Obmane ili kako smo se predali

28 travanj 2011

Već neko izvjesno vrijeme ne možeš pogledati vijesti, dnevnik pa čak niti epizodu one cool indijske sapunice na haerteju (eat shit Ranka Horvat), a da te kao iz busije ne zaskoči vijest koliko je Arapa danas stradalo u sjevernoj Africi u nekom od pokušaja da dobiju slobodu ili ne znam što. Pogotovo Libija! Uvijek je neka Libija u pitanju! I tako to traje i traje. Sve svjetske agencije mjesecima grozničavo prate zbivanja na dnu Mediterana (čitaj - mjesta koja me ne zanimaju ni najmanje), a neke uistinu bitne vijesti prolaze neopaženo i rade nepovratnu štetu današnjoj civilizaciji.

Opće je poznata činjenica da kada se nešto dogodi mora biti negdje objavljeno javno da bi se to isto potvrdilo i samim time postalo "važeće"! Ako nigdje nema pisanog traga nije se dogodilo! Zahvaljujući Libiji, koja postaje aLibija za mnogo toga, hrpa bitnih, dapače kritičnih, pojava biva progurano u svijet zbilje, a bez da to netko primijeti! Odnosno, mačak u vreći! Kasnije će bit:

- Pa kako to nisi vidio, ono, pa bilo je negdje u pozadini neke druge vijesti!? A jebiga sad… Dogodilo se!

I tako mi jadnici kupujemo stvari koje ne želimo, a oni malobrojni koji primijete o čemu je riječ bivaju izvrgnuti ruglu i javnim spaljivanjima! Pa ti majstore upozori na namjerno zamagljivanje pravih vijesti! Sve u svemu imam potrebu upozoriti na neke događaje koje smatram suviše bitnima da bih šutio pa makar me izvrgnuli linču i oprali noge svetom vodom! Dakle to su redom:

Folirantsko ponašanje profesionalnih nogometaša


Premda ne djeluje suviše bitno - bitno je toliko da to nije pojmljivo. U rangu matematičkog dijeljenja sa nulom! Današnji nogometaši na svaki najmanji kontakt, mnogo puta čak i ne postojeći kontakt padaju na tlo sa bolnom grimasom lica. Izvode unaprijed smišljene koreografije, a kako vrijeme odmiče idu u krajnost! Ovaj prođe kraj tamo nekog braniča u naletu ka vratima i okrznu se njih dvojica rukavima te taj jadni napadač umjesto da odigra napad do kraja pada pokošen na tlo! Kao partizan '44. od strane Nijemca! No ne samo da padne! Zavija, plače, umire u agoniji, izvadi neki papir iz džepa na kojem piše da mu umire baba baš u ovom trenu i baš zbog tog "kontakta". Sudac također zbunjen pita:

- Umire ti baba?!
- Da!!!!!!!
- Baš sad?!
- Daaaaaaaaaa!!!!!
- Malo neobično moram priznat… Hoće bit baba dobro ako dam ovom braniču žuti…

I to Vam je slika današnjeg, takozvanog, vrhunskog nogometa! Da, gledao sam sinoć ovaj LOL Clasico pa me zgrozilo mnogo toga što sam vidio. Ali onaj Messi… Jebu mu ja mater zna ga provuć… No, da se ne udaljim od teme! Kada je prije nekoliko godina legendarni Pierluigi Collina vodio otvoreni rat sa Uefom oko strogog kažnjavanja igrača koji se nepotrebno izležavaju i simuliraju ozljede bio je ismijan. Do te mjere da je čak jedna od mudonja u Uefi, iskreno ne sjećam se koji, rekao da nogometaši zapravo i ne pretjeruju te da se neće ništa značajno mijenjati u vođenju utakmica. Naravno, to je bila vijest koja je bila objavljena na 7. stranici nekog semi-bitnog portala u članku veličine poštanske markice. No istovremeno na svim naslovnicama svih poznatih medija je bila aktualna vijest kako je Nives Celzijus spolno općila sa magarčićem iz Zagvozda koji svira harmoniku, a koji se kasnije učlanio u mladež HSLS-a ili tako nešto strašno bitno! No, Uefa je svoju odluku donijela i objavila javno te to više nitko ne može osporiti. A nogomet je danas takav kakav je! Btw, NK Bilogorac forever! :*


J.Lo i unakažena povijest

Kada bih ja uzeo švarbu, desnu, i odsjekao glavu Jennifer Lopez završio bih u zatvoru na neki izvjesni period vremena. No kada J.Lo uzme najveći glazbeni hit svih vremena uopće ikada otkako postoji svijeta i svijesti da se bilježi tijek vremena i unakazi ga tako što od njega napravi žalibože vrijednu parodiju glazbe nikome ništa! A nikom ništa upravo stoga jer su sve oči svijeta uprte u Libiju. Nešto poput:

- J.Lo šta to radiš?!
- Ovaj… Ništa!
- Je l' ti to možda mrcvariš najbolju pjesmu ikad svih vremena uopće?
- Hm… Gle, gle!!! Srušili su grad u Libiji…
- Gdje, gdje?!

I tako nestane koncentracije i fokus se prebaci na ratovanje neke zemlje uglavnom bitne samo naftašima, a ova krava uništi svetinju! No ono čega se plašim je da je zapravo sukob u Libiji i počeo zbog te iste J.Lo! Muammar Gaddafi je najvjerojatnije htio zaštiti svoj narod od patnje koju bi mogla izazvati pojava video spota za tu nakaznu obradu najveće pjesme ikada te je zato zabranio određene tv programe sve ne bi li ih zaštitio. No Libijci, šašavi kakvi jesu, su to vjerojatno protumačili kao uskraćivanje ljudskih prava i vamo tamo! Imamo rat! Jupi!

I što dobijemo kao rezultat svega?! Oskvrnuće najbolje pjesme ikada svih vremena uopće, odnosno kultne "Lambade", koju su članovi grupe Kaoma pošteno ukrali tamo nekim lezibogerima. Vrlo lako moguće kao posljedicu svega i sam rat u Libiji ergo i svu patnju na svijetu i glad kao i sve boleštine poznate seksualno aktivnom čovjeku zbog glupače poput Jennifer Lopez koja je unazadila čitavu ljudsku povijest svojim tobože cool singlom pod nazivom "On the floor". No to se moglo spriječiti na vrijeme samo da je fokus javnosti bio nad ovako bitnom stavkom za razliku od ovog puškaranja u Libiji. No opet mediji su odigrali svoje i šteta je učinjena. Dio mene, kao i svih nas, je otišao nepovratno u grubu i bolnu smrt zbog diranja u svetinju poput "Lambade".

P.s. Ne prekine li Hrvatska sve diplomatske odnose sa Meksikom zbog J.Lo do njegove isprike i javnog čina obezglavljivanja J.Lo u vidu kompenzacije štete poslat ću oštro i mrvicu bezobrazno pismo onom pimpeku Jandrokoviću!


Kraljevsko vjenčanje u live prijenosu

Slijedeći događaj se još nije zbio! No ovdje imam potrebu intervenirati preventivno! Zbog 3 stvari zbog kojih valja biti oprezan:

1. Svi svjetski mediji će pratiti i pokrivati čin kraljevskog vjenčanja do iznemoglosti! Što medija što nas! Upravo takvi događaji su savršene prilike da se poput neke poluvijesti plasira neka zastrašujuća činjenica. Primjerice:

- Svim Hrvatima će biti odsječeno lijevo stopalo za 1. maj

No to će biti prikazano iliti ga objavljeno toliko neprikladno da to nitko neće primijetiti zbog silnih napisa vezanih za svatove. A kad dođe do toga bit ćemo zgroženi!

2. Držite princa Philipa podalje od otvorenog šanka!

3. I po meni najbitnije, a vezano uz te plemenite otočane i njihovo vjenčanje nije ni to kako će im izgledati prva bračna noć ni koliko će im gostiju doći s njezine strane pa čak ni to jesu li dobili moju kovertu s 50 eura, ona plavo – žuta sa spužva Bobom, već ponašanje jednog našeg medija koji će raditi izravni prijenos s vjenčanja. Veoma nadobudna germanizirana tv kuća se bacila na ambiciozan projekt izrade prijenosa uživo iz Londona sa hrpom priloga, komentara i bla, bla, bla! A ja se pitam! Kako li se samo drznu, jebem li im sveca, pristupiti tako velikom i svečanom činu a ne unajmiti Miću Dušanovića da bude glavni komentator?! Gadovi švapski… Pljunem im na njihova kvalitetna vozila!

Ovo što sam naveo su samo neki od primjera kako se sve ono bitno provlači neopaženo pored nas svih dok čitamo o tome kako je Nives Celzijus zadovoljila Sisak – cijeli ili tako nešto bitno. Usudio bih se to nazvati bijelom cenzurom. Zašto?! Nitko nam, skoro, ništa ne uskraćuje već naprotiv! Dobijemo i previše informacija tako da nismo u stanju razaznati bitne od nebitnih i uz minimalno igranje sa pozicioniranjem bilo koje vijesti možemo, i u to sam čvrsto uvjeren, objaviti priču kako je Hitler postao gradonačelnik Ivanić Grada. Naravno, ako paralelno s tim mediji tog dana prenesu ekskluzivnu video snimku snošaja između Carle del Ponte i A.G. 56 god. iz Pakoštana (od prije poznatog policiji).

Sve, ali apsolutno sve može biti transparentno a istovremeno skriveno! I to se koristi i mi kao konzumenti dnevnih vijesti svakodnevno bivamo obmanuti, a da mnogo puta toga nismo ni svjesni! No tko to koristi? Kako? Postoji li neka tajna agencija u koju možemo uperiti prstom i reći:

- To su "Oni"!

Jer, budimo realni, tko su oni?! Jesu li to bivši ljubavnici Jadranke Kosor? Teško! Prevelik je to posao za jednu osobu. Masoni, ljudi gušteri? Ili smo to sami mi koji smo se bez imalo otpora uklopili u profile prodavače magle kao ciljana skupina. Bilo bi suviše lako da je to samo tako! Reći ću da je to velika svjetska zavjera koja ima svoje ljude po cijelom svijetu. U hrvatskoj je vjerojatno Saša Kopljar zadužen za držanje širih masa pod kontrolom. On mi ovako izgleda kao da je zao!

Vjerujem da će mnogi nakon što pročitaju ovaj post reći da je to dobra zajebancija odnosno sirovi humor ili tko nešto, no istodobno će shvatiti da ovdje ima možda više istine nego što smo voljni priznati! Dokaz tome će biti upravo ova čitaba. Vidjet ćete kako funkcionira bijela cenzura! Ukoliko ne završim na naslovnici s ovim ostvarenjem to će biti jer veliki tlače male i skrivaju istinu od svekolikog pučanstva, bla bla bla i takve stvari. No ako završim na naslovnici to će biti namjerno jer će me se tako iskoristiti kao luđaka koji piše gluposti i tako odvratiti pozornost od pravih vijesti i postići će se željeni efekt. Sve je napisano, ali tko će to shvatiti ozbiljno! Pogotovo što se sada pitate od koje sam Vas to prave i bitne vijesti zapravo odvukao! Zanimljivo, zar ne?!

Plaćanje samo Gotovinom

15 travanj 2011

Danas kada su oči cijelog svijeta ili barem Balkana, a najviše Hrvatske uprte u Haag ne mogu a da se ne osvrnem na sva ta zbivanja i ponudim svoje viđenje cijelog slučaja. Što će se dogoditi danas u Haagu će zasigurno obilježiti noviju hrvatsku povijest. U bilo kojem slučaju! No također u bilo kojem slučaju nama građanima Republike Hrvatske optužujuća ili oslobađajuća presuda ne znači ama baš ništa!

Dva generala su se predala svojevoljno ne bi li na taj način odaslali poruku kako nemaju što skrivati te da su spremni odgovarati pred haaškim tribunalom dok taj naš nesretni Gotovina nije razmišljao na taj način. Neshvatljiva mi je njegova logika: "Nisam ništa kriv i zato ću pobjeći i zato ću se skrivati pod lažnim identitetom!" Mislim, čovjek koji nije ništa kriv nema što bježati! Zar ne?!

Činjenica također je da je ratnih zločina bilo! Sa svih strana! I činjenica je da svijet zapravo ne zna što se točno događalo na području bivše Jugoslavije. Zapravo, mi koji smo živjeli ovdje teško shvaćamo što se zapravo događalo tih ratnih godina na našem zapaljivom poluotoku. Ne želim umanjiti značaj domovinskog rata, dapače! Pišem ovaj tekst zbog svih onih ljudi koji su ne razmišljajući ostavili sve iza sebe i pošli braniti svoje domove i tako osigurali novim generacijama da žive u samostalnoj i slobodnoj zemlji. Pišem ovaj tekst zbog onih malobrojnih kretena koji su svojim postupcima okaljali ugled Republike Hrvatske i domovinskog rata svojim špekulantskim ponašanjem i tako za sva vremena ostavili veliku sjenu nad svim dobrim učinjenim tih ratnih godina.

Teško mi je danas očekivati oslobađajuću presudu za svu trojicu generala jer dokaza da su provođena etnička čišćenje ne manjka. Ako ja kao običan mali čovjek mogu proguglat i pronaći snimku na kojoj Tuđman govori kako Srbi moraju nestati tada to može učiniti bilo tko. Također kako objasniti bilo kome da smo se branili od agresora tako što smo provodili agresorske radnje na području BiH?! "Aha, Vi ste se branili, ali ste istovremeno napadali druge?! Da, veoma zanimljivo!" Oprostite mi, ali ja to ne prihvaćam! Kako će tek netko drugi?!

Učinjeno je mnogo toga tih ratnih godina da bi Hrvatska ostvarila samostalnost. Mnogo je krvi proliveno. Previše uzaludne! A šačica ljudi je značaj toga svela na 0 radeći u interesu manjeg broja pojedinaca koji su danas mahom ugledni i bogati članovi našeg društva. Da, opće poznato je da je ratna industrija najveći biznis! Danas skoro 20-ak godina nakon rata tek otkrivamo kako se trgovalo da bi određene Hrvatine bile zbrinute. Na uštrb stotina tisuća običnih građana ove zemlje koji samo pokušavaju pošteno raditi i preživjeti!

No konkretno što će se dogoditi danas?

Prvo će sudsko vijeće u Haagu barem pola sata, ako ne i više, čitati posve nerazumljiv tekst nakon kojeg prvo nećemo znati jesu li generali optuženi ili oslobođeni! Onda će krenuti svakojaka pravna tumačenja sve ne bismo li odgonetnuli što su gospoda sudci odlučili.

Ukoliko će sva trojica biti optužena i osuđena na određene zatvorske kazne dogodit će se nemali val nezadovoljstva u braniteljskim krugovima te će to rezultirati masovnim prosvjedima, skupnim molitvama, pokušajima HDZ-a da na račun probuđenog patriotizma pokupi koji bod na tablici popularnosti i to je to! Smirit će se kroz koji dan. Odvjetnici naših generala će uložiti žalbe na presude i postupak se nastavlja. Što će obični građanin RH dobiti od toga? Ništa! Porasti će ionako nabujali pokret euroskeptika, plaće će i dalje kasniti i onima koji rade, a oni koji ne radeće i dalje biti jednako nezaposleni!

Ukoliko sva trojica generala budu oslobođena dogodit će se val zadovoljstva prvenstveno u braniteljskim krugovima što će rezultirati skupovima oduševljenja diljem lijepe naše, novim albumom Miroslava Škore, skupne molitve i pokušaji HDZ-a da si podigne rejting u zemlji na tom valu ponovno probuđenog patriotizma. Što će obični građanin RH dobiti od toga? Opet ništa! Plaće će i dalje kasniti i onima koji rade, a oni koji ne radeće i dalje biti jednako nezaposleni!

Ukoliko se dogodi kombinacija da samo Gotovina bude osuđen, a ova dvojica oslobođena svih optužbi, što je po meni najizvjesniji ishod, opet će doći do negodovanja i prosvjeda. Državni vrh će biti skoro zadovoljan i reći da smo dobro prošli, pisat će se žalbe, Škoro će pjevat, branitelji će provoditi skupne molitve… No sve će se smiriti kroz koji dan! Što će obični građanin RH dobiti od toga? Ništa! Porasti će taj nabujali pokret euroskeptika, plaće će i dalje kasniti i onima koji rade, a oni koji ne radeće i dalje biti jednako nezaposleni odnosno nama će gotovina nedostajati u svakom slučaju. Bio Gotovina oslobođen ili ne!

Iskreno, posve mi je nebitno što će se dogoditi danas i kakve će presude biti! Ni jedan od tih generala mi ni na koji način neće pomoći da sačuvam svoje radno ili da otvorim još koje. Oslobođen ili bačen u zatvor! Dugovi RH neće nestati budu li danas oslobođeni, gospodarstvo se neće pokrenuti, sirotinja će i dalje ostati sirotinja… I kada već po tom pitanju nećemo dobiti ništa mi obični građani RH hoće li nam barem netko odgovoriti na pitanje koje ostaje visjeti u zraku?

Završava li ovim sudskim procesom napokon i rat u Hrvatskoj?!

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se