gdje jesam

srijeda, 12.07.2017.

Mnogo puta u nekim osamljenim večerima kada bih sklupčana ležala na kauču a poslije tu i zaspala, pitala bih je - ... a što još želiš od mene?
Čemu me držiš; čemu ova prenapunjenost koja se u sebi sama pretače ne izlijevajući se jer rubova ni nema. Čemu to neprestano podsjećanje da si tu i da osvojivši onaj najvažniji dio mene kojemu ključ ni sama nisam našla ostaješ netko tko iznutra gleda na mene prognanu iz svog vlastitog svijeta. Ostajem izvan. Točno znam da sam vani jer pokušavam u izvanjskom pronaći neku tajnu šifru koja će mi objasniti tebe.
Ne uspijevam. Ne znam što trebam činiti. Prepuštam ti se... Polagano, čini mi se da nijemo odobravaš takvo moje slabljenje jer me gledaš nježnije i razumiješ. Ponekad prepoznajem tvoju beskrajnu nježnost u načinu na koji gledam ljude pokušavajući se dosjetiti kojim to mirisom odišu mala dječja lica kraj kojih prođem, a nije samo topli kruh nego i još nešto. Pokušavam suspregnuti osmijeh kad netko gleda zašto ga gledam a ne znam ni ja; čista radoznalost! Ta lica... neobjašnjivo tvoje posredovanje između mene i one skrovite stvarnosti svijeta.
A onda opet, uvučem se u svoje predsoblje koje si mi ostavila i ćutim nedostajanje. Zagrljaj koji mi nedostaje. Nešto izvanjsko potrebno da nas sjedini i iznjedri to nešto što želiš od mene. Biti ti, u svom nedohvatnom blistanju kojim ćeš zračiti kroz mene prema van.... - sama svjetlost ako jesi Ljubav. Biti, jednostavno, biti.
I to progonstvo nije zato da bih negdje lutala tražeći mjesto na koje ću se skloniti da bih bila sigurna, shvaćam konačno, nego da bih ti se vratila, ondje gdje si ti. Da, tu - odakle i ne mogu otići i zato i taj osjećaj da me držiš. Da bih uvijek znala gdje jesam.12.07.2017. u 12:34 | 48 Komentara | Ispiši | #

<< Arhiva >>

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se