isus Krist dao je svoj život za nas, žrtvovao je Sebe da bi spasio nas. Neka posebno daruje snagu za sve one koji dolaze u kontakt s trudnicama, koji žrtvuju sebe kako bi spasili druge.

Molitva:

Gospodine, molimo Te za sve one koji na bilo koji način pomažu trudnicama, bilo da odgovaraju na pozive žena koje razmišljaju o pobačaju ili osobno pomažu majkama da se pripreme za roditeljstvo. Daj mudrosti i razuma svim ženama koje su odlučile pobaciti svoje dijete, da shvate kako će tim činom oduzeti jedan život koji je od Boga darovan. Podari, Gospodine, Svoju snagu svima koji se bore za ljudski život. Amen!

40 dana za život

- 15:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 05.05.2016.

Uzašašće

Uzašašće ili Spasovo je kršćanski blagdan. Slavi se 40 dana poslije Uskrsa.

Image and video hosting by TinyPic

Prema Bibliji, Isus je 40 dana poslije uskrsnuća ostao na zemlji. Na 40. dan javio se svojim učenicima u Jeruzalemu. Rekao im je, da ostanu u gradu i čekaju dolazak Duha Svetoga. Zatim ih je poveo na Maslinsku goru. Tamo je podigao ruke i blagoslovio ih. I poče uzlaziti na nebo, a oblak ga je zaklonio i više ga nisu vidjeli. Isus je uzašao na nebo, gdje sjedi s desna Bogu Ocu. Dok su apostoli gledali na nebo, pokazali su im se dva anđela u bijelim haljinama i rekli: „Ovaj Isus, koji je uzašao na nebo, tako će opet doći, kao što ste vidjeli da je otišao na nebo.”

- 14:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

nedjelja, 27.03.2016.

Sretan i blagoslovljen Uskrs!

Image and video hosting by TinyPic

Isus usta slavni,a mrak nesta tavni,
teška žalost minu dan veselja sinu.

Aleluja, aleluja.

Dan je sad veselja, dan je Spasitelja.
Hvalu svi mu dajmo, radosno pjevajmo.

Aleluja, aleluja.

Smrću smrt nadvlada, Neumorni sada.
Ustade pun dike i slave velike.

Aleluja, aleluja.

- 08:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

nedjelja, 28.02.2016.

MOLITVA ZA DJECU KOJA ĆE DANAS BITI POBAČENA

Vječni Oče, moj Stvoritelju, jedini moj Gospodine,
Ti me stvori iz ljubavi.
Ti si učinio moje biće, satkao me u utrobi majke.
Zahvljujem Ti za čudo moga postojanja.
Dao si mi život ovdje na zemlji,da me pripremiš
na vječni život s Tobom.
Poslao si svoga Sina, rođenog od žene, da ja mogu postati
Tvoje dijete, koje će vapiti: "Abba, Oče!"
Hvala Ti.

Tvoja je volja da svatko koga si stvorio,
postane Tvoje dijete i dođe u vječnost, k Tebi.
Zato Ti sada prikazujem svako maleno dijete,
koje će danas biti ubijeno u majčinoj utobi.

Oče, to su Tvoja djeca!

Prije zore stvaranja mislio si na njih, odredi da postanu.
Prije postanka svijeta Ti ih odabra, u Kristu,
da budu sveti i neporočni, da žive u Tvojoj prisutnosti
i slave Tvoju dobrotu.

Prinosim Ti ove malene i stavljam ih u Tvoje ruke.
Možeš li ih odbaciti, Bože-Ljubavi?
Tvoj je Sin umro za njih.
Primi ih.
Dočekaj ih.
Zagrli ih ljubavlju koja daje toplinu i uvedi ih
u kraljevstvo radosti i mira.

Zatim ih, Oče poslušaj, te čuj kako mole ze one
koji ih ubiše, ponavljajući riječi Tvoga
umirućeg Sina na križu:
"OČE, OPROSTI IM!"

- 23:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

nedjelja, 10.01.2016.

Katolički pogled na kontracepciju

Katolički pogled na kontracepciju je službeno protivljenje Katoličke Crkve svim oblicima umjetnih kontracepcijskih sredstava. Stav Crkve je da, bračni spolni čin treba biti otvoren životu (prokreativan) te sjedinjujući. Dodatni je prijepor što pojedina kontracepcijska sredstva mogu dovesti do pobačaja. Kontracepcijska spirala uzrokuje pobačaj, tako što spriječava usađivanje oplođene jajne stanice u maternicu. Kontracepcijske pilule ponekad imaju jednako djelovanje. Dodatni razlog protivljenju kontracepciji je što kontracepcija nije posve pouzdana u spriječavanju širenja spolnih bolesti poput AIDS-a, sifilisa, gonoreje, genitanog herpesa itd. Pojedine uzročnike spolnih bolesti kontracepcijska sredstva ne mogu zaustaviti, jer je moguća i zaraza preko kože oko spolnih organa poput HPV virusa koji uzrokuje rak vrata maternice.

Na početku Biblije u starozavjetnoj Knjizi Postanka, opisano je kako je Bog stvorio svijet i prve ljude Adama i Evu. Prva zapovijed, koju im je dao bila je: "Plodite se, i množite, i napunite zemlju, i sebi je podložite (Post 1, 28)" To je ponovio i Noi nakon općeg potopa. Iz toga Katolička Crkva smatra, da spolni odnos treba uvijek biti otvoren životu.

Mnogi su se rani crkveni oci protivili upotrebi kontracepcije uključujući sv. Jeronima, sv. Augustina, sv. Klementa Aleksandrijskog, sv. Ivana Zlatoustog i dr.

Papa Pio XI. u enciklici Casti Connubii iz 1930. naglasio je, da učenje Crkve promiče vrijednosti braka i života. Dopušten je spolni odnos u braku i u vrijeme kada žena ne može ostati trudna te kada je netko od bračnih partnera neplodan. To je bio odgovor na raspravu o tom pitanju, jer su neki smatrali, da tada spolni odnos nije dozvoljen. Osudio je kontracepciju i sterilizaciju kao neprirodna sredstva i protivna dobrobiti braka i života. Kontracepciju naziva teškim grijehom: "Svaka upotreba ženidbe gdje po čovjekovom nastojanju biva bračni čin lišen svoje prirodne sposobnosi da proizvede život, krši Božji zakon i oni koji takvo što čine, kaljaju se ljagom teškoga grijeha".

Veliku pažnju medija pobudila je enciklika Humanae Vitae pape Pavla VI. iz 1968. godine. Mjesecima prije objavljivanja, mediji su nagađali, da bi taj dokument mogao promijeniti stav Katoličke Crkve o kontracepciji. To se nije dogodilo, već je enciklika potvrdila dotadašnji stav. Papa Pavao VI. nazvao je kontracepciju simptomom sebičnosti u društvu, zbog bijega od odgovornosti. Umjetna kontracepcijska sredstva smatraju se smrtnim grijehom. Preporučene su prirodne metode planiranja obitelji poput Billingsove ovulacijske metode i sl. Papa je upozorio, da korištenje kontracepcije može imati mnoge loše posljedice. Izrazio je bojazan, da će raširenost kontracepcije dovesti do povećanog broja preljube i nevjere u braku te pada morala. Muškarci koji su naviknuti na kontracepciju u opasnosti su, da svedu ženu na objekt zadovoljenja požude i prestanu u njoj gledati partnericu, koja zaslužuje nježnost i brižnost.

Iste godine, kada je objavljena enciklika Humanae Vitae, Papinska komisija za maloljetnike objavila je stav o kontinuiranom protivljenju Katoličke Crkve protiv kontracepcije: "Ne može se pronaći u nijednom razdoblju povijesti, nijedan crkveni dokument, nijedna teološka škola, gotovo nijedan katolički teolog koji bi nijekali, da je kontracepcija oduvijek smatrana ozbiljnim zlom. Učenje Crkve o kontracepciji nije se mijenjalo. Do 20. stoljeća, sve kršćanske Crkve imale su istovjetni stav bilo, da se radilo o pravoslavnima, anglikancima ili protestantima. Pravoslavni i danas imaju uobičajen stav o kontracepciji."

Papa Ivan Pavao II. mnogo je puta izrekao svoje mišljenje o kontracepciji. Na susretu teologa 12. studenog 1988. godine izjavio je: "Ne postoje osobne ili socijalne prilike koje bi opravdale čin kontracepcije". Smatrao je kontracepciju smrtnim grijehom. Papa Ivan Pavao II. osmislio je pojam "kultura života", čiji bitan dio je protivljenje kontracepciji, pobačaju i umjetnoj oplodnji. Održao je niz predavanja, koja su nazvana "Teologija tijela" u kojima je govorio i o kontracepciji. Usprotivio se umjetnim sredstvima kontracepcije. Pozdravio je prirodne metode planiranja obitelji.

U govoru 17. srpnja 1994. godine rekao je, da u nastanku života, supružnici ostvaruju jednu od najvažnijih dimenzija svoga poziva: postaju Božji suradnici. U odluci imati ili nemati dijete, ne smije predvladati sebičnost i nemar već pažljiva velikodušnost, koja važe mogućnosti i okolnosti i posebno daje prioritet dobrobiti nerođenog djeteta. I kada nije vrijeme za začeće, treba poštivati bračni čin kao prokreativan (otvoren rađanju) i onaj koji sjedinjuje partnere. Dopuštene su prirodne metode planiranja obitelji, koje poštuju prirodne biološke cikluse, dok kontracepcija nije dopuštena.

Crkveni dokument Dignitas Personae iz 2008. godine ponavlja protivljenje kontracepciji, uključujući i novije metode poput kondoma za žene i kontacepcijskih pilula za jutro poslije.

Papa Benedikt XVI. u 2009. godini je izjavio, da korištenje kondoma nije rješenje za suzbijanje AIDS-a, nego još pogoršava postojeće stanje.

- 15:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

subota, 09.01.2016.

Djela milosrđa

Image and video hosting by TinyPic

- 23:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 25.12.2015.

Sretan Božić!

Image and video hosting by TinyPic

- 08:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 11.12.2015.

Europa za Krista

Cijela Europa moli – pridružite se!


Kada? Svakoga dana točno u podne!


Gdje? Upravo ondje gdje se TOGA ČASA nalazite!


Što? Očenaš – molitvu Gospodnju*!


Na koju nakanu? Za kršćansku Europu!


Zašto? Jer je Krist naša nada

http://www.europe4christ.net

- 23:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

nedjelja, 15.11.2015.

Vodi me

Vodi me
Gospodine, učini od mene što hoćeš!
Ne tražim unaprijed znati tvoje planove sa mnom,
hoću ono što ti hoćeš za mene.
Ne kažem:
"Kamo god pođeš, ići ću za tobom!"
jer sam slab,
sebe tebi darivam da me ti vodiš.
Hoću te slijediti u mraku,
molim te samo potrebnu snagu.
O Gospodine, daj da svaku stvar stavim pred tebe,
i tražim ono što se tebi sviđa u svakoj svojoj odluci
i blagoslov za sve moje čine.
Kao što sunčanik ne pokazuje uru ako nema sunca,
tako ja želim da me ti usmjeriš.
ti me vodi i posluži se mnome.
Tako neka bude, Gospodine Isuse!
Vodi me, ti blago Svjetlo,
vodi me putem.
Noć je mračna,
i ja sam daleko od zavičaja.
Vodi me putem!
Upravljaj mojom nogom.
I ako i ne vidim dalje:
Ako vidim samo svaki korak.
Do sada si me vodio.
Ti ćeš me sigurno i dalje voditi:
kroz močvaru i blato,
kroz valove i gudure
sve dok ne prođe noć
i anđeo jutra me pozdravi.

https://www.facebook.com/SvetaFilomena

- 15:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

subota, 31.10.2015.

Djeca Benina

Anđeosko srce udruga je za pomoć djeci siromašne afričke države – Benin.

Neprofitnu udrugu Anđeosko srce osnovali su ljudi koji su se osobno uvjerili u teške životne uvjete u Beninu i odlučili djelatno pomoći. Posjet nekolicine Hrvata toj neobično lijepoj zemlji, koja je ujedno i nevjerojatno siromašna (među najsiromašnijima je u svijetu) ostavio je dubok trag u njima, stoga žele pomoći Benincima, osobito beninskoj dječici.

Sva se prikupljena sredstva izravno šalju onima kojima je pomoć najpotrebnija i to bez posredništva velikih organizacija, tj. bez gubitka dijela sredstava na plaće zaposlenika udruga, putne troškove, troškove reprezentacija i slično. Svi osnivači i svi članovi udruge Anđeosko srce besplatno i dragovoljno rade za Udrugu te ne primaju nikakve naknade. Tako žele osigurati da sav darovani novac uistinu i dođe onima kojima je potreban.

Svi koji daruju novac za beninsku djecu bit će obaviješteni o svemu što Anđeosko srce čini, o svemu za što se koristi njihov novac, potrebno je samo da se jave Udruzi na e-adresu kontakt@djecabenina.org .

Image and video hosting by TinyPic

Svaki darivatelj može odabrati u koju će se svrhu upotrijebiti njegov novac, a Anđeosko srce će to prihvatiti i učiniti. Primjerice, za izgradnju dječjega doma (sada je to najnužnije i najpotrebnije); za prehranu djece; za obrazovanje djece po beninskom sustavu školarina i slično. Svaki darovatelj odluku može prepustiti Udruzi da novac usmjeri u ono što je djeci u Beninu potrebno s obzirom na stanje u vremenu uplate novca.

Osnivači i članovi udruge Anđeosko srce i dalje pomno prate stanje u Beninu, namjeravaju ga i ponovno posjetiti kako bi nadgledali izgradnju dječjega doma. Svi koji se budu željeli i sami uvjeriti kako je u Beninu, kako napreduje gradnja dječjega doma, bit će dobrodošli na tomu putovanju.

Udrugu ˝Anđeosko srce˝ vode ljudi koje je put u Afriku, točnije u Benin izmijenio. Na njih je ostavio upečatljiv trag i sada znaju da moraju i mogu pomoći malenima.

www.djecabenina.org/

- 08:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

subota, 17.10.2015.

500 obljetnica rođenja sv. Terezije Avilske

Zaklada „Pestota obljetnica“, ističe da je Terezija za svoga života bila poznata kao „nemirna i putujuća sestra“ te je s njezinim životom i spomenom povezano shvaćanje života kao putovanja, hodočašća, misije.

Premda je bila klauzurna sestra i ponajprije učiteljica nutarnjeg hoda duše prema sjedinjenju s Bogom, njezin život je ipak bio izuzetno bogat apostolskim djelima, među kojima se najviše ističe osnutak šesnaest obnovljenih samostana karmelićanki. Ženski i muški obnovljeni Karmel kasnije se proširio po cijelom svijetu i sada broji oko dvanaest tisuća klauzurnih karmelićanki i oko četiri tisuće karmelićana, ne računajući brojne družbe posvećenog života i zajednice laika koji slijede terezijansku karizmu.

Image and video hosting by TinyPic

Terezija putem živućih sljedbenika karmelske karizme i kroz svoje duhovne spise u svim kulturama nastavlja privlačiti mnoštvo ljudi u potrazi za najvišim vrijednostima.

Redovničke zajednice nadahnute karmelskom karizmom u Hrvatskoj jesu, redoslijedom dolaska na ove prostore: Karmelićanke Božanskoga Srca Isusova (Hrvatski Leskovac, Zagreb, Poredje, Punat, Belica, Slavonski Brod, Strmec, Split, Gabela Polje i Bibinje), Bosonoge karmelićanke (Brezovica, Kloštar Ivanić, Marija Bistrica i Breznica Đakovačka), Bosonogi karmelićani (Remete-Zagreb, Split i Krk). Uz njih su povezani Karmelski svjetovni red i skupine vjernika laika karmelskoga nadahnuća: Zajednica karmelskih laika BSI, Mladi Karmela BSI, članovi Škapularske bratovštine I drugi.

http://karmel.hr/?page_id=471

- 09:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

nedjelja, 06.09.2015.

Petnaest tajnih mučenja

Petnaest tajnih mučenja nanesenih našemu Gospodinu u noći između velikog četvrtka i petka


Blažena Marija Magdalena, redovnica franjevačkog reda svete Klare Asiške živjela je u Rimu u 18. stoljeću. Ona je žarko željela znati nešto o tajnim mukama nanesenim našemu Gospodinu u noći koja je prethodila Njegovoj smrti.

Gospodin se ukaza toj redovnici i objavi joj petnaest tajnih mučenja što su mu ih nanijeli između ponoći i zore u tamnici što se nalazila ispod Kajfina sudišta.


Govori Isus:

Židovi su me smatrali najvećim zločincem onoga vremena i evo kako su sa mnom postupali:

1. Oni mi svezaše noge užetom i vukli su me niz kamenite stepenice u smrdljivi podrum, pun nečistoće.

2. Skinuše mi haljine i boli su me željeznim šiljcima.

3. Stegnuše mi tijelo konopom, vukoše me po tlu i bacahu me od zida do zida.

4. Objesiše me na drvenu gredu uzlom koji je popuštao sve dok se nisam poskliznuo i pao na zemlju. Isprebijan tim mučenjem plakao sam krvavim suzama.

5. Pričvrstili su me na kolac i izbadali su mi tijelo različitim oružjem. Bacali su na me kamenje i palili me plamenim žeravicama i bakljama.

6. Boli su me šilom i pijukom, oštrim kopljem, razdirali su me i skidali s mog tijela kožu, meso i žile.

7. Privezali su me za stup i učiniše da sam morao stajati bosih nogu na usijanom komadu metala.

8. Okruniše me željeznom krunom i svezaše mi oči krpama gadno nečistim.

9. Posjedoše me na stolicu pokrivenu šiljatim čavlima, koji su iskopali duboke rupe na mom tijelu.

10. Oni su izlili na moje rane tekuće olovo i smolu, i nakon te torture prignječili su me na stolicu punu čavala, tako da su čavli prodirali sve dublje u moje meso.

11. Da me osramote i izmuče oni su utiskivali igle u rupice moje iščupane brade.

12. Oni me baciše na jedan križ i svezaše me tako čvrsto da nisam mogao niše disati.

13. Kako sam ležao na zemlji, oni su mi gazili po glavi i jedan od njih stavivši svoju nogu na moja prsa zarinuo mi je kroz jezik jednu bodlju iz moje krune.

14. Oni su mi nalili u usta najogavnije izmete vrijeđajući me najbestidnijim pogrdama.

15. Svezaše mi ruke na leđa i tjerali me izvan zatvora da hodam, udarajući me šibama.

Kad je Isus objavio sestri Mariji Magdaleni te patnje prije toga nepoznate, dodao je riječi: Moja kćeri, želim da sve ljude upoznaš s tim tajnim mukama, da svaka od tih tortura bude čašćena. Svakome od onih koji će mi svaki dan prinijeti s ljubavlju jednu od tih muka i koji će gorljivo moliti slijedeću molitvu, bit će na dan suda dana kao nagrada vječna slava.

Ovu pobožnost odobrio i preporučio papa Klement II.


Molitva

Gospodine moj i Bože moj, imam stalnu volju da Te častim s petnaest tajnih muka i s Tvojom prolivenom dragocjenom Krvlju. Koliko ima zrna pijeska u moru, koliko zrna žita u polju, koliko vlati trava na livadama, koliko plodova u voćnjacima, koliko lišća na drveću, koliko cvjetova u vrtovima, koliko zvijezda na svodu nebeskom, koliko anđela na Nebu, koliko stvorova na Zemlji, tisuću puta toliko, o Gospodine Isuse, koji si predostojan ljubavi, tisuću puta toliko budi slavljen, hvaljen i čašćen, Ti sam, Tvoje Presveto Srce, Tvoja dragocjena Krv, Tvoja Božanska Žrtva za čovječanstvo, Presveti Sakrament oltara, Presveta Djevica Marija, devet slavnih korova anđeoskih i blažena četa svetaca! Neka im bude dana slava, hvala i čast od mene samoga, od svih ljudi, sada i uvijek kroz vječne vjekove!

Želim isto toliko puta, predragi Isuse, da Ti zahvalim, da Ti služim i da Ti ugodim, da Ti zadovoljim za sve uvrede što su Ti nanesene i da budem Tvoj tijekom i dušom. Hoću isto toliko puta pokajati se za svoje grijehe i moliti za oproštenje Tebe, Boga svoga, da oprostiš i da se smiluješ. Želim isto tako da prinesem Tvoje zasluge beskrajne Vječnom Ocu kao naknadu za svoje krivice i grijehe i za svoje zaslužene kazne. Čvrsto sam odlučio promijeniti svoj život i molim Te da zadnja ura moga života bude sretna i u miru. Hoću, također, moliti za oslobođenje siromašnih duša u čistilištu. Želim obnavljati ovu pohvalu ljubavi i zadovoljštine svakog sata dana i noći, sve do posljednjeg trena svoga života. Molim Te, predobri i preljubezni Isuse, da potvrdiš u Nebu moju najiskreniju želju. Ne dopusti da bude uništena ni od ljudi ni od Sotone! Amen.

- 15:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

subota, 15.08.2015.

Molitva

Svemogući vječni Bože, koji si srce svetog Maksimilijana raspalio ljubavlju prema Bezgrešnoj i učinio ga Njezinim velikim apostolom i oruđem za širenje Svoga kraljevstva, raspali i naša srca istom ljubavlju i požrtvovnošću da u svome životu tražimo uvijek Tvoju slavu.

Po Kristu Gospodinu našemu. Amen.

- 08:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 29.06.2015.

Relikvija Krvi Kristove iz Ludbrega

Relikvija Krvi Kristove iz Ludbrega, potječe iz 1411. godine. Tada se dogodio, čudesan događaj pojave Presvete Krvi Kristove, o kojemu je papa Leon X., 1513. godine izdao bulu. Ampulica sa Presvetom Krvi Kristovom, čuva se u župnoj crkvi Presvetog Trojstva u Ludbregu.

Godine 1411., jedan svećenik slavio je svetu Misu. Za najvažnijeg dijela, svećenik je posumnjao u istinitost tvrdnje kako on nakon pretvorbe u rukama drži pravo Tijelo Isusovo, a u kaležu pravu Krv Isusovu. Dospijevši do dijela svete mise gdje se Sveta Hostija lomi u tri dijela, svećenik je opazio da se u kaležu nalazi prava svježa krv. Silno zbunjen i prestrašen neočekivanim događajem, brzo je spremio kalež sa Svetom Krvlju iza oltara i završio misu.

Image and video hosting by TinyPic

Papa Julije II. (1503. – 1513.) za vrijeme je svog pontifikata, dva puta slao svoje legate u Ludbreg kako bi detaljno istražili događaj. Ispitivali su se svjedoci, a istragu je vodio odbor uglednih svjetovnjaka i svećenika. Glavnu je riječ vodio papin legat Leonardo Schketa, svećenik iz Aquileje. Spomenuti legati preslušali su mnogo ljudi koji su tvrdili da su uslišani i ozdravili od mnogih bolesti, ali prihvaćene su izjave samo nekolicine. Radilo se o neshvatljivim čudesnim ozdravljenjima od raznih bolesti i tjelesnih povreda. Ozdravljeni su tvrdili kako su, kada su zatajile sve ljudske mogućnosti i nije više bilo nade u ozdravljenje, učinili zavjet Presvetoj Krvi Isusovoj u Ludbregu, i nakon toga zdravlje im se povratilo. Među svjedocima bilo je ljudi iz bliže i dalje okolice: iz Gornje Štajerske, Srijema i sjeverne Mađarske.

Papa Julije II. i sam je želio vidjeti tu rijetku relikviju, te je ona otpremljena u Rim. Zbog duljine istrage i ispitivanja čudesnih događaja i ozdravljenja, papa nije uspio završiti istragu, ali je redigirao sadržaj bule kojom je dozvolio javno štovanje relikvije. Njegov nasljednik, papa Leon X., prihvativši odredbe svog prethodnika, izdao je tu bulu pod svojim imenom 12. ožujka 1513., odobrivši javno štovanje relikvije Svete Krvi Isusove nastale euharistijskim čudom u Ludbregu. Relikviju je Leon X. u svečanoj procesiji nosio Rimom, a zatim ju je zajedno s bulom vratio u Ludbreg. Do drugog svjetskog rata original bule nalazio se u arhivu obitelji Batthyány u Körmendu, a sačuvano je i nekoliko vjerodostojnih prijepisa. Jedan od tih je prijevod dr. Antuna Sovića, sveučilišnog profesora iz Velikog Bukovca.

Vrativši relikviju Krvi Kristove u župnu crkvu Presvetog Trojstva u Ludbreg, papa Leon X. je crkvu obdario oprostima od vremenitih kazni koje se nakon smrti moraju odsluživati u čistilištu. Četiri su uvjeta pod kojima se može ostvariti taj oprost u ovoj crkvi, gdje se relikvija čuva i izlaže vjernicima na štovanje i poticanje pobožnosti prema Euharistijskom Spasitelju, naročito na prvu nedjelju rujna: pohoditi crkvu u Ludbregu, ispovijediti se i pričestiti, na nakanu pape izmoliti neke molitve u čast Sv. Krvi, izvršiti jedno djelo milosrđa.

Godine 1739. u Moslavini i Slavoniji harala je kuga. Stoga je na Hrvatskom saboru u Varaždinu, u prosincu 1739. odlučeno je, da se u Ludbregu izgradi zavjetno svetište, ako Svevišnji zaustavi kugu u Moslavini i Slavoniji. Izabran je Ludbreg, zbog euharistijskog čuda iz 1411. godine i jer se u njemu čuva relikvija Krvi Kristove. Kuga je prestala, ali zavjet nije odmah učinjen, vjerojatno iz objektivnih razloga i s vremenom je pao u zaborav. Zavjet je ispunjen tek 1. rujna 1996. godine.

- 14:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 08.05.2015.

