Veterinarsko obrazovanje

četvrtak, 22.03.2007.

Prelazak na hlede.net

Lijepi pozdrav,
Kao što ste mogli primijetiti blog razvoj bloga je malo zamro. No to je bilo samo privremeno. Sada je vrijeme da krenemo dalje; ali na drugoj adresi. Stoga posjetite www.hlede.net i komentirajte! Veliki izazovi su pred nama...
Veselim se vašim komentarima,
Srdačno,
Vjeko

- 16:18 - Komentari (1) - Isprintaj - #

nedjelja, 03.09.2006.

Tijekom 7. mjeseca Plan je malo dorađen/izmijenjen pa sada izgleda ovako:

Naravno, molim komentare :)

Cilj Programa je povećati i standardizirati kvalitetu obrazovanja, upoznati nastavnike i učenike s suvremenim tehnologijama, te povezati škole.

3 faze programa. Program planiramo provesti tijekom 4 godine kroz 3 faze:

Usavršavanje nastavnika i vodstva Srednje veterinarske škole u Zagrebu u E-learning akademiji i to:
-E-learning Manager; 2 osobe
-E-learning Tutor; 8 osoba
-Promocija Plana na CUC-u

Izrada online nastavnog materijala i Web sjedišta Škole;
-Kompletni tečajevi za predmete Mikrobiologija, Fiziologija i Parazitologija (izrada, stručne i metodičke recenzije, lektura, multimedija…)
-Nastavu iz predmeta Informatika, Engleski i Stočarstvo planiramo proširiti uporabom dostupnih online materijala te unaprjeđivati u suradnji s drugim obrazovnim institucijama; Informatika – Edupioint, Engleski – Gimnazija u Požegi, Stočarstvo – Veterinarski fakultet.
-Izrada baze pitanja
-Izrada anketa za praćenje kontrole kvalitete nastave
-Izrada Wiki sjedišta nastavnih materijala – za obrazovanje
-Izrada Web sjedišta škole – za komunikaciju s javnosti

Investicija u opremu:
- Opremanje telekonferencijske dvorane
- Osuvremenjivanje kompjuterske učionice
- Umrežavanje 3 institucije na kojima naši učenici imaju praktične vježbe (2 farme i lovište).
- Opremanje ostalih veterinarskih škola

Trenutno pripremamo plan za prve dvije faze Programa kako bismo s njime mogli ići na natječaj koji je objavilo Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva.

Terminski plan. S fazom 1) Usavršavanje nastavnika i vodstva Škole planiramo započeti s jesenskom generacijom ELA-e. Nedugo nakon toga ćemo započeti s fazom 2) Izrada online nastavnih materijala – kako bismo do nastavne godine 2007/08 imali spremne materijale i obučene nastavnike. Tek kada nastavnike i učenike obučimo korištenju ICT u obrazovanju i razvijemo sustav koji može iskoristiti prednosti telekonferencijskih učionica započet ćemo provođenje faze 3) Investicija u opremu.

- 10:16 - Komentari (3) - Isprintaj - #

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se