Vijesti iz Indije

ponedjeljak, 17.04.2006.

Corbett Tiger Reserve

Ovaj produženi vikend smo odlučili maksimalno iskoristiti pa smo se zaletili u lov na tigrove! :-) posjetili smo nacionalni park Corbett (www.corbettnationalpark.com), jedan od prvih nacionalnih parkova u Indiji! Udaljen je negdje oko 6 sati vožnje od Delhija - krenuli smo u petak ujutro i vratili se jučer popodne (vozač je izrazito talentiran - uglavnom smo cijelim putem mi prestizali druga vozila ;-) ).
Gore je priroda fenomenalna! Pogotovo za nekoga tko dodje iz ove vreve grada, Corbett je pravi raj. mir, tišina i priroda! :-) Odradili smo četiri safarija od nekoliko sati - dva sa džipovima i dva na slonovima! Slonovi su totalno zakon!!
Svakako najbitniji "ulov" kojeg smo imali je sa posljednjeg dana, slonovske ture na koju smo krenuli u šest ujutro - uspjeli smo vidjeti tigra!!! sve je trajalo pola minute maksimalno, bio je nekih 50ak metara od nas, i nezainteresirano se udaljio od nas i zamakao za brdo... dok sam se uspio snaci i izvaditi fotic, sve sto sam uspio uslikati je bilo grmlje kroz koje je prolazio... steta za fotku, ali iskustvo je fantastično! :-) smatramo se izrazitim sretnicima, jer je prava rijetkost vidjeti tigra - pogotovo toliko blizu ljudi - inače se ide dosta dublje u šumu da se traži tigrove... eto, još jedno nezaboravno iskustvo više :-) bacite pogled na slike svakako - nema tigrova, ali ima slonova ;-)
Safari

- 06:38 - Komentari (2) - Isprintaj - #