Vibbi - back again

29.05.2007., utorak

PRODAJA BLOG.HR ILI JEBEŠ DIPLOMACIJU, ŽIVIO INTERNET




Glavna vijest dana na svim online medijima, od večernjaka, jutarnjeg, bloga, dnevnika, itd., je prodaja blog.hr Novoj TV. Bit će danas i na dnevniku, 100%.

Čestitam! Čestiam Dariusu i Andrelonu kao pionirima hrvatskog Internet poduzetništva. Čestitam im jer su uspijeli zaraditi relativno velik novac za naše pojmove. O točnoj cifri o kojoj se radi ne znam, načuo sam neke tračeve o kojima ne bi ovim putem, ali u svakom slučaju uvjeren sam da cifra nije mala. Ipak, najviše im čestitam i sebičnih razloga:

1. Kao nekada najpoznatiji bloger Hrvatske na čjem je skandalu blog.hr dosta profitirao (jer su svi mediji isto i prenijeli) vjerujem da sam kao i svi drugi blogeri i ja djelomično zaslužan za ovaj uspjeh.

2. Kao bivši suvlasnik jednog ambicioznog (tada, a vjerujem i sada) Internet start-upa imena X.P. d.o.o. (xportal.hr, .hr), drago mi je da je netko stvarno profitirao od prodaje. Mene su moji suradnci su isplatili jako malo da bi me što prije maknuli, izbora baš i nisam imao.

3. Kao Interent product manager odgovran za dvije relativno jake web stranice i kao djelatnik međunarodne korporacije koja je veliki igrač u Internetu, sada još više vjerujem u sve jaču tržišnu moć Interneta

U svakom slučaju, čestitke blogu.hr. Dali su mi više nade u vjerovanje da je ovo čime se bavim ne samo budućnost, već i sadašnjost. Jebeš diplomaciju, živio Internet!
- 16:54 - Komentari (7) - Isprintaj - #

25.05.2007., petak

KIRO PROSVIRO ILI GLUP KO STUP

Kao nekadašnji član HDZ-a moram priznati da me je u ovom trenutku sram što sam ikad bio član HDZ-a. Inače se trudim pisati uljudno, razgovjetno i pristojno. Ali u ovom postu ne!

Kirine debilu jedan! Ne mogu vjerovati da jedna takva budala može biti ministar. Trebao bi dobit nogu ne zato što je teoretski prekršio zakon, ili zato što je loš ministar, nego zato što je preglup.

"PREKO servera smo saznali da su moje izjave na Jubitou plasirane od naših političkih protivnika iz SDP-a."

Procedura otkivanja idenitetea u ovom bi slučaju išla ovako: zahtjev naše policije američkoj policiji koja proslijeđuje zahtjev You Tube-u, koji šalje IP podatke nazad američkoj a ona pak nazad našoj policiji. I tu postoji kvaka. IP sam po sebi ne znači ništa, već se iz tog podatka može dobiti lokacija. Tu krajnju informaciju ima samo T-Com i da bi je dao policji za to mora postojati sudski nalog! Kako ovdje nema temelja za sudski nalog, njega definitvno nije ni bilo. Dakle dvije su mogućnosti:

1. Da je T-Com dao MUP-u informacije o korisniku bez naloga
2. Da Kirin i ekipa ništa nisu „preko servera saznali“ već je cijela priča jedna obična laž da bi se napali politički protivnici

Kako Sandija i većinu ministara osobno poznajem, jako dobro znam način na koji razmišljaju.
Kad sam prije par godina namjerno isprovocirao svoj blog skandal, Ivo i ekipa su misili da iza skandala „Diplomat u USA” stoji SDP. Prava istina je da sam iza toga staja samo ja. Isti princip vrijedi ovdje. Kirin je uvjeren da iza Jubitu skandala stoji SDP pa je onda izmislio dokaze za to. I tu se grdno zajebo jer je preglup da shvati što smije a što ne smije govoriti.

Mislio sam da su nakon afere Vibbi i mog diplomatskog skandala nakon kojeg je Žužul dobio nogu i zbog kojeg je rejting stranke pao za par posto u HDZ-u shvatili koja je moć Interneta. Očito da nisu, iako bi ih Maček u to trebao uvjeriti. Možda ni on nije shvatio. Ratko, bivši prijatelju, WTF are you doing?


- 17:09 - Komentari (5) - Isprintaj - #

08.05.2007., utorak

Sarkozy i kaotična budućnost Francuske



Sarkozy je dobio izbore s relativno velikom razlikom. Iako su ga zadnje ankete prije izbora udaljavale od Segolene Royale za samo jedan do dva posto, Sarkozy je uvjerljivo dobio sa šest bodova prednosti. Još u nedjelju navečer, Silvija Luks se javila za Milićev dnevnik iz pobjedničkog stožera, pozivajući se na izlazne ankete koje su pokazale da je već sve rješeno. Dakle, već prije zatvarnja birališta Francuzi su znali tko im je novi vođa.

Rekordni odaziv od 85% u prvom i 75% posto u drugom krugu ukazuju na to da s ovi predsjednički izbori od presudne važnosti za francusku koja se bori sama između sebe. Francuska danas je kotlovnica naroda i narodnosti, ugoržena socijalnim razlikama između bogatih i siromašnih, gdje mladi više ne vide svijetlu budućnost. Postavlja se pitanje što će Sarkozy donijeti Francuzima i Francuskoj te ostatku Europe. Kad bi pitali prosječnog mladog Francuza, pogotov ako nije iz bogate obitelji, rekao bi da je za njega pobjeda Sarkozy-a jedna velika katastrofa.

Kako sam pet godina proveo u Parizu studirajući, upoznao sam mnoge mlade Arape, Afrikance, ali i bijele Francuze "čistokrvnih" osobina kojima je Sarkozy gori nego Bush ostatku svijeta. Oni ga jednostavno mrze. Zašto? Zato jer je odgovoran za policijska ubojstva dvojice mladića prije dvije godine nakon čega je Pariz doslovno gorio. Zato jer su Francuski specijalci veći rasisti od samih nacista i ako si slučajno malo tamnije kože, dobiješ batine jednostavno zato jer postojiš. Zato jer Sarkozy smanjuje prava mladih radnika i zagovara ugnjetavajuću neo-liberalnu politiku velikih firmi. Zato jer je Sarkozy zadrti desničar koji od Francuske želi napraviti policijsku državu kakvu Bush polako stvara u Americi. Zbog svih ovih gore navedenih razloga, U Francukoj će se još više produbiti socijalni nemiri. Pariz lagano tinja, a kaos, razbijanje i požari i opet postaju svakodnevnica. Sve dok murija ne razbije najveće lidere pobune. A tek onda dolazi sranje. Šta je s Turcima u Njemačkoj, Arapima u Beligiji i Danskoj, Surinamcima u Nizozemskoj , Pakistancima u Engleskoj, itd, itd.

Dokle god ljudi poput Sarkozy-a budu pobijeđivali, imigrantima i manjinama u Europi loše sepiše. Kada uđemo u EU, iskreno sumnjam da će prosječnom Hrvatu biti puno bolje nego prosješnom Marokancu u predgrađu Pariza. Ako nama pukne film, tko zna, možda počnemo paliti automobile tajkuna i tajkunčića na Pantovčaku i Tuškancu. ;)
- 12:04 - Komentari (11) - Isprintaj - #

02.05.2007., srijeda

MOJE MALO MEĐIMURJE ILI JEBEŠ SLAVU I NOVAC





Otkad sam se vratio iz Amerike, napokon sam shvatio da se život sastoji od "malih stvari". Jebeš i slavu i novac ako nemaš vremena ili ne znaš uživati u "malim stvarima".

Jedna od tih malih stvari koja me jako usrećila je nedavni prvomajski izlet u Međimurje. U ptetak predvečer došao sam shrvan od posla, izstresiran od proteklog tjedna. Nakon par sati u mirnoj atmosferi na selu, uz opuštene i nadasve dobre ljude, i normalno, uz predobru domaću klopu, čovjek zaboravi na posao i probleme te sniva mirnim snom pravednika. Drugi dan smo bili u Nađkaniži (Nagykanizsa - to je ono mjesto u Mađariji kod granice ) u neobaveznom šopingu. Pazi ovo! Za manje od 100 EUR kupio sam 3 para cipela, troje hlača, kupaće, dvije majice i Supradyne vitamine! Subota navečer je bio izalazak u Čakovec, draga i ja i njena ekipa, a to se svelo na to da je Vibbi bio okružen komadima cijelu večer. U nedjelju su bila dva piknika, jedan u kleti usred šume a drugi odmah tik uz Muru. Spavao sam 11 sati tu noć, to mi se nije desilo od osnovne škole!

U kratko, želim kupit zemljište izvan grada u kešu za male pare i sagraditi si svoju brvnaru.

I kao zaključak na ovaj post, parafrazirat ću što mi je prije par godina rekao jedan američki svećenik koji je shvatio suštinu puno prije ostalih.

We have bigger roads and more cars, but we do not know where we are going,
We have more money but never have enough,
We know more people but have less friends,
We have more sex but we never had so little love.

Lista bi se mogla nastaviti u nedogled, zar ne?
- 17:50 - Komentari (8) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

< svibanj, 2007 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

KORČULA

LINKOVI

KONTAKT

eXTReMe Tracker