ZLATKU ORSAGU URUČENA MEDALJA NA VATROGASNOJ OLIMPIJADI
[ # ]

VILLACH

Nedavno je održano 16. međunarodno natjecanje vatrogasaca i 21. međunarodno natjecanje vatrogasne mladeži CTIF-a u Austrijskom gradu Villachu.

Nažalost ove godine bez međimurskih predstavnika, ali zato su na istoj bili međimurski vatrogasci i to Zlatko Orsag kao ”Competitor support” i Mladen Kanižaj, kao vatrogasni sudac na stazi za seniorske ekipe 3/1A. U jednom od najuglednijih vatrogasnih natjecanja CTIF-a na kojem hrvatski vatrogasci sudjeluju od 1961. godine iznimnu čast je imao Zlatko Orsag, počasni predsjednik Vatrogasne zajednice Međimurske županije. Njemu je ovo bila 11 vatrogasna Olimpijada na kojoj je bio jedan od sudaca delegirani ispred Hrvatske vatrogasne zajednice.

Sve je počelo davne 1993. godine u Berlinu, a nakon 24 godine Zlatku je na svečanosti u kongresnom centru u Villachu 15. srpnja 2017. uručena medalja za međunarodnu suradnju i službena značka CTIF 2017. Bila je to večer ponosa hrvatskog i međimurskog vatrogastva, jer primiti ovakvo priznanje na takvom natjecanju jest nešto što se ne dobiva svaki dan, rijetki su primili takvo priznanje, a u Međimurju on je zaista prvi kojemu je uručeno nešto čime se on, ali i svi međimurski vatrogasci mogu ponositi i dičiti. Zlatko koji je počeo od malih nogu kao vatrogasac vjerojatno je ovo primio sa suzom u oku i ponosom na duši što je postigao kao vatrogasac, ali i čovjek sa dobrovoljnim i humanim radom.…. mnovine.hr

Image and video hosting by TinyPic

19.08.2017. ...13:53 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters