P.Z.P.P. d.o.o.

25 lipanj 2008

U svojoj nenadjebivoj želji da stvorim što više svijetu nepotrebnih stvari i pritom zaradim neku pinku na čistoj glupost udružio sam snage sa svojim, također nenormalnim, bratićem. Koji baj d vej izgleda kao Zinedine Zidane (kosom) i odaziva se na ime Brus (skraćeno od Abrus).

Nakon kraćeg ismijavanja svega i svačega shvatili smo mi, izvrsni ali neshvaćeni marketinški magovi, gdje leži prava lova te smo odlučili osnovati trgovačko društvo, odnosno u našem slučaju društvo ograničene sposobnosti, imena P.Z.P.P. d.o.o. iliti ga "Poduzeće za poljske putove".

Nakon prvotnog podsmijeha shvatili smo da naše poduzeće zapravo ima ogroman potencijal. Tko normalan ne bi volio u svom polju, svom vinogradu, pa čak i u kvartu (postoje već neki upiti) imati autentičan poljski put. Onako, obrastao u koprive, sa školjkom od Stojadina, velikim blatnim rupama od kojih su neke ispunjene kocenjem, a neke otpadnim građevinskim materijalom, možda sa pokojom starom veš mašinom… Ma divota!

No nije samo ljepota poljskog puta ovdje relevantna. Takve kozje staze mogu postati autentični hrvatski brand koji će kao takav privlačiti turiste. Zamislite samo reklamu na stadionu za vrijeme finalne utakmice europskog prvenstva u nogometu: "Fuck up your great car on Croatians road" – sa slikom Bajsa koji traktorom šiba po poljskom putu bacajući blato sa blatvića.

Zamislite samo pozadinu takvog poduzeća koje će zasigurno ostvarivati enormnu dobit temeljeno na dosadašnjim upitima. Čim odaberemo, ne pronađemo, odaberemo sponzora kupit ćemo radnih strojeva u vrijednosti nekoliko milijuna evra te ćemo zasigurno zaposliti stotine radnika. Morat ćemo osnovat i vlastiti botanički vrt za uzgoj kopriva i ostalog tog nametničkog bilja. Opet radna mjesta! Gospodarski uzlet grada Bjelovara se više ne može zaustaviti.

Ekološki aspekt ne moram posebno isticati. Zbog velike potražnje morat ćemo pobrat sve školjke od Stojadina i inih vozila po šumama diljem Rvacke kao i veš mašine i ostale pizdarije koje ćemo mi preprodavati i namjerno deponirati po željama investitora.

Indirektno, P.Z.P.P. d.o.o., potpomaže i natalitetnu politiku stvarajući kilometre i kilometre kvalitetnih poljskih putova gdje će se moći prašiti i staro i mlado, muško i žensko, muško i muško, svećenici i ministranti, žensko i žensko i tako dalje. Vjerujem da će Jaca biti zadovoljna!

I na kraju ono što je započelo kao šala ispalo je izvrstan projekt za kojeg su već zainteresirani mnogi investitori i već vidim da će mi ovo donijeti veliku zaradu. I Brusu naravno, ali i tome ćemo doskočiti. Već sad smo sastavili elaborat za P.Z.P.P. d.o.o. od 3000 stranica i samo čekamo da se Brus formalno učlani među vladajuće da ishodimo građevinsku i to je to…

Mimogrede, sretan vam svima Dan Državnosti!

Mudraci

23 lipanj 2008

Nije li sasvim bezobrazno to što si činimo kad smo gladni slave i kruha? Nisu li grla žedna vode, a ne samo vina? Ne guta li sjekira med onom kome ista u nj pada? Nema li srama ni malo kod besramnih?

Odgovori mi, ti mudrače, ako možeš. Budi dostojan svog imena i odgovori. Usudi se biti nama isti i ponudi mi neke odgovore. Zar njih napokon ne zaslužismo? Dozvoli da ti napokon čujemo glas.

Dječače moj u zabludi, niti si glup niti neuk, pa kako onda da ti ja pomognem. Za pomoć ne pitaj mene niti ikoga svoga jer pomoći za vas nema, dječače. Vi čudna ste životinja. Plašim se često da svrhu svoju nikada ne nađoste!

Ne izbjegavaj moj upit uspravi se i daj mi odgovore da ih ponesem dolje, sebi istima! Zaslužili smo to čekajući te vjekovima. Ovo… Ovo je naš krug!

Dječače… Što da ti ponudim kad za vas odgovora nemam. Varaš se ako misliš da nešto tajim od vas. Svi odgovori koje tražite su tu, pitanja su ta kojih nema!


To je moja zemlja, tu želim sagraditi dom

17 lipanj 2008

Nekako u košmaru događanja koja me se dotiču ne stignem komentirati i svojim riječima opisati svoje viđenje stvari, ali ipak stignem proći po fejsbuku sve ono što moram vidjeti i ono što mi je relevantno. Nažalost, pisanje, amatersko kao takvo, sam naprosto stavio u drugi plan.

Nogomet! Naravno da je nogomet ovih dana u centru zbivanja. Slaven Bilić koji je već sada napravio dovoljno sa ovom perspektivnom reprezentacijom i ja sam neizmjerno ponosan postignutim. Ali nekako u sjeni nogometa se provlače neslavne stvari kao što su poskupljenje svega i svačega te mentalne represije u vidu nesuvislih zakona i odredbi.

Primijetio sam na već spomenutom fejsbuku, zarazom kojom se ovih dana više bavim nego blogom, jedan trend. Trend grupa koje se protive poskupljenjima, lošim modelima obrazovanja, represiji, očitim i neprekidnim nepravdama prema običnom građaninu i tako dalje. Uglavnom bunt je kao i uvijek usmjeren ka neučinkovitoj i naprosto bezobraznoj vladi.

To me čudi! Zašto se te velike količine ljudi, koje se po grupama protive svemu što radi trenutna vlast, a što očito nije dobro za narod, osjećaju izdanima i prevarenima? Zašto se sada bune? Nema se smisla buniti gospodo. Kruh vam je prejeftin, gorivo povoljno, ne treba pravom Hrvatu ništa, zar ne?

A zašto? Jer ste upravo vi tako htjeli! Narod ima vlast kakvu zaslužuje!

Volim svoju domovinu. Volim se osjećati ponosno nakon dobre utakmice naše izabrane vrste, ali ne volim se probuditi sljedećeg jutra kada euforija prođe. Što sam onda? Gdje sam onda? Da sam barem samo ja. Svi smo tu zajedno! Tako nam i treba!

Volim svoju domovinu, jednu jedinu koju imam...

to je tvoja zemlja...

23.

08 lipanj 2008

Danas mi je rođendan! O, da! I to baš neki s ružnim brojem – 23. Stvarno, kakav je to broj?! No, neću previše o rođendanu. Rođendani dođu i prođu, a mi ostajemo samo stariji. Ne očekujem darove ni tulume niti išta posebno. Nadam se samo da će mi Bilić boysi pokloniti neku uvjerljivu pobjedu na dar večeras. A baš bi bilo jebeno da jedan Slaven osvoji Europu, zar ne?!

A trebao sam zapravo imati veliku feštu, ali sveprisutna Višnja nije mogla baš danas zbog neke druge gaže tako da… Šteta! Postojali su veliki planovi! Višnja koja bi iskočila iz torte obnažena sa, ne jednim, već dva ogromna mini vala na dva različita mjesta, te bi izvodila trik s protupožarnim aparatom S6. Znate onaj - sad ga vidiš sad ga ne vidiš! Klasik! Možda dogodine…

Prošle godine sam vam pisao o biblijskom značaju 08.06. i blagdanu nazvanom Medardovo i o općem potopu koji će nastupiti ako na današnji dan rokne kiša. E od onda do danas sam saznao još neke zanimljive činjenice. Neki kažu slučajnosti, ja kažem da ništa na ovom svijetu nije slučajno. Osim pobjeda Hamiltona danas na utrci.

Sasvim slučajno sam saznao neke paralele mog života sa Ivom. Da, tim Ivom. Ivom Sanaderom! Naime, on je rođen isti dan kao i ja samo sa velikim otklonom u godinama i to je prva paralela. Druga je ona zbog koje vjerujem da ništa na ovom svijetu nije slučajno. Nedavno preminuli otac Ive Sanadera je bio vodoinstalater baš kao što moj otac još uvijek i je.

Tu više nema nikakve slučajnosti! Neki datumi se možda i mogu poklopiti, ali neke ovako velike stvari kao što je vodoinstalterologija, inače egzaktna znanost, nisu niti mogu biti slučajne. Zašto uopće pišem u množini? Nema veće stvari od moje stvari… Ovaj, mislio sam reći vodoinstalterologije. Ali ni rečenica prije ove nije netočna!

Razmislite o ovome na što sam vam ukazao gore u postu i shvatit ćete da je zapravo točno ono što ja tvrdim cijelo vrijeme – dr. Zloba Spasoje je rođen za velike stvari, a i žene vole veliku stvar dr. Zlobe Spasoje! Evil (čita se Ivo) je izabrao prijeći na tamnu stranu sile, ali ja sam taj koji će vratiti i uspostaviti ravnotežu u sili! O da, gorili ti brkovi u žene, dr. Evil! I…

…sretan rođendan gospodine premijeru, sretan rođendan!

P.s. Ako ovaj moj slavljenički post ne završi na naslovnici ili makar u flash rubrici unajmit ću one likove šta su razbili Miljuša i netko će dobiti po pički! Nadam se da se razumijemo…


Uspijeli ste me uvrijediti...

05 lipanj 2008

Inače slovim kao poprilično tolerantna i poprilično ravnodušna osoba za neke uvrijede sa popriličnim želucem za mnoge grozne šale na svoj račun te ine razno razne podjebancije i uistinu je stvarno malo toga što me može onako baš jebački uzrujat.

No, maloprije sam tako bio doma i na čas sam upalio svoj tv prijamnik ne bih li vidio što se nudi na nekoliko kanala domaćih i nekoliko kanala stranih tv kompanija.

Pažnju mi je privukla jedna strana tv kompanija sa jednom antinogometnom reklamom koja je direktno usmjerena ka ženskoj populaciji, a pritom vrlo vulgarno vrijeđa i muški soj. Dakle, da prijeđem na stvar.

Zašto me ta stranjska televizijska kuća čini majmunom samo zato što imam relativnu dozu nacionalnog ponosa u sebi i ujedno volim nogomet? Ima li s time ikakve veze činjenica što nas na predstojećem europskom nogometnom prvenstvu u skupini dočekuju upravo zadnja i jedina dva germanska naroda?

Oprostite gospodo, ali osobno sam se našao uvrijeđen tom reklamom. Kao muškarac, kao ljubitelj sporta i prije svega kao Hrvat. Oprostite, ali na mene ste ostavili takav dojam i možda sam ja sasvim slučajno pronašao baš najgori mogući kontekst tog promidžbenog clipa stoga vi pokušajte pronaći što pozitivniji kontekst moje rečenice koju ću vam ostaviti za kraj.

- Jebite si mater u guzicu govna švapska!

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se