Super 'erojska priča

16 srpanj 2009

- Šta si ti?!

- Zdravko Atomac!

- Je l' to neka fora ili... - dobaci moj kolega iz izborne komisije

- Ne, ozbiljno, ja sam Zdravko Atomac! Superheroj iz naroda! Talivši svoj srp i čekić na plinskom plameniku za potrebe stvaranja križa dogodila se velika eksplozija te sam ja postao superheroj...

- Da, da, da, da... Sve ok! - prekinuh tu protuhu - Zvat ćemo te za minutu!

Blago zatečeni pojavom tog novaka u halji i sandalama na prijemu u akademiju za super 'eroje svemira i priobalja zatražismo stanku. Čovjek Čovječja ribica, Misteriozni član Haeselesa i ja, Vodoinstalater. Čovjek može podnijeti samo toliko toga...

Tako izađosmo mi na balkon budućeg rodilišta u Splitu, pošto imamo koncesiju na spomenuti objekt do 2012. godine, da malo predahnemo. A svake godine jedno te isto... Stotine novih kvazi super 'eroja želi postati članom ceha super 'eroja svemira i priobalja. Prošle godine sam se izvukao na giht, ali ove godine... Jebi ga! Mora nekad i mene zahvatit rad u izbornoj komisiji.

Čovjek Čovječja ribica se kao i uvijek mutavo migoljio u svom uglu prostrane terase, Misteriozni član Haeselesa je paranoično čitao program koalicijskih partnera, a ja sam jeo jaffa kekse i gledao more u daljini zadubljen u neka egzistencijalna premišljanja... Kad odjednom!

Mrak se prostre nad zgradom od sjene koju je bacao veliki svemirski brod koji se nadvio nad njom. Sve što sam stigao izustiti je bilo:

- Dijasporanci!

I zgrada je već bila zamalo uništena! Odmah smo zauzeli gard kao istinski super 'eroji te smo spremali kontra napad. Osim Misterioznog člana Haeselesa koji je dovršavao neke koalicijske pregovore...

Prvi se na napad odvažio Čovjek Čovječja ribica svojim takozvanim napadom pregleda unutarnjih organa. Zapravo veoma neobična super osobina ako smijem dodati. Uperi si ručnu svjetiljku u leđa i onda svojim vrlo jasno prikazanim unutarnjim organima kroz ionako proziran trup plaši neprijatelje. Nisam ga nikada pitao je li mu to upalilo...

Nisam ni stigao pitati ga pošto su iz svemirskog broda izletjeli deseci Dijasporanca te zgrabile Čovjeka Čovječju ribicu i vratili ga u NP Krka. Sve je ostalo na meni pošto je Misteriozni član Haeselesa ostao zarobljen u nesuvislim koalicijskim odnosima.

Znao sam što mi je činiti! Izvadio sam svoje močne rock&rollcange iz ionako tijesnog trikoa i navalio k'o Max na diviziju. Ukratko, išamaravši barabe s lijeva i zadihtavši barabe s desna našao sam se oči u oči sa najvećim zlotvorom u čitavom svemiru, vođom svega što je tobože desno i bivšom ministricom svega i svačega... Žena - čovjek!

Nakon kratke i silovite borbe, nekoliko upućenih amandmana i nekoliko provokacija na aktualnom satu našao sam se na izmaku snage. Ovo zlo je bilo suviše jako za mene i moje nadljudske moći! Ništa neočekivano! Jedino takva spodoba je i mogla poraziti Velikog Lopužu, prijašnjeg vođu Dijsaporanaca, u direktnom dvoboju.

U jednom trenu držala me jednom od svojih ruku čvrsto za vrat iznad ruba zgrade, jasno sam mogao vidjeti svoju vikendici odavde, te rekla zastrašujuće muškim glasom:

- Nećemo dizati PDV na 24%! Muahahahah! Bar ne još! - te me baci u ponor sa zgrade ceha super 'eroja

Probudio sam se kasnije toga dana u šoku i nevjerici na rehabilitacijskom odjelu akademije za super 'eroje. Prepun crijeva i cjevčica. Dobro, i toplomjera! Osjećao sam da nije gotovo! Ne smije biti! Tada sam zgrabio medicinskog brata za vratnik, koji je prolio desetak uzoraka urina po meni, i povikao:

- Zovite mi Vesnu Parun! Ovo nije gotovo...<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se