sporedno

ponedjeljak, 15.08.2016.

Imaš me u malim dozama svuda kao zelenila u zimskom pejzažu što proviruje ispod snijega. Imaš me i kada skloniš sve suvišno, u šutnji što preostaje nakon neshvaćanja ili dubokog shvaćanja. Imaš me kao prešućenog u svakom priznanju ili neizrečenog što ostaje lebdjeti povrh riječi kao duša leptira pribodena čiodom u pokušaju da se fiksira jedinstveni izraz njegove slikovite šare.
Imaš me kao dimenziju sebe koju ćeš jednom prerasti kao što prerastemo ulice našeg djetinjstva pa kad nam jednom izgledom one postanu male - to je zato jer više nismo ulica nego samo njen prolaznik.
Imaš me i kao onu mene što se sve jasnije otkriva kako je gušće isprepletena mrežica u koju su neizbježno ulovljene moje oči i što je dublja brazda što ostaje za lađom koja klizi površinom mojih godina mreškajući mi lice, dok iznutra oči upletene u intrigu prolaznosti i prevrtljive postojanosti sijaju nedohvatnim zvijezdama duboko uronjenim u moje tijelo.
Imaš me tek u tragovima, blijedu - kao i do jučer rascvjetana bijela magnolija u žardinjeri posred gradskog pločnika i najveće gužve rumenilo mladenke prije negoli će pred zrcalom još jednom učvrstiti svoje ukosnice i stati pred oltar.
A onda u malenom detalju – pobjeglog mi iz vidokruga dok si fotografirao neobičnu pticu nepoznatog nam imena na betonskoj platformi ispod prozora s kojeg smo je gledali - da malo dalje sijeku aleju i već danima od buke mašina ne čuje se hučanje rijeke - zamalo da ne prepoznam sve ono bitno u sporednom u čemu me imaš i zamalo da sve ostane samo estetsko divljenje zbog njenih živopisnih boja.

Oznake: iz zbirke Viviana

15.08.2016. u 14:17 | 15 Komentara | Ispiši | #

<< Arhiva >>

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se