Što znači vjerovati u Boga

Ključni je element kršćanskoga života vjera i povjerenje u nebeskoga Oca i njegova Sina Isusa Krista, koji je među nas došao radi nas ljudi i radi našega spasenja. Vjera nije isključivo osjećaj (emocija), premda može biti popraćena osjećajima. Ona je prije svega čovjekovo slobodno opredjeljenje za Boga; ona je slobodan pristanak uza svu istinu što ju je Bog objavio. Vjerovati znači povjeriti se potpuno Bogu i posvema vjerovati ono što on kaže. To znači s povjerenjem predati svoj život u ruke onoga koji nas je stvorio i koji nas ljubi.

Za nas kršćane to je nerazdruživo povezano s vjerom u Božjega Sina Isusa Krista, koji je sam Bog, utjelovljena Riječ Božja. On jedini poznaje Oca i može nam ga objaviti, radi čega je i došao među nas ljude. Isus nas oslobađa iskrivljene slike o Bogu i nepovjerenja u Boga, ljude i život. Vjerovati u njega i u ono što on govori znači krenuti putem koji vodi k Ocu, u nebesku domovinu: “Ja sam Put, Istina i Život: nitko ne dolazi Ocu osim po meni” (Iv 14,6). Vjerovati znači ići za Svjetlom i ne lutati u mraku. A izvor prave vjere uvijek je u Bogu. Zato i kažemo da je vjera ničim zaslužen dar i milost - Božje djelovanje u našem životu.

Čovjek ne može vjerovati u Isusa Krista, ako nema udjela u njegovu Duhu, koji ljudima objavljuje tko je Isus: “Nitko ne može reći Gospodin Isus, osim u Duhu Svetom” (1Kor 12,3). Prije svoje smrti, Isus obećava učenicima da će im poslati “drugoga Branitelja”, svojega Duha, “Duha Istine” - Svetoga Duha. Duh Sveti nije neka kozmička sila ili energija, nego osoba. On je treća božanska osoba Presvetoga Trojstva, sam Bog, koji nas poziva na prijateljstvo i zajedništvo s njime.

Prava vjera nemoguća je bez Duha Svetoga, kojega su apostoli primili iščekujući ga “jednodušno postojani u molitvi” (Dj 1,14) na dan Pedesetnice, i koji prebiva u Crkvi, poučava je, podsjeća je na sve što je Isus govorio i uvodi je u istinu. Duha Svetoga i mi danas primamo po sakramentima i u otvorenosti srca. On je taj koji “potpomaže našu nemoć” u molitvi: “Doista ne znamo što da molimo kako valja, ali se sam Duh za nas zauzima neizrecivim uzdasima” (Rim 8,26). Molitva, dakle, ne dolazi samo od nas samih, nego ponajprije od Duha Svetoga. Ona je naš odgovor na Božji poziv na prijateljstvo s njime. Nemoguće je vjerovati i moliti bez milosti i unutarnje pomoći Duha Svetoga. Ali, istodobno, to su i ljudski čini, dragovoljno opredjeljenje za Boga i slobodan ulazak u zajedništvo s njime.

Vjera je dar, ali taj dar moramo od Darovatelja uzeti, odmotati i prihvatiti. Ljudi katkad kažu: vjerovao bih, ali nemam dar vjere. Ako kažete: “vjerovao bih”, to je već neka vjera, makar sitna kao gorušičino zrno. Treba joj samo dopustiti da se razraste. Kao što je dar zamotan u omotnicu i privezan vrpcom, pa se ne možemo njime služiti dok ga ne odmotamo, možda između vas i dara vjere stoje neke zapreke koje treba maknuti. Zamolite Boga da vam pokaže što je to. Zamolite ga da ga susretnete, da ga upoznate. Iznenadit ćete se kad shvatite da on već dugo čeka na vas i želi blisko zajedništvo s vama:

“Na vratima stojim i kucam; posluša li tko glas moj i otvori mi vrata, unići ću k njemu i večerati s njim i on sa mnom” (Otk 3,20).

http://fratar.net/70-sto-znaci-vjerovati-u-boga

- 08:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 22.04.2015.

20 misli koje će vam pomoći u borbi s kušnjama

1. Dokle god ovdje živimo, ne možemo biti bez tjeskobe i kušnje. Zato u Knjizi o Jobu piše: “Nije l` borba život čovjekov na zemlji?” (Job 7,1)

2. Stoga bi svatko morao pripaziti na svoje kušnje i bdjeti u molitvama, da đavao ne bi našao priliku i zaveo ga. On, naime, nikad ne spava, nego “obilazi kao ričući lav tražeći koga da proždre”. (Usp. 1 Pt 4,7; 5,8;)

3. Nitko nije tako svet ni savršen a da ne bi pokatkad imao kušnji. Ne možemo sasvim bez njih.

4. Kušnje, iako mučne i pogubne, često su vrlo korisne. Po njima čovjek stječe poniznost, pročišćenje i iskustvo.

5. Svi su sveci prolazili mnoge jade i kušnje i napredovali. (Dj 14,2) A oni koji ih nisu bili kadri podnositi, bili su odbačeni i propali su.

6. Nema tako svetog reda ni tako sigurna mjesta gdje ne bi bilo kušnji i neprilika.

7. Dokle god čovjek živi, nije siguran od kušnji jer izvor je kušnji u nama.

8. Mnogi pokušavaju umaknuti kušnjama, a upadaju u još veće. Od samog bijega nema pobjede. Tek strpljivošću i istinskom poniznošću bivamo jači od svih neprijatelja.

9. Tko se samo naizvan sklanja, a ne čupa korijenje, malo će napredovati; što više, kušnje će se vraćati još brže i biti goropadnije. Malo-pomalo, strpljivom ustrajnošću i Božjom pomoću više ćeš pobjeđivati nego svojom žestinom i silovitošću. (Usp. Kol 1,11)

10. U kušnji često potraži savjet, a s onim koji je u kušnji ne postupaj strogo, nego ga nastoj utješiti, kao što bi to i sebi želio. (Usp. Gal 6,1)

11. Uzrok je svim kušnjama nestalnost duha i nepouzdanje u Boga; jer kao što lađu bez kormila valovi bacaju amo-tamo, tako i čovjeka, nemarna i popustljiva u odlukama, zanose različite napasti.

12. U vatri se ispituje željezo, a u kušnjama pravedan čovjek. (Usp. Sir 31,31; 27,6)

13. Često ne znamo što možemo, kušnja nam otkriva što jesmo.

14. Na početku kušnje potrebna je budnost: lakše se, naime, neprijatelj pobjeđuje, ako mu ne dopustimo ući na vrata svoje duše, već mu se odmah, čim pokuca, ispred praga, suprostavimo. (Usp. Ef 4, 27) Zato je pjesnik rekao: “U pravi se čas odupri, za lijekom je prekasno sezat kad je zlo s duga otezanja već uzelo mah.” ( Ovidije, Remedia amoris, L. II, 91)

15. Naprije padne na pamet obična misao, zatim dođe živahna mašta, onda užitak pa zlo nagnuće i pristanak. I tako jedno za drugim zlokobni neprijatelj zahvati sve, kad mu se nismo spočetka oprli. I što mu se tko dulje oklijeva oprijeti, to u sebi dnevice biva slabiji, a njegov neprijatelj snažniji. (Usp Grgur Vel. Homilia XVI in Evangelia)

16. Neki trpe teže kušnje na početku svojega obraćenja, neki na kraju. Neki opet pate gotovo cijeli život. Poneki su samo lako kušani, primjereno božanskoj mudrosti i pravdi, koja odvaguje ljudske mogućnosti i zasluge i sve upravlja na spasenje svojih odabranika.

17. Zato u kušnjama ne smijemo očajavati, nego to žarće zazivati Boga, da nas udostoji pomoći u svakoj nevolji, jer on će, kako reče sveti Pavao “kušnjama dati i ishod”, da bismo mogli izdržati. (1 Kor 10,13) Priklonimo, dakle, svoju dušu u svakoj kušnji i nevolji pod Božju ruku jer on “klonule duše spasava” i uzdiže. (Usp. 1 Pt 5,6; Ps 34,19; Lk 1,52)

18. U kušnjama i nevoljama provjerava se čovjekov napredak; tu njegova zasluga postaje veća, a krepost očitija.

19. Nije veliko ako je čovjek pobožan i revan kad ne osjeća teškoću. No, ako u vrijeme neprilika ostaje strpljiv, mogu se od njega očekivati velike stvari.

20. Ima ih koji se održe u velikim kušnjama, a u malim, svakodnevnim često dožive poraz, da se, tako poniženi, nikad ne uzdaju u sebe u velikim, kad su tako slabi u malim.

