Virtuelino plišano jastuče https://blog.dnevnik.hr/virtuela

četvrtak, 19.05.2005.

Rapsodija u Crvenom

Slika vrijedi 1000 riječi.

Disenjko s obrijanim trbuhom na sofi od mačje kože....

19.05.2005. u 22:21 • 0 KomentaraPrint#^

ponedjeljak, 16.05.2005.

Česi su šampinjoni!

Ajme, ljudi! Tko preživi, pričat će!

Česi su pobijedili Kanađane u finalu Svjetskog prvenstva u hokeju (na ledu - dodala bi picajzla Dimke) i sad nam valja preživjeti ovu noć slavlja i općenarodnog veselja. Pozatvarala sam sve prozore na Vinohradsku, jerbo se od trubljenja i vriske ne da živjeti.
A da ne opisujem komornu atmosferu doma. Dagoberto je after all domovine Kanade sin i poraz treba odtugovati.

Po povratku iz Modre Zahrade gdje smo ispili hektolitar Staročeškog + svjedočili tužnom događaju prigodno prerušeni u Hanku i Honzu - da ostatak pivnice ne namiriše kanadsko meso, predložila sam Dagobertu da iz osvete istučemo Disu, Lentilku i Čečku, jerbo su one 100%-tne Čehinje, ali se budala i humanist nije dao nagovoriti. Nek' pati.

He-he, a najbolje je što su upravo Kanađani naučili Čehe pravoj igri. Evo vam link na stvarno zanimljivu priču o hokeju u Češkoj. Najstravičniji dio štorije tiče se staljinističkog procesa 1950. kada je kompletna reprezentacija popušila desetak godina u rudnicima urana. Zašto? Pa eto, pala je sumnja da su dečki poželjeli emigrirati. Dovoljno.
Rehabilitirani su 1968, ali neki su dotada već otišli Bogu na gledanje.

Inače, što se tiče same utakmice - mene uvijek nanovo i iznovo iznenadi kako se ti mladići makljaju i koliko je igra gruba! Prvi put kada sam na hokej uopće obratila pažnju, pomislila sam da sudac spava ili je malouman, jerbo ne dijeli faule šakom i kapom pa mi je Daćko-Sraćko morao objasniti elementarne razlike između hokeja i nogometa.
Bog i bome, kanadsko-češki gladijatori ni ovom prigodom nisu podbacili u ljubavi prema bližnjemu! Kanađani su bili posebno krvoločni - bilo je udaranja štapom po zubima, tjemenu, mudima, bacanja protivnika u proključalo ulje, amputacija ekstremiteta... Samo što si žene i djecu nisu uzajamno silovali i ritualno ih poklali! Definitivno mi fali testosterona da bih ovu igru mogla razumjeti!
Najbolje mi je kad nakon trostrukog i posebno okrutnog ubojstva igrač za kaznu prosjedi dvije minute u boxu, a kraj imena mu piše "Roughing". Grubijašenje. Ma nemoj!?? Ja bih ga poslala u ustanovu zatvorenog tipa na desetak godina terapije...
Poslije su na ČT2 prikazali i scene slavlja iz češke svlačionice. Nevjerojatan prizor! Gomila odraslih muškaraca, okupanih Bohemia Sectom, ekstatično palicama razbija nevini stereo uređaj koji se zatekao at the wrong place at the wrong time. Stvarno bizarno.

Publikum u pivnici bijaše u deliriju - vrištalo se i prekobicavalo u zraku, a najvatrenija je bila neka ugojena plavojka koja samo što nije ušla u ekran i izgrebala mrtvu mater Smythu, Jovanovskom i ostatku kanadsko-kurvinske ekipe! Kad su se pak počele dijeliti medalje, veselje se otelo svakoj kontroli!
S ciljem održanja vrste, a posebice sebe kao jedinke, pridružila sam se pobjedničkoj ekstazi dok je Douglas, taj tužni javorov list, pokunjeno sjedio pored pivske krigle.

A dok Majka gleda Svjetsko prvenstvo, što radi moj XY izdanak???

Kratkom SMS porukom obaviještena sam da David večer provodi sa Smárijem (u prijevodu: Djetelinko, divno vikinško ime!) te da dvojica genija u Djetelinkovoj izbi vare pivo!!!

Pa se upitah - je l' postoji jedan jedini Islanđanin a da nije pokušao izmađijati nekakav alkohol u kućnoj radinosti???
Ne postoji.

Pa rekoh Dabitu da bi mu bilo bolje na IB-u polagati kemiju umjesto biologije, a on će skromno da to i nije neki veliki deal, to što njih dvojica večeras ukuvavaju - da je Djetelinko već više puta čarobirao pivu u kućnoj radinosti te da je posrijedi tek jedno vjedro, ništa više.

Ajme ironije - ja u prvom krugu alkoholičarskog raja gdje dijeve napajuju jednoroge na zlatnim pivskim izvorima, a siroti Daćko u mraku prohibicije i luteranskog grijeha.

Joj, molim svevišnjega da se ne potruju...

16.05.2005. u 00:06 • 0 KomentaraPrint#^

nedjelja, 15.05.2005.

Cold Water

Cijeli dan slušala Damiena Ricea i zamisli šok kada se navečer u Bijaseku počela odmotavati uvodna scena Closer-a i "The Blowman's Daughter"!
Koincidencija slučaja, rekla bi Baka Zora!
Film mi se svidio. Mora da je oriđiđi kazališni komad, sudeći po radnji i dijalozima. Preporučam.

Mislim da je "Cold Water" donekle u pozadini noćne more od sinoć.
Puno male djece u nekakvoj havariji daleko na sjeveru Atlantika i ja sam očajna pokušavajući ih sve skupiti i spasiti od duboke hladne vode. U snu je sve plavo.
Moj Dabit je na sigurnom, i sva su djeca spašena, osim.... Neću napisati ime da se nitko ne opterećuje mojim tlapnjama, ali probudila sam se u znoju i horroru i samo mi je uporno ponavljanje datuma rođenja natjeralo da ne nazovem mamu.

15.05.2005. u 01:12 • 0 KomentaraPrint#^

subota, 14.05.2005.

Čičak

Image Hosted by ImageShack.us


Nema mi druge no prožvakati par kila ginko bilobe + ispiti ćuturicu mineralne vode oplemenjene magnezijem - možda tako moj sklerotični um uspije dokučiti što je pjesnik, tj. Ivan Zvonimir Čičak, sročio u JL kometaru "U Haagu smatraju da su optužnice samo pojasnili"?

Onako odoka, moj laički sud je procijenio:

Čička su zapravo dva. Kad jedan zaspe, drugi se prihvati pera i nastavi tamo gdje je prvi stao. Jedno s drugim nema pretjerane veze, no koga je takova malenkost zaustavila?

Naprosto je preglupo da bi bilo slučajno.

A ako pak nije slučajno, ondak mi padaju na pamet pretpostavke zbog kojih riskiram da me pristojniji svijet počne oslovljavati Pane Vice Vukojeviću. Pa ću stoga da šutim. Kano prava Rvatica.

14.05.2005. u 00:55 • 0 KomentaraPrint#^

četvrtak, 12.05.2005.

Krafnobacač

Srela se s Marijom S. i odvela je u Cafe Imperial na kavu i krafnu. Saturninova je tacna poskupila s 1000 na 2000 kruna. To je tacna na kojoj je naslagano oko 20-ak krafni. Kad udjete u Cafe Imperial, dobro pogledajte jesu li krafne na šanku ili ne. Tko plati, ima pravo pobacati krafne po gostima. Danas nije bilo bombardiranja.

12.05.2005. u 00:10 • 2 KomentaraPrint#^

ponedjeljak, 09.05.2005.

Kraljevstvo za centimetar!!!

Daklem, da nam kuhinju/dnevni boravak kojim slučajem vide one dvije selektorice za Venecijanski biennale, nema sumnje da bi se Dagobero i ja našli na listi sudionika, mimo nacionalnog paviljona. Naime, totalno smo ostali bez rasvjete (osim žarulje na napi) pa je Dag-Vrag oko radne plohe jučer instalirao takvu svjetleću instalaciju da ti dah zastane! Koloplet stolnih lampi, baterija i svijeća, samo nam još krijesnice fale!
I sve zato što qurca ne vidimo, jer već mjesecima nismo u stanju zamijeniti žarulje na stropu. Do preksionoć nas je spašavala samostojeća lampa halogenka, no kad je i njena žaruljica učinila 'puk!', na svijet se spustila totalna tama.
A žarulje na 'lusteru' ne možemo promijeniti, jer živimo u starinskom stanu s visokim stropovima (3 m?), žarulje su tik uz strop, lojtre su relativno kratke, a najvažnije od svega, i Dagoberto i ja nemamo više od metar i žilet.

Meni fali desetak centimetara da obavim tu vratolomnu operaciju.
Dagobero je pak dovoljno visok da (jedva!) dosegne vražje žarulje, ali pati od vrtoglavice i straha od visine pa se na lojtrama ustrtari i onda moram zvati vatrogasce da ga spuštaju. Kada je mijenjao žarulje u spavaćoj sobi, ispalo mu je iz ruku ono ukrasno staklo i rasprsnulo se u tisuću komada, a njega sam spustila tek uz hipnozu.

Sada ga nagovaram da strusi par čaša rakijice pa nek se ko čovjek popenje do stropa + nek' dodatno obuje i ženske čižme platformuše, njegov broj, koje sam našla (nove-novcate) kraj vijetnamske trgovine jeftinim tekstilom. S njima taman dobije desetak centimetara - dovoljno za žarulje.

Ako se ne bude dao sterati, na raspolaganju mi je nekoliko opcija:

- kupiti novu halogenku, ali za tu nevjerojatnu operaciju moram potegnuti skroz do Ikee na kraju grada;

- pozvati nekog visokog frenda i zamoliti ga da mi zamijeni žarulje, jer patuljci pojma nemaju.

Problem je što su mi dvojica najbližih muških ovdje - Oleg i Miloš - otprilike iste visine ko i Dagoberto, a dvojica 'visokih', Miro i Filip momentalno nisu na raspolaganju.

Miro je odfurao blizance baki i dedi u Srbiju, a Filip je sam doma s bebom, jer se Vjera skita po Londonu pa vjerojatno nema vremena hodati svijetom i mijenjati žarulje.

To nas bog kažnjava zbog makedonskih blizanaca-ugostitelja u susjedstvu - svaki put kad mu se prijede pizza, Dagobero samodopadno kaže da ide u pizzeriu kod midgeta (imaju oko metar 45) - i sav se šepuri kao da mu je u najmanju ruku metar 90.

Ništ, idem još dok sam pri svjetlu završiti neke posliće, a poslije nek' me prekrije milenijska tama...

09.05.2005. u 17:21 • 0 KomentaraPrint#^

nedjelja, 08.05.2005.

Bang! Plonk! Plonk! Ovdje Radio Praha!

Ranom zorom u susjedstvu je krenula opaka pucnjava i detonacije. Da pan Kouba neki dan nije izvjesio obavijest na ulazna vrata, subotu bi prosjedila u podrumu s tranzistorom i gas maskom, no ovako sam se odmah dosjetila da Osama ne stanuje ovdje nego ludi Česi proslavljaju Dan oslobođenja.

A oslobođenje su odlučili obilježiti inscenacijom 'Praškog ustanka', tj. osvajanjem Češkog radija koji se i dan-danas kočeperi stotinjak metara niže od naših ulaznih vrata.

Pan Kouba nam je nalijepio ČR plakatić kojim nas obavještavaju da će nas glumci i specijalne vremeplovne postrojbe ove subote prebaciti u svibanj 1945, vjerno preslikavajući slijed događaja koji je "ubrzao kraj Drugog svjetskog rata u Europi za punih pet dana". Za tu će se svrhu po Vinohradskoj motati puno historijski odjevenih vojnika + bit će pucnjave ćorcima i sličnom novogodišnjom tehnikom.

He-he, pred posterom sam se prekobicnula od smijeha pri pomisli na ex-Sovjete iz susjednog stana - kako li će im se digitroni pušiti od kalkulacija: kol'ko su pak oni skratili rat ako si Česi prisvajaju čak pet dana?

Međutoa, moje sirotice Disa, Lentilka i Čečka ne kuže patriotske igre pa su se od pucnjave i eksplozija totalno ustrtarile. Mačke su prvo šmugnule na krov preko terase, no kada su skužile da je tamo još gore, brzo su se vratile doma. Siroče Disa se pak uvalila u krevet i počela slinit' ko luda krava - nisu je utješile ni kost, ni praseće uho. Stvar je postala još gora kad nam je u neko doba na vrata počeo zvoniti neki manijak - potpuni stranac - da ga pustimo u stan, jer se kod nas sigurno jako dobro vidi ta legendarna bitka koju je nesretnik svojevremeno propustio, jer je u doba Ustanka bio tek twinkle in his father's eye.

Prvo smo mu rekli da se od nas baš nikoji kua ne vidi, a on će nama da lažemo jer da imamo balkon na Vinohradsku. Pa mi njemu da balkon nije naš već od susjeda Sovjeta. To ga je malo primirilo, no već je za minutu ponovno bio na vratima inzistirajući da zovemo susjede preko prozora, jer se gadovi ne javljaju na njegovu zvonjavu. E, tu ga je Dagoberto poslao u onu stvar pa je tip konačno otišao, sav pušeći od bijesa kako propušta događaj milenija, jerbo uzde češke povijesti opet u svojim šapama drže prokleti stranci.

Nakon nekih sat vremena, masa patriotskog svijeta očistila se s Vinohradske pa smo konačno bili u stanju doprijeti do Bohemia Bagela na Ruben i bottomless Coke.

No, evo par riječi o vražjem ustanku i kraju WWII u Češkoj i Moravskoj o čemu već danima pišu sve lokalne novine.

Za početak, ustanak i osvajanje radija uopće nije bio picin dim i u toj je akciji u nekoliko dana izginulo oko 2000 ljudi. Naime, kako se bližio slom Wehrmachta, Ameri s Pattonom samo što nisu ušli u Plzen, tako se Češka policija odlučila na preuzimanje radija. Međutoa, Nijemci se nisu dali sterati pa je tu nastao opaki pičvajz, a kad su se češki rodoljubi konačno dočepali studija (Kapetan Marek i Vukovi sa Žižkova), pridružila im se masa civila od kojih je veliki broj u pucnjavi izginuo.

Radio je konačno osvojen uz pomoć izvjesnog Vlasova, crvenoarmejskog oficira kojeg su Nijemci 1942. zarobili, a koji ih je u međuvremenu uvjerio da mrzi baćušku Staljina pa je oformio vojsku od 50.000 ratnih zarobljenika i okrenuo stranu.

Vlasov je vidio kuda vjetar puše pa je sa svojim ljudima stao na češku stranu, nadajući se da će ga ovi predati Amerikancima.

Što se i obistinilo, ali samo na kratko. Ameri su ga odmah predali Rusima nakon čega mu se gubi svaki trag.

Legenda kaže da su Vlasov i ekipa nestali u uralskim rudnicima. Life is a bitch.

Nažalost, Česima s pobjedom Saveznika tek počinje život sa stricem - državni udar autohtonih komunista 1948. i život u sjeni Velikog Brata - pa se diskusija zapravo najviše vodi oko pitanja: koji nas kua nisu oslobodili Ameri, a mogli su, Patton je u Plzenu 6.5. i do Praga mu treba par sati - nego čekaše da u glavni grad uđu Sovjeti tri dana kasnije???

E, tu se vode brojne polemike - od teorije da je sve uređeno na Jalti i da prodani Česi nisu imali šanse u odnosu na sovjetske predatore, do toga da se Jalta uopće nije bavila Čehoslovačkom (jeste Poljskom), već da Eisenhower nije htio riskirati dogovorenu pomoć Sovjeta u ratu s Japancima. Stoga je Patton - pod izričitom Eisenhowerovom zapovjedi - ostao u Plzenu igrati marijaš.

Eto vam parče lokalne povijesti.

08.05.2005. u 00:07 • 1 KomentaraPrint#^

subota, 07.05.2005.

Nekoliko razloga ZA eutanaziju starih i nemoćnih

Image Hosted by ImageShack.us


Drugari mnogobrojni po pečalbama + na rodnoj grudi!
Puno vas ima pa rekoh, evo načina da koliko-toliko ostanemo u kontaktu. Od večeraske blogam.
Sad ću to na brzaka, jer je kasno i krevetac zove.

Javljam da sam tradicionalno, kao i svakog maja, izgubila trudnoću te da su me kiretažirali u Apolinarskoj bolnici. Koja BTW izgleda jako lijepo - vrlo viktorijanska zgrada, kao da si ušetao u "Gospođu Dalloway", totalno netipična za ovaj dio Europe. Pošaljem sliku ili link kad budem imala više vremena.

Daklem, back na depresivnu temu.
Umjesto ritualnog samoubojstva i kliničke depresije, Sudba mi je u (inače vrlo prijatnu) sobu naturila neku nesretnu bakicu kojoj su taj dan operirali trbuh pa je bila sva jadna, krvava, i plačljiva tako da se nisam stigla baviti vlastitim jadima. Već sam u neko doba noći krenula s razmatranjem kako milosrdno, no apsolutno bezuvjetno ubiti Bakicu.

Krenimo redom.

U sobi nas je bilo tri. Osim Bakice i mene, još neka žena u srednjim 40-ima koja u svome krevetu mirno čita tračerske časopise i bavi se svojom mukom. Ja si isto u ruke uzeh pregršt Spyjeva, Storyja, qurceva i palčeva, i gledam kaj je novo na češkoj celebrity sceni.
(Lucie Bila ne smije zatrudnjeti zbog bolesti štitnjače, Karel Gott pokupovao neke silno kičerske slike na aukciji, mali Alfie, sin Ivete Bartošove, vjerojatno najblesavije češke javne persone, prolazi kroz krizu identiteta zbog Ivetinog raskalašenog života...), etc.

U međuvremenu Bakici vrag ne da mira i non-stop pizdi. Tvrdi da mrzi čitati pa je naše intelektualno štivo ne zanima. Televiziju odbija upaliti, jer je nervira. A siroče ne umije šutiti i biti sama već nas cijelo vrijeme maltretira komentarima na svaki najmanji korak ili potez koji poduzima.
Sad si uzimam "praške", sad sam progutala praške. Bože, kad će mi dati nove praške?
Mene koliko-toliko pošteđuje, ipak sam strankinja. Ali ona nesretnica s trećeg kreveta mora odgovoriti na svaku Bakičinu provokaciju!

Najgore je ipak što je Bakica gladna ko pašče, a kako je operirala trbuh, ne daju joj jesti. Pa sirotica svako malo zaziva sestre: "Sestričko, sestričko!" i prosi hranu: "Jeno dvje piškotke, prosim vas, jedno dvje piškotke!".

Kad su joj konačno donijeli vražje piškotke, komada 2, onda pizdi zašto su joj donijeli samo dvije piškotke, i tako dalje, i tome slično, u nedogled.
Na to joj mlađahne sestre objašnjavaju da u stanju u kakvom jeste NE SMIJE jesti krutu hranu, no da mora puno, puno, puno piti i što je najvažnije - prditi!

"ZAKLADNJE (osnovno) je prdit, prdit a prdit!", utješno viče sestrička (jer je Bakica nagluha), a Pacijentici-Supatnici i meni se mrači pred očima pri pomisli na dugačku noć pred nama i teror zatvorenih prozora.

Onda se Bakica ozbiljno primila posla pa je u deset minuta popila litru vode. Pa je ondak sve to fino ispovraćala. Nakon čega je uz gromoglasne prdeže, nastavila i podrigivati.

Istovremeno je našu Jeremiju bilo fakat teško i za gledat', jer koliko god da su je sestričke presvlačile, Bakica je krvarila ko prase. Garnirajte sve piždenjem da joj operu (kratku) kosu, jer nakon narkoze izgleda ko Ježurka Ježić. Siroče. Priznajem da mi je išla na jetra - pa kvragu, i mene su upravo izmesarili i treba mi mrvu mira - ali mi ju je ipak, prvenstveno, bilo žao.

Do trenutka kada se u našu malu sobicu spustila noć.

Horror je počeo tako što su češke kokoši (slepice) u 9 sati odlučile ugasiti svjetlo i krenuti na počinak. Kud ću, kako ću, nije mi bilo druge no pridružiti se tom pernatom bratstvo-sestrinstvu i s njima spavati!
I gle čuda, zaspem ja.
No nažalost, ne zadugo.
U 10 h u sobu udje sestra da me pogleda i u potpunosti me razbudi.
Od tog trenutka kreće moja Kalvarija.

Od 22 h do 3 ujutro ležim u mraku kraj usnule Bakice koja toliko silovito hrče da se tresu prozori u Kairu i Alexandriji. Hrkanje nije samo glasno, već i nevjerojatno kreativno; imamo tu sijaset modaliteta, tonaliteta, molova i durova + puhanje, pištanje, brbrbrbrlllbrblll i ini zvukovi, dajte si mašti na volju! (Pitanje Dabitu: Kako da kreiram zvučne fajlove?).

U neko doba noći, odlučih Bakici na njušku staviti jastuk te svom težinom sjesti na njega. Ujutro ću reći da nam se u gluho doba kroz prozor uspentrao odlunjali pacijent s psihijatrije. Problem je jedino što je Apolinarska nemocnica specijalizirana za porodiljstvo i ženske bolesti. Možda da krivnju svalim na novorođenčad? Možda vampiri? Pa nismo bez vraga u viktorijanskom zdanju!?

Strah od policije me na koncu održao u granicama zakona pa sam u neko doba, iscrpljena ali na životu, konačno usnula.

U retrospektivi: Što mi je pomoglo preživjeti tu noć?

Dvije stvari. Sad ću vam to navesti taksativno, ko Davor Butković.

(A) Pomisao da sutra odlazim. Bakica će već prekosutra da bidne samo draga i sjenovita uspomena.

(B) Milka s lješnjacima, sakrivena u ormariću pored kreveta.

Kad su me prebacivali u krevet iz onih kolica u kojima te furaju iz operacijske sale, sestra mi se zaprijetila da ne smijem jesti. No, onako zdrogirana, nisam bila sigurna jesam li je pravilno čula i razumjela. Pa sam odlučila da je to najvjerojatnije bila halucinacija iscrpljenog uma. Milka je pala na oltaru domovine. Ostao samo tužan staniol na mjesečini.

Idem sad spati. Dva-tri reda Robertsove "Povijesti 20. stoljeća" da me omami.

PS. Kupila sam danaske Damiana Ricea O - vrutje preporučam!!!

07.05.2005. u 01:10 • 2 KomentaraPrint#^

Sljedeći mjesec >>

  svibanj, 2005 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

1001 praška noć

Natasa Babic

Create Your Badge

UDIJELI SIROTINJI - KUPI PRIMJERAK!!!
Image Hosted by ImageShack.us



adopt your own virtual pet!


Image and video hosting by TinyPic

Image Hosted by ImageShack.us


Bond djevojka u mirovini:
Vila Zaboravka

Plaćeni Oglas

Agnus Diabolik
Babl
Belka
CatMarica
Daathian
Delfina
Dvizga
Markiz
Marole!
Nemanja
Remi
Skaska
Spada
Srdelica
Stroke
SuziQ
Zub
Wall
Xiola
ŽTP Zelengrad

Igraju

Virtuela - Žena Koja Tajnu Zna
Bajo - Mladić Meka Srca i Tvrda Uda - nešto kao muž
Daćko Sraćko aka Fabio - Sin na dalekom otoku, miljenik žena i ovaca
BelzeBuba aka Gica Galaksija - Kći sisanče

NEPRIJATELJI

Draguljče - Zla Pajina sestra sa shoe-size-IQ-om ; sanja karijeru u filmu
Sabrina - Zla Pajina majka, pati od alergije na električne žarulje, sanja Virtuelu
Kasper - Pajin otac, sanja vinski gulaš, safaladu, srneći hrbat...

PRIJATELJI

Sanjcho - Žena koja je prehranila The Svadbas
Kum Bojko - Bubnjar i antiglobalist
Erik Degenerik - On Stvara Svet Oko Sebe
Tetka Kristla - Žena koja umije prepoznati dobru štiklu
Suzi J. - Društveni kroničar i posrnula makrobiotičarka, SMS pal
Tihana - Glumica i Ex-Cimerica

ZOO Cast:

Disa - Pajina extramaritalna ljubovca
Lentilka i Čečka aka Marx & Engels - Mačke koje ne poštuju privatno vlasništvo
Mara - Maca Patrijarh - RIP
Milivoj - Jednooki mačak Legenda - RIP
Antonio aka Tonči - Najdeblji mačak na Islandu
Mitzuko aka Cuki - Maca Padobranka - RIP
Kali - Felino-Ljepotica, Kum Bojkova konkubina
Jurica - Mačak-Huligan, nezakoniti Erikov sin s ladanja u okolici Tabora
Dali - Pas Nakazić - RIP
Mafla - Maca Generalica
Ajka - Debela Kuja
Brok - Disin prijatelj i susjed
Tara - Disina prijateljica
Moretti & Co. - Toskanski zečevi - RIP
Mora - Kuja Asasin

...Lista se kontinuirano nadopunjuje....


Arhiva

Izgubljeno-Nađeno (14): Ribar i Pionirka - 3 za 1: Krokodil, Medo & Vjeverka - Majke i kćeri (3): Virtuela i Mama - O Vojtechu - ŽTP Zelengrad - Entropa i druge priče iz Bohemije - Trijumf nade nad inteligencijom - Forwarduša - Vezir, slon i Mikulaš - Draga gošća - Češi, prihajamo! - Došlo momče iz svemira da me mazi, da me dira... - O jednoj propuštenoj prilici - When the party's over, turn out the lights - The Moćni Albion - Sa Sajma - Ođe ja na Sajam knjiga... - Milan Kundera - Uboga guščarica iz Zadimljenog zaljeva - Back in Bljak - Leda seli na jug - Kineska kuhinja - Precjednik - IQ Test - O prokletstvu socijaldemokracije - Nebo - Feminizam allegro - Majke i kćeri (2): Radka, Eva i baka + Prijateljice - Majka selica - Pernata prijateljstva i neprijateljstva - Pernata poznanstva - Traži se EGZORCIST - Treslo se brdo lave - Rođendani in absentia - Nepodobni - Istjerivanje zmajeva žudnje - Sudbinski susret kod Toshiba korala - Izgubljeno-Nađeno (13): Iza sedam gora + Pajo više ne stanuje ovdje - Monika više ne stanuje ovdje - Viđe Putina!!! - Eye Movement Desensitization - Majke i kćeri: Mirha i Arnela + Nicholasu Wintonu, sretan rođendan! - Kako smo se obogatili - Marko Vidojković: "Kandže" - Glađu do jadranske plaže - Izgubljeno-Nađeno (12): Aritmetika završene ljubavi + Elijahova stolica - Mahatma Update - Kokoška 2 i Kundera + Baba Jaga - Bubamare napadaju! + Jutarnji haiku - Srdelico, ova ti vrijedi - Lager Tango + Hillary u Qurcu - Sodoma, Gomora, Berlin i Tokio - Lovčevi zapisi - Masakr na plišanom jastučetu - Blogdek@meronsko nedonošće - Majstor i Virtuela - Mački i Inžinjeri - Izgubljeno_Nađeno (11): Balada o zaklanim zečevima - Pink&Punk - Razglednica od mame - Pirjati na maslacu - Noć padajućih zvijezda - Pepeljaro, generacijo moja! - Jedno ubojstvo i nekoliko sasvim male djece - Izgubljeno-Nađeno (10): Dnevnički zapisi, srpanj 2001 - Diskretni šarm malvazije - Češkim šarmom do igelitke - Hamlete, Hamlete!!! - Čitulja + Tajne šifre i skrivene poruke - Češko slavi! + Gdje je Domov moj (1): Margareta - Nedjeljom postam instrukcije - Striček - Izgubljeno-Nađeno (9): Štefek i Nadica - Nogometni dan, ja plutam baj-baj... - Sunce subotom - Svi moji porodi - Budi moj Valent-in! - Woof! - Duplex + Saldi Saldi! Utsala Utsala! - Put putuujeeeem!!! - Baksuz Terry + Pad - Ben had a bit of a fall... - El Presidente!!! - Izgubljeno-Nađeno (8): Prsten + Kurvin sin + Meni mucho drag lik - Nebeska stvorenja + Ring of Fire - Robertek - Božićna Rapsodija - Na sunčanoj cesti - Kralik utješitelj - Sirena sa Sjevera - Shalom Auslander, Beware of God: Waiting for Joe + Heimish Knows All + Somebody Up There Likes You - O Šćepankinom porodu - Arcimboldo - Moja voodoo kolekcija - Zaboraviti - Šnel šnel Šnapi + Hrčki koje niko niš ne pita - Boris Buden, Barikade: Recenzija + Sretan vam Dan Republike! - Jedna virilna - Dečko iz Vinkovaca - Suze i pingvini - Oh, Glory Day!!! - Starina Jeljcin + Neptunova mornarica - Izgubljeno-Nađeno (7): Utopenci - Kristalne noći i drugi demoni - Kratka forma, duga priča - Obznana - Virtuela voli Erika - Sjećanja jedne gejše - Nokia pamti - Kad jaganjci umuknu - Parapličko revisited + Izgubljeno-Nađeno (6): Sretni dani sitnih podlosti - Pjesnici su čuđenje u svijetu - Les Oreilles - Iz inozemnog tiska - Izgubljeno-Nađeno (5): Estetska jama - Hrenovka od tisuću tona - Ruža - Hitler na demirlih pendžeru - Jao, ljudi + Radimlja slavi - Šumska policija - Viktor Peljevin: Sveta knjiga vukodlaka (2) - Obznana - Viktor Peljevin: Sveta knjiga vukodlaka (1) - Napušena Srdelica - Začarata - Životi životinja, četveronožnih i dvonožnih - Kassel i Bujon - Nuklearna pastorala - Purgatorij - Bek in Flek - Viktor Jerofejev: Enciklopedija ruske duše (7) - Slunovrat - Junak našeg doba - Viktor Jerofejev: Enciklopedija ruske duše (6) - Izgubljeno-Nađeno (4): Mikrofon - Bling Bling Under the Ocean - Blues Dobrih Namjera - Jevgenij Zamjatin: "Mi" - Izgubljeno-Nađeno (3): Do poda! - Jelenino svedočanstvo - Klinika na kraju grada - Sirotinjo, i Belzebubu si teška... - Viktor Jerofejev: "Enciklopedija ruske duše" (5) - Što je tvoje jeste moje, Seka vrišti, išće svoje - Viktor Jerofejev: "Enciklopedija ruske duše" (4) - Viktor Jerofejev: "Enciklopedija ruske duše (3) - Viktor Jerofejev: "Enciklopedija ruske duše" (2) - Viktor Jerofejev: "Enciklopedija ruske duše" (1) - Izgubljeno-Nađeno (2): Pahuljice - U liftu - Rodbina iz Afrike - Izgubljeno-Nađeno (1): Crvena i Plava - Jan Švankmajer i Rodbina iz Texasa - Mrtva jesam, dakle nisam - Promeny - Vijesti iz bezsvijesti - Bromova u Carstvu Psihodelije - Bal na pomičnoj trakitraci - Anche I Ricchi Piangono (4) - Anche I Ricchi Piangono (3) - Anche i Ricchi Piangono (2) - Anche I Ricchi Piangono (1) - Xanadu za autostopere! - Altamira i još ponešto - Altamira obećanje - Krista za kralja! - Raste kao nada - Zamilovah se u Aliena - Ću da kupim šuze dok čekam na plesačke muze - Votre signe astrologique: Gemeaux! - Išo medo u dućan - Achtung! Achtung! Stevo na cesti! - Proces u Holešovicama - Kako ubiti Lentilku bez suvišnih zašto - Jedna dobra i jedna loša vijest - Ne mi dihat za ovratnik, koza nora - Pasmaterkuracpičkasisajebanje - La Danse Macabre - Povratak ratnice - Kurve, teroristice i druge zaposlene žene - Slavlje na Lezbosu - Bernardo Atxaga - "The Lone Man" - Černi pes - Tko je??? - Budi moja voda - Gospođice iz Avijona - Berliner krafnica - Vjetrenjače trulo srce - Milke i Burboni - Lepi Cane - Tina B. - Pisci i štakori - Triler - Nedjelja ujutro - Majke i sinovi (2) - O drami i njezinim žanrovima - Majke i sinovi (1) - Kostelecke delikatese + Franči i prijatelj - Priče iz divljine - Primavera - Disin udvarač - Subotnja - Jedna šećerna - Rozmarina beba - Kad si sretan lupi glavom ti o zid - Virtuelino plišano jastuče + Kokooodaaaak! - Zaboravom do identiteta - Putnik - I.R. Baboon - Sreća - O otajstvu spoznaje + Follow the Links - O djeci i roditeljima - Blatt Festival: Noć 4+5 - Pismo iz Helsinkija + Blatt Festival: Noć 3 - Blatt Festival: Noć 2 - Blatt Festival + YMCA - Traktori - Don Branko Sbutega 1952-2006 - Paljenje vještica u Bohemiji - Sa suđenja Brodskom - U životu svake žene jedan je presudan trenutak... - Magnum Ruža - Još iz "Gulaga" - Gulag priredba - Istinita priča - Šiškin - jedanput, dvaput, prodano!!! - Jelabuga - Braco i Seka - Nomen est Omen, est Roaming, est... - Eros i Tanatos (2) - Muke po Veneri - Eros & Tanatos - Vrati se, Mužu Broj 1!!! Sve ti je oprošteno!!! - Ubojite misli - Jahač na dupinu/delfinu/whatever - Dan sjećanja na žrtve Holokausta - Medek - Drama Queen - Andrija Warhola među Hrvatima - O psihomotoričkim (ne)sposobnostima, ljubiteljima dlakavih žena i još nekim sitnicama - Žmirkajuća svjetla i Svi + Sve - Nevolje s Nobelom - Burning Love - Sumrak slobode - Fatalne inverzije - Stara/Nova godina - Vrchni Prchni + Ana Žube Revisited - Dobrodošlica Vadičepu - Utz + Beauty killed the Beast - Tiha noć - Ljubav i patnja u Santa Feu - Blast from the Past - Katarina Krokodilova ljubi i ubija + Pajo u snijegu - O šupku i šupcima - Vođe i Heroji - Min Tanaka - Žrtva marketinga - Kako za/iz/liječiti slomljeno srce? - 7 + Bijeli Hotel - Uzgoj i odgoj ovaca te ine stoke sitnog zuba - Randy i Mikulaš - La Famiglia - Le soleil d'Austerlitz - Electronic Theatre - Ognjišta - Ljubav i prepreke - Jindrich Chalupecky - Poći ću s vama jer volim šalu + The Devil's Progress - Pablo Escobar - Mugimama is this monkeymusic? - Nobuyoshi Araki - Kristla + T.G.Ash + G.Grass - Mrs. Robinson - Pulp Fiction + Truch-Trach - Imagine Life After - Aenne Burda + Hermann Nitsch - Šta je pesnik mislio da kaže? - Muke po Veneri + Barbarin u Aziji + Glas + Ćurkom za bolji libido - Misterije Organizma + Osvrt na Ironiju - Tulum u Beču - Ptičja gripa u našem sokaku + Autoportret u makadamu - Rosa Parks - Oleg i Caroline skaču - Lactating Prego u Modnoj Patroli - Norman Davies - Independent People - Roman za žene - NeŽgance - Krvoproliće u Cetoni - Obožavanje Kunsta - Autoportret u travi - Ihajhaj i boca ruma! - Skandal+Reykjavik, petkom navečer - Marcel+Amnio - Album - Vita Activa - Wittgensteinov nećak - Stephen King+Na rubu pameti, Mirekove i moje - Annelies Štrba - Dveri Vrta Istočnoga - Sibirski masakr motornom pilom - Krici, jauci i šaputanja u posljednja dva tjedna - The White Stripes, Govno u Noći i Izlet na Slapovima - 20 Years On - Makondo - Vjerin Party i Mizerni Parketar - Noći i Dani - Produžavam penise. Jeftino! - Čečka, the Furious Snowflake!!! - Popjevka o ljeljenu+Pajo i Pata Patkovi - Teacup Storm - Pod novim krovovima - Spermolov na Simonovoj svadbi - Niccolo de Krizhanitjeva+Kako se Geoffrey Klempner obogatio i još ponešto - Rapsodija u Crvenom - Česi su šampinjoni! - Cold Water - Čičak - Krafnobacač - Kraljevstvo za centimentar!!! - Bang! Plonk! Plonk! Ovdje Radio Praha! - Nekoliko razloga ZA eutanaziju starih i nemoćnih

© Nataša Babić