Linkovi

Vision Music and life

10.12.2013., utorak

Što je zajedničko Let-u 3 i varaždinskim snjegovićima

Kada hrvatska alternativna rock atrakcija Let 3 prokrstari prostore bivše Jugoslavije uzduž i poprijeko, pa se malo zaputi u inozemstvo, pa se opet vrati sa istom koreografijom pokazivanja pijetlova i ispaljivanja čepova iz guzica i opet zabavlja stare i mlade šašavim konceptom na granici ekscentričnosti i pozitivnog ludila, onda možemo reći da se radi o uspješnom bandu na tragu ekscentričnog velikana Zappe, band koji ne zazire ni od čega.

Naravno, na proputovanjima kroz sredine gdje mentalitet ne odudara previše od "uskočko/udarno/poskočko/gangovsko/pastirsko/kleričkog" mentaliteta prohujalih stoljeća, dečki su se vjerojatno susretali sa manjim neugodnostima...teško da su apsolutno svugdje bili pošteđeni istih...

Sve dok nisu došli u Varaždin, izgledom prekrasan grad ali paradigmatski barokno licemjerno ruralnu mentalnu pripizdinu, sa mentalitetom kojeg bismo mogli smjestiti u razdoblje između Seljačke Bune i potpisivanja sporazuma Cvetković-Maček. Ni naprijed ni nazad. Ni grad ni selo. Ni blizina velegrada od pomoći ni tri migracije iz okolnih sela u grad nakon WW2 od odmoći!

http://www.24sata.hr/show/let-3-bitna-im-je-sekunda-pogleda-na-nase-straznjice-88557

Dakle, kada se glazbeni megalit sudari sa lokalnim kamenjem, šikarom i bukvom, to rezultira kaotičnim sudarom epskih razmjera; a rezultat je - sudska tužba. Grad koji je iznjedrio gomilu kvazi umjetnika od kojih neki i dan danas "vide Srbe u šalici kave" i recitiraju zaostale stihove na velikim koncertima domačih rock ustašoida, nije domaćin ničem što odudara od lokalnog zaostalog patterna, radilo se o velikom bandu ili o manjim alternativnim bandovima u organizaciji manjih udruga. Isti kurac, drugo pakovanje.

Nakon internet pisma banda Bolesno Grinje koji su javno precrtali Varaždin na listi gradova koje će ikad više posjetiti, nakon Vatre koja Varaždin svrstava među najnezainteresiranije gradove za rock muziku, nakon niza estradnih imena koja ovdje ne vide nikakav profit, nakon zaostalih infantilnih inačica domačih "postani zvijezda" u "raspjevanim kurcima i palcima" natjecanja i njihovih uspona i padova...bio je red da jedno malo snažnije ime osjeti na svojoj koži kako je to biti barem na tren dio vrlog varaždinskog mentalnog sklopa, toga divnog patterna na relaciji jal-glupost-jal-primitivizam-jal-bahatost-jal-neinteligencija-jal-neznanje-jal-zaostalost; jer iako nema razlike između Varaždina, Knina, Zagreba i Gospića, Varaždin je jedini grad koji na sebe stavlja masku kulture i neke liberalne sredine, da bi se na kraju sve svelo na paradigmu "noga seljačka a cipela bečka" koju Robertino Bartolec izvrsno opisuje u "Malograđanima/In flagrantima".

https://dnevnik.hr/showbizz/glazba/grad-varazdin-pocastio-let-3-ruckom.html

Nakon sve te farse sa Letom 3, vidljivog patterna i licemjernog mentaliteta u punom zamahu, ovih dana grad je poharala slijedeća pandemija: pandemija perverznih snjegovića!!!

http://www.24sata.hr/news/uklonili-snjegovice-zalili-se-da-imaju-faluse-i-vagine-u-ustima-344378

Prolazio sam neki dan pored snjegovića i izgledali su mi normalni. Pitanje je: koliko moras biti nenormalan da zamijetiš ono čega nema? Ako dođem u dučan i kupim kruh koji je meni samo kruh, a drugi kažu da im je kruh uvredljiv jer ih podsjeća na veliki nabrekli kurac, da li je problem u kruhu ili perverznim asocijacijama drugih?! Ja bi se iskreno zapitao kakav je to perverzan grad koji u nosevima, očima i ustima snjegovića vidi kurčeve, vagine i sise? A većina Varaždinaca je ionako ispod "čudorednog" , "religijskog" i "moralnog" obrasca strahovito perverzna, infantilna i dekadentna...Ne znam koliko su istinite priče o masi sakrivenih perverznjačina koji se trpaju u guzice zbog moći i prestiža (ne brkati sa gay odabirom niti pravima homoseksualne zajednice) , a svi imaju fine brakove i "uzorni" su članovi zajednice...ali ne bi se nimalo začudio, vidjeći kakve sve asocijacije iz običnih jebenih snjegovića može izvući retardiran, perverzan i infantilan um!

Tako je to u izgledom prekrasnom gradu punom primitivizma, seljaštva, kvazi kulture, masonske povijesti, new age-a, crne magije, perverzne elite i naravno, religijsko katoličko kleričkog obrasca.

"Moral" i "čudoređe" opet su na visokim granama u zaostaloj sredini punoj perverznih umova, koji u nevinim stvarima vide ono čega nema, ali čega ima u njihovim bolesnim perverznim mozgovima. Mislim da bi vrata psihijatrije trebala biti malo šire otvorena za "naizgled" normalne ljude opsjednute potisnutim seksualnim fantazijama koje projiciraju na okolinu i stvari oko sebe.

Evo, ja sam zato da se u Varaždinu sruše svi neboderi jer me asociraju na goleme kurčeve, nadvožnjaci jer me podsjećaju na sise a travnjaci jer me podsjećaju na pičke

Dobrodošao mentalitetu iz vremena Matije Gupca, jer mentalni progres poznat ti nije!

Problem je da će takvih debilana biti sve više i više, jer kad budale vide da im nitko ne brani kada ispoljavaju svoje bolesne fantazije, budale će to raditi i dalje, sve više, intenzivnije i jače...dok se neće uvesti ponovno "sveta" inkvizicija. Sramota što se radi pod "suptilnom" palicom crkve, lišene identiteta i intelekta...jer debilana poput micanja snjegovića može biti djelo samo kleričkog patterna, prepunog osjećaja krivnje prema unutra i otrova prema van.


http://varazdinske-vijesti.hr/aktualnosti/porno-snjegovici-zatoceni-u-podrumu.html


Naravno, bit će interesantno pratiti dinamiku daljnjih događaja u Zaseoku između Vinice i Gruntovca, a kako je krenulo, možda nekome padne na pamet da raspiše neki novi "referendum"...To je ionako vrh domaće zbilje, pa zašto većini naroda kratiti kruha, igara i neintelekta, u sredini u kojoj je itekako bitno da li ispaljujete čepove iz guzica i da li ste dobar snjegović, loš snjegović, ili - zao snjegović?!

Blažena, blažena i jebeno blažena sredina u kojoj su snjegovići najveći problem!


Dalibor Mladenović (10.XII.2013.)

- 19:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

  prosinac, 2013 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Listopad 2014 (1)
Prosinac 2013 (25)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga
Službeni blog glazbene stranice

http://vision-rock-metal.com/