Priređeno prema tekstu iz knjige Tome Kempenca “Nasljeduj Krista”

http://www.bitno.net/vjera/20-misli-koje-ce-vam-pomoci-u-borbi-s-kusnjama/

- 23:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

nedjelja, 12.04.2015.

Svetkovina Božjega milosrđa

Slavi se u nedjelju nakon Uskrsa. Posvećena je Božjem milosrđu, koje je promovirala poljska redovnica sv. Faustina Kowalska. Neslužbeno je slavljen od 1985. godine, a papa Ivan Pavao II. proglasio ga je svetkovinom cijele Rimokatoličke Crkve, 30. travnja 2000., u godini Velikoga jubileja, na dan kanonizacije svete Faustine.

U Dnevniku sv. Faustine napisana je Isusova poruka u vezi ovoga blagdana: "Želim da svetkovina milosrđa bude utočište i zaklon svim dušama, osobito bijednim grješnicima. Toga su dana otvorene nutrine milosrđa mojega i ja izlijevam čitavo more milosti na duše koje se približe izvoru mojega milosrđa. Duša koja pristupi ispovijedi i sv. pričesti zadobit će potpuni oprost od grijeha i kazni. Neka se nijedna duša ne boji meni približiti, makar joj grijesi bili crveni kao skerlet. Svetkovina milosrđa izvire iz moje nutrine i želim da se slavi u prvu nedjelju po Uskrsu".

Isus je sv. Faustini rekao "U Starom sam Zakonu slao proroke svome narodu s gromovima. Danas šaljem tebe čitavom čovječanstvu sa svojim milosrđem. Ne želim kažnjavati ranjeno čovječanstvo već ga želim izliječiti privijajući ga na svoje milosrdno srce. (Dn 1588)"

Image and video hosting by TinyPic
Slika Božjeg milosrđa prikazuje Isusa kako podiže desnu ruku kao znak blagoslova, a lijeva mu je ruka na prsima iz kojih izviru dvije zrake: crvena i bijela. One označuju krv i vodu koje su potekle kada je Isusovo umiruće srce na križu bilo kopljem probodeno.[3] Ispod slike piše: "Isuse, ja se uzdam u Tebe!" Cijela slika simbolički predstavlja milosrđe, oproštenje i Božju ljubav.

Prema Dnevniku sv. Faustine, Isus je obećao posebnu zaštitu i milosti, svakom gradu i svakoj kući, u kojima će biti izložena ova slika.

Čas Milosrđa je molitva Isusu u tri sata popodne, u spomen na Isusovo trpljenje i umiranje na križu, koje se dogodilo u tri sata popodne. U tri sata, u listopadu 1937. Isus je poručio sv. Faustini, da se svaki dan moli u to vrijeme i da širi tu pobožnost: "To je čas najvećeg milosrđa za svijet. U tom času ne uskraćujem ništa duši koja me moli po mom trpljenju. Uvjeti da se uslišaju molitve su: molitva mora biti oko tri sata popodne, mora biti upravljena Isusu i pozivati se na vrijednosti i zasluge njegova trpljenja. Ono što se moli mora biti u skladu s voljom Božjom i da sama molitva bude pouzdana, ustrajna i povezana s djelotvornom ljubavi prema bližnjemu."

Poslanje koje je Isus Krist dao temelji se na trima zadaćama: - približiti i navijestiti svijetu istinu objavljenu u Svetomu Pismu o Božjoj milosrdnoj ljubavi prema svakomu čovjeku,
- izmoliti Božje milosrđe čitavom svijetu uvođenjem novih oblika štovanja Božjega milosrđa koje joj je objavio Gospodin Isus, a to su: slika Božjega milosrđa s natpisom: Isuse, uzdam se u tebe, svetkovina Božjega milosrđa u prvu nedjelju iza Uskrsa, Krunica Božjega milosrđa i molitva u Satu milosrđa (prema Dn 1500),
- poticati širenje apostolskog pokreta Božjega milosrđa koji ima za zadaću naviještati i izmoliti Božje milosrđe čitavom svijetu te teži k savršenosti nasljedujući put koji je naviješten po s. Faustini. To je put koji se temelji na stavu djetinjega pouzdanja prema Bogu koje se izražava u vršenju njegove volje i u stavu milosrđa prema bližnjima.

Analizu memoarskih zapisa sv. Faustine analizirao je poznati bogoslov vlč. prof. Ignacy Różycki. Różycki je naglasio "Dok se upoznajemo s konkretnim oblicima pobožnosti u čast Božjeg milosrđa treba obratiti pozornost da među njima nema poznatih i omiljenih – niti devetnice niti litanija." Pet oblika pobožnosti u čast Božjega milosrđa koje navodi Różycki su:
a) štovanje slike Milosrdnoga Isusa
b) štovanje svetkovine Božjega milosrđa
c) molitva krunice Božjega milosrđa
d) štovanje Sata milosrđa
e) širenje štovanja Božjega milosrđa

- 07:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

nedjelja, 05.04.2015.

Sretan i blagoslovljen Uskrs!

Image and video hosting by TinyPic

- 00:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 02.04.2015.

Devetnica Božjem Milosrđu

Na Veliki petak započinje devetnica krunice Božanskoga Milosrđa i traje do subote uoči Bijele Nedjelje (nedjelja nakon Uskrsa).Ta je nedjelja Blagdan Božanskoga Milosrđa.

Krunicu je izdiktirao Gospodin Isus sv. Faustini u Vilniusu, 13-14. rujna 1935., kao molitvu za smirenje i ublaživanje gnjeva Božjega, za naše i tuđe grijehe i grijehe cijeloga svijeta. “Ovom molitvom sve možeš izmoliti, kad se to što moliš slaže s Mojom voljom." Tko god je bude molio, doživjet će u svom smrtnom času Moje veliko milosrđe. Svećenici će ga pružati grešnicima kao posljednje sidro spasa. Ukoliko bi tko bio najokorjeliji grešnik - ako samo jednom izmoli tu krunicu, dobit će milost Mog beskrajnog milosrđa."

Moli se na običnoj krunici ovako:

Na prva tri zrnca moli se:
Oče naš, Zdravo Marijo, Vjerovanje.

Na svih pet desetica moli se:
a) na velika zrnca:
Vječni Oče, prikazujemo ti tijelo i krv, dušu i božanstvo tvojega preljubljenoga Sina, Gospodina našega Isusa Krista, kao zadovoljštvinu za svoje grijehe i grijehe cijeloga svijeta
b) na mala zrnca (10 puta):
"Po pregorkoj muci Njegovoj smiluj se nama i cijelomu svijetu."

Na kraju krunice doda se (tri puta):
"Sveti Bože, sveti jaki Bože, sveti besmrtni Bože, smiluj se nama i cijelomu svijetu."

Prije krunice Božanskog Milosrđa pročita se tekst za taj dan:

1.dan: Danas mi prinesi sve ljude ljude, naročito grešnike i uroni ih u more mojega milosrđa. Time mi smanjuješ gorčinu zbog izgubljenih duša.
Oče naš, Zdravo Marijo, Slava Ocu ,...pa krunica Božanskog Milosrđa

2.dan: Danas mi prinesi duše redovnika i svećenika,uroni ih u moje beskrajno milosrđe. One su mi davale snage da izdržim svoju pregorku muku.Po njima će se izliti rijeke milosrđa na cijelo čovječanstvo.
Oče naš, Zdravo Marijo, Slava Ocu ... pa krunica Božanskog Milosrđa

3. dan: Danas mi prinesi sve vjerne i pobožne duše,uroni ih u more mojega milosrđa.Ove su me duše krijepile na mojem putu muke,one su bile kapljice utjehe u moru gorčine.
Oče naš, Zdravo Marijo, Slava Ocu ... pa krunica Božanskog Milosrđa

4. dan: Danas mi prinesi pogane i nevjernike, koji još nisu upoznali Božansko milosrđe.U svojoj pregorkoj muci ja sam na njih mislio,a njihov budući žar tješio moje srce.Uroni ih u more mojega milosrdja
Oče naš, Zdravo Marijo, Slava Ocu ... pa krunica Božanskog Milosrđa

5. dan: Danas mi prinesi duše krivovjeraca i otpadnika,uroni ih u more mojega milosrđa.Za moje pregorke muke one su rastrgale moje tijelo i moje srce-moju Crkvu.Ako se one vrate u krilo Crkve,izliječit će moje rane i ja ću osjetiti utjehu u svojim bolima.
Oče naš, Zdravo Marijo, Slava Ocu... pa krunica Božanskog Milosrđa

6. dan: Danas mi prinesi nježne i ponizne duše,kao i duše male djece,uroni ih u moje milosrđe.One su najsličnije mom srcu,i davale su mi snagu u mojoj pregorkoj smrtnoj muci.Bile su kao zemaljski andjeli koji bdiju na mojim oltarima.Na njih ću izliti slapove milosti,jer su samo ponizne duše u koje stavim sve svoje povjerenje u stanju primiti moje darove.
Oče naš, Zdravo Marijo, Slava Ocu ... pa krunica Božanskog Milosrđa

