Brzi vegeterijanski ručak

ponedjeljak, 11.07.2011.

Paprike na octu

Sastojci:
1 kg paprike
2 dl vinskog octa
0,5 dl ulja
peršin
sol

Ovo jelo imat će zanimljivi izgled i posebniji okus ako odaberete paprike različitih boja. Pripremljenim paprikama odrežite peteljke, pa ih prerežite uzdužno na polovice. Odstranite im sjemenje i bijele režnjeve. Polovice paprika posložite u prikladnu veću i nižu posudu. Umjereno ih posolite i prelijte sa žlicom ili dvije ulja, te s dva decilitra vinskog octa i otprilike isto toliko vode. Posudu poklopite i kuhajte na srednjoj vatri 15 minuta. Potom posudu otklopite. Ukoliko su paprike dovoljno omekšale, izvadite ih, a tekućinu ostavite da se kuha na jačoj vatri dok se ne zgusne. Ukoliko, pak, treba još malo kuhati i paprike, ostavite ih u posudi i pojačajte vatru, kako bi se paprike skuhale, a umak zgusnuo. Gotove paprike posložite na veći tanjur, prelijte s umakom i prelijte s još nekoliko žlica ulja. Pospite ih sitno nasjeckanim peršinom i poslužite tople ili ohlađene.

- 11:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #