srpanj

Već je Platon ljubav učinio djetetom nedostatka, potrebe - i preobilja

- Novalis

Sanjah sinoć, prije nego sam pošla spavati budeći se u drugačijem svijetu, kako sebe pitam u snu, želim li ovaj osjećaj Tebe, izgubiti. Želim li da on skopni, da prestane, jer ako bih zavoljela drugog, možda bi on zaokupio moj svijet, pa na Te ne bih više gledala ovako kao sada, kao što pun Mjesec ogledajući se gleda u mora plime, odražavajući svoje svjetlo na modroj površini što ga mreška i ljulja. U taj element sastavljen od mora i svjetla mogu bilo kad uroniti ruke, mogu ga grabiti čašom i s Tobom u sebi, nevidljivim mi, dijeliti osjećaje - koliko čaša toliko mjeseca u čaši. Mogu se kupati u tom snu budnom od života. Pa ako bih te jednom prepustila značenju lišenom ovog sada, ako bih prestala misliti na Te kao sada, osjećati plamnu plimu, ljubeći i misleći, dijeleći osjećaje s nekim drugim, želim li to, pitala sam se spremajući poći na počinak. Htjela bih? Moja snolika glava protresla je, odrečno. Ova plima nas povezuje. Samo ona čuva Tvoje valove. One što zapljuskuju pijesak rušeći svaki put iznova naše kule u pijesku što ih ja - od pijeska sačinjena, podižem iznova. Rekla sam Ti, ništa se ne gubi. I prepuštajući se tom snu, još prije nego što si otišao, on u meni raste i plavi pješčane obale od preobilja. Oseka nastupi tek kao jedna mijena. A val Tvoje prisutnosti uvijek iznova me naplavljuje i uvećava moj osjećaj rasta unutar sebe. Rasta unutar srca lakog kao pero. Ako bih zavoljela drugog, možda bih Te izgubila, jer bi me napustio, jer - voljeti Te, znači ne moći živjeti bez Tebe, ako si u meni sadržan, tad ne mogu živjeti bez Tebe. A želim li takvo napuštanje, gubeći ovu sponu kojom smo oboje povezani u nečemu višem od nas? Ne znam. Pričamo onkraj naših fizičkih oblika. Postojimo samo. I naša postojanja privlače se negdje. Kao što Mjesec djeluje na privlačnost prema Zemlji.
Ako bih se naljutila, ako bih se možda jako naljutila, pomislim u budnom snu prije nego što ću poći na spavanje budeći se u drugačijem svijetu, možda bih zatvorila - zasluženo i s pravom - vrata između nas raskriljena. I mogla bih i trebala bih - zasluženo i s pravom - svoje osjećaje dati nekom drugom tko će ih uzvraćati držeći me u zagrljaju. Tko će kraj mene željeti zaspati, probuditi se. S kim ću otputovati na more, sjediti uvečer uz čašu dobrog vina. Netko, tko će me pitati - kako sam, i što mislim, kakvu glazbu volim i da je slušamo zajedno, kakve filmove, knjige. Netko s kim ću dijeliti svoja razmišljanja, razmjenjivati ih. Ali, što sa ovom Moći koja spaja nas? Želim li je izgubiti? I mogu li birati - a mogu, ali moja snolika glava zatresla je odrečno. Jer. Ne još. Ne znam. Ne znam... Budi tu jer sve dok jesi, dok jako, jako jesi, ništa se neće izgubiti. A napustimo li jednom jedno drugo onda će to biti samo voljom jednog od nas. Jer bez dvoje, nas i nema. Bez Tvoga tijela ne bih svojim uz njeg mogla pristajati. Kao čamac u koji možeš ući.

Vrijeme je čamac. Nemoj propustiti vrijeme. I neka bude noć. I neka rano, prije nego zaspim budeći se u drugačijem svijetu, Mjesec svojim tankim blistavim srpom, prereže vez.

...................The love that is felt between Twin Flames is spiritual
23.07.2016., 12:32
Komentiraj (1) ~ Ispiši ~ #

<< Arhiva >>

Varijacije sna - sa starog bloga


niska


Pitaj me, ozbiljno
Balkoni
Trenuci
Neobičnosti
fotografija: Hope
Barikade bez granica
U susret
Ime duge
Prije prvog purpura
Sarajevo 6. travnja, memory
fotografija: mandala
Pluton
Cartolina
Šara
Raskoričeni stihovi
jednom (fotografija skulpture Rodina 'Poljubac')
Glazbena kutija
Majstor i margarita
Moneov ružičnjak
Minijatura
... san?
Nagovještaj
foto: dodiri
Odrješja
Sve dok...
Novogodišnji dar
(ne) pristajanje u nepoznatu luku
Očaravanje
Igračke
Ženska duša
lov i sanje
Haljine
Ne zaboravi
Nakrajogledala
Između
Izbliza gledati
Mala noćna muzika
Tako treba
Prvi snijeg
Kuća bitka
Kao plime i oseke
Pletenica
Gledajući vas u oči
Što pamtim
Duboko iznad
Crtica
Golo srce
Poslijeponoćna bilješka
List na vodi
Provalnica
Nola
Stablo i nišan
Popodnevna bilješka
Biće svjetla
Između zagrada
Ništa ozbiljno
Umjetnost je ne povesti se za iluzijama
Novčić uvijek ima dvije strane
The End
Boja sumraka
Sporedno
Iza stakla
Pisac - podstanar u meni
funny
Cigarettes after sex
Ne teče rijeka...
Ogledalo
Čulo postojanja
Tko tebe... ti njega kruhom
Mali esej...
La vita e bella - muzika za dobro jutro
srpanj (dodiri)
Jedna drugačija stvarnost
Ja - Kokoš
Ej!
Vrč
Nebojša
Beside You
Just have fun
Nadomak
Nema sretne ljubavi
Što samo ti znaš
Melanž
Dobra godina
Zemljovid duše
Kad se vršci našeg neba spoje
Inspiracija
Slušam svoje srce
Poetika prostora
Jedan nokturno
Hommage Fanny Mendelssohn
Jutarnja
Večernja
On nekog mora obožavati
Predvečerje
Dora Maar u šeširu
Prolaznica
Pismo iz budućnosti
U zagrljaju života
Istima nalik
Iskašljavanje poezije
Verklärte Nacht
Crveni kofer
Preda ti se nebo
Jedan ručak
Idem tamo gdje je sve po mom
Gdje sam
S praga noći
Kad se to desilo sa mnom
Zrcalo
Sastojanje
To malo pijeska...
Čudo najkraće traje


Kuća iza ove

florija@gmail.com


info

design by snd

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se