7. dan: : Danas mi prinesi one duše koje na poseban način štuju i časte moje milosrđe.Te duše najviše sudjeluju u mojim patnjama i najviše su prodrle u moj duh.One su živa slika mojega milosrdnoga srca.Ove će se duše u budućem životu pojaviti u posebnom sjaju i ni jedna od njih neće doći u pakao.U njihovom smrtnom času bit ću uz njih.
Oče naš, Zdravo Marijo, Slava Ocu... pa krunica Božanskog Milosrđa

8 dan: Danas mi prinesi duše iz čistilišta,uroni ih u bezdan mojega milosrđa da bi rijeke moje Krvi ublažile i skratile njihove muke.Ove su mi mi siromašne duše drage dok zadovoljavaju Božanskoj pravednosti.Možete pomoći tim dušama da im ublažite patnje crpeći iz blaga Crkve oproste i prinoseći žrtve zadovoljštine.O,kad biste vidjeli njihove patnje ne biste im prestali prinositi darove svojih molitava kako bi otplatile dug mojoj pravednosti.
Oče naš, Zdravo Marijo, Slava Ocu... pa krunica Božanskog Milosrđa

9. dan: Danas mi prinesi mlake duše i uroni ih u more mojega milosrđa.Ove mi duše najbolnije ranjavaju srce.One su me najviše rastužile u Maslinskom vrtu i istrgnule iz moga srca vapaj: ”Oče,neka me mimoidje ovaj kalež!Ali neka ne bude moja, nego Tvoja volja. Za njih je moje milosrdje jedini spas.
Oče naš, Zdravo Marijo, Slava Ocu... pa krunica Božanskog Milosrđa

- 23:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 30.03.2015.

Prenatalni razvoj bebe

Image and video hosting by TinyPic

- 00:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 13.03.2015.

ZAŠTO OTIĆI NA MISU?

„Za svaku misu na kojoj sudjelujemo s predanošću, Gospodin pošalje sveca da nas tješi u času smrti“ (Kristovo otkrivenje sv. Gertrudi)

„Misa je najsavršeniji oblik molitve“ (papa Pavao VI.)

„Slavljenje svete mise je jednako vrijedno kao i Isusova smrt na križu“ (sv. Toma Akvinski)

„Nebesa se otvaraju i mnoštvo anđela dolaze sudjelovati u svetoj misnoj žrtvi“ (sv. Grgur)

„Kada bismo zaista shvaćali svetu misu, umrli bismo od radosti“ (sv. Ivan Vianney)

„Ako saberemo sva dobra djela svijeta i usporedimo ih sa jednom svetom misom, oni će biti kao zrno pijeska naspram planine“ (sv. Ivan Vianney)

„Svijetu bi bilo lakše preživjeti bez Sunca negoli bez svete mise“ (sv. Padre Pio)

„Bez sumnje, Gospodin ispunjava se želje koje od njega tražimo za vrijeme mise, ukoliko su one dobre za nas“ (sv. Jeronim)

Jednom je sv.Tereza bila oduševljena Božjom dobrotom te je rekla Gospodinu: „Kako ti mogu zahvaliti?“ On je odgovorio: „Idi na jednu svetu misu“

„Vjerujem da kada ne bi bilo svete mise, svijet bi od tog trenutka bio u ponoru“ (sv.Leonardo Portomauricijski)

„Jedna misa koja se prikazuje za tebe za života može biti vrjednija od tisuću prikazanih na istu nakanu nakon smrti“ (sv.Anselmo)

„Koliko samo milosti, darova i vrijednosti donosi sveta misa“ (sv.Leonardo Portomauricijski)

„Onaj koji s pobožnošću sudjeluje u svetoj misi, u smrti će biti utješen prisutnošću anđela i svetaca“ (Kristovo otkrivenje sv. Matildi)

Svaki puta kada slavimo svetu misu, postajemo dio iste, jedne i jedine Isusove žrtve na križu na kalvariji.

Ured za mlade Zagrebačke nadbiskupije

- 01:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 19.02.2015.

40 dana za život

U deset hrvatskih gradova upravo je započela 3. korizmena inicijativa 40 dana za život.

40 dana za život je pro-life molitvena inicijativa za zaštitu majki i nerođene djece, koja je započela 2004. od strane lokalnih kršćanskih zajednica u Bryan College Station u Teksasu.Inicijativa se sastoji od 40 dana molitve i posta u kombinaciji s miroljubivim bdijenjem ispred klinike ili bolnice u kojima se vrše pobačaji, te u osvješćivanju lokalne zajednice o problemu pobačaja.

Inicijativa je aktivna u jesen i proljeće (korizma) svake godine, iako se lokalne kampanje mogu nastaviti tijekom cijele godine. 2014. godine u proljetnoj kampanji sudjeluje 251 grad, u 11 država, uključujući i Zagreb.

Image and video hosting by TinyPic

Koncept 40 dana našao je nadahnuće u Bibliji. Noa je bio u Arci 40 dana, Mojsije 40 dana na brdu Sinaj, a Isus 40 dana u pustinji.

U inicijativi "40 dana za život", sudjeluju lokalni volonteri. Nacionalni ured koordinira komunikaciju i osigurava obuku i druge resurse za volontere. Zahvaljujući molitvi i angažmanu sudionika "40 dana za život", dosada je od pobačaja u zadnji trenutak spašeno 8245 života; obratilo se 88 zaposlenika koji su radili u klinikama za pobačaje, dok su 44 takve klinike zatvorene.

U Hrvatskoj je inicijativa "40 dana za život" započela 2014. godine, bdijenjima ispred Kliničkoga bolničkoga centra "Sestre milosrdnice" u Zagrebu, za vrijeme korizme.

Više na:
http://www.40danazazivot.com/

Pridruži se kao sudionik ili molitelj

- 06:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

subota, 07.02.2015.

Petnaest molitava svete Brigite

Petnaest molitava svete Brigite o Muci Spasiteljevoj, što ih je naš Gospodin Isus Krist objavio svetoj Brigiti Švedskoj (14.VI.1303.-23.VII.1373.) u crkvi sv. Pavla u Rimu. Te molitve predstavljaju osobitu pobožnost prema Muci našega Gospodina. Tu je pobožnost odobrila Sveta kongregacija za širenje vjere (De Propaganda fide) i papa Klement XII. (1730-1740). O tim je objavama papa Benedikt XIV. Napisao: »Objave sv. Brigite, bez sumnje, ne zaslužuju onu vjeru kao što je zaslužuju vjerske istine. Ali bi ih bilo nerazborito zabaciti, jer počivaju na dovoljnim razlozima da im se pobožno vjeruje.« Napomena: Ove se molitve mogu upotrijebiti i za Križni put.

Predgovor

Sv. je Brigita dugo željela znati broj udaraca što ih je naš Gospodin primio u svojoj Muci. Jednog joj se dana On ukaza i reče: »Ja sam primio na svom Tijelu pet tisuća četiri stotine i osamdeset udaraca. Ako ih hoćeš častiti kakvom pobožnošću, onda moli petnaest puta Oče naš... i petnaest puta Zdravo Marijo... s ovim molitvama (što ih ju je On sam naučio) za vrijeme cijele godine. Kada se ta godina završi, onda će time biti pozdravljena svaka moja Rana.« Gospodin je dodao da će svaki koji bude molio te molitve godinu dana »osloboditi petnaest duša svoje loze iz čistilišta, petnaest pravednika te iste loze bit će utvrđeno i sačuvano u milosti i obratit će se petnaest grešnika te iste loze«.

»Osoba, koja bude molila te molitve, imat će prve stupnjeve savršenstva. Petnaest dana prije njezine smrti dat ću joj svoje Predragocjeno Tijelo da po njemu bude oslobođena od vječne gladi; dat ću joj piti svoju Predragocjenu Krv da ne bude vječno žeđala. Petnaest dana prije svoje smrti, ona će se s gorčinom pokajati za sve svoje grijehe koje će potpuno spoznati. Pred nju ću staviti znak svoga jakog pobjedničkog Križa da joj bude u pomoći i za obranu protiv zasjeda njezinih neprijatelja.«

»Prije njezine smrti doći ću sa svojom predragom i ljubljenom Majkom i dobrohotno ću primiti njezinu dušu i voditi je u vječnu radost i ondje ću joj dati poseban gutljaj s izvora moga Božanstva, čega neću dati drugima, koji ne mole tih mojih molitava.«

Valja znati da će i onome koji bi 30 godina živio u smrtnom grijehu, a koji bi pobožno molio ili odlučio moliti te molitve, Gospodin oprostiti sve njegove grijehe, obraniti ga od nagle smrti, osloboditi njegovu dušu od vječnih muka, a dobit će sve ono što bude molio od Boga i od Presvete Djevice. Ako je uvijek živio po svojoj volji, a imao bi sutra umrijeti, njegov će se život produžiti. Tko moli te molitve dobiva svaki puta djelomičan oprost i bit će mu osigurano da bude primljen i pridružen najvišem zboru anđela, a tko ih bude naučio drugoga moliti, njegova radost i zasluga neće nikada nestati, nego će biti stalna i trajat će uvijek. Ondje gdje se mole ili se budu molile te molitve GOSPODIN JE PRISUTAN sa svojom milošću.

Sve su te povlastice obećane sv. Brigiti s jednog raspela našega Raspetoga Gospodina uz uvjet da ona moli te molitve svaki dan, a te su povlastice obećane i svima onima koji ih budu pobožno molili godinu dana. To se raspelo još i danas časti u crkvi sv. Pavla u Rimu.

Odobrenje Pia IX.

Te su molitve s obećanjima objavljene u jednoj knjizi, tiskanoj u Toulouseu godine 1740., a izdao ih je o. Andrien Parvilliers, DI. apostolski misionar u Sv. Zemlji, s odobrenjem i preporukom da ih širi.

Roditelji i učitelji, koji nauče djecu da ih mole, najmanje jednu godinu, osigurat će im time da ona bude sačuvana od svake teške nesreće koja bi im mogla prouzročiti da izgube koje od svojih pet osjetila, ma kako dugo živjeli, a i druge povlastice. Kada se utvrdi da se te povlastice ostvaruju bez ikakve iznimke, svi će bez sumnje htjeti osigurati ih i za sebe.

Papa Pijo IX. poznavao je te molitve s njihovim predgovorom. On ih je odobrio 31.V.1862. i priznao ih istinitima i korisnima za duše. Ta je odluka Pija IX. potvrđena time što su se ta obećanja ostvarila na svim osobama koje su molile te molitve, a i po mnogim vrhunaravnim činjenicama kojima je Gospodin htio pokazati da one doista dolaze od Njega.

Napomene

Ove je molitve godine 1969. izdalo na francuskom jeziku nakladno poduzeće “Editions du Parvis” – Bulle, Suisse, pod naslovom “Les quinze Oraisons de Sainte Brigitte”. Isto je poduzeće izdalo te molitve i na njemačkom jeziku pod naslovom “Das Leiden Christi. Fünfzehn Gebete der heiligen Brigitta”. I u Njemačkoj tiskano je tih petnaest molitava s dopuštenjem crkvenih vlasti u Regensburgu od 24. VIII 1956.

I. MOLITVA: ISUSOVA MUKA NA MASLINSKOJ GORI I TRNOVA KRUNA

Oče naš, Zdravo Marijo

Isuse Kriste, vječna slasti za sve one koji Te ljube, radosti što nadilaziš svaku drugu radost i svaku želju, spasenje i ufanje svih grešnika! Ti si pokazao da nemaš većega zadovoljstva od toga da budeš među ljudima tako da si u punini vremena uzeo i ljudsku narav iz ljubavi prema njima. Sjeti se svih patnja što si ih pretrpio od časa svojega začeća, a osobito za svoje svete Muke kako je to bilo odlučeno i određeno po Božjem naumu u vječnosti.

Gospodine, sjeti se svoje posljednje Večere sa svojim učenicima kada si im oprao noge, dao im svoje sveto Tijelo i predragocjenu Krv, prorekao im svoju skoru Muku, a uz to ih i blago tješio. Spomeni se žalosti i gorčine što si ih osjetio u svojoj duši, kako si to i sam posvjedočio kada si rekao: «Žalosna je moja duša do smrti!» Isuse dragi, sjeti se strahovanja, tjeskoba i boli što si ih pretrpio u svojemu nježnom Tijelu prije svoje Muke na Križu, kako si se oznojio krvavim znojem za svoje trokratne molitve, kako Te poljupcem izdao Tvoj učenik Juda i uhvatio Te Tvoj narod kojeg si Ti izabrao i uzvisio; kako su Te optužili lažni svjedoci i nepravedno sudila tri suca u cvijetu Tvoje mladosti, a u svečano vrijeme Pashe!

Mili Spasitelju, sjeti se kako si bio lišen svoje vlastite odjeće i za ruglo bio odjeven, najprije od Heroda kao luđak u bijelu haljinu, a zatim od vojnika, na pogrdu, i u crvenu haljinu; kako su Ti smrdljivom krpom pokrili oči i Tvoje Sveto Lice; kako su te ćuškali, krunili Ti glavu trnovom krunom; stavili Ti u ruku trsku i njome Te tukli po glavi; kako su Te privezali uza stup i rastrgali Te udarcima bičeva i još Te obasuli pogrdama i uvredama! Presveti Otkupitelju, po zaslugama svih svojih patnji i boli što si ih pretrpio prije svoje Muke na Križu, podijeli mi prije moje smrti milost da se savršeno pokajem, da se iskreno i potpuno ispovjedim, da učinim dostojnu zadovoljštinu i da zadobijem oproštenje svih svojih grijeha! Amen!


II. MOLITVA: POGRĐIVANJE ISUSA

Oče naš, Zdravo Marijo

Isuse, savršena slobodo anđela, rajska naslado, sjeti se strašne žalosti što si je pretrpio kad su Te okružili Tvoji neprijatelji kao bijesni lavovi i vrijeđali Te nebrojenim uvredama, pljuvali Ti u sveto Lice, ćuškali ga i natjecali se tko će Tebe više mučiti drugim nečuvenim zlostavljanjima. Spasitelju moj, po zaslugama tih svojih boli, pogrda i uvreda molim Te da me oslobodiš od svih mojih neprijatelja, vidljivih i nevidljivih i da mi dadeš milost da pod Tvojom zaštitom dođem do savršene punine vječnoga spasenja! Amen!


III. MOLITVA: ISUSOVO RAZAPINJANJE NA KRIŽU

Oče naš, Zdravo Marijo

Isuse, neizmjerni i neograničeni Stvoritelju neba i zemlje koji sve obuhvaćaš i sve držiš u svojoj vlasti, sjeti se pregorke boli što si je pretrpio kad su Ti Židovi uz Križ privezali Tvoje svete, nježne ruke i noge i probili ih debelim, tupim čavlima; a kada ih nije zadovoljio Tvoj položaj, da uzmognu ugoditi svojem bjesnilu, raširili su Tvoje Rane, zadavali Ti bol na bol, istegnuli Te na Križu zlobnom okrutnošću, vukli Te na sve strane i iščašili Tvoje udove! Ljubljeni Otkupitelju, usrdno Te molim da mi po zaslugama tih svojih presvetih boli na Križu, punih ljubavi za nas, uliješ strah i ljubav prema sebi! Amen!


IV. MOLITVA: ISUSOVA MOLITVA ZA SVOJE MUČITELJE

Oče naš, Zdravo Marijo

Isuse, nebeski liječniče, na Križ podignut da svojim ranama izliječiš naše rane, sjeti se boli i ozljeda što si ih pretrpio na svim svojim udovima od kojih ni jedan nije ostao na svojemu mjestu tako da nije bilo boli slične Tvojoj boli! Od pete do vrha glave ni jedan dio Tvojega Tijela nije bio bez muka. Ali uza sve to trpljenje Ti nisi propustio moliti svojega Oca za svoje neprijatelje: «Oče, oprosti im jer ne znaju što čine!» Po tom svojem velikom milosrđu i po zaslugama tih svojih boli daj nam milost da spomen na Tvoju pregorku muku probudi u nama savršeno pokajanje da zadobijemo oproštenje svih svojih grijeha! Amen!


V. MOLITVA: ISUSOVO MILOSRĐE ZA RASKAJANE GREŠNIKE

Oče naš, Zdravo Marijo

Isuse, ogledalo vječnoga sjaja, sjeti se kako si u svjetlu svojega Božanstva promatrao predodređenje onih što će se spasiti po zaslugama Tvoje svete Muke, ali si istodobno oćutio i žalost i gorko žalio propast i očaj velikoga mnoštva onih nesretnih grešnika što će biti osuđeni zbog svojih grijeha! Po tomu bezdanu svoje sućuti i milosrđa, a osobito po dobroti što si je pokazao prema raskajanom razbojniku kada si mu rekao: «Još danas ćeš biti sa mnom u raju», molim Te, blagi Isuse, smiluj se i meni u času moje smrti! Amen!


VI. MOLITVA: ISUSOVA OPORUKA NA KRIŽU

Oče naš, Zdravo Marijo

Isuse, preljubazni i živo žuđeni Kralju, sjeti se boli što si je pretrpio kada su Te svukli do gola, kao bijednika, pribili Te i uzdigli na Križ! Svi su Te Tvoji rođaci i prijatelji ostavili na Križu, osim Tvoje ljubljene Majke koja je vjerno ostajala uz Tebe u Tvojoj smrtnoj borbi. Nju si predao svome vjernom učeniku rekavši svojoj presvetoj Majci Mariji: «Ženo, evo Ti sina!», a svetom Ivanu: «Evo ti Majke!» Spasitelju dobri, molim Te da se po maču boli što je tada probo dušu Tvoje presvete, prežalosne Majke smiluješ meni u svim mojim žalostima i nevoljama, tjelesnim i duševnim i da budeš uza me u svim kušnjama, a osobito u času moje smrti! Amen!


VII. MOLITVA: ISUSOVA ŽEĐ

Oče naš, Zdravo Marijo

Isuse, neiscrpivi izvore milosrđa, s dubokim osjećajem ljubavi rekao si na Križu: «Žedan sam!» To je bila Tvoja žeđ za spasenjem ljudskoga roda. Premili Spasitelju, raspali naša srca željom da težimo za savršenstvom u svim svojim djelima! Potpuno ugasi u nama tjelesnu požudu i žar svjetovnih želja! Amen!


VIII. MOLITVA: ISUSOV NAPITAK NA KRIŽU

Oče naš, Zdravo Marijo

Isuse, slasti srdaca i naslado duhova, po gorčini žuči i octa što si ih kušao na Križu iz ljubavi prema nama, daj nama milost da dostojno primamo Tvoje Presveto Tijelo i Tvoju Predragocjenu Krv za života i u času svoje smrti da budu lijek i utjeha našim dušama! Amen!


IX. MOLITVA: ISUSOV TJESKOBNI VAPAJ NA KRIŽU

Oče naš, Zdravo Marijo

Isuse, svemogući Kralju, najviša duhovna radosti, sjeti se boli što si je pretrpio kada si uronjen u gorčinu bliske smrti, napadan i vrijeđan od Židova, glasno zavapio da si ostavljen od svojega Oca pa si mu se potužio: «Bože moj, Bože moj, zašto si me ostavio?» Spasitelju moj, usrdno Te molim da me po zaslugama te Svoje smrtne tjeskobe ne ostaviš u gorkim bolima moje smrti! Amen!


X. MOLITVA: ISUSOVE VELIKE RANE NA KRIŽU

Oče naš, Zdravo Marijo

Isuse, početniče i posljednji cilju svih stvari, životvorna silo, sjeti se kako si uronio u bezdan boli od pete do glave te po zaslugama svojih velikih rana nauči me da s iskrenom ljubavlju vršim Tvoje zapovijedi kojih je put širok i lagan onima koji Te ljube! Amen!


XI. MOLITVA: ISUSOVE DUBOKE RANE NA KRIŽU

Oče naš, Zdravo Marijo

Isuse, duboki bezdane milosrđa, molim Te po zaslugama Tvojih rana, što su prodrle do srži Tvojih kostiju i Tvoje utrobe, izvuci iz grijeha mene bijednika svega ogrezla u opačinama i sakrij me pred svojim rasrđenim Licem u svoje rane dok ne mine Tvoja srdžba i pravedna zlovolja! Amen!


XII. MOLITVA: ISUSOVE KRVAVE RANE NA KRIŽU

Oče naš, Zdravo Marijo

Isuse, ogledalo istine, pečate jedinstva, svezo ljubavi, sjeti se mnogih rana kojima si bio izranjen od glave do pete, sav rastrgan i crven od prolivene Predragocjene Krvi. O velike boli što si je pretrpio iz ljubavi prema nama na svomu čitavom nevinom Tijelu! Blagi Isuse, što si za nas još mogao učiniti, a da toga nisi već i učinio? Spasitelju predragi, usrdno Te molim utisni svojom Predragocjenom Krvlju sve svoje rane u moje srce da u njima neprestano čitam Tvoje boli i Tvoju ljubav! Daj da se vjerno spominjem Tvoje Muke i da se tako u mojoj duši obnavlja plod Tvojih patnja i da se svakog dana sve više umnoži moja ljubav prema Tebi, sve dok ne stignem k Tebi, dobri Spasitelju, koji si riznica svih dobara i radosti za koje Te molim da mi ih dadeš u vječnom životu! Amen!


XIII. MOLITVA: ISUSOVA SMRTNA TJESKOBA NA KRIŽU

Oče naš, Zdravo Marijo

Isuse, jaki lave, besmrtni i nepobjedivi Kralju, sjeti se boli što si je pretrpio dok su se sve Tvoje sile i Srca i Tijela potpuno iscrpile pa si onda priklonio glavu i rekao: «Svršeno je!» Po zaslugama te Tvoje tjeskobe i boli, molim Te, Gospodine Isuse, smiluj mi se u posljednjem času moga života kada moja duša bude u tjeskobi i duh moj uznemiren! Amen!


XIV. MOLITVA: ISUSOVA SMRT NA KRIŽU

Oče naš, Zdravo Marijo

Isuse, jedinorođeni Sine Očev, odsjeve i sliko Njegove Biti, sjeti se kako si se ukratko i ponizno preporučio svome Ocu kada si Mu rekao: «Oče moj, u Tvoje ruke predajem duh svoj!» Tijelo Ti je bilo ranama rastrgano, Srce slomljeno i Ti si izdahnuo pun milosrđa za nas, samo da nas otkupiš. Kralju svetaca po zaslugama Tvoje predragocjene smrti ojačaj me i pomozi mi da se oduprem zlom duhu tijela i krvi da umrem svijetu i živim samo Tebi. Molim Te, primi u času smrti moju hodočasničku i prognanu dušu koja se vraća k Tebi! Amen!


XV. MOLITVA: ISUSOVO POSLJEDNJE SVEPROLIĆE KRVI

Oče naš, Zdravo Marijo

Isuse, pravi plodni trse, sjeti se kako si obilno i velikodušno prolio svu svoju Krv iz svoga svetoga Tijela kao grožđe pod tijeskom! Od udarca vojnikova koplja potekla je iz Tvojega probodenog Srca Krv i Voda tako da u njemu nije ostala ni jedna jedina kap. Bio si uzdignut na Križu kao kitica mirte. Nježno Ti je Tijelo uvenulo, sokovi su Tvoje utrobe presahnuli, srž se Tvojih kostiju osušila. Po zaslugama te Tvoje gorke Muke i po Tvojoj prolivenoj Predragocjenoj Krvi molim Te, dobri Isuse, primi moju dušu kada budem u svojoj smrtnoj borbi! Amen!


ZAKLJUČNA MOLITVA

Moj blagi i vjerni Isuse, raspeti Otkupitelju, rani moje srce da mi pokajničke suze boli i ljubavi budu hranom dan i noć! Svega me obrati k Sebi da Ti moje srce bude vječitim stanom, da Ti se moje vladanje svidi i da Ti kraj mojega života toliko omili da me poslije moje smrti primiš u nebo da Te zauvijek slavim sa svim svetima! Amen!

Pomolimo se! Gospodine Bože, koji si blaženoj Brigiti objavio po svom Sinu nebeske tajne, daj nama, svojim slugama, po njezinu pobožnom zagovoru, da se veselo radujemo pri objavi Tvoje vječne slave! Po istom Kristu Gospodinu našemu! Amen!

Sveta Brigito, moli za nas!

Zdravo Marijo

- 08:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 05.02.2015.

Križarska molitva

Pobožnost Spasenja

Moja ljubljena Majko Spasenja, molim Te zadobij za sve duše Dar Vječnoga Spasenja kroz Milosrđe Svoga Sina, Isusa Krista. Ja Te molim da Svojim Zagovorom moliš za oslobođenje svih duša iz ropstva sotone. Molim Te traži od Svoga Sina da pokaže Milost i oprost prema onim dušama koje Ga odbacuju, nanose Mu bol svojom ravnodušnošću i koje obožavaju lažni nauk i lažne bogove. Mi Te usrdno molimo draga Majko, da moliš za milosti da se otvore srca onih duša koje su najpotrebnije Tvoje pomoći. Amen.

Moje obećanje da ću pomoći Mome Sinu, Isusu Kristu, u Njegovom Planu za čovječanstvo jest da sve vas, koji priznajete Moju Ulogu Posrednice Svih Milosti i Suotkupiteljice, privučem zajedno, kako bi se cijeli svijet ujedinio kao jedno u jedinstvu sa Isusom Kristom, vašim Spasiteljem i Otkupiteljem.

Budite u miru. Ja ću uvijek moliti za vas, draga djeco i uvijek ću odgovoriti na vaš poziv za Otkupljenje čovječanstva u Očima Božjim.

Vaša Majka
Majka Spasenja

- 07:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #