PRIPREME ZA 90.ROĐENDAN DVD – A BELEC: Uređivanje vrta pored crkve Majke Božje Snježne
[ # ]

BELEC

Hvalevrijedna je inicijativa DVD - a da uloži u materijal da se nešto korisno i trajno uredi na prostoru ispred crkve, jer on se koristi za razne manifestacije, ističe gradonačelnica

Ova godina slavljenička je za dva zlatarska dobrovoljna vatrogasna društva. DVD Belec proslavit će 90. obljetnicu, a DVD Zlatar slavi 140. godina postojanja, pa je gradonačelnica Zlatara donijela odluku da im se, uz redovna sredstva koja društva dobivaju, dodijeli još po 10 tisuća kuna pomoći za proslave.

Radno ljeto
Prvi će slaviti Belčani, 6. kolovoza, a za proslavu u Belcu već traju velike pripreme, jer članovi društva žele uoči jubileja urediti okoliš kod Vatrogasnog doma odnosno vrt do crkve Majke Božje Snježne u kojem će biti postavljen veliki šator. – Porušili smo dotrajalo drveće i popravit ćemo odnosno urediti ogradu oko vrta, koja, kako traži Konzervatorski zavod, mora biti drvena. Ograda će dobiti i novu kapiju, zasadit će se cvijeće, uredit ćemo postojeću pozornicu, srediti fasadu, podlogu, samo ne smijemo betonirati, također prema uputama konzervatora, pa ćemo pronaći neki drugi način. Nećemo sve stići do proslave, pa će ostatak radova biti obavljen tijekom ljeta – ispričao nam je zapovjednik DVD – a Belec Zvonko Škof, koji je dodao da je DVD poslao i niz zamolbi i upita za donacije i pomoći jer bi htjeli nabaviti navalno vozilo, s obzirom da je navalni kamion iz 1970. već dotrajao.

Belčani se rado odazivaju akcijama
Dopredsjednica društva Višnja Škof dodala je da se u budućnosti prostor vrta planira natkriti nadstrešnicom, u kombinaciji drva i crijepa, prema preporuci Konzervatorskog zavoda. – S desne bi strane bio zasađen drvored čempresa, u kutovima vrta kesteni, zasadili bismo cvijeće, postavili ukrasni kamen, adekvatno osvjetljenje, zadržali bismo prirodni ambijent i dobili krasan prostor pored naše crkve – rekla je Višnja Škof. – Belčani su specifični ljudi, rado se odazivaju radnim akcijama, radove većinom obave sami. Hvalevrijedna je njihova inicijativa da ulože u materijal da se nešto korisno i trajno uredi na ovom prostoru ispred crkve, jer on se koristi za razne manifestacije, ne samo za potrebe DVD – a. Ovaj se prostor može koristiti u turističke svrhe, a s uređenim parkom pored ovo bi mogla biti jedna krasna cjelina, uz najljepšu baroknu crkvu u Hrvatskoj, neki kažu i Europi – dodala je gradonačelnica Jasenka Auguštan – Pentek.

Proslava 90. rođendana
DVD Belec 90. obljetnicu proslavit će 5. i 6. kolovoza, u sklopu blagdana Majke Božje Snježne, zaštitnice župe Belec i KZŽ. Na prostoru vrta bit će postavljen šator kroz par dana, a zabava neće nedostajati uz bogatu ugostiteljsku ponudu, Ansambl Zagorje i Laganini bend. U subotu će nastupiti Belečke mažoretkinje s gošćama, a sama proslava bit će u nedjelju 6. kolovoza, kada će se u 10 sati održati svečana sjednica DVD – a Belec s podjelom priznanja i zahvalnica, a uslijedit će vatrogasni ešalon, misa i svečani ručak u sali Vatrogasnog doma.…. zagorje.com

Image and video hosting by TinyPic

03.08.2017. ...10:32 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters