REAKCIJA 'NISMO POKRENULI STEČAJ NAD VATROGASCIMA, MI IM SAMO POMAŽEMO RIJEŠITI PROBLEM: Javili su se iz ZAMP-a, kažu da se ovršeni DVD ponašao neodgovorno
[ # ]

ZAGREB

Dobrovoljno vatrogasno društvo Luka kod Vrbovca, s tradicijom dugom 75 godina, od 6. studenog je po rješenju Trgovačkog suda u stečaju zbog neplaćene naknade ZAMP-u za organiziranje izvođenja "žive glazbe" u prostoru koji su koristili. - Zbog netočnih i nepotpunih medijskih objava želimo javnost izvijestiti da HDS ZAMP nije pokrenuo stečaj nad DVD-om Luka već mu, svjestan važnosti uloge DVD-a u svakom mjestu, pomaže riješiti problem. Do njega je došlo radi pravomoćne presude Visokog trgovačkog suda u veljači 2014. i 360 dana blokade računa, s tim što je DVD kroz 10 godina, od 2007. do danas, ignoriralo 23 poziva na rješavanje duga, istaknuo je u svojem reagiranju Nenad Marčec, glavni direktor HDS ZAMP-a.

Dugovi za održane svadbene svečanosti i druge zabave održavane u DVD-u Luka i u njihovoj organizaciji datiraju još iz 2007. godine. Zbog nepodmirivanja autorske naknade za korištenje glazbe u iznosu od oko 7.015 kn i oglušivanja DVD-a na brojne pozive za podmirenjem naknade, HDS ZAMP je, kako navode u priopćenju, kao krajnju mjeru, 2008. bio prisiljen pokrenuti sudske postupke. - S vremenom, dug ovog DVD-a je narastao na 18.000 kn (ne 50.000, kako je objavljeno u medijima!) zbog zateznih kamata i sudskih troškova, navodi Marčec. Nakon dviju pravomoćnih presuda u korist HDS ZAMP-a, pravnim slijedom je u studenom 2016. pokrenuta ovrha računa DVD-a koji je FINA uskoro blokirala.
Image and video hosting by TinyPic
- Iako je HDS ZAMP i tijekom sporova, a i nakon njih svaka 3 mjeseca, pozivao DVD na rješenje problema, odgovorni ljudi DVD-a nisu ga riješili. Po zakonskoj proceduri, FINA automatski pokreće postupak stečaja nakon blokade računa poslovnog subjekta od 120 dana. To je učinila i u slučaju ovog DVD-a, o čemu nije obavijestila HDS ZAMP niti je to bila dužna. Za sve vrijeme blokade računa, nitko iz DVD-a nije niti pokušao kontaktirati HDS ZAMP i upozoriti da se bliži istek dozvoljenog roka blokade i mogući stečaj, poručuju iz HDS ZAMP-a. - Da je DVD kao korisnik glazbe u ovom slučaju pokazao volju i želju za rješavanjem dugovanja, dobio bi jednake uvjete i popuste kao i svi korisnici kojima se „skida blokada“ kroz ugovor kao oblik vansudske nagodbe – s uključenim popustima, bez obračuna zakonske zatezne kamate, otplatom u ratama te u konačnici povlačenjem sudskih sporova. Nažalost, to se nije dogodilo zbog neaktivnosti uprave DVD-a, navodi u priopćenju Nenad Marčec, glavni direktor HDS ZAMP-a.

Neaktivnost uprave
- Kako je DVD godinu dana funkcionirao s blokiranim računom i zašto njegova uprava nije poduzela ništa da to riješi, nažalost ne može odgovoriti HDS ZAMP. Nakon što smo putem medija upoznati s pokretanjem stečaja, u studenom 2017., odmah smo reagirali, naši djelatnici još su jednom kontaktirali DVD koji je sada uvidio pravne posljedice svojih odluka. HDS ZAMP je potom odmah izdao sa svoje strane potrebne potvrde da se stečaj što prije zaustavi. Niti u ovom niti u jednom drugom slučaju naplate potraživanja nije nam želja iniciranje stečaja korisnika pa niti ovog vatrogasnog društva. No, činjenica je da Zakon o stečajnom postupku vrijedi jednako za sve i da je svim dužnicima propisan automatski stečaj nakon blokade od 120 dana, ako na problem nisu odgovarajuće reagirali. U medijskim objavama povodom ovog predmeta podmetnut je dokument koji nema veze s trenutnim problemom DVD-a Luka. Budući da je jasno kako se tako želi stvoriti dojam da su se ovrha i stečaj dogodili zbog duga koji je davno zatvoren i podmiren, ističemo da je to plasiranje lažnih činjenica i kleveta, navodi HDS ZAMP.

Zadovoljavajuće rješenje
- Molimo medije da pri objavi ovakvih tema provjere sve činjenice i ne proglašavaju automatski klijente HDS ZAMP-a žrtvama, a nas dežurnim krivcem. U ovom se slučaju nažalost radi o velikoj i dugotrajnoj neodgovornosti vodstva DVD-a koja je rezultirala nizom neželjenih posljedica. U HDS ZAMP-u izražavamo žaljenje zbog toga i ovih dana, svjesni važnosti DVD-a za lokalnu zajednicu, aktivno rješavamo problem do kojeg nije došlo našom krivnjom. Vjerujemo da smo u razgovorima koje smo jučer obavili s DVD-om konačno došli do rješenja problema zadovoljavajućeg za sve strane. O njemu ćemo, čim bude pravno provedeno, odmah izvijestiti javnost, poručio je Nenad Marčec, glavni direktor HDS ZAMP-a.…. jutarnji.hr

Image and video hosting by TinyPic

19.11.2017. ...16:00 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters