{[vehementno.

četvrtak, 18.05.2006.

paradox.{kada sudac postane ubojica]

ovaj tekst nije samo za muški rod.jer ovo je život.a život žive i žene.pročitajte.pa zaključak donesite sami.ili e.(ne nije tipfeler i nisam mislio napisat ne)

na početku - ČESTITKE BARCELONI NA NASLOVU LIGE PRVAKA - iskrene

tj. čestitke Ronaldinhu.jer Barcelona=Ronaldinho.Kad nema Ronaldinha...dalje znate i sami.

A sjećam se kako su uvijek pričali da Je ZIDANE Realu sve, da bez Zidanea nemogu igrati, da ovo, da ono..

PA NARAVNO!!! Kad imaš takvog majstora u ekipi onda je normalno da se cijela igra bazira na njemu.

I zato SVAKA ČAST RONALDINHU!ali samo njemu.

I sjetimo se samo gola Zidanea u FINALU LIGE PRVAKA. Svatko tko je barem malo zahaklao nogomet zna kako je teško takvu balonjaru pravilno stisnut, a da ne govorimo još i poslat je pod 90 u kraljevstvo spidermana.To može samo on, najveći - ZIZOU.

I oprašta se od nogometa.šteta.nikad više.

a sada nešto sasvim drukčije {and now, something completely different], jer nemogu se otet dojmu da su ipak imali sreće..ili pomoći.

priča kako sudac postane ubojica.ubojica nogometa.

U zadnje vrijeme svakodnevno svjedočimo događajima u kojima se otkrivaju namiještanja nogometnih utakmica i to u natjecanjima za koja se mislilo da su kolijevke poštenja i pravog nogometa.
Otkriva se da su glavnu ulogu u nogometu imale osobe kojima je cilj ostati neprimijećen na terenu i time si priskrbiti veliku ocjenu.

Drago mi je da se sukladno tome i u Hrvatskoj počinju otkrivati slučajevi o kojima sam pisao u jednom prethodnom postu.
I volio bih, stvarno bih volio da jednom doživim dan kada će se priznati da je 98/99 RIJECI ukradeno prvenstvo.
Jer, ja znam da je ukradeno, ali tada ćete i vi moći reći: "eeeee, a ja sam o tome čitao na lookinom blogu".

No, jel moguće da i najcjenjenije klupso natjecanje također režiraju suci?

krenimo unazad.

Primjer 1. -> Finale Lige Prvaka.

Činjenice:
Sudac uslikan s dresom Barcelone. Preko noći je zamijenjen, istina, ali poznato je da se pomoćni suci biraju po poznanstvu i prijateljstvu s glavnim sucem.
I onda je napokon počela ta toliko očekivana utakmica. Iščekivana cijelu godinu .Vrhunac nogometa.Spektakl.
S jedne strane: Najbolja igra u povijesti nogometa, najbolji igrač kojeg stručnjaci stavljaju ispred Pelea i Maradone, najveći stadion na svijetu, najbogatiji klub, savršenstvo, spektakl.. svi vjerojatno znate da pričam o Barceloni!
S druge strane: Arsenal, Wenger, Henry i par klinaca.

I što se dogodi: Početak utakmice.Toliko hvaljene Barcelone nema nigdje na terenu, Wenger dokazuje koliko je velik trener i da od klinaca i eventualnih potenicijala zna napravit fenomenalnu ekipu predvođenu dirigentom, dok s druge strane Rijkaard dokazuje upravo suprotno i smiješnom taktičkom postavom pokazuje njegovo maleno trenersko znanje i dokazuje kako u Barceloni zapravo je Ronaldinho taj koji praktički na samom terenu pozicionira igrače.( Isti je slučaj bio i s Maradonom za vrijeme njegovog igranja u Napoliju - tadašnji trener Napolia priznao je da se on nije brinuo sve dok je Maradona igrao)

I onda.bum.crveni karton Arsenalu u 19 minuti, i od tada svi mi zaljubljenici u nogomet ostajemo bez finala.bez poštenog 11na11 finala.bez spektakla.bez pravog odnosa snaga.bez procjene tko je bolji.i bez odgovora.
Brojne ostale sudačke pogreške uništile su i ono malo što je preostalo od nogometne igre.
A završna točka na i se činjenica da je gol za pobjedu dao jedan od najvećih panjeva u nogometu.
THE END.dobro da je svjetsko brzo, jer ovo bi bio katastrofalan kraj sezone.

I nikako se nemogu oteti dojmu da bi u slučaju 11na11 pobjedu uzeo Arsenal. Bili su organiziraniji, pokretljiviji, ali umor je napravio svoje

Primjer br. 2 -> ukraden čisti gol Milanu u polufinalu Lige prvaka što je udaljilo talijanski klub od toliko željenog finala. Puyol se sam spotaknuo, Shevchenko je zabio, a sudac okrutno pokazao na mjesto prekršaja, a dodir između dvojice igrača uopće nije postojao.Poslije je to potvrdilo i oko sokolovo. Dakle i Milan je teško zakinut u susretu s Barcelonom.

Primjer br. 3 -> ukraden čisti penal nogometašima Benfice u Lisabonu u četvrtfinalu Lige prvaka. Svi su ga vidjeli, od gledatelja, igrača, trenera, samo sudac očito nije. A recimo da je Benfica zabila taj gol iz nedosuđenog penala imala bi veliku prednost pred uzvrat i tko zna, možda bi je i očuvali. Znači osim Chelsea i oni su oštećeni u susretu s Barcelonom.

Primjer br. 4 -> isključenje igrača Chelsea u osmini finala Lige prvaka. Del Horno je pri početku te utakmice za jedan običan start nagrađen crvenim kartonom, a mlada najveća nada svjetskog nogometa Messi nagrađen sportskim Oscarom za glumu. Zbog toga je Chelsea igrao sa igračem manje gotovo 70' min i naravno da je to jedan od većih razloga zašto su ispali.Pitate se tko je sudio?pa naravno, isti onaj koji je sudio i finale.

Primjer br. 5 -> isključenje i penal u El Classicu, naravno u velikom derbiju protiv Reala. Isključen je Carlos zbog običnog prigovora, a tko je to vidio isključivat igrača (izravan crveni) zbog prigovora?? A tek poslije je Barcelona dobila kao nagradu i nepostojeći penal iz kojeg su dali i jedini gol na utakmici. Nije bitno za suca što je Van Bommel pao 1 metar prije uklizvanja igrača.Taj je isti igrač i danas tatralno pao na jedno uklizivanje Henrya čisto na loptu.Naravno, sudac je Henryu za nepostojeći faul dao žuti karton.(ta se situacija i analizirala u studiju i označena je kao greška)
A da ne govrimo sad i o činjenici kako na domaćem terenu nisu uspijeli pobijedit najlošiji real u povijesti i to uz situaciju da su skoro većinu utakmice imali igrača više.

Ali, nije to sve.

Nisam zaboravio ni bahatost i drskost jednog od njihovih nositelja igre Eto'o-a koji svoje rivale iz Madrida naziva stokom i koji za ponajboljeg napadača današnjice, a možda i budućeg suigrača Henrya govori da ga boli kurac za njega i da mu se jebe za Henrya. I onda neki idu tog drskog gnjoja od igrača i čovjeka uspoređivat sa sjajnim i odgojenim sportašima poput Shevchenka i Henrya. Takvo govno od čovjeka može samo sanjat da pređe u jedan gospodski i kulturan klub poput Milana i Manchestera ili nekog od velikana. Najtragičnije od svega što je on njima idol. A glumce poput Messija i Van Bommela da ne spominjem jer oni gotovo svaku utakmicu dobiju koju nominaciju za Oscara.Clooney, pazi se:)

Pravi gospodin čovjek je Raul koji je izjavio da navija za Barcelonu jer je to način na koji se igra nogomet.
Baš me zanima hoćemo li to ikada čuti od nekog barceloniste.Odnjih ćemo ipak prije dobiti svinjsku glavu:))

eto.tako sudac postaje ubojica.
ili je to jednostavno sreća.

Ali ima ljudi koji su iznad toga.
I zato, svaka čast Ronaldinhu koji uživa u nogometu.za ostalo nisam siguran.

p.s. a zizou ostaje (zasad) najveći.jer.ako ništa, onda barem zbog činjenice da Ronaldinho nije dao gol u finalu lige prvaka.;)


copywright - dijelovi teksta preuzeti su sa jednog bloga kojeg sad nemogu nač i zato neznam adresu.

- 01:45 - Komentari (23) - Isprintaj - #

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.