Poslovni tornjevi sve jeftiniji i sve prazniji - Sve za stan i kuću - Što je potrebno znati !! - Blog.hr

Kako jeftinije preurediti kupaonicu


• Obojite jedan ili više zidova u smirujuće boje, koje će biti u kontrastu s namještajem
• Najekonomičnije je kad su umivaonik i kada jednostavnog dizajna i bijele boje jer se najbolje uklapaju u sve stilove
• Unesite dio prirode zamijenivši dosadašnje standardne pamučne tepihe ispred kade i umivaonika jednobojnim biljnim tepisima (bambus/liko)
• Postavite na zid uokviren poster smirujućih motiva
• Zavjesa za tuš ili kadu neka bude prozirna, to će prostoru dati širinu
• Na podove stavite malene lampice (žarulje neka budu u bijeloj ili primjerice zelenoj boji, ovisno o boji vaše kupaonice ili o tome što vas smiruje)
• Osvježite prostor biljem (idealne su orhideje jer odlično podnose vlagu, čak im treba)
• Poželjni su jednostavni, stakleni svijećnjaci

Dom vrsnih butelja

Bila je tu i poljoprivredna apoteka, i neuspjela prodavaonica vina, a danas je “Svijet vina” ime luksuzne vinoteke što je otvorena u sklopu imanja Envera Moralića blizu Božjakovine. U njoj su pohranjena vina iz sve tri njegove vinarije, Kutjevačkog podruma, Božjakovine i Briča na samoj granici Hrvatske i Slovenije, blizu Momjana.

Kako smo čuli tom prigodom, u Briču je loza posađena i na hrvatskoj strani pa su sada ti vinogradi, na izvrsnom položaju, a blizu mora, Kopra – u dvije države. Vinoteka u Božjakovini, točnije selu Rečecu, arhitektonskim je stilom (autor je slavni Boris Podreca) identična zgradama vinarije i Moralićeve rezidencije u Briču, elitna i vrhunske izvedbe. Svijet vina bit će mjesto gdje se vina neće samo čuvati i prodavati nego će se tu održavati i posebne degustacije, prezentacije i različite druge enološke priredbe.
Poznati naftni biznismen Moralić, procjenjuje se – najbogatiji Hrvat – okupio je na svečanosti brojne goste, uzvanike, prijatelje, osobito iz poslovnih krugova, i to u prikladnom velikom šatoru na travnjaku farme. Pokazao je kako se s mjerom i ukusom, bez velike pompe, mogu upriličiti takve posebne manifestacije, u čemu se kod nas u sličnim prilikama još rijetko dosegne takva razina i kakvoća ugošćivanja. Poznavatelj i ljubitelj vina s veseljem je primao komplimente za vina kušana te večeri.

Bila je to prava revija vrsnih butelja, koja je i ovom prigodom potvrdila velik potencijal Kutjeva i široku paletu, uz europski relevantne količine, i crnih i bijelih vina tog podruma. (U arhivi su i njihova skupocjena, brojnim domaćim i svjetskim medaljama odlikovana vina najviših predikatnih razreda, te arhivska.) Rajnski rizling, graševina redovna vrhunska, posebice graševina iz linije “de Gotho”, crnjaci iz te serije, potom brički cabernet sauvignon bili su zvijezde večeri.

Dakako, u uspjeloj pratnji slavonskih specijaliteta, kulena, švargle, čvaraka, šunki, vola s ražnja... Ovakva večer doista nije za vegetarijance.

ŽELITE OSOBNO KOMENTIRATI UREDNIKU - pošaljite mailKuća obojena zemljom

TEHNIKA BOJENJA ‘AL FRESCO’
Kuća je obojena tradicionalnom tehnikom "al fresco" kojom se prirodni pigment, u ovom slučaju zemlja crvenica iz okoliša, umiješa u još svježu žbuku te u slojevima nanosi na zid. Takva boja u mediteranskom podneblju, s jakim suncem, jakim vjetrom i solju koju vjetar donosi, postojanija je od umjetnih pigmenata. Nejednaki nanosi boje daju kući posebnu kvalitetu stopljenosti s okolišem. Cijena takve fasade neznatno je veća od uobičajene.

Sve za stan i kuću - Što je potrebno znati !!

srijeda, 24.01.2007.

Poslovni tornjevi sve jeftiniji i sve prazniji


Želite li više posjete na svoje blogove ??

Za poslovni prostor u Hrvatskoj neće biti puno interesa sve dok se ne bude znalo točno vrijeme ulaska u EU; tada će strane tvrtke početi masovnije dolaziti, procjenjuje Arn Willems, partner u zagrebačkom uredu CB Richard Ellis

Cijene zakupa poslovnih prostora u Zagrebu lani su nastavile padati: ukupni je pad 6,5 posto, a istodobno je porasla stopa nepopunjenosti. Očekuje se da će te najamnine i dalje padati, upozorava međunarodni konzultantski div CB Richard Ellis (CBRE) u svom izvješću o cijenama najma poslovnih prostora u svjetskim metropolama.
Trenutno se mjesečne najamnine u Zagrebu kreću u rasponu od 14 do 16 eura po kvadratu poslovnog prostora A kategorije. Najveći pad cijene su zabilježile starije zgrade u centru Zagreba, i to uglavnom stanovi koji su pretvoreni u poslovne prostore. U nešto starijim poslovnim zgradama poput nebodera Industrogradnje, Zagrepčanke i Cibonina tornja mogu se unajmiti prostori već za 10 eura po kvadratu. Cijene najma poslovnih zgrada izvan grada niže su od onih u centru, ali se ipak sporije popunjavaju.
Cijene prostora u novim poslovnim neboderima na lokacijama Vukovarske i Radničke ulice ovise o kvadraturi (što je manje kvadrata, to je cijena veća), kao i o poziciji unutar zgrade (viši katovi su skuplji).

- U 2006. na tržište je stiglo oko 170.000 četvornih metara novog poslovnog prostora (uključujući Centar projekt - 30.000 m2, NetCity - 12,500 m2, Grand centar - 13.500 m2, Eurotower - 17.500 m2, Almeria Tower - 15.000 m2). Od tih 170.000 m2, otprilike 120 tisuća ili 70% je napunjeno, odnosno iznajmljeno - objašnjava Arn Willems, partner u zagrebačkom uredu CBRE.
- Ove se godine očekuje novih stotinjak tisuća kvadrata, pa će biti još više neiznajmljenih poslovnih prostora, a cijene će i dalje padati - kaže Willems. Lani su te cijene bile 6,5 posto niže nego 2005., a ovogodišnji bi pad mogao biti nešto manji.

- U 2008. očekujemo da će se stope stabilizirati i da bi prema kraju te godine mogle nastaviti lagano rasti. No, nije vjerojatno da će prosječne cijene najma za prostore A klase pasti puno ispod 14 eura po kvadratu. Tijekom 2005. i 2006. rast je bio potaknut velikom opskrbom tržišta i činjenicom da su mnoge tvrtke selile u nove zgrade jer je bila velika ponuda i povoljni uvjeti. Mnoge su tvrtke prerasle svoj postojeći prostor zbog rapidnog rasta poslovanja u proteklih pet godina. Uz to, tvrtke koje su nekada imale nekoliko lokacija odlučile su se konsolidirati na jedinstvenoj lokaciji. Nažalost, nove prostore lani nisu zauzimale nove kompanije na hrvatskom tržištu, a ne vjerujem da će ih i biti sve dok ne bude jasan datum ulaska Hrvatske u EU - upozorava Willems.
U ostatku Hrvatske tržište poslovnih prostora je nerazvijeno i nezrelo, upozoravaju iz CBRE. - To je velikim dijelom rezultat trenda u zadnjih desetak godina kada su se središnjice svih tvrtki preselile u glavni grad. U drugim gradovima (Split, Osijek, Rijeka, Zadar, Varaždin) praktički nema poslovnih prostora A klase, a najviše moguće cijene najamnina su oko 14 do 15 eura po kvadratu, dok je prosjek od 10 do 13 eura.
Nažalost, u bliskoj budućnosti u tim gradovima ne vidimo prostora za promjenu trenda, jer je i dalje prisutan trend seljenja tvrtki u Zagreb. Moguće je da će dugoročno regije izvan Zagreba također početi s razvojem, možda uz asistenciju EU fondova. No, za to će trebati vrijeme - kaže Willems.
I kad se to dogodi, cijene najma neće dostići one u Zagrebu, što je normalno, objašnjavaju u CBRE. I u Londonu su najviše rente oko 130 eura mjesečno po kvadratu, što je nemoguće postići u drugim britanskim gradovima.

- Krajem 2006. svjedočili smo početku prekapacitiranosti tržišta poslovnih prostora i to će se nastaviti kroz 2007. No, vjerujemo da će zbog smanjene količine prostora koji će biti građeni za tržište u 2007. i 2008. do kraja 2008. tržište biti stabilizirano, te da bi u 2009. i 2010. potražnja mogla ponovno postati veća od ponude. To će u velikoj mjeri ovisiti o tome koliko će brzo biti jasno kada će Hrvatska, pogotovo točnim datumom, pristupiti Europskoj Uniji - objašnjava Willems.

- 13:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

^^ POČETAK STRANICEClick Here for Free Traffic!

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

Image Hosted by ImageShack.us

Želite zarađivati putem Interneta ? Dajemo vam priliku da dobijete bes-
platne informacije, koje vrijede na
tržištu Interneta više 3700 kn !
Popunite formu i primati ćete BESPLATNO
na svoju Mail adresu jako skupe
informacije ! Uvjet je poznavanje engleskog jezika.

:
:

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tvZaradite novac na Internetu !!SFI - samo za NAJBOLJE !!


Image Hoste by ImageShack.us
ČITAJTE NAS


PREPORUĆAM !!

Put an end to your strles with web design - Profit Site PRO
Pet Medical Recorder
Internet Marketing Seminars Workbook - The Alternative Solution
Web Traffic Power Pack
Turbo PDF - Viral PDF Files on Demand
The Article Plus Toolkit
Internet Packaging Strategies - Double Your Sales
Easy Web Express
Information Product Creation Manual
AtoZ RSS


The Ultimate Master Resale Rights Collection

Smjestite Link-Banner na svoju stranicu !


Place a Link-Banner on your site

ARHIVA

Što je sve moguće
Sve i svašta
Kupnja stana-što je potrebno sve znati
Manekenka u usponu
Što je sve moguće
Sve moguće gluposti
OnLine igrice
O dijabetesu- ENG
Savjeti o osiguranju- ENG
Sve o zdravi kosi- ENG
Sve o budgetu- ENG
Novac u "kući"- ENG
#1 svjetska banka-HSCB- ENG
Prostor ljubavi- ENG
EURO Banka- ENG
Umjetnost kao ljubav- ENG
Internet zarada- ENG
Besplatni WEB- ENG
Motoristi-OVDJE- ENG
Svjetski poznati gradovi- ENG
PC GAMES- ENG
Mršavimo !! -ENG
HOME Alone- ENG
Posuđivanje novaca- ENG
OnLine Games 2- ENG
Savjeti za igranje igrica- ENG
Internet zarada 2- ENG

Blog.hr
Forum.hr
Monitor.hr

Želite čitati E-knjige na hrvatskom ?


Elektroničke knjige

Drvo i aluminij - kvaliteta i ljepota

Posljednjih je godina na hrvatskom tržištu, prateći snažan rast stanogradnje, došlo do prave eksplozije u proizvodnji vanjske stolarije. Hrvatski su građani tako gotovo preko noći prigrlili PVC stolariju, prije svega zbog povoljne cijene.

U par godina u Hrvatskoj je registrirano više od 500 proizvođača PVC stolarije, zbog relativno jednostavne tehnologije proizvodnje, koja se u većini slučajeva radi doslovce u - garaži. Naravno, kvaliteta mnogih od tih proizvoda je krajnje upitna. Nakon što su se mnogi opekli, ljudi su postali svjesni da je drvo, iako zahtjevnije za održavanje, kvalitetnije (i dvostruko skuplje) od PVC-a. Mnogi su zatim počeli ugrađivati i alu-stolariju, koja je trajnija, ali ima neke druge mane (primjerice, prijenos hladnoće i vlage u prostoriju ako nema ugrađen prekid tzv. toplinskog mosta.)

No, oni koji doista ne žele kompromis u kvaliteti, biraju kombinaciju drvo-aluminij, koja je najskuplja, ali i najkvalitetnija dosad osmišljena stolarija. Kombinirajući izolacijska svojstva i prirodnu toplinu drveta s jedne strane te čvrstoću, trajnost i mogućnost praktički neograničenog izbora boja koju pruža aluminij s druge strane, moguće je postići vrhunac u toplinskoj izolaciji, trajnosti, kvaliteti i ljepoti.

Ljudi koji grade za sebe i svoju obitelj ili investitori koji grade visokoopremljene građevine za tržište, kao i zasad još rijetki graditelji niskoenergetskih i pasivnih kuća u Hrvatskoj, u pravilu koriste stolariju drvo-aluminij. Vjerojatno je najsnažniji standard u visokokvalitetnoj stolariji na najzahtjevnijim europskim tržištima, kao što su njemačko ili austrijsko, Internorm.

Drvo-aluminij je, tehnološki gledano, proizvod bez mane. Drvo kao prirodan materijal dolazi iznutra, dok je aluminij s vanjske strane kao materijal otporan na sve vremenske utjecaje. U Internormu između ta dva materijala ugrađuju i termoizolacijsku pjenu, koja garantira vrhunsku toplinsku izolaciju.

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se