Virtuelino plišano jastuče http://blog.dnevnik.hr/virtuela

srijeda, 31.08.2005.

Annelies Štrba

Prošlu nedjelju natjerah Dagoberta da me odveze do galerije Rudolfinum na posljednji dan izložbe Švicarkinje Annelies Štrbe.

Koliko sam shvatila, prezime Štrba je od oca-Čeha koji je vjerojatno vrlo rano zbrisao iz komunističke Češke, jerbo je Štrba 1947. godište, a u Češkoj posljednjih pola stoljeća nije ni luk jela, ni luk mirisala. Blago si ga njoj.

Najviše mi se dopao njezin obiteljski album u prvoj dvorani. Kao triptih fotke na slajdovima.
Štrba i njezino troje djece u posljednjih 25 godina. I tako dobrih 20-ak minuta.

Kasnije idu fotke velikih formata na zidovima susjedne dvorane, psihodelično ofarbane. Plus video uratci koji me nisu posebno impresionirali, ali to ima malo sa Štrbom, a više s činjenicom da mi za umjetničke video radove nedostaje potrebna koncetracija. Long live MTV i 4-minutni klip!

Zanimljivo je kako sam na Google-u našla vrlo malo o Štrbi, što vjerojatno govori kako njezina generacija baš i nema neki web presence.

Još zanimljivija stvar je da se Štrba "aktivno" počela izjašnjavati umjetnicom tek u posljednjih 15-ak godina što je stvarno iznimno, jerbo se u međuvremenu ugurala u ešalone umjetničkog establishmenta, a to bormeč nije lako ako nemaš pedigre s akademije i nekoga da u tebe investira barem desetak godina. Baš je to spomenuo jedan lokalni art kritik, pišući osvrt o Annelies, kako je na izložbu krenuo sa sumnjom tipa - što bi jedna domaćica mogla pokazati urbi et orbi - pa se eto, ugodno iznenadio.

31.08.2005. u 18:49 • 1 KomentaraPrint#^

četvrtak, 25.08.2005.

Dveri vrta Istočnoga

Koji cazzo ne radiš????

Izgubih prvu verziju teksta, ni kriva ni dužna, bemti nefunkcionirajući kućni internet, priručni kompjutor, račun koji plaćamo iako već mjesec dana nemamo fast connection, prezaposlene muževe koji nemaju vremena stvar popraviti i mene kretenušu koja se sama ne znam ni pokakit' u IT svijetu čuda i čudesa!

Daklem, ponovno.

Mjesec iz pakla.

Prvo mirovanje kod kuće, što je značilo da nisam smjela putovati pa sam od rodne grude vidjela samo Miru Peraicu u "Anagramu" i Podravkin ajvar.
Internet brza veza je pukla sredinom sedmog mjeseca pa mogu raditi samo na Dagovom kompjutoru i to lijevom nogom, jer nemam ni jedan od vlastitih fajlova. Moj laptop je totalno van svake svemirske veze, printer je završio u ofisu pa se s tekstovima mogu pozdraviti kada laptop poslovično crkne, da ne velim da mi je neke stvari lakše redigirati na printu, a ne na ekranu.
Dosadnja kiša ne prestaje padati. Da je temperatura ljetna, još bih rekla Macondo, ali ovo je November Rain s vunenim vestama i zimskim bakandžama. Dr Baureova me pohvalila kada sam joj se u ordinaciji pojavila u krznenim čizmicama.
Ondak sam oprezu unatoč ipak završila na G3 odjelu Apolinarske bolnice s hematomom veličine bugarskog paradajza i tamo skoro izludila od jada i mizerije uokolo.
By the way, na fotki su vrata u operacionu salu, na dnu G3 hodnika. Neka se nadahnuta/kreativna duša odlučila na njih nakeljiti foto tapetu s vodopadom i zelenilom pa izgledaju kao Vrata raja u najmanju ruku.

Daklem, najupečatljivija epizoda bolničkog ludila tiče se pani Marcele.

U kasno popodne istoga dana kako se porodila, pani Marcela se preselila u našu sobu gdje je ležala i njena prijateljica, anorektična pani Alena, jedna od dviju hemofiličarki u Češkoj (genetički problem muške populacije), kojoj su desetak dana ranije izvadili maternicu, a koja se s Marcelom spajdila u bolničkom dvorištu na čik susretima.

Pani Marcela je OGROMNA, vrlo simpatična žena, a kako je došla direkt iz rađaone, bila je sva raščupana, mokra i znojna da je smrdilo do Karlovog mosta. Iako Marcelu dotada u životu nisam vidjela, odmah mi je pod nos tutnula voćni jogurt ("Dobar je za miminko!"), i općenito, sva je bila egzaltirana, hiperaktivna, trčala je iz sobe u hodnik, iz hodnika u sobu, sa svima pričala i non-stop se cerečila.

Bilo mi je čudno prvo to što je s nama na "konzervativnom" odjelu, a ne s ostalim porodiljama i bebama + nije mi bilo jasno zašto joj liječnik po porodu nudi tablete protiv laktacije (koje je Marcela odbila). Kako cijelu večer, noć ni sljedeće jutro nisam vidjela bebu, tako sam konačno pitala Alenu što se događa, a ova mi je potiho rekla da je Marcelin sin rođen mrtav.
Tu sam pala u totalan bed i konačno skužila da je Marcela sa svim onim letanjem oko ostalih pacijentica i kikotanjem pred TV Novom i "Policijskom Akademijom 8" također u šoku.

Međutim, ne prođe ni 45 minuta, a u sobu banu Marcela i Alena, totalno lude, rasplakane i smiju se ko pomahnitale kobile - Marcelu su pozvali natrag na odjel gdje se jučer porodila i rekli joj da joj je sin IPAK živ!!! Obadvije su ga vidjele, dečko ima 50 cm i 3200 grama!

Tu se sve naravno, rasplačemo od sreće i izgrlimo jedna drugu, no nakon prvog oduševljenja ne prestajem ispitivati (samu sebe) što se zapravo dogodilo, kako bi Ameri lijepo rekli, what the fuck had happened? Jedna od najozbiljnijih stvari u bolničkom poslu je konstantiranje smrti, pa nisu valjda pokazali tijelo babi Mandi da ova zaključi kako je mali mrtav? Druga stvar - koju su kitu čekali 12 sati da joj kažu da je mali živ???????

Najbolji SMS odgovor dobila sam od Cixija: "Dogodili su se neodgovorni, šlampavi Slaveni", ukratko.

Marcela se vratila na odjel s bebama, a Alena konačno izašla iz bolnice.

U međuvremenu me Dagoberto razveselio Google rezultatom pretraživanja mog medicinskog problema.
Da ne bi bilo zabune, sajt se nalazi na samom vrhu najposjećenijih web stranica...

Kopijam i pejstam - ne znam kako stoje stvari s copyrightom, ali vot d fak...

Bleeding during pregnancy

I am currently 10 week pregnant. An ultrasound at 8 weeks showed a 5x4 cm hematoma not related to the embryo in the lower part of the uterus. The doctor warned me that this blood would come out, and indeed blood from the hematoma has been coming out for about a week – always brown, close to black, never red. What is my status, and are the rules regarding clean days same as usual or different? Thank you.

Dear questioner,

Thank you for your question.

A woman does become a niddah if she has bleeding during pregnancy. The rules regarding the shivah neki'im ("seven clean days") are the same whether or not she is pregnant. The issue in your case is whether the discharge that you are seeing would make you niddah. Red bleeding would certainly make you niddah. However, if you experienced only brown or black discharges, it would be a good idea to show the pads or stained garments to a rabbi to determine whether you are niddah. Some hues of brown are forbidden, but others are permissible and would not make you niddah. (Similarly, brown staining on a hefsek taharah examination or during the seven clean days should be shown to a rabbi, as it may be permissible.)

This internet service does not preclude, override or replace the psak of any rabbinical authority. It is the responsibility of the questioner to inform us of any previous consultation or ruling. As even slight variation in circumstances may have Halachic consequences, views expressed concerning one case may not be applied to other, seemingly similar cases.
If you have further questions or comments about this email, please click here to Ask the Yoetzet.

The Nishmat Women's Online Information Center is a public service of Nishmat, the Jerusalem Center for Advanced Jewish Study for Women. This project and others like it are made possible by contributions from people like you. If you have benefitted from the service, and wish to enable us to help others, click here to donate.

25.08.2005. u 13:45 • 1 KomentaraPrint#^

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

< kolovoz, 2005 >
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

1001 praška noć

Natasa Babic

Create Your Badge

UDIJELI SIROTINJI - KUPI PRIMJERAK!!!
Image Hosted by ImageShack.usadopt your own virtual pet!


Image and video hosting by TinyPic

Image Hosted by ImageShack.us


Bond djevojka u mirovini:
Vila Zaboravka

Plaćeni Oglas

Agnus Diabolik
Babl
Belka
CatMarica
Daathian
Delfina
Dvizga
Markiz
Marole!
Nemanja
Remi
Skaska
Spada
Srdelica
Stroke
SuziQ
Zub
Wall
Xiola
ŽTP Zelengrad

Igraju

Virtuela - Žena Koja Tajnu Zna
Bajo - Mladić Meka Srca i Tvrda Uda - nešto kao muž
Daćko Sraćko aka Fabio - Sin na dalekom otoku, miljenik žena i ovaca
BelzeBuba aka Gica Galaksija - Kći sisanče

NEPRIJATELJI

Draguljče - Zla Pajina sestra sa shoe-size-IQ-om ; sanja karijeru u filmu
Sabrina - Zla Pajina majka, pati od alergije na električne žarulje, sanja Virtuelu
Kasper - Pajin otac, sanja vinski gulaš, safaladu, srneći hrbat...

PRIJATELJI

Sanjcho - Žena koja je prehranila The Svadbas
Kum Bojko - Bubnjar i antiglobalist
Erik Degenerik - On Stvara Svet Oko Sebe
Tetka Kristla - Žena koja umije prepoznati dobru štiklu
Suzi J. - Društveni kroničar i posrnula makrobiotičarka, SMS pal
Tihana - Glumica i Ex-Cimerica

ZOO Cast:

Disa - Pajina extramaritalna ljubovca
Lentilka i Čečka aka Marx & Engels - Mačke koje ne poštuju privatno vlasništvo
Mara - Maca Patrijarh - RIP
Milivoj - Jednooki mačak Legenda - RIP
Antonio aka Tonči - Najdeblji mačak na Islandu
Mitzuko aka Cuki - Maca Padobranka - RIP
Kali - Felino-Ljepotica, Kum Bojkova konkubina
Jurica - Mačak-Huligan, nezakoniti Erikov sin s ladanja u okolici Tabora
Dali - Pas Nakazić - RIP
Mafla - Maca Generalica
Ajka - Debela Kuja
Brok - Disin prijatelj i susjed
Tara - Disina prijateljica
Moretti & Co. - Toskanski zečevi - RIP
Mora - Kuja Asasin

...Lista se kontinuirano nadopunjuje....


Arhiva

Izgubljeno-Nađeno (14): Ribar i Pionirka - 3 za 1: Krokodil, Medo & Vjeverka - Majke i kćeri (3): Virtuela i Mama - O Vojtechu - ŽTP Zelengrad - Entropa i druge priče iz Bohemije - Trijumf nade nad inteligencijom - Forwarduša - Vezir, slon i Mikulaš - Draga gošća - Češi, prihajamo! - Došlo momče iz svemira da me mazi, da me dira... - O jednoj propuštenoj prilici - When the party's over, turn out the lights - The Moćni Albion - Sa Sajma - Ođe ja na Sajam knjiga... - Milan Kundera - Uboga guščarica iz Zadimljenog zaljeva - Back in Bljak - Leda seli na jug - Kineska kuhinja - Precjednik - IQ Test - O prokletstvu socijaldemokracije - Nebo - Feminizam allegro - Majke i kćeri (2): Radka, Eva i baka + Prijateljice - Majka selica - Pernata prijateljstva i neprijateljstva - Pernata poznanstva - Traži se EGZORCIST - Treslo se brdo lave - Rođendani in absentia - Nepodobni - Istjerivanje zmajeva žudnje - Sudbinski susret kod Toshiba korala - Izgubljeno-Nađeno (13): Iza sedam gora + Pajo više ne stanuje ovdje - Monika više ne stanuje ovdje - Viđe Putina!!! - Eye Movement Desensitization - Majke i kćeri: Mirha i Arnela + Nicholasu Wintonu, sretan rođendan! - Kako smo se obogatili - Marko Vidojković: "Kandže" - Glađu do jadranske plaže - Izgubljeno-Nađeno (12): Aritmetika završene ljubavi + Elijahova stolica - Mahatma Update - Kokoška 2 i Kundera + Baba Jaga - Bubamare napadaju! + Jutarnji haiku - Srdelico, ova ti vrijedi - Lager Tango + Hillary u Qurcu - Sodoma, Gomora, Berlin i Tokio - Lovčevi zapisi - Masakr na plišanom jastučetu - Blogdek@meronsko nedonošće - Majstor i Virtuela - Mački i Inžinjeri - Izgubljeno_Nađeno (11): Balada o zaklanim zečevima - Pink&Punk - Razglednica od mame - Pirjati na maslacu - Noć padajućih zvijezda - Pepeljaro, generacijo moja! - Jedno ubojstvo i nekoliko sasvim male djece - Izgubljeno-Nađeno (10): Dnevnički zapisi, srpanj 2001 - Diskretni šarm malvazije - Češkim šarmom do igelitke - Hamlete, Hamlete!!! - Čitulja + Tajne šifre i skrivene poruke - Češko slavi! + Gdje je Domov moj (1): Margareta - Nedjeljom postam instrukcije - Striček - Izgubljeno-Nađeno (9): Štefek i Nadica - Nogometni dan, ja plutam baj-baj... - Sunce subotom - Svi moji porodi - Budi moj Valent-in! - Woof! - Duplex + Saldi Saldi! Utsala Utsala! - Put putuujeeeem!!! - Baksuz Terry + Pad - Ben had a bit of a fall... - El Presidente!!! - Izgubljeno-Nađeno (8): Prsten + Kurvin sin + Meni mucho drag lik - Nebeska stvorenja + Ring of Fire - Robertek - Božićna Rapsodija - Na sunčanoj cesti - Kralik utješitelj - Sirena sa Sjevera - Shalom Auslander, Beware of God: Waiting for Joe + Heimish Knows All + Somebody Up There Likes You - O Šćepankinom porodu - Arcimboldo - Moja voodoo kolekcija - Zaboraviti - Šnel šnel Šnapi + Hrčki koje niko niš ne pita - Boris Buden, Barikade: Recenzija + Sretan vam Dan Republike! - Jedna virilna - Dečko iz Vinkovaca - Suze i pingvini - Oh, Glory Day!!! - Starina Jeljcin + Neptunova mornarica - Izgubljeno-Nađeno (7): Utopenci - Kristalne noći i drugi demoni - Kratka forma, duga priča - Obznana - Virtuela voli Erika - Sjećanja jedne gejše - Nokia pamti - Kad jaganjci umuknu - Parapličko revisited + Izgubljeno-Nađeno (6): Sretni dani sitnih podlosti - Pjesnici su čuđenje u svijetu - Les Oreilles - Iz inozemnog tiska - Izgubljeno-Nađeno (5): Estetska jama - Hrenovka od tisuću tona - Ruža - Hitler na demirlih pendžeru - Jao, ljudi + Radimlja slavi - Šumska policija - Viktor Peljevin: Sveta knjiga vukodlaka (2) - Obznana - Viktor Peljevin: Sveta knjiga vukodlaka (1) - Napušena Srdelica - Začarata - Životi životinja, četveronožnih i dvonožnih - Kassel i Bujon - Nuklearna pastorala - Purgatorij - Bek in Flek - Viktor Jerofejev: Enciklopedija ruske duše (7) - Slunovrat - Junak našeg doba - Viktor Jerofejev: Enciklopedija ruske duše (6) - Izgubljeno-Nađeno (4): Mikrofon - Bling Bling Under the Ocean - Blues Dobrih Namjera - Jevgenij Zamjatin: "Mi" - Izgubljeno-Nađeno (3): Do poda! - Jelenino svedočanstvo - Klinika na kraju grada - Sirotinjo, i Belzebubu si teška... - Viktor Jerofejev: "Enciklopedija ruske duše" (5) - Što je tvoje jeste moje, Seka vrišti, išće svoje - Viktor Jerofejev: "Enciklopedija ruske duše" (4) - Viktor Jerofejev: "Enciklopedija ruske duše (3) - Viktor Jerofejev: "Enciklopedija ruske duše" (2) - Viktor Jerofejev: "Enciklopedija ruske duše" (1) - Izgubljeno-Nađeno (2): Pahuljice - U liftu - Rodbina iz Afrike - Izgubljeno-Nađeno (1): Crvena i Plava - Jan Švankmajer i Rodbina iz Texasa - Mrtva jesam, dakle nisam - Promeny - Vijesti iz bezsvijesti - Bromova u Carstvu Psihodelije - Bal na pomičnoj trakitraci - Anche I Ricchi Piangono (4) - Anche I Ricchi Piangono (3) - Anche i Ricchi Piangono (2) - Anche I Ricchi Piangono (1) - Xanadu za autostopere! - Altamira i još ponešto - Altamira obećanje - Krista za kralja! - Raste kao nada - Zamilovah se u Aliena - Ću da kupim šuze dok čekam na plesačke muze - Votre signe astrologique: Gemeaux! - Išo medo u dućan - Achtung! Achtung! Stevo na cesti! - Proces u Holešovicama - Kako ubiti Lentilku bez suvišnih zašto - Jedna dobra i jedna loša vijest - Ne mi dihat za ovratnik, koza nora - Pasmaterkuracpičkasisajebanje - La Danse Macabre - Povratak ratnice - Kurve, teroristice i druge zaposlene žene - Slavlje na Lezbosu - Bernardo Atxaga - "The Lone Man" - Černi pes - Tko je??? - Budi moja voda - Gospođice iz Avijona - Berliner krafnica - Vjetrenjače trulo srce - Milke i Burboni - Lepi Cane - Tina B. - Pisci i štakori - Triler - Nedjelja ujutro - Majke i sinovi (2) - O drami i njezinim žanrovima - Majke i sinovi (1) - Kostelecke delikatese + Franči i prijatelj - Priče iz divljine - Primavera - Disin udvarač - Subotnja - Jedna šećerna - Rozmarina beba - Kad si sretan lupi glavom ti o zid - Virtuelino plišano jastuče + Kokooodaaaak! - Zaboravom do identiteta - Putnik - I.R. Baboon - Sreća - O otajstvu spoznaje + Follow the Links - O djeci i roditeljima - Blatt Festival: Noć 4+5 - Pismo iz Helsinkija + Blatt Festival: Noć 3 - Blatt Festival: Noć 2 - Blatt Festival + YMCA - Traktori - Don Branko Sbutega 1952-2006 - Paljenje vještica u Bohemiji - Sa suđenja Brodskom - U životu svake žene jedan je presudan trenutak... - Magnum Ruža - Još iz "Gulaga" - Gulag priredba - Istinita priča - Šiškin - jedanput, dvaput, prodano!!! - Jelabuga - Braco i Seka - Nomen est Omen, est Roaming, est... - Eros i Tanatos (2) - Muke po Veneri - Eros & Tanatos - Vrati se, Mužu Broj 1!!! Sve ti je oprošteno!!! - Ubojite misli - Jahač na dupinu/delfinu/whatever - Dan sjećanja na žrtve Holokausta - Medek - Drama Queen - Andrija Warhola među Hrvatima - O psihomotoričkim (ne)sposobnostima, ljubiteljima dlakavih žena i još nekim sitnicama - Žmirkajuća svjetla i Svi + Sve - Nevolje s Nobelom - Burning Love - Sumrak slobode - Fatalne inverzije - Stara/Nova godina - Vrchni Prchni + Ana Žube Revisited - Dobrodošlica Vadičepu - Utz + Beauty killed the Beast - Tiha noć - Ljubav i patnja u Santa Feu - Blast from the Past - Katarina Krokodilova ljubi i ubija + Pajo u snijegu - O šupku i šupcima - Vođe i Heroji - Min Tanaka - Žrtva marketinga - Kako za/iz/liječiti slomljeno srce? - 7 + Bijeli Hotel - Uzgoj i odgoj ovaca te ine stoke sitnog zuba - Randy i Mikulaš - La Famiglia - Le soleil d'Austerlitz - Electronic Theatre - Ognjišta - Ljubav i prepreke - Jindrich Chalupecky - Poći ću s vama jer volim šalu + The Devil's Progress - Pablo Escobar - Mugimama is this monkeymusic? - Nobuyoshi Araki - Kristla + T.G.Ash + G.Grass - Mrs. Robinson - Pulp Fiction + Truch-Trach - Imagine Life After - Aenne Burda + Hermann Nitsch - Šta je pesnik mislio da kaže? - Muke po Veneri + Barbarin u Aziji + Glas + Ćurkom za bolji libido - Misterije Organizma + Osvrt na Ironiju - Tulum u Beču - Ptičja gripa u našem sokaku + Autoportret u makadamu - Rosa Parks - Oleg i Caroline skaču - Lactating Prego u Modnoj Patroli - Norman Davies - Independent People - Roman za žene - NeŽgance - Krvoproliće u Cetoni - Obožavanje Kunsta - Autoportret u travi - Ihajhaj i boca ruma! - Skandal+Reykjavik, petkom navečer - Marcel+Amnio - Album - Vita Activa - Wittgensteinov nećak - Stephen King+Na rubu pameti, Mirekove i moje - Annelies Štrba - Dveri Vrta Istočnoga - Sibirski masakr motornom pilom - Krici, jauci i šaputanja u posljednja dva tjedna - The White Stripes, Govno u Noći i Izlet na Slapovima - 20 Years On - Makondo - Vjerin Party i Mizerni Parketar - Noći i Dani - Produžavam penise. Jeftino! - Čečka, the Furious Snowflake!!! - Popjevka o ljeljenu+Pajo i Pata Patkovi - Teacup Storm - Pod novim krovovima - Spermolov na Simonovoj svadbi - Niccolo de Krizhanitjeva+Kako se Geoffrey Klempner obogatio i još ponešto - Rapsodija u Crvenom - Česi su šampinjoni! - Cold Water - Čičak - Krafnobacač - Kraljevstvo za centimentar!!! - Bang! Plonk! Plonk! Ovdje Radio Praha! - Nekoliko razloga ZA eutanaziju starih i nemoćnih

© Nataša BabićBlog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se