Sudbonosno NE!

10 studeni 2011

Previše se udomaćilo u javnosti i među narodom ono famozno sudbonosno DA, a nije mi iskreno jasno zbog čega je to tako?! Primjerice brak i te silne pravne fore smišljene da nas zajebu! Kada recimo postoje zabilježeni nebrojni primjeri u povijesti (točnije njih 7) koji nam kazuju da je upravo NE bilo sudbonosno i mnogo puta značajnije od glupog DA za nas ljude! I žene k tome! Osim u Iranu. Dozvolite da izdvojim nekoliko povijesno bitnih trenutaka i osvrnem se na njih. Ukoliko ne dozvolite ja ću to ionako učiniti stoga se možete jebat!

Saša, Tin i Kedžo

Uz Hrvatsko veliko NE Jugoslaviji početkom '90.ih možda najznačajnije NE ikad izrečeno na ovim područjima. Sredinom 2003. godine je nekome palo na pamet osnovati boy band i kao nešto. Ne znam ni sam točno što! Srećom, nikad više ujedinjeni Hrvati, su rekli veoma odlučno NE takvim zlobnim pokušajima! Ne stoga što je tada 2003. Hrvatsko tržište bilo nenaviknuto na takve eksperimente već stoga što su ti tipovi bilo posve loši i jednostavno loši. Jedan je čak imao i govornu manu zaboga! 2004. projekt je obustavljen i momci su se vratili na svoja uobičajena radna mjesta kao dostavljači brze hrane.

Policijska akademija

Vjerujem svima poznat ciklus od 7 filmova započet 1984. tada kao obiteljska komedija i kao takav se pokazao nelošim. Vrijeme je kasnije pokazalo da je nažalost snimljeno 6 nastavaka previše. Sudbonosno NE koje još čekamo je odgovor na pitanje svim televizijama na našem prostorima, a ono je:

- Želite li da i dalje neprestano repriziramo svakodnevno i neprekidno reprize svih nastavaka Policijske akademije?!
- Ne, zaboga, ne!!!

Drugo veliko i sudbonosno NE je ono Steva Guttenberga, poznatiji kao Mahoney, koji je snimivši 4 nastavka rekao odlučno NE te ga je tada zamijenio osrednji Matt McCoy. Guttenberg se odlučio povući iz serijala o ha ha policajcima i njihovim zgodama iz razloga što se želio posvetiti ostatcima svoje karijere. Nažalost bilo je prekasno! Ili možda srećom!

Hrvatsko NE 2004. – 2011.

Primaš li plaću na vrijeme?! NE! Živiš li dobro?! NE! Jesi postigao što u životu bez veze i rođaka?! NE! Hoćeš li izaći na Izbore i promijeniti nešto?! Mislim da je sve jasno!

Kula stražara

Veliko i bitno NE je svojedobno izrekla Ivana Brkić čelnicima katoličke crkve i prešla k Jehovinim svjedocima! I premda zvuči kao cool naslov neke detektivske serije stvar nije nimalo cool! Hrpa frikova koji žele da ih nazivamo vjerom, a porez ne bi plaćali! Kako da ne! Djevojka koja je mogla i trebala postati pop ikona rekla je NE svemu dobrome što postoji i time oštetila generacije i generacije za odlične i Bogom dane melodije. Ne možemo ni pojmiti za koliko smo hit singlova ostali uskraćeni! I sam poput svih Vas žalim što se to zbilo! Ivana u srcu forever! Skoro k'o Dinamo!

Naftno NE

- Imate li Vi kemijsko oružje?!
- NE!
- Serete Vi meni, ha?!
- NE!
- Ajde da mi Vas napadnemo pa da provjerimo?!
- Džihad!

Mislim primjera je kao što vidite mnogo, mogao bih provesti dane ili bar sate objašnjavajući kako je i sudbonosno NE posve bitno. Ponekad i bitnije nego sudbonosno DA! Ponekad se primjerice dogodi da se DA i NE pomiješaju. Čest slučaj pred sudovima u slučajevima silovanja! No u svakom slučaju važno je shvatiti da jedna negacija kao što je NE ponekad može donijeti nešto pozitivno i afirmativno!

- A je li ovaj post dobar?!
- NE!

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se