SREDIŠNJA SESVETSKA VATROGASNA POSTROJBA ODRŽALA SKUPŠTINU
[ # ]

SESVETE
Autor: Borko Samec

Dobrovoljno vatrogasno društvo Sesvete održalo je u subotu navečer poluizbornu godišnju skupštinu.

Nepostojeći službeni termin, no u stvarnosti je bila poluizborna jer su sesvetski vatrogasci birali dio svog rukovodstva. Naime, dosadašnji zapovjednik društva Matija Ruga iz zdravstvenih razloga ne može više obnašati dosadašnju najvažniju operativnu funkciju u društvu, a dva člana upravnog odbora zbog privatnih razloga ne mogu više obnašati tu dužnost, pa je uslijedila rotacija na mjestima uprave društva. U upravni odbor izabrani su Matija Čukac i Matija Fišter. Dosadašnji zapovjednik Matija Ruga izabran je za zamjenika predsjednika društva, a novi zapovjednik društva od sad je Drago Ruga, dok je za njegova zamjenika izabran Sandi Garguljak. Za tajnika društva izabran je Stjepan Čukac, a predstavnik u skupštini Vatrogasne zajednice Grada Zagreba bit će od sad Matija Ruga.
Image and video hosting by TinyPic
Izvještaj o radu podnio je dosadašnji zapovjednik Matija Ruga. U prošloj godini bilo je 48 intervencija što je gotovo dvostruko više u odnosu na prethodnu godinu kad ih je bilo 29. Od lanjskih intervencija bilježe se intervencije gašenja požara na stambenim, poslovnim i gospodarskim objektima, te otvorenoga prostora, ali i intervencije ispumpavanja bunara ili uklanjanja stabala. "Nema veće intervencije, a da se na području Grada Zagreba ne zove naša postrojba"; rekao je podnoseći izvještaj zapovjednik Ruga, te posebno apostrofirao tri najveće lanjske intervencije, požate na Jelenovcu, Glibokom jarku i onaj najveći na CIOS-u. O značaju DVD-a Sesvete kao središnje sesvetske postrojbe govori i podatak da je uobičajeni postupak, nakon što JVP iz postaja Dubrava ili Žitnjak sa znatnim snagama kreću na intervenciju, Sesvete se stavlja u stanje pripravnosti kako bi u vrijeme intervencije profesionalaca mogli biti pripravni u slučaju potrebe krenuti na neku drugu intervenciju koje pokrivaju spomenute postaje JVP-a.

Ove su godine bili i na dislokacijama u Dalmaciji, a što je također sve odrađeno u najboljem redu, za što su dobili i mnoge pohvale. Odradili su i mnoge vježbe, a od specijalnih intervencija Ruga je posebno naglasio osiguravanje pretakanja amonijaka u Zagrebačkoj pivovari za što su im je opremu posudila Javna vatrogasna postrojba Grada Zagreba. Sesvetski vatrogasci imaju i dobru suradnju sa sesvetskim osnovnim školama s ciljem upoznavanja učenika s opremom i radom vatrogasaca kako bi od najmanjih nogu naučili ponešto o ulozi vatrogasaca u društvu, te možda regrutirali nove snage za jedinice djece i mladeži kako za Sesvete, tako i za druga okolna društva, a to su sve budući vatrogasci. Danas DVD Sesvete broji 130 članova, 44 članova djece i mladeži, 86 članova s pravom glasa od kojih čak 63 operativnih članova s liječničkim pregledom, te 23 ostala člana. Na skupštini su također uručene diplome pojedinim operativnim članovima za završene specijalnosti, te uručene medalje za obljetnicu rada u društvu. Skupštinu su pozdravili izaslanik gradonačelnika Bandića, Stjepan Kezerić, predsjednik vijeća g.č. Sesvete, zapovjednik ispostave JVP Dubrava Darko Brlečić i tajnik Vatrogasne zajednice Grada Zagreba Damir Vlahović.…. sesvete danas

Image and video hosting by TinyPic

18.03.2018. ...10:59 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters