vidrin s.

subota, 26.06.2010.

MALI ČOVJEK MOG ŽIVOTA

Rekao je, nema tu pomoći draga gospođo, prstom nehajno učenjački, vratio naočale na početak svog učenjačkog nosa, i pružio ruku, da mu platim.
Izašla sam s gorčinom, gutajuć suze, suzdržavajuć se od treptanja, da ne kliznu...A potom sam gorko plakala, a zapravo mi se tulilo.

Nema pomoći? Ma kako to ikome i ikada možeš reći?!!!
ma....možda je mislio....da nama ne treba...pomoć.....?

Mali me čekao. U haustoru.
Sjedio je na stepenicama sa spuštenim pogledom.
Nadala sam se da me čeka, da nije odustao.
Da nije inscenirao svađu, kako bi mogao pojuriti u susret nebu i oblacima.
Luda mama, sigurno je pomislio, pa nama to uopće ne treba.
Da, ne treba.
Nije nam trebalo.

Al htjela sam uvidjeti otkud toliki nakupljeni gnjev u tim nebeski plavim očima, otkud ta nagomilana mržnja u njegovim riječima, uvrede koje sipa iz rukava, vješto preskačuć moje brane, moju zrelost, moju moć samokontrole.
Ne može se sve vječno pravdati pubertetom.
Negdje mora postojati caka.
Pa svi smo bili u pubertetu i lavovski se borili sa ogromnom navalom visoke koncentracije hormona.

Htjedoh zapravo vidjeti da li je u međuvremenu negdje putem izgubio samopoštovanje, tu krhku biljku koju sam sadila na njegovim ramenima, objašnjavajući mu, čim me mogao imalo razumijeti, da se s nikim ne smije uspoređivati, da je jedinstven i neponovljiv, da samo mora biti svoj, ne glumiti nešto što nije, jer je to jedini način da nađe u ovom svijetu, barem šačicu istomišljenika...sličnomišljenika...

Nama razgovor teče u potocima, njegov je um poput žustrog gorskog brzaca, donosi zaključke naprečac, prekida me i ne da mi razmisliti i predahnuti. Pored njega sam poput trome rijeke, al kad me prekine u mom razmišljanju, počnem hučiti i bujati, počnem neviđeno moralizirati i naglas se prisjećati " kako je bilo kad sam ja bila sweet 16....."

Podsjećam se, ne na svoju mamu, nego na svoju baku!!!!!!!
Iritantno do bola....priznajem.

Svom sam starom sa sweet sixteen napisala na komadić papira, na brzinu istrgnut iz bloka: "Nitko ne može biti sit od ručka kojeg je drugi pojeo."
A moj stari, taj dokaz moje tvrdoglavosti i odlučne želje da sve lekcije naučim na vlastitoj koži, još uvijek čuva u starom fasciklu, s prvim crtežima i čestitkama za osmi mart.

Zašto bi njemu pobogu bilo zanimljivo slušati kako je bilo meni, kako sam se osjećala ja, kako su se zabavljali moji vršnjaci....otkud mi ta glupava ideja?!


Moje plavooko Gunđalo nije završilo drugi razred srednje škole, i to one škole koju je sam odabrao. NItko mu ništa nije određivao niti nametao.
Jednostavno nije želio učiti. Jednostavno je do posljednjeg trenutka mislio da će ga njegova svemoćna mama već nekako izvući. Kao i uvijek do sada. Nisam na kraju htjela mrdnuti ni malim prstom. Na nozi.
Rekla sam mu,eeee dragi moj, sada ću se ja ponašati onako kako se ti ponašaš cijele godine!!!!!

Potom sam čula za divnog psihoterapeuta, koji je topao i drag čovjek, pred penziju, i ima puno iskustva u radu sa tinejđerima.
Jačanje unutarnje motivacije.
Razvijanje samopoštovanja i samopouzdanja.
Bullshit!!!!!!!!
Plavooko Gunđalo nema razvijene radne navike, a nije ih niti morao razvijati jer smo, sve što je bilo u našoj moći, radili umjesto njega.
Svi i složno. Svi za jednoga, jedan za nikoga.
Plavooko Gunđalo je strašno bistar i pronicljiv mladi muškarac, koji se gotovo cijeloga života izvlači na šarm, zanimljive dosjetke, silno pamćenje i inteligenciju.
I pritom je samo užasno lijen.
I očajnički pokušava izmanipulirati sve odrasle oko sebe, ne bi li si život organizirao onako kako njemu odgovara.

Odlučila sam Gunđala imati za prijatelja, bar sada jedno vrijeme, dok ponovno ne krene u isti razred.
Kupit ću mu kremu i gel protiv bubuljica.(zna li netko dobru i učinkovitu?)
Prejedavat ćemo se u sladoledu i kokicama.
Pričati neobavezno, bez mog pametovanja, moraliziranja i sličnih zamki ega.
Putovati. Učiti stvari koje nam ne trebaju u životu. Niti će nam trebati.
Gledat ćemo komade i komentirati im cipele.
Ove nove, rimljanke, koje su i njemu i meni užasno ružne.

" ...jer nisu bitne ni nenapisane zadaće, ni neuredni džepovi, ni nepočešljana kosa....najveća nesreća je, sine moj, imati neuredan um.."
(M.Antić)Image and video hosting by TinyPic


UPDATE:

ČITAM VAS, SVATKO OD NAS JE NA NEKI NAČIN U PRAVU, SLUŠATI INSTINKT, POD OBAVEZNO, DRUŽITI SE NEOBAVEZNO, SVAKAKO, DA, NE PRESTAJATI PRIČATI O NEOPHODNOM ZAVRŠAVANJU SREDNJE ŠKOLE PA I FAKULTETA, NARAVNO...
AL MISLIM DA ĆU SE SAD NAJPRIJE POZABAVITI NJEGOVIM BUBULJICAMA, NARAVNO, AKO MI DOZVOLI....

26.06.2010. u 00:40 • 23 KomentaraPrint#

srijeda, 16.06.2010.

moon over bourbon street.......

Znao si što postaješ ako bi me zavolio,
poput vukodlaka,
pretvoriš se u ono što najviše prezireš.
Bolećivo slab i potrebit,
bez moje krvi tada ti više ne bi bilo spasa,
i usnuo bi zaglavljen negdje
između moje ključne kosti i pregiba vrata,
ovisan o mom mirisu i odanosti.
Moje te tijelo više ne bi moglo zasititi,
moje te se ruke ne bi mogle zasititi,
utažiti tu mučnu glad,
tamo gdje ljubav i slatka smrt ne rade razliku.
Pomislio si, sigurno bi me ubio.
Zato si ubio sebe i ostao u stupici.

Leptir moje duše začahurio bi se duboko, duboko
u tvojoj zdjeličnoj kosti
i rađao novim drhtajima uvijek ponovno;
želje nesmirive strasti nepreboljive...

Čipkastu sjenu imaju noćas
stabla u mojemu vrtu,
a ja samo moje misli o tebi,
ljepljive pred kišu.
Reci kako ti nedostajem,
pričaj kako su ti sati dugi bez mene,
a dani kao godina.

Vidiš li,
i mjesec se razodijeva nad tvojom pučinom,
smije se groteskno ljudskim licem,
kako se dosad nismo smetnuli s uma,
kako ti u svojoj mračnoj površini još viđaš moje oči,
kako ja cvilim kad prepoznam ti madež.

Rasipamo se na svili prvog jutarnjeg svjetla
poput dragog fragmenta
i izvana gledajuć
ličimo na posve obične ljude.16.06.2010. u 21:48 • 29 KomentaraPrint#

nedjelja, 13.06.2010.

Seks, grad, vrućina, klima, kino

Možda i je najbolja zabava po ovoj vrućini upravo plitka zabava, odmor za mozak. Klimatizirano multiplex kino i film Seks i grad, drugi dio....nas šest žena i dobro raspoloženje...i dok po obližnjim terasama putem vidjeh nabrijana muška lica, osvjetljena tek svjetlom s malih ekrana, prigodno iznesenih na terase zbog prvenstva u loptanju i tapšanju po guzicama, žene su se mahom uputile u nikad privlačnije šopingiranje po praznim dućanima, ili gledanje super dizajnerskih krpica u sveckom hitu zvanom Sex in the city.
Tako krenula i vaša vidrica, zakaj ne. Jest da je val vrućine, da kreten od zetovca nije upalil klimu u busu, pa sam se zato lijepo i švercala, al film je film, a moja je sveta, ženska dužnost, pogledati ga.

Ženice, koje sam prije redovito pratila u istoimenoj seriji, sad su ponešto sazrele, skrasile se, krenule vrednovati neke druge životne vrijednosti.
Sve počinje pričom o američkom snu. Naravno, došla je iz pripiz...u veliki grad, i za jako kratko vrijeme, svojim trudom i radom, Carrie je postala poznata kolumnistica i spisateljica. Gajim posebnu simpatiju i nostalgičnu euforiju spram sva ta četiri ženska lika, al naravno tu i tamo sarkazam mi mora pobjeć...izvinte unaprijed...pa vidite kako i gdje živimo....

Carrie je u braku s Facom, napokon, s onim istim frajerom o kojem nam je punila uši iz epizode u epizodu, i osvećivala se svim finim i super zgodnim tipovima, budući da je The Big tada nije htio, želio, nije znao...etc...dodajte sami...po volji....
Faca je i dalje zgodan ( bože, ne bi na tog tipa ni bickač naslonila, ma koji bickač...čak ni mokri kišobran ...), oni se hrane po restoranima, imaju dva stana ( cijene stanova su pale, pa ona pametnica svoj nije nikada prodala), al zahvaća ih poznati bračni sindrom zlokobnog imena TROSJED...naime, Faci se ne izlazi, želi ležati po cijele dane na TOM trosjedu i buljiti u crno-bijele filmove...Mora da je to strahovit osjećaj..tjaa...i Faca je samo čovjek...koga si to voljela čovječe ženski cijeli život....

Image and video hosting by TinyPic


I tko zna kako bi to završilo, da luckasta Samantha nije dobila od bivšeg lovera mogućnost višednevnog i besplatnog boravka u Abu Dhabiju.
Najbolji dio filma i počinje upravo tamo, gdje kruta pravila o seksualnosti Samanthu dovode do očaja, završi čak i u zatvoru jer se probala poseksati na plaži, te u napadu mahnitanja maše u jednom trenutku kondomima izbezumljenim Arapima pred nosom
urnebesno smješno mašući kukovima i izgovarajući za nju nevjerojatnu rečenicu "I ja se seksam..."

Kupujući osamstoti par cipela na tržnici Abu Dhabija i snebivajuć se kaj koštaju SAMO 20 zelembaća, Carrie sreće onog slatkog Aidnana kojeg je zadnjeg otkantala, prije nego se skompala s Facom...
Volim tog glumca.........(neću vam reć kak se zove, da mi ga ne otmete)
još od Života na sjeveru....volimtogglumcavolimtogglumcaa.......

Malo su pričali o svojim savršenim brakovima, malo se poljubakali, al ona je naravno, glupo žensko, bržebolje to dojavila svom Faci, ono u stilu, među nama ne smije biti tajniii..
......pa ženoooo, za sve svoje mračne tajne imaš tri famozne frendice....

Naravno,za kaznu i da je malo muči, Faca je nije po povratku dočekal na aerodromu, al joj je zato, kao u filmu, navečer dao prsten s crnim dijamantom, da je taj prstenčić podsjeća kako je sad udata žena i nemre se samo tak ljubakat sa bivšima......

Smisao je, valjda, da brak može opstati samo ako se sa nikim iz svoje okoline ne uspoređuješ, ako ti i tvoj partner sami stvarate svoja pravila, koja vam, of course podjednako odgovaraju, i ako ipak jedno od drugoga, bar s vremena na vrijeme, i predahnete....

Tu i tam potkrade se i dobar dijalog, ima dost smješnih scena, krpice su super, počevši od dizajnerskih spavačica, mantila, haljinica,,,,pa i posteljine...
Al najviše od svega, dirnula me ipak Lisa Minelli ( morabit da ipak starim ) koja pjeva u filmu na nečijoj svadbi..žena izgleda, ponaša se i pjeva..mraaaak.....
Ak ne bute preveć ljubomorni na taj i takav život, u kojem se i najmanji problem oko na primjer dadilje, čije sise dobro stoje i bez grudnjaka, čini jednako velikim, kao na primjer kaj dati djeci sutra za jesti, onda si filmić i pogledajte, bez očekivanja tipa, da će vas nekaj posebno zamisliti.
Al nasmijati i opustiti zasigurno hoće.
A i to nam ponekad treba...zar ne?


Image and video hosting by TinyPic

13.06.2010. u 22:13 • 7 KomentaraPrint#

utorak, 08.06.2010.

Napućenih usana
ruže
besramno mi ulaze
kroz prozor
ko usred njih pokušavam
zaspati
ponovno i ponovno

noć zaglušujuće tutnji svojom beskrajnom tišinom
samodostatnog svemira
obično bude tako
stavljam glavu pod jastuk
i molim
za noć bez snova
preklinjem
za noć bez zvijezda

nitko nije obećao da će biti lako

svojevoljno odabirem pravac pučine
tvrdoglavo ne mijenjam smjer
snažno plivam nogama plašeć
sitne ribe koje bi me rado slijedile

rukama razmičem pregršt latica razasutih
plivam u ružama
budim se u znoju

sviće ružičasto

na obrazu

zgnječena

latica


Image and video hosting by TinyPic

08.06.2010. u 21:18 • 18 KomentaraPrint#

četvrtak, 03.06.2010.

Počeo je

i prezrele su moje krošnje
i baršunast je moj glas
kojim te dozivam u sumraku proljeća....

ptice lete nisko pred kišu
treba pokupiti rublje
ispričati djetetu priču da ne čuje grmljavinu
otvoriti prozore širom da uđe noćni zrak....

Počeo je

i nešto je strasno u tim lipama noćas
i ja mijenjam se poput drveća
i treba mi
tvoja pristojna senzualnost
osjetljivost za sve što jesam
neuvjerljiva zavodljivost.....

Lipanj

široko kraljuje livadama
ta tišina mi tako lijepo stoji
što više razmišljam o tebi
manje ću pričati u snu....


Image and video hosting by TinyPic

03.06.2010. u 18:51 • 20 KomentaraPrint#

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.< lipanj, 2010 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        

Veljača 2017 (1)
Studeni 2015 (1)
Veljača 2013 (2)
Siječanj 2013 (2)
Prosinac 2012 (6)
Studeni 2012 (3)
Listopad 2012 (6)
Rujan 2012 (6)
Kolovoz 2012 (7)
Srpanj 2012 (6)
Lipanj 2012 (9)
Svibanj 2012 (7)
Travanj 2012 (3)
Ožujak 2012 (3)
Veljača 2012 (4)
Siječanj 2012 (5)
Prosinac 2011 (5)
Studeni 2011 (5)
Listopad 2011 (4)
Rujan 2011 (6)
Kolovoz 2011 (9)
Srpanj 2011 (5)
Lipanj 2011 (8)
Svibanj 2011 (4)
Travanj 2011 (5)
Ožujak 2011 (1)
Veljača 2011 (5)
Siječanj 2011 (1)
Prosinac 2010 (4)
Studeni 2010 (4)
Listopad 2010 (5)
Rujan 2010 (3)
Kolovoz 2010 (3)
Srpanj 2010 (3)
Lipanj 2010 (5)
Svibanj 2010 (7)
Travanj 2010 (10)
Ožujak 2010 (9)
Veljača 2010 (5)
Siječanj 2010 (7)
Prosinac 2009 (7)
Studeni 2009 (5)
Listopad 2009 (5)
Rujan 2009 (9)
Kolovoz 2009 (7)
Srpanj 2009 (16)
Lipanj 2009 (21)
Svibanj 2009 (18)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic


VIDRA VOLI
..... čuti i izgovarati francuski....
Okus čokolade u ustima dok izgovara neke riječi.
Sanja jedan mali francuski trg cvijeća..
.i pekara..i caffe pun razigranih ljudi...
...i to je ovih dana čini sretnom....
Voli talijanske kancone i krčme.
Živi energiju koja počinje teći njenim venama.
Voli pisati duga pisma i šetati šumom.
Oponašati stabla.
Voli stavljati parfem na unutarnju stranu koljena.
Voli roniti. Gledati koga će ugledati ispod mora.
Osjetiti vodu kako prolazi između prstiju.
Obožava čitati.
Pronalaziti sverazumijevajuće saveznike
na drugom kontinentu i u drugom vremenu.
Voli svoj ženski krizni stožer.
Voli svoje nespretne muške prijatelje koji znaju plakati bez pardona.
Ljubi ruže. I uzvraćaju joj upravo.
Voli kad joj se nasmiješi beba u autobusu.
Voli se popeti visoko na stablo i jesti trešnje, gađati čvorke košticama.
Raznježi se kad vidi patke.


Image and video hosting by TinyPic


Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.usImage Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us
"Ja sam ja, opsjednuta, s mašnom u kosi. Spremna potpuno se predati muškarcu, te mu ispunjavati sve želje, ali samo ako je DIV koji zna i vidi što drijema u nutrini svijeta, samo ako poznaje tajnu i neće je odati nikome...takvom bih muškarcu svojom kosom prala noge i nosila ga u naručju. Ako pak ja sama, prije susreta s njim, otkrijem tajnu ili joj se bar približim na udaljenost s koje je mogu dotaknuti malim prstom, uzimam zdravo za gotovo da će on meni prati noge svojom kosom i nositi me u naručju".

( Priručnik za neposlušne žene, Irena Obermannova)


.Page copy protected against web site content infringement by Copyscapemožete mi pisati kad god poželite.....

vidrinsmijeh@gmail.com
A SAD RAZMISLITE JESTE LI IKADA PROČITALI
LJEPŠU PJESMU O LJUBAVI:


ne, ne mogu te voljeti drugačije
od načina na koji gubim sebe
da bi u meni našla više mjesta
ne, ne mogu te voljeti drugačije
ni manje jače od načina
na koji zemlja drži korijenje borovima
ni kaplju manje od oceana
ni mrvu manje od svega

i ne mogu ti obećati odmor
jer bih te po noći ljubio
a po danu bih te sanjao
i umrla bi razapeta između poljubaca
daleko uzvišeno negdje
izvan prosječnosti
izvan granice pojmljivosti
i ne mogu ti obećati zime
jer iz tvojih očiju ne bi izlazile grane rascvijetanog proljeća i grlice
iz kose
miris svježe pokošene trave iz njedara
i krv kupina sa usana
i ne mogu ti obećati suze
jer moje usne ne bi silazile s tvojih
trepavica
i pio bih ih prije nego bi ti i dotaknule vjeđe
baš kao vodu živu iz pehara života

i ne mogu ti obećati kraj
jer svakim novim treptajem
prije nego bi oči ponovo otvorila
vraćao bih kazaljke sata u svom srcu
na onaj početak svega
na vrijeme kada sam saznao da zajedno sa mnom dišeš ispod neba
i ne mogu ti obećati dosadu
jer bio bih sve što poželiš
donoseći ti svaki dan neki novi cvijet
iz Božjeg vrta
i ne mogu ti obećati strah
jer postavio bih na predvorje tvoje duše
dva kerubima sa plamenim mačevima
i na kamenom stolu ispred
svoje srce kao
cijenu kojom bih
plaćao za tebe otkupninu

ne, ne mogu te voljeti drugačije
od načina na koji bi živio
umirući za tvoju sreću.

( naš dragi bloger Opinian )


jedna predivna Z.OKI-jeva pjesma...
"Tvoji su prsti ptica
Igraju se mjeseca
Mjesec je tajna slika
Srebrnih obrisa.
Ljubičasto srce,
kula strasti nevidljivog sna,
otvorene fontane ljubavi,
u zagrljaju samoće.
Ti si pjesma..."
Ovako šapće VITAE moja.....


Odškrinuh na tren
zlatna vrata lipnja
bez škripe, bez buke…
tek da tvoje u svoje
uzmem ruke
kratko
i da se oprostim tiho,
izdignem na prste
pa ti šapnem kako
ljeti sunce
u zlatne okvire
sjećanja umeće
i kako je čin
kristalne sreće
što smo se
uopće sreli
na ovoj lopti
što se mahnito,
besmisleno
okreće…


Opinian me ovim stihovima očarao:


"Možda
možda me ljubiš negdje
među ozeblim brezama
i sadiš mi sadnice ljubavi u zjenice
i zaljevaš poljupcima
Možda
možda mi šapućeš na
izranjavanim stijenama uz obalu
da je čežnja tvoja velika kao more
i uvjeravaš me da je ljubav jaka
kao smrt"

Meroveus.....
"Ali, ja vjerujem u Tebe;
U nekom predosjećanju
Znam da Ti takvi otimači
Ne mogu nauditi,
Znam kako su njihova otimanja
Samo prividi u ovoj hipnotičkoj stvarnosti;
I kada pozornije se pogledaš
Vidjet ćeš
Istu sebe koja si željela biti."


Image and video hosting by TinyPicZRNCE GANUĆA ( V.Parun)

Budim se i šapćem: ljubavi budi pjesma,
onda ću živjeti s tobom dajući se ljudima.
I ljudi će mi vraćati nešto od tvog lišća
kad izađu u šetnju
kroz ulice
oprane kišom.
Ima li takav grad gdje drveće ne umire
Ima li takva nježnost do koje se dolazi
krišom
po nekim dugim,dugim
bijelim stepenicama.

Bila sam dobra kao ljeto i vitka
s tvrdim pletenicama.
Bila sam raskošno dobra. Bila sam kao ljeto.
Nije me stid to reći, sada je ionako
jesen.
Dobrota spava pod lišćem i njen je osmijeh
nevidljiv.
Bila sam šuma. Bila sam dobra kao ljeto
i vitka, s tvrdim pletenicama.
I što mi je ostalo? Eto: zrnce ganuća u zjenicama.
Budim se i šapćem:
Ljubavi, budi pjesma
!

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic


Image and video hosting by TinyPicLinkovi

Dnevnik.hr
Video news portal Nove TV

Blog.hr
Blog servis

Forum.hr
Monitor.hr


NASMIJAVAJU ME DO SUZA, JER SU VJEČNI POZITIVCI:
PJACETA-PADOBRANKA
MARCHELINA
GREENTEA-moja vodenica
JEŽIĆ BODLJICA- fuu fuuuu;))))

NADAHNJUJU ME SVOJIM STIHOVIMA ILI SVOJIM FOTKAMA:

BRUNX- moja prva ljubaf blogerska
NIŠA- moja ljubilica
MOONRIVER...gdje li je...
RU.....vila s jezera....

moje žene od pjesničkog
pera:
SDRUGESTRANE
E.T.
TESSA
PRIMAKKA
VITAE
NINOČKA
VIAN INVENIAM
MISSILUSSION-poetska proza...

MEROVEUS-riječi koje liječe..
DIDA- srce bloga

ZAUZETI
PRVE SJENE NOVIH BOEMA
TONI
KABANICA...gdje li je....

ZAMISLIM SE NAD NJIHOVIM RAZMIŠLJANJIMA

Z.OKI ...gdje li je...
SMOTANI...ban...
DRAŽEN
PAMETNI ZUB
SREDOVJEČNI UDOVAC
JAGUAR - the Mačak s kojim najviše psujem
METAMORFOZA...
SUNCE NA PROZORU...


...........................S TIM DA SVAKI DAN UPOZNAM NEKOG NOVOG, PA POPIS NIJE GOTOV
i nikad neće biti vjerojatno;)))

nekoliko važnih mi citata:

" Ljudi koji vole samo jednom u životu, u stvari su površni.
Ono što oni nazivaju vjernošću
to je lijenost navike ili nedostatak fantazije.
Vjernost!
U njoj je strast za svojinom.
Mnoge bismo stvari odbacili
kada se ne bismo bojali da će ih drugi uzeti."
(O. Wilde)


".....Ruke nam se spajaju,
oči nam se upijaju: tako počinje povijest naših srca.
To je igra davanja i odricanja, otkrivanja i ponovnog sakrivanja;
Nešto osmijeha i sasvim malo stidljivosti,
i poneka tek slatka i besciljna svađa.
Ljubav ova između tebe i mene
prosta je kao pjesma...." (Tagore)


"...Niska bez niti je savršen nakit,
i svjetlost je pjena najtvrđih tmina...
Od svih kristala najžešće blista
i najpunije..samo praznina..." ( V. Krmpotić)


"Budi dar svakome tko uđe u tvoj život...i svakome u čiji život ti uđeš.
Pazi da ne uđeš u nečiji život ako ne možeš biti dar.
Kažem ti...svaka osoba koja je ikada k tebi prišla,
došla je da od tebe primi dar,
dar da osjetiš i ispuniš tko jesi.
Kad uvidiš tu jednostavnu istinu,
kada je razumiješ,
spoznat ćeš najveću od svih istina:
POSLAO SAM TI SAMO ANĐELE!

( A. de Mehlo)"Imati ljubavnika-prijatelja,
koji vas smatra živućom, rastućom CRIATUROM, baš kao i drvo na zemlji,
fikus u kući ili ružičnjak vani u dvorištu..
ljubavnika i prijatelja koji vas gleda kao pravu, živuću, dišuću jedinku
,koja je ljudska, ali izrađena od vrlo finih i magičnih tvari...
To su ljudi koje tražite.
Oni će čitav život biti prijatelji vaše duše..."
(C.P.Estees)


Image and video hosting by TinyPic"Zanosite se do besvijesti, pod svaku cijenu, to je sve što vrijedi, i nikad poslije, ništa što dolazi poslije neće to moći zamijeniti...to je ono za čim tragamo, ponoviti taj osjećaj, izazvati ga, to je ono što nam dokraja nedostaje..
strahovita zaljubljenost u život, platonska i strastvena, životu usprkos..." ( Olja Savičević-Ivančević)


Image and video hosting by TinyPic


Da li ce me nekad tvoje ruke prepoznati
kad u nama bude
vec mnogo jeseni i zima
kad mi sjaj u oku izblijedi od kisa
i kad me mozda vise nece biti
da li ces ponekad zaplakati nocu
kad te sjeti davna zaboravljena pjesma
na sve ulice i restorane
sva ona mjesta koja ces pamtiti
po nasoj njeznosti
i ljubavi u kristalnim prozorima
plavim maglama
da li ces ponekad zaplakati
u prvi sumrak novog proljeca
u toj jedinoj preostaloj zraci
razbijenog sunca
kad osjetis jos jednom dodir moga dlana
kad me vise mozda nece biti
a sve ce biti kao prije
i ona rijeka plava
i prozori tvoje sobe okrenuti daljinama
u koje smo htjeli
da li ces me ipak zaboraviti
u predahu dviju ljubavi
a znas da nam usne od istog poljupca boluju
i da nas ista tuga progoni stoljecima ...
...Željko Krznarić..."Image Hosted by ImageShack.us
Lagano umire onaj koji ne putuje,
onaj koji ne čita,
onaj koji ne sluša glazbu,
onaj koji ne nalazi zadovoljstvo u sebi.
Lagano umire onaj koji uništava vlastitu ljubav,
onaj koji ne prihvaća pomoć.
Lagano umire onaj koji se pretvara u roba navike,
postavljajući si svaki dan ista ograničenja,
onaj koji ne mijenja rutinu,
onaj koji se ne usuđuje odjenuti u novu boju,
i ne priča s onima koje ne poznaje.
Lagano umire onaj koji bježi od strasti
i njenog vrela emocija
od onih koje daju sjaj očima
i napuštenim srcima.
Lagano umire onaj koji ne mijenja život
kad nije zadovoljan svojim poslom ili svojom ljubavi,
onaj koji se ne želi odreći svoje sigurnosti
radi nesigurnosti i koji ne ide
za svojim snovima.
Onaj koji si neće dozvoliti
niti jednom u svom životu
da pobjegne od smislenih savjeta…
Živi danas! Riskiraj danas! Učini danas!
Ne dozvoli lagano umiranje!
Ne zaboravi biti sretan! (P. Neruda)


Image and video hosting by TinyPic


Nikad nemoj da se vraćaš
kad već jednom u svet kreneš
Nemoj da mi nešto petljaš
Nemoj da mi hoćeš-nećeš.
I ja bežim bez povratka.
Nikad neću unatrag.
Šta ti znači staro sunce,
stare staze,
stari prag?
Tu je ono za čim može da se pati
Tu je ono čemu možeš srce dati.
Al' ako se ikad vratiš
moraš znati
tu ćeš stati
I ostati.
Očima se u svet trči
Glavom rije mlako veče
Od reke se dete uči
ka morima da poteče.
Od zvezda se dete uči
da zapara nebo sjajem.
I od druma da se muči
i vijuga za beskrajem.
Opasno je kao zmija
opasno je kao metak
da u tebi večno klija
i ćarlija tvoj početak.

Ti za koren
nisi stvoren
Ceo svet ti je otvoren.
Ako ti se nekud žuri,
stisni srce i zažmuri.
Al' kad pođeš - nemoj stati
Mahni rukom.
I odjuri.
Ko zna kud ćeš.
Ko zna zašto.
Ko zna šta te tamo čeka.
Ove su želje uvek belje
kad namignu iz daleka.
Opasno je kao munja
opasno je kao metak
da u tebi večno kunja
i muči se tvoj početak.
Ti si uvek krilat bio
samo si zaboravio.
Zato leti.
Sanjaj.
Trči.
Stvaraj zoru kad je veče.
Nek' od tebe život uči
da se peni i da teče.
Budi takvo neko čudo
što ne ume ništa malo,
pa kad kreneš - kreni ludo,
ustreptalo,
radoznalo.

Ko zna šta te tamo čeka
u maglama iz daleka.
Al' ako se i pozlatiš,
il' sve teško,
gorko platiš,
uvek idi samo napred.
Nemoj nikad da se vratiš.

(Miroslav Antić)


IZ KOJEG SI TI SVIJETA
(Željko Krznarić)


iz kojeg si ti svijeta
iz kojeg cvijeta dolazis
zasto nisi kao i sve druge zene
koje prodju kao sjene
cija se ni imena ne pamte
ciji se dodiri usana zaborave
s prvim jutrom

iz koje si ti ljubavi
iz koje knjige
iz kojeg romana
kad mi tako bez ikakvog plana
bez namjere
srce lomis na dijelove
i noci mi pretvaras u dane

koja si ti zena
kad mi pola zivota u tebe stane
zbog koje zalim
sve ovo sto prebrzo ide
sto su jeseni blize
sto mi se suze vide prvi puta

jedino si s neba mogla doci
jer druge putove poznam
i na njima sam s drugima bio sam

iz kojeg si svijeta
iz kojeg cvijeta nosis taj miris
da te volim
i nikad ne prebolimImage Hosted by ImageShack.usLjubav sa mnom

Ljubav sa mnom nije samo smješak u tišini srca;
Ljubav sa mnom potres je pod korakom,
Rušenje brane na rijekama razbora,
Ljubav sa mnom udar je groma o visoki bedem tvrdoga uma,
Ljubav sa mnom samoća je u svijetu i neljubav ljudska - da,
Ljubav sa mnom nije samo smješak u tišini srca
Gdje mirišu jasmini jasnih suza,
Ljubav je sa mnom udar,
Potres i jaka samoća susreta sa istinom.

Vesna Krmpotić

INTIMNA

Hoću samo da te volim
oluja ispunja dolinu
riba rijeku

Stvorih te po mjeri svoje samoće
čitav svijet da se sakrijemo
dane i noći da se razumijemo

Da ništa više ne vidim u tvojim očima
osim onoga što mislim o tebi
i o jednom svijetu nalik na tvoj lik

I o danima i noćima upravljenim tvojim zjenama

(Paul Eluard)
